Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Poliția
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sun Oct 14 2012, 07:56PM
boribum
Registered Member #2395

Si uite asa se trezeste omul cu ANAF-ul la usa

Chestia asta cu procedurile (inexistente si diferite) tine de profesionalismul celor care organizeaza lucrurile,de sus si pâna jos. La fel si interoperabilitatea politie/jandarmerie.
Back to top
Ghost_dog
Sun Oct 14 2012, 08:57PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Mihais wrote ...

100% de acord cu Arkan.Peste considerentul uman,mai este si cel tactic.Trimiti 5-6 politisti si cati jandarmi e necesar.Dar cine comanda,care sunt procedurile,cat antrenament comun exista,cate similitudini in ce priveste pregatirea si multe alte probleme.Una peste alta,un omulet care a vorbit fara sa cugete prea mult.

Ca sa punem povestea in perspectiva,costul unei placi de nivel IV nu sare de 250 dolarei.Luate de la noi si luate en gros,cred ca pot fi aduse la 700-750 RON(presupunere scoasa din burta).

p.s Daca statul roman ma scuteste de taxe pe munca,intr-un an de zile echipez eu de unul singur mascatii dintr-un judet.

Am mai zis parerea mea strict de colaborarea minunata P-J adica mentinere cu asigurare +restabilire in mintea unora daca le acoperi pe toate nu are ce sa se intample .
In general intre "interventia" de la P si Detasamentele Mobile ( ma refer strict la provincie ) exista o oarece legatura pentru ca se cam bate acelasi fier . Dar nu ai cum sa compari pregatirea celor 2 structuri si mai sunt inca multi la jandarmi care merg pe" muschii mei nu are minte" si dupa ce pun o carapace sau o cagula sunt cei mai viteji ...
Ar trebui sa fie simplu 90 % din restabilire este strict pe scutareala si uneori masuri mai ... dure unde muschii merg fara probleme , si chiar se impune uneori folosirea lor, dar cand ai nevoie de finete si de o grupa bine sudata apelezi la SPIR pentru ai coeziune , fiecare stie ce are de facut .

Ca si unii si altii dau bani grei sa isi cumpere echipament ce il folosesc in serviciu este o problema grava .
Back to top
Boribum
Mon Oct 15 2012, 01:56AM
boribum
Registered Member #2395

Revin la cagula : în lipsa unor texte legale si a unei harababuri evidente,va propun un model adoptat la scara internationala.

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Ghost_dog (16 Oct 2012, 10:50)
alexius
Mon Oct 15 2012, 11:58PM
Registered Member #2949

A fost al doilea episod din serialul cu polițiștii de pe Discovery. Dacă în primul episod polițiștii de la BCCO Bucuresti au fost la înălțime, de data asta cei de la OMON, Moi druzya. Adevărul că la ruși, suspecții poartă câte un makarov, în loc de bâte, ca la noi, sub scaunul șoferului și ca atare se impune o abordare mai dură, mai cu glonțul pe țeavă.
Back to top
djebel
Tue Oct 16 2012, 07:15PM
Registered Member #3603

Nu sunt carcotas, poate am vazut eu aiurea.
La descinderile de la noi, cred ca am vazut cum colegul cu berbecul a intrat primul dupa ce a spart usa (contrar tuturor procedurilor din lume;rolul lui e altul). Ce a facut cu instrumentul? A intrat cu el in mana pana in sufrageria omului, l-a aruncat peste picioarele colegului din spate?
O remarca, nu dau cu paru' si daca am gresit cu ceva, iertati-ma crestineste !
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 nadgob (20 Oct 2012, 22:08)
apkah
Tue Oct 16 2012, 09:07PM
arcan
Registered Member #566

Asa am vazut si eu...jandarmul bridger a plecat prin casa cu berbecul pe post de locomotiva...
Back to top
Klaus
Wed Oct 17 2012, 08:45PM
Registered Member #3279

Pana la urma nu am inteles daca este vorba numai de incadrarea in conditii de munca sau si in ce priveste atributiile. Si in interiorul armelor sunt astfel de inechitati, militari si civili care indeplinesc aceleasi atributii, primii au conditii de munca, ceilalti nu (prea). De exemplu un conducator auto (militar) si un sofer (civil).

LINK

Egalitate pentru poliţişti

Senatorii din Comisia de Administrație au dat în cursul zilei de astăzi raport favorabil pentru un proiect legislativ ce presupune modificarea Legii 155/2010 - Legea Poliției Locale, astfel încât polițiștii locali să aibă aceleași drepturi ca și polițiștii din cadrul MAI. Inițiatorii (Chiriţă Dumitru - deputat PSD; Niţă Constantin - deputat PSD; Zgonea Valeriu Ştefan - deputat PSD) doresc prin lege ca polițiștii locali să aibă aceleași drepturi ca și polițiștii MAI. Astfel, în cazul în care iniţiativa legislativă va fi adoptată de Parlament, activitatea poliţiştilor locali ar putea fi încadrată ca activitate în condiţii speciale şi deosebite sau alte condiţii de muncă prevăzute de lege pentru poliţişti şi pentru funcţionarii publici cu statut special din domeniul ordinii publice. Propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare, Senatul fiind prima Cameră legislativă sesizată.
Back to top
Boribum
Wed Oct 17 2012, 09:54PM
boribum
Registered Member #2395

Daca sunteti tineri (pâna în 30 de ani) vorbiti franceza si va familiarizati cu legislatia locala,de la 01.12. va puteti angaja ca politisti în Franta,la Politia Nationala sau cele Municipale. Pentru cei cu studii superioare si ceva vârsta (pâna în 40 de ani) puteti deveni commandant de police sau commissaire. Limba poate fi un impediment major la examene,dar nu imposibil de surmontat.

Posibilitati sunt,în loc sa va miscati brownian (cei tineri) între "când ne da banii de casa" si "când ne da banii de masa" mai bine profitati de tot ce va ofera U.E asta.
Back to top
djebel
Wed Oct 17 2012, 11:40PM
Registered Member #3603

Da' un loc pentru un frontierist batran cu multi kilometri in bocanci nu se gaseste pe langa Andora? E Formigueres aproape !
Back to top
Boribum
Thu Oct 18 2012, 01:53PM
boribum
Registered Member #2395

Cu trecutul de aici si experienta de acolo douanier cel putin trebuie sa se gaseasca. Plus ca politiile municipale din Sud angajeaza într-o veselie (si astia nu sunt comunitari românezi). La suite en MP ce soir
Back to top
Mihais
Thu Oct 18 2012, 02:03PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Daca sunteti tineri (pâna în 30 de ani) vorbiti franceza si va familiarizati cu legislatia locala,de la 01.12. va puteti angaja ca politisti în Franta,la Politia Nationala sau cele Municipale. Pentru cei cu studii superioare si ceva vârsta (pâna în 40 de ani) puteti deveni commandant de police sau commissaire. Limba poate fi un impediment major la examene,dar nu imposibil de surmontat.

Posibilitati sunt,în loc sa va miscati brownian (cei tineri) între "când ne da banii de casa" si "când ne da banii de masa" mai bine profitati de tot ce va ofera U.E asta.

E cu necesar de experienta?
Back to top
Panait
Sat Oct 20 2012, 01:33PM
panait
Registered Member #5015

Frumos si cu Discovery channel, frumoasa emisiunea, dar am o mare dilema. Ce naiba cauta jandarmii in emisiunea respectiva? Acum, serios. Ultima data cand am verificat se numea "Ultimate cops" - "politisti de elita", nu "jandarmi de elita."
Mai ales cand am vazut ca "SPIR si Jandarmeria sunt unitati de elita ale Politiei" ?!?!?!
Bagatori de seama. Au speculat si ei momentul si s-au gandit la un antrenament obosit si rasuflat in acelasi poligon obosit si rasuflat din Baneasa unde-si filmeaza filmuletele pt youtube.

[ Edited Sat Oct 20 2012, 01:36PM ]
Back to top
apkah
Sat Oct 20 2012, 05:52PM
arcan
Registered Member #566

Cred ca la intrebarea asta,Nagdob stie el sa iti raspunda...
Back to top
nadgob
Sat Oct 20 2012, 10:12PM
Registered Member #733

cred ca tre' sa pui intrebarea celor de la discovery channel.
presupun ca Arkan se refera la faza cu jandarmii sunt politisti. imi sustin in continuare argumentele.
Back to top
nadgob
Sat Oct 20 2012, 10:14PM
Registered Member #733

Panait wrote ...

..poligon obosit si rasuflat..

asta e. il foloseste tot ministerul asa cum e.
Back to top
1 User said Thank to nadgob for this Post :
 Boribum (21 Oct 2012, 00:21)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF