Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Poliția
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
marcellutz
Fri Jan 11 2013, 10:58AM
Registered Member #5076

principiile de adevar si realitate am inteles ca sunt foarte diferite...ceva de genul posibil sau probabil...sau asemanatoare dar cu intelesuri diferite...sau, ori...da'nu mai stiu nici eu...dar voi va dati seama?! in democratia de 23 de ani s-au derulat atatea evenimente si situatii ca pana la urma adevarul deranjeaza atat de rau incat se prefera sa ramana...tabu. asta sa fie realitatea?!...uf...

[ Edited Fri Jan 11 2013, 10:59AM ]
Back to top
Klaus
Fri Jan 11 2013, 12:30PM
Registered Member #3279

Aha, conducerea de stat si de partid s-a dat cu capul de pragul de sus, cineva i-a tras de maneca si le-a spus exact ce cadelnitam eu - nu poti face orice vrei in MAI, trebuie mai intai schimbate regulile jocului pentru a avea si baza legala. Asa ca ramane cum am stabilit, IS-ul unui IPJ nici nu poate fi destituit pe scarile ministerului, nici nu poate fi dat afara in prima zi cand i se termina CM-ul.
Iar asta este valabil nu numai pentru IS sau politisti, ci pentru toti lucratorii din MAI.

LINK

Ponta: E greu să tragi la răspundere un şef de poliţie, fisurile legislative vor fi îndreptate

Victor Ponta a declarat joi seară, la România TV, că se impune îndreptarea unor "fisuri legislative", astfel încât sancţionarea şefilor de poliţie care comit infracţiuni să nu mai fie un proces greoi. Potrivit lui Ponta, autorităţile dispun de puţine instrumente pentru a interveni rapid în cazuri precum cel din judeţul Olt.

"Avem o problemă, în primul rând legislativă şi de autoritate a ministrului şi a şefului IGPR, pentru că, prin faimoasele legi de reformare a poliţiei, e foarte greu să tragi la răspundere un şef de poliţie. Nu prea ascultă nici de ministru, nici de şeful IGP-ului, te mai dă şi în judecată. Pe şeful de la Olt nu îl poate schimba ministrul. E o procedură, cu comisii de disciplină. După aceea poate îl suspendăm, dacă vrea el să îl suspendăm. În nişte cazuri concrete, au rezultat fisurile lăsate în lege şi vă garantez că le îndreptăm. Asta mi-a şi propus domnul Radu Stroe. Sigur că se vor supăra sindicate...", a spus Ponta.
Premierul a adăugat că, în modificările legislative, se va avea în vedere evitarea abuzurilor. "Per total, eu nu pot să spun că în toată poliţia e la fel, dar când ai un caz special, cum este cel de la Olt, ai destul de puţine instrumente să intervii rapid. Atunci vom avea grijă, fără a lăsa loc la abuzuri", a explicat Ponta.

[ Edited Fri Jan 11 2013, 05:40PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 marcellutz (11 Jan 2013, 14:34)
Klaus
Fri Jan 11 2013, 06:00PM
Registered Member #3279

Fatuloiu reloaded
S-o fi pricepand chestorul cu pricina in ale politiei de frontiera, o fi stiind cu ce se mananca? Din CV-ul gasit pe net LINK nu rezulta. Dar nu este tarziu sa invete la locul de munca... IG de la IGPFR este chestorul sef de politie Buda, iar Fatuloiu este tot asa, chestor sef de politie
Eu multumesc domnului ministru ca nu l-a numit inspector general la IGJR sau IGSU, pentru ca si acolo sefii sunt imputerniciti pe functii .

LINK

Fătuloiu se întoarce. Controversatul chestor, uns șef peste Poliția de Frontieră Oradea

Chestorul-şef Dan Fătuloiu, fost şef al Poliţiei Române şi fost secretar de stat în MAI, demis în urma scandalului generat de asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, a preluat conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, printr-un ordin al ministrului Internelor.
Secretarul de stat Fătuloiu s-a dovedit mai puţin abil decât Chelu în negocierea mitei

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Române, comisar Fabian Bădilă, a declarat că, începând din această săptămână, Dan Fătuloiu este şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, în locul comisarului-şef Marin Bondar, împuternicit pe această funcţie în iunie anul trecut. ”Numirea s-a făcut cu începere din 8 ianuarie, printr-un ordin ministerial”, a declarat Bădilă.

Demis cu scandal

În vârstă de 56 de ani, chestorul Dan Valentin Fătuloiu a fost şeful Poliţiei Române între 2005 şi 2007, când a plecat de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind desemnat şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii, în funcţia de ministru-consilier. Din 2009, a fost secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică al MAI. Fătuloiu a fost demis în 23 noiembrie 2010 din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din MAI. Decizia a fost luată în urma verificărilor făcute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ. Controlul a fost dispus în urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamţ şi după ce şeful IPJ Neamţ Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar ”pactiza” cu lumea interlopă. Aurelian Şoric şi-a dat demisia la scurt timp după declanşarea scandalului de la Neamţ şi a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

Partener de afaceri cu Chelu

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu a apărut şi în dosarul în care omul de afaceri gălăţean, Cătălin Chelu, a fost prins în flagrant când încerca să-i ofere mită lui Fătuloiu. Astfel, în 19 noiembrie, Dan Fătuloiu, în schimbul unei mite în valoare de un milion de euro, ar fi trebuit să rezolve 48 de dosare penale deschise pe numele omului de afaceri gălăţean, Cătălin Chelu, şi ale apropiaţilor acestuia. În urma unui flagrant delict, organizat de DNA după denunţurile lui Dan Fătuloiu şi ale fiului acestuia, Alexandru, procurorii anticorupţie au reţinut patru persoane, printre care şi Chelu. Ulterior, cei patru au fost arestaţi.

”Din dialogurile pe care le are cu secretarul de stat, Tribunalul constată că inculpatul Cătălin Chelu vede prin mituirea organelor judiciare o activitate de normalitate arătând chiar că ar putea scăpa mai ieftin, mituind cu 150.000 de euro toţi procurorii care i-ar instrumenta dosarele”, arată judecătorul George Matei, în motivarea deciziei sale, prin care l-a condamnat pe Cătălin Chelu la şase ani de închisoare, în legătură cu mituirea fostului secretar de stat în Ministerul de Interne, Dan Valentin Fătuloiu.

Motivarea instanței

Mai mult, magistratul observă că ”Tribunalul nu este în măsură să analizeze afacerile soţiei secretarului de stat şi ale fiului secretarului de stat cu SC Alprom SA, deoarece DNA a înţeles să sesizeze Tribunalul doar cu activitatea infracţională a celor patru inculpaţi, dar constată că multe din contractele încheiate de firmele soţiei denunţătorului secretar de stat apar ca fiind total nefavorabile Alprom, inculpatul Bunu exprimându-se în sensul că erau firme căpuşă, iar contractele erau întocmite special pentru a se beneficia de protecţia secretarului de stat Dan Fătuloiu”, consemnează judecătorul în decizia de condamnare a mituitorilor lui Fătuloiu, pe care a pronunţat-o pe 12 octombrie 2012.

[ Edited Fri Jan 11 2013, 09:40PM ]
Back to top
djebel
Fri Jan 11 2013, 07:26PM
Registered Member #3603

E posibil ca Fatuloiu sa fie viitorul IG, iar numirea la conducerea ITPF Oradea sa fie doar inceputul. Odata cu aderarea la spatiul Schengen, ITPF Oradea -ca si ITPF Giurgiu- aproape vor dispare, iar miscarea cu numirea sa fie doar intrarea in PFR. Ieri am citit un articol care nu-l avantaja pe actualul IG, chestorul Buda, ceva cu numiri in functie prin telefon si chiar m-am intrebat cand va avea loc debarcarea acestuia.

Daca se pricepe sau nu in ale frontierei nu e nicio problema: sunt multi din Politie care au facut cariera la PFR. Nu sunt chiar asa multi frontieristi pur-sange (PTF-isti sau graniceri) care sa conduca structuri din PFR.
Back to top
Panait
Fri Jan 11 2013, 09:17PM
panait
Registered Member #5015

Atentat cu bombă la împotriva unui interlop - Suspecţii reţinuţi de poliţişti

Autorii atentatului de la Piatra Neamţ erau monitorizaţi de două săptămâni de către poliţiștii din Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Cei trei tineri prinşi în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce montau un dispozitiv exploziv militar sub maşina "interlopului" Bogdan Mararu a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.
Reprezentantul Poliţiei a precizat că maşina se afla parcată pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ.
Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată şi la ora transmiterii acestei ştiri, a mai spus Bădeanu.

Cei trei suspecţi au fost duşi la audieri la DIICOT Piatra Neamţ.

Zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar la faţa locului se află pirotehnişti polției, fiind aşteptată o echipă de specialişti de la Bucureşti pentru a dezamorsa dispozitivul amplasat sub maşină.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, împușcat mortal în noiembrie 2010, lider al lumii interlope nemţene, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat un mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

FELICITARI!
Desi, nu este la fel de spectaculoasa ca ideea de golanie si violatori in politie.
Interesant este cum ciocoflenderii de la SRI isi acorda merite

[ Edited Fri Jan 11 2013, 09:28PM ]
Back to top
Klaus
Fri Jan 11 2013, 09:50PM
Registered Member #3279

@djebel - atata timp cat Toba este inginer mecanic, absolvent de UTCB, iar din sursa externa a ajuns intaiul politist al tarii, imputernicitul ca IG la jandarmi este la origini vanator de munte/MApN, iar primul frontierist este inginer mecanic de la Politehnica din Cluj-Napoca si jurist de la Universitatea din Oradea, inseamna ca totul este posibil

[ Edited Fri Jan 11 2013, 10:40PM ]
Back to top
Klaus
Fri Jan 11 2013, 10:15PM
Registered Member #3279

Panait wrote ...

Pai daca DIICOT-ul spune ca Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informaţii, DGIPI şi S.O.S. Bacau”... Iar pachetul de sub masina l-a scos un SRI-ist, ala imbracat in costumul de protectie pirotehnist, luat de la ICCO Brasov.
LINK

[ Edited Fri Jan 11 2013, 10:15PM ]
Back to top
spk
Fri Jan 11 2013, 10:53PM
primum non nocere

Registered Member #537

Klaus wrote ...

imputernicitul ca IG la jandarmi este la origini vanator de munte/MApN,

Vânătorii de munte au fost și sunt forță de elită a armatei române, echivalentul american (din câte știu) e Army Rangers.
Back to top
Klaus
Fri Jan 11 2013, 11:05PM
Registered Member #3279

@spk - observatia respectiva nu are nimic peiorativ vis-a-vis de vanatorii de munte
VM-ul si jandarmeria, ca pregatire de specialitate, au, totusi, oarece diferente (majore zic eu), si de asta mi se pare ciudat ca un VM-ist sa ajunga intaiul jandarm al tarii...
Back to top
spk
Fri Jan 11 2013, 11:30PM
primum non nocere

Registered Member #537

Da? Ia caută CV-ul șefului Inspectoratului General de Aviație al MAI, să vezi acolo diversitate.
Back to top
Klaus
Sat Jan 12 2013, 12:40AM
Registered Member #3279

Pe la mijlocul lui 2012 s-a publicat o lista a rusinii cu societatile de asigurare care incheiau RCA: Printre societăţile de asigurare care înregistrau un număr mai mare de reclamaţii sunt: Euroins, Carpatica şi Astra. Cele trei societăţi deţin împreună o cotă de 36,9% din totalul pieţei RCA. LINK
Acum IGPR a incheiat politele RCA cu Carpatica In loc de 684.300 lei, pret de catalog, s-a platit 147.502 lei pentru asigurarea autovehiculelor proprii. LINK
Asa ca feriti-va masinile proprietate personala
Back to top
apkah
Sat Jan 12 2013, 11:46AM
arcan
Registered Member #566

Nu inteleg ce cauta vanatorii de munte si jandarmii intr-un topic numit Politia,si bagati de un pompier??OFTOPIC!!!
In alta ordine de idei, ceva on-topic:

Astăzi, pe tot parcursul zilei, am asistat la o mostră de prostituţie mediatică, practicată de către cei din televiziuni, pe marginea succesului pe plan profesional al colegilor mei de la Combaterea Crimei Organizate şi Operaţiuni Speciale, ce au reuşit să dejoace un atentat cu bombă ce viza un membru al unei grupări infracţionale rivale. Sunt puţine forţe de poliţie din lumea asta care să se poată mândri cu astfel de operaţiuni, în care poliţiştii să intre pe fir şi să dejoace un asasinat comandat. Fie că vor sau nu să recunoască, fie că vor sau nu să vadă, toţi cei ce astăzi s-au întrecut în a arunca cu noroi în munca unor oameni nu pot schimba ceea ce s-a întâmplat în realitate, nu pot schimba faptele, dar s-au străduit din răsputeri să schimbe percepţia publicului. Şi din păcate reuşeşc în foarte multe cazuri, deoarece cu televizorul … îndobitocim poporul.

Ştirea este ştire. Cum o ambalezi şi o prezinţi, face diferenţa. Or, goana după rating a scos televiziunile din rutină şi le-a împins spre perversiuni. Mă refer la atacurile virulente şi complet gratuite la adresa acestei categorii profesionale, care prin abrutizare şi formă nu au făcut nimic altceva, decât să dovedească măsura succesului înregistrat astăzi de poliţişti.

Să o luăm pe rând. Ce s-a întâmplat de fapt?

Continuarea aici:
LINK

[ Edited Sat Jan 12 2013, 12:14PM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Panait (12 Jan 2013, 12:49)
nadgob
Sat Jan 12 2013, 01:18PM
Registered Member #733

Panait wrote ...

Atentat cu bombă la împotriva unui interlop - Suspecţii reţinuţi de poliţişti

Autorii atentatului de la Piatra Neamţ erau monitorizaţi de două săptămâni de către poliţiștii din Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Cei trei tineri prinşi în flagrant, vineri dimineaţă, în timp ce montau un dispozitiv exploziv militar sub maşina "interlopului" Bogdan Mararu a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.
Reprezentantul Poliţiei a precizat că maşina se afla parcată pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ.
Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată şi la ora transmiterii acestei ştiri, a mai spus Bădeanu.

Cei trei suspecţi au fost duşi la audieri la DIICOT Piatra Neamţ.

Zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar la faţa locului se află pirotehnişti polției, fiind aşteptată o echipă de specialişti de la Bucureşti pentru a dezamorsa dispozitivul amplasat sub maşină.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, împușcat mortal în noiembrie 2010, lider al lumii interlope nemţene, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat un mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea şefului Poliţiei Române Petre Tobă şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

FELICITARI!
Desi, nu este la fel de spectaculoasa ca ideea de golanie si violatori in politie.

de ce interventia asupra dispozitivului exploziv a fost facuta de SRI? cred ca trebuia facuta de politie, nu era vorba de o actiune terorista. pe asta s-a sprijinit si campania lor ulterioara de infloriere a imaginii.
Back to top
Panait
Sat Jan 12 2013, 01:21PM
panait
Registered Member #5015

Klaus wrote ...

Pai daca DIICOT-ul spune ca Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre Serviciul Român de Informaţii, DGIPI şi S.O.S. Bacau”... Iar pachetul de sub masina l-a scos un SRI-ist, ala imbracat in costumul de protectie pirotehnist, luat de la ICCO Brasov.
LINK

Pai daca DIICOT-ul spune inseamna ca asa o fi. SRI-istul respectiv, crede-ma ca n-a fost singur acolo. Intotdeauna este si grupa pirotehinca a Politiei. Asta pe de-o parte. Pe de alta parte, unde se regaseste suportul DGIPI si SRI? OK, unii dintre ei au avut un om costumat. Nu singur. In rest... Politia este cea care a intrat pe fir, a documentat activitatea si a efectuat flagrantul. Restul sunt can-canuri. Ca si "teroristul" cutitar prind in preajma ambasadei. A fost prins de niste politisti de la ordine publica si de-acolo preluat de marii SRI-isti, care, probabil satui de atat tras cu urechea la telefon, s-au gandit sa-si faca PR.

PS Pt prima oara cred ca sunt de acord cu nadgob. Da, interventia pirotehnica trebuia facuta de Politie, avand in vedere ca nu era caz de terorism, dar asa e cand se baga unii in fata, avizi de imagine.

[ Edited Sat Jan 12 2013, 01:22PM ]
Back to top
Boribum
Sat Jan 12 2013, 01:40PM
boribum
Registered Member #2395

Bine ca nu v-au întrebat pe voi cine ce sa faca pe acolo,ca va îmbulzeati la dezamorsare de va exploda porcaria aia în mâini. Constat ca în loc sa fiti multumiti ca cetateanul a fost protejat de un eventual deranj (ca se face deranj,când ceva face "bum!") voi,ca functionari de politie,va certati cine v-a furat "imaginea". Important e ca cine a facut treaba s-a-ntors la vestiar întreg,si mai ales ca niciun cetatean al statului în slujba caruia sunteti nu a suferit.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 spk (12 Jan 2013, 14:00) , ŽELJKO (12 Jan 2013, 15:39)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF