Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Anunturi

<< Previous thread | Next thread >>
ACADEMIA DE GARDA DE CORP TARGU MURES
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
EXCALIBUR
Wed Sep 16 2009, 04:56PM
Registered Member #1888

O initiativa extraordinara a unui grup de oameni inimosi si dedicati meseriei.In Targu Mures a fost deschisa prima scoala de bodyguarzi din romania , personal CLOSE PROTECTION, cursurile sunt bine structurate cate 4 zile per luna , sunt 5 module in care inveti teoretic si PRACTIC tactici si tehnici de gardare persoane,auto-aparare, folosire arme albe si arme de foc etc. Instructajul este condus de instructori extrem de bine pregatiti din Ungaria.(forte speciale)
ATENTIE CURSURILE SUNT SERIOASE SI SE FACE TREABA NU VRAJALA TREBUIE SA AI CONDITIE FIZICA FOARTE BUNA
La pret e super ieftin fata de cursurile din strainatate in plus la finalul cursurilor se elibereaza un certificat si un ID card C.P. eliberat de I.B.S.S.A. cu ajutorul caruia angajarea in domeniu este facilitata.
ATENTIE -------Banii platiti pentru curs nu garanteaza obtinerea diplomei!
LINK
Pe 25 sept incepe cursul bafta

Back to top
ronin
Wed Sep 16 2009, 06:53PM
Registered Member #70

Daaaa, si ai nostri nu sunt inimosi ?!
Poate ca sunt mai modesti...
In schimb vad ca "ne-au" luat-o inainte "cavalerii" de la IBSSA.
LINK
Sau poate ne "clarifica" anumite aspecte dl. Ionel Bara (nr.8).
LINK

Incerc sa revin cu un "material" special destinat IBSSA si "cavalerilor" sai de Malta.
Va vine sa credeti sau nu, dar pe cei de la IBSSA i-am "batut" odata pe teren neutru..., asa ca acei instructori din Ungaria NU sunt mai buni ca instructorii romani.
Ar fi mai multe de spus despre acei instructori dar ma opresc aici, deocamdata.
Back to top
arabu
Wed Sep 16 2009, 06:56PM
Registered Member #151

Am trait sa o vad si pe asta. Instructor aparand la bustul gol si in pantaloni scurti in fata cursantilor lucrand la rece cu pistolul.Asta la un curs de Close Protection.Nu am vazut nici o masina prin poze.Cu ce se deplaseaza clientul din punctul A in punctul B? Iar fazele cu busteanul..
VAI MAMA NOASTRA
Back to top
1\*
Wed Sep 16 2009, 06:56PM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

pare un inceput timid dar bunicel, sa le uram bafta si sper pe acolo sa nu treaca orice individ care este putin din afara sistemului de securitate privata...nush pe ce baza se face admiterea la curs, dar sper sa nu fie platesti=faci cursul...altfel sa auzim de bine despre ei...imi place ca se vede mana ungurilor, care au ceva traditie si seriozitate pe piata securitatii private...
Back to top
LT
Sun Jun 29 2014, 02:07PM
Registered Member #3471

Revin dupa ceva vreme, baietii si-au inchis taraba ptr ca nu era profitabil si cel mai probabil atitutidinea gen "lucra la rece etc cu un pistol" din partea "cunoscatorilor" genere atitudinea unoara dintre noi de a persifla si a lua in deradere un lucru bun ce se intampla la noi in tara si pentru noi, deee....In fine au plecat si mare pacat este ...apropo se lucra la rece cu pistolul in modulul 1 , de... nu toti dintre noi stiu cum sa foloseasca un pistol si chiar daca stiu tre repetitie in miscari ptr a ajunge la un automatism "perfect".Cat despre masini am uitat sa pun pozele referitoare la conducere off&def ce s-au desfasurat in oras(apropo aproape mi-am rupt masina intr-o bordura da nu aveau masini si am folosit masinile noastre DAR a existat dorinta de a preda din partea lor si de a invata din partea noastra indiferent de conditiile existente, sincer la banii care i-am dat pe curs adika o nimika toata ceea ce am invatat a fost maxim poate de 20 cat ar fii facut cu adevarat gen UK cursuri)Restul de module s-au facut in aceeasi locatie iar in cel final s-au executat trageri cu armament intr-un poligon din Ungaria, munitie fara numar , situatii tactice nu ca "la nunta" de pe aliniament etc EXACT ca in situatiile si din pozitiile exersate LA RECE si automatismele deprinse din celelalte module si-a dat roadele.Asa ca sa nu va mire dl. " instructor la bustul gol cu exercitii la rece" probabil dvs ati uitat cand faceati exercitii la rece cu pistol de plastic la firmele straine care va angajasera prima oara prin tarile calde.
Pacat ca acesti promotori si-au intrerupt activitatea la Targu Mures , acum au ramas ROMANIII care au facut c.... praf nici un curs nici o agentie nimik asa DA brava ...
Back to top
arabu
Sun Jun 29 2014, 09:11PM
Registered Member #151

Pana si asasinii platiti care vin pe la noi sunt de mana a saptea daramite niste speciali burtosi unguri......Daca gluma aia se numea Academie, nu e de mirare ca a dat faliment. S - au mai desteptat si romanii nu mai pun botul la toti combinatorii
Back to top
2 User said Thank to arabu for this Post :
 Kuji In (11 Jul 2014, 17:24) , apkah (30 Mar 2015, 22:39)
Radu89
Mon Jun 30 2014, 09:12PM

Registered Member #918

No , acum am si eu o intrebare cat se poate de serioasa : exista in Romania o scoala pentru garzi de corp , 100 % serioasa si profesionista ?
Back to top
LT
Tue Feb 17 2015, 01:26AM
Registered Member #3471

arabu wrote ...

Pana si asasinii platiti care vin pe la noi sunt de mana a saptea daramite niste speciali burtosi unguri......Daca gluma aia se numea Academie, nu e de mirare ca a dat faliment. S - au mai desteptat si romanii nu mai pun botul la toti combinatorii

Gluma aia de Academie s-a inchis si romanii nu mai pun botu la toti combinatorii, pun botu la altii si mai si platesc o mica avere sa invete un [cenzurat] numai ca sa ia o hartie si sa poata sa si pastreze locul de munca.Pacat ca nu invata nimic si cand ajung pe zona si au situatie se fofileaza care mai cum pe unde apuca, tipic romanesc.Rusinica
Apropo curs in uk 15-25 zile ptr SIA , de vis inveti de te rupi legislatie, ceva formatii,ceva antrenament la rece cu o replica DAR imbracat in 5.11 nu la bustul gol, ceva gardari la misto, ceva plimbari cu masina ca altfel nu pot spune ca au fost, si cel mai important pentru cursanti raportul final ....
In 3 zile la Tg Mures cu bustean, franghie alergare in formative, adunari in deal cu fiecare coleg in spate stiam ce poate fiecare din team si stiam ca ma pot baza pe el ca va acoperi unghiurile moarte ale formatiei, ca ma va acoperi ca la carte, ca ma va putea scoate daca am probleme, ca va putea executa misiunea, adica stiam ce poate sa faca ceea ce in uk nu prea am vazut,
Ce mi a placut la englezi FPOSI si MIRA practice practice practice asta a fost cuvantul de baza de dimineata pana seara.Examenul dat cu medici externi , cursanti picati la 2500 lire platite nasol.
Cam asa sta treaba pe afara in comparative cu aici si la preturi diferite de la pretul a 4 baxuri de apa minerala la sticla de sticla la 5500 lire de firma da in 5,11!!!
Deci romanul nu pune botul daca cineva incearca sa il invete lucruri de calitate la pret de apa minerala, de fapt stiti ce vrea sa dea bani sa ia o hartie de care depinde job ul lui de afara si sa se intoarca sa faca dolari (nu mai conteaza daca el e 2IC medic bla bla si nici macar nu stie sa acorde primul ajutor si se ingalbeneste...)De unii cand au ajuns pe afara nici macar nu stiau sa unde si cum sa bage incarcatorul in arma.....
Back to top
1 User said Thank to LT for this Post :
 Illusionist (17 Feb 2015, 23:20)
me
Tue Feb 24 2015, 01:58AM
me
Registered Member #11

Radu: nu exista o scoala buna de garda de corp, poate fi doar o chestie de luat banii la fraierii care cred ca daca muti busteni si faci flotari, ori daca faci evacuari cu echipa, conducere in coloana si daca te duc unii sa tragi in poligon in Ungaria, vei invata protectie.
primo: daca faci cursuri private, vei face protectie privata. pentru protectia unor oficialitati, trebuie sa faci cursuri militare, sau militarizate, in cadru institutional, sa faci parte din sistem, pentru ca exista alte posibilitati si mijloace de actiune.
protectia nemijlocita a demnitarilor de stat este diferita de protectia unor persoane civile, in primul rand din cauza fortelor implicate in actiune. daca pentru protectia unui sef de stat lucreaza sute de persoane in permanenta, pentru protectia unui civil, un grup restrans sau, cateodata, un singur om trebuie sa acopere cam tot ce se poate din ceea ce ar fi necesar.
la un asmenea curs civil, instructorii te pot invata actiunea in cadrul nivelului 1/ cercului 1 de protectie, asa-zisii bodyguards, dar nu vei invata (mai)nimic despre protectia informativa, despre mijloacele de paza in obiectivele fixe, despre protectia alimentara, chimica sau medicala, despre alegerea traseelor de deplasare, despre punctele obligate de trecere, mijloace anti-teroriste, si cate si mai cate...
pe de alta parte, ajuns in activitate, daca reusesti sa obtii un contract, vei constata ca situatia din teren nu e ca cea de la curs: acolo lucrai in echipa de 4, in realitate esti singur, sau cu un sofer. la curs nu iti spune nimeni despre cate ore vei lucra intr-o zi, daca si cand vei fi liber ca sa te odihnesti sau ca sa te antrenezi. persoana protejata nu iti va da informatii suplimentare care sa iti ususreze munca: de exemplu existenta unor amenintari reale sau potentiale, despre divergente personale sau concurenti de afaceri, etc.
munca in sectorul civil este mult mai ingrata si ii lipsesc niste atuuri importante ale protectiei institutionale: de la portul unor arme de foc pana la faptul ca seara lasi persoana protejata la domiciliu fara paza sau cu o paza precara. nu poti spune ca faci protectie 8 ore pe zi.
toate acestea, insa, numai in situatia in care ai putea ajunge in postura sa asiguri protectia cuiva. sunt slabe sanse, pentru ca majoritatea celor dispusi sa plateasca protectie apeleaza la BGS sau de genul (actori, personalitati civile straine care vin in RO) ori la luptatori / smardoi (ca Becali sau de genul).
firmele gen BGS sunt alese pentru ca au infrastructura: pot aduce 1-200 agenti la un eveniment si pot da doi-zece "dulapi" pentru protectie nemijlocita, au limuzine si motociclete destule cat sa faca o coloana si au si ambulante si serviciu medical, asa-zis de urgenta. pe de alta parte, VIP-urile sunt protejate, cumva, si de organele abilitate (daca locuiesc in hoteluri de 5 stele, daca participa la actiuni publice ori supravegheate de fortele de ordine, etc).
sportivii luptatori ori smardoii sunt alesi pentru abilitatile si curajul de a se baga la bataie. dar, cei cu bani, de regula, daca sunt destepti, isi fac structura lor de protectie, paza si, mai ales, informativa. nu dau exemple, dar sunt multe cazuri in RO. e de ajuns sa te uiti ce firme de paza au fost create de catre alte firme de succes in alte domenii.
am un fost coleg, bun profesonist, scolit si pe afara, ofiter cu ani buni de protectie si de interventie anti-terorista in SPP, care nu a reusit sa isi gaseasca un contract de protectie in civilie, de genul om la om.
pe de alta parte, eu am fost solicitat acum vreo 10-15 de ani sa preiau in protectie, pe o perioada determinata, un civil care era amenintat, si am avut o negociere cu un responsabil de proiect caruia i-am prezentat cateva din obligatiile persoanei protejate. tipul a fost de acord cu toate, inclusiv cu un buget foarte mare, cu o exceptie: clientul trebuia dus in fiecare seara la acelasi cazino, drept pentru care am refuzat oferta.
cei care isi doresc sa urmeze scoli de garda de corp sau asemenea, o fac fara sa cunoasca, de fapt, specificul muncii, iar cei care au absolvit o asa scoala, vorbesc fara o experienta relevanta in domeniu.
o observatie: nici fostii ofiteri de protectie din spp nu sunt din start buni pentru protectie privata, pentru ca nu au o viziune de ansamblu a ceea ce trebuie facut. ei au lucrat intr-un sistem care acoperea 100% persoana protejata, iar ei, pe postul lor, acopereau maxim 1% din total.
ar fi necesara o asemenea scoala de protectie numai in masura in care ar exista cerere pe piata si beneficiile ar fi serioase. altfel, sa faci protectie la bgs pentru 1200 ron/ luna si banii luati din "protectia" unor comercianti, e o frectie.
Back to top
1 User said Thank to me for this Post :
 Karpov (30 Mar 2015, 00:35)
alin
Wed Feb 25 2015, 07:05AM
Registered Member #1206

me wrote ...

Radu: nu exista o scoala buna de garda de corp, poate fi doar o chestie de luat banii la fraierii care cred ca daca muti busteni si faci flotari, ori daca faci evacuari cu echipa, conducere in coloana si daca te duc unii sa tragi in poligon in Ungaria, vei invata protectie.
primo: daca faci cursuri private, vei face protectie privata. pentru protectia unor oficialitati, trebuie sa faci cursuri militare, sau militarizate, in cadru institutional, sa faci parte din sistem, pentru ca exista alte posibilitati si mijloace de actiune.
protectia nemijlocita a demnitarilor de stat este diferita de protectia unor persoane civile, in primul rand din cauza fortelor implicate in actiune. daca pentru protectia unui sef de stat lucreaza sute de persoane in permanenta, pentru protectia unui civil, un grup restrans sau, cateodata, un singur om trebuie sa acopere cam tot ce se poate din ceea ce ar fi necesar.
la un asmenea curs civil, instructorii te pot invata actiunea in cadrul nivelului 1/ cercului 1 de protectie, asa-zisii bodyguards, dar nu vei invata (mai)nimic despre protectia informativa, despre mijloacele de paza in obiectivele fixe, despre protectia alimentara, chimica sau medicala, despre alegerea traseelor de deplasare, despre punctele obligate de trecere, mijloace anti-teroriste, si cate si mai cate...
pe de alta parte, ajuns in activitate, daca reusesti sa obtii un contract, vei constata ca situatia din teren nu e ca cea de la curs: acolo lucrai in echipa de 4, in realitate esti singur, sau cu un sofer. la curs nu iti spune nimeni despre cate ore vei lucra intr-o zi, daca si cand vei fi liber ca sa te odihnesti sau ca sa te antrenezi. persoana protejata nu iti va da informatii suplimentare care sa iti ususreze munca: de exemplu existenta unor amenintari reale sau potentiale, despre divergente personale sau concurenti de afaceri, etc.
munca in sectorul civil este mult mai ingrata si ii lipsesc niste atuuri importante ale protectiei institutionale: de la portul unor arme de foc pana la faptul ca seara lasi persoana protejata la domiciliu fara paza sau cu o paza precara. nu poti spune ca faci protectie 8 ore pe zi.
toate acestea, insa, numai in situatia in care ai putea ajunge in postura sa asiguri protectia cuiva. sunt slabe sanse, pentru ca majoritatea celor dispusi sa plateasca protectie apeleaza la BGS sau de genul (actori, personalitati civile straine care vin in RO) ori la luptatori / smardoi (ca Becali sau de genul).
firmele gen BGS sunt alese pentru ca au infrastructura: pot aduce 1-200 agenti la un eveniment si pot da doi-zece "dulapi" pentru protectie nemijlocita, au limuzine si motociclete destule cat sa faca o coloana si au si ambulante si serviciu medical, asa-zis de urgenta. pe de alta parte, VIP-urile sunt protejate, cumva, si de organele abilitate (daca locuiesc in hoteluri de 5 stele, daca participa la actiuni publice ori supravegheate de fortele de ordine, etc).
sportivii luptatori ori smardoii sunt alesi pentru abilitatile si curajul de a se baga la bataie. dar, cei cu bani, de regula, daca sunt destepti, isi fac structura lor de protectie, paza si, mai ales, informativa. nu dau exemple, dar sunt multe cazuri in RO. e de ajuns sa te uiti ce firme de paza au fost create de catre alte firme de succes in alte domenii.
am un fost coleg, bun profesonist, scolit si pe afara, ofiter cu ani buni de protectie si de interventie anti-terorista in SPP, care nu a reusit sa isi gaseasca un contract de protectie in civilie, de genul om la om.
pe de alta parte, eu am fost solicitat acum vreo 10-15 de ani sa preiau in protectie, pe o perioada determinata, un civil care era amenintat, si am avut o negociere cu un responsabil de proiect caruia i-am prezentat cateva din obligatiile persoanei protejate. tipul a fost de acord cu toate, inclusiv cu un buget foarte mare, cu o exceptie: clientul trebuia dus in fiecare seara la acelasi cazino, drept pentru care am refuzat oferta.
cei care isi doresc sa urmeze scoli de garda de corp sau asemenea, o fac fara sa cunoasca, de fapt, specificul muncii, iar cei care au absolvit o asa scoala, vorbesc fara o experienta relevanta in domeniu.
o observatie: nici fostii ofiteri de protectie din spp nu sunt din start buni pentru protectie privata, pentru ca nu au o viziune de ansamblu a ceea ce trebuie facut. ei au lucrat intr-un sistem care acoperea 100% persoana protejata, iar ei, pe postul lor, acopereau maxim 1% din total.
ar fi necesara o asemenea scoala de protectie numai in masura in care ar exista cerere pe piata si beneficiile ar fi serioase. altfel, sa faci protectie la bgs pentru 1200 ron/ luna si banii luati din "protectia" unor comercianti, e o frectie.

Buna ME, imi cer scuze dar o sa te contrazic pe cateva puncte. Daca faci cursuri pe civil este pt ca ai nevoie de anumite licente/autorizatii de la institutii guvernamentale in functie de tara sau regiunea de pe glob unde vrei sa prestezi servicii. Iar cu acele cursuri si licente (inclusiv security clearance daca trebuie) poti lucra pentru institutii/oficialitati (gen Curtea Penala Internationala, Parlamentul European, UN, NATO-ISAF, ambasade/ambasadori din diferite tari, etc).
Se cam externalizeaza serviciile in ultima vreme pe mapamond in domeniul asta, ca sa nu mai mentionam implicarea companiilor se securitate in toate conflictele actuale.
P.S. - In functie de zona unde lucrezi/legislatie si gradul de risc, se lucreaza cu arme de foc. Chiar si in Romania daca prevezi asta in planul de protectie al persoanei aprobat de politie.

[ Edited Wed Feb 25 2015, 07:10AM ]
Back to top
me
Mon Mar 30 2015, 12:05AM
me
Registered Member #11

alin: daca recitesti postul meu cu atentie, vei vedea ca se refera la protectia in RO. acolo vorbesc de BGS si alte entitati din RO.
cand spui "poti", de fapt vrei sa spui "ar putea fi posibil", ceea ce inseamna altceva.
sunt curios cate misiuni de protectie a aprobat politia romana in care personalul civil de protectie roman, angajat de terti externi, a purtat arma cu glont? ai vre-un exemplu real sau discutam ipoteze?
poate ar posibil ca institutiile de care zici sa angajeze civili, dar eu nu cred. ca sa ajungi acolo e cale lunga si trebuie sa fi dat deja proba valorii. ma voi interesa la colegii mei care lucreaza pentru Natiunile Unite si alte institutii oficiale, toti fosti ofiteri SPP, si iti zic daca au vre-un pitpalac venit direct din civilie. dar cred ca, chiar daca exista asa ceva, e in marja de 1% din total. nu am auzit vreodata ca NATO sa angajeze civili pentru protectie, ar fi chiar desuet. dar am un fost coleg care a lucrat 4 ani la Mons iar acum lucreaza cu un contractor al NATO si il intreb si pe el cum sta treaba (asta e specializat in human resources).
a, daca ajungi sa fii angajat de vreo mare firma de protectie si paza din lumea asta si esti chiar atat de bun, s-ar putea, la un moment dat, sa prinzi misiuni de protectie. dar e greu de tot, pentru ca te bati cu oameni care au lucrat efectiv si au sute/mii de misiuni la activ in diverse locatii periculoase de pe glob. si nu vei avea pasaport de UN (daca stii despre ce vorbesc)
asa ca revin cu concluzia de mai sus: un curs civil de protectie in RO se justifica doar daca exista cerere reala. in rest, e doar o metoda de luat banii la fraieri.
Back to top
1 User said Thank to me for this Post :
 Karpov (30 Mar 2015, 00:41)
alin
Mon Mar 30 2015, 02:40AM
Registered Member #1206

me wrote ...

alin: daca recitesti postul meu cu atentie, vei vedea ca se refera la protectia in RO. acolo vorbesc de BGS si alte entitati din RO.
cand spui "poti", de fapt vrei sa spui "ar putea fi posibil", ceea ce inseamna altceva.
sunt curios cate misiuni de protectie a aprobat politia romana in care personalul civil de protectie roman, angajat de terti externi, a purtat arma cu glont? ai vre-un exemplu real sau discutam ipoteze?
poate ar posibil ca institutiile de care zici sa angajeze civili, dar eu nu cred. ca sa ajungi acolo e cale lunga si trebuie sa fi dat deja proba valorii. ma voi interesa la colegii mei care lucreaza pentru Natiunile Unite si alte institutii oficiale, toti fosti ofiteri SPP, si iti zic daca au vre-un pitpalac venit direct din civilie. dar cred ca, chiar daca exista asa ceva, e in marja de 1% din total. nu am auzit vreodata ca NATO sa angajeze civili pentru protectie, ar fi chiar desuet. dar am un fost coleg care a lucrat 4 ani la Mons iar acum lucreaza cu un contractor al NATO si il intreb si pe el cum sta treaba (asta e specializat in human resources).
a, daca ajungi sa fii angajat de vreo mare firma de protectie si paza din lumea asta si esti chiar atat de bun, s-ar putea, la un moment dat, sa prinzi misiuni de protectie. dar e greu de tot, pentru ca te bati cu oameni care au lucrat efectiv si au sute/mii de misiuni la activ in diverse locatii periculoase de pe glob. si nu vei avea pasaport de UN (daca stii despre ce vorbesc)
asa ca revin cu concluzia de mai sus: un curs civil de protectie in RO se justifica doar daca exista cerere reala. in rest, e doar o metoda de luat banii la fraieri.

Buna ME!
Referitor la Romania, ma limitez la ce stiu eu. Cand am pasit inapoi in civilie am lucrat ca operator inarmat (arma letala cu teava scurta-conform legii la acel moment era inchiriata de catre politia judeteana) pentru o firma de securitate romaneasca pe urmatoarele domenii: escorta garnituri feroviare, escorta convoi rutier, escorta transport de valori si garda de corp.
Referitor la institutiile europene si nu numai mentionate, la fel - confirm doar ce stiu personal. EULEX in Kosovo si ISAF in Afghanistan au inghitit personal civil din greu pe securitate si nu vb de LCN -vb despre NC. La fel si Parlamentul European si ICC-ul si altele. Prea multe institutii si prea multe detalii ca sa vb aici dar pot arata cerintele la cateva joburi LINK LINK (ultimul job pe lista). Dupa cum vezi nu se specifica nicaieri ca trebuie sa fi fost militar/politist/jandarm/SIE/SRI/SPP/ETC dar stim cu totii ca asta reprezinta un avandaj direct daca intrunesti celelalte conditii. Apropo de Natiunile Unite, cred ca este singura institutie care iti va cere ca si conditie esentiala la angajare pentru CP experienta in hostile zone.
Referitor la companiile de securitate externe, esti pe barba ta. Inteleg ca esti mare si tare cand ai QRF-ul in spate, dai prin statie si se rezolva problema. Riscuri sunt, de la "marseci" arestati pe maritim in timpul escalei in India cu toate ca lucrau legal pt companii britanice pana la "pemecei" abandonati in sand pit. Insa am avut surpriza sa aud de civili care au batut Afganistanul si Irakul plecand de la usa unui club din Franta. Altii care au ajuns acolo doar pe cursuri civile solide de CP si firearms. Engleza pauza la unii, in special filipinezi.. Multe-multe.. Ce sa zic, traim intr-o lume ciudata..
Legat de un curs de protectie in Ro, eu sunt de acord atat timp cat este cu o firma acreditata SIA-UK, altfel nu prea te ajuta. Poti folosi cursul sa lucrezi si in Ro si in alte tari din Europa. Apropo, ESA a obtinut licenta SIA-UK pt cursul de close protection.
Respect!

[ Edited Mon Mar 30 2015, 04:36AM ]
Back to top
Ultra'
Mon Mar 30 2015, 02:12PM
Registered Member #2406

In Romania, cam singurii pe Bucuresti cel putin, pe protectie persoane civile, sunt oamenii lui Tiriac, asta pe close protection.
Back to top
alin
Mon Mar 30 2015, 07:03PM
Registered Member #1206

Ultra' wrote ...

In Romania, cam singurii pe Bucuresti cel putin, pe protectie persoane civile, sunt oamenii lui Tiriac, asta pe close protection.

Sunt multe companii de securitate in Bucuresti care ofera cu succes servicii de garda de corp inarmata sau nu. Numai ca se prefera discretia.

[ Edited Mon Mar 30 2015, 07:10PM ]
Back to top
apkah
Mon Mar 30 2015, 10:43PM
arcan
Registered Member #566

me wrote ...

Destule.Dar nu e nevoie sa fie cunoscute de public.
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF