Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Poliția
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
nadgob
Sat Jan 12 2013, 02:17PM
Registered Member #733

imbulzeala la respectarea legii nu se face. nu era vorba de terorism, sri nu avea ce sa caute. sri-ul e o structura de informatii si asa ar trebui sa ramana, fara bat si alte atributii, gen protectie demnitari.
Back to top
Klaus
Sat Jan 12 2013, 02:35PM
Registered Member #3279

@Panait - ca pompier ce sunt ma gandesc ca monitorizarea (anterioara a) raketilor autohtoni a presupus si interceptarea telefoanelor mobile, ori asta o poate face numai SRI (conform legii).

@apkah - o ironie gratuita pentru ceva scos din context. Promit sa nu intru pe forumul care il vei administra.
Back to top
Boribum
Sat Jan 12 2013, 02:57PM
boribum
Registered Member #2395

nadgob wrote ...

imbulzeala la respectarea legii nu se face. nu era vorba de terorism, sri nu avea ce sa caute. sri-ul e o structura de informatii si asa ar trebui sa ramana, fara bat si alte atributii, gen protectie demnitari.

Poate stii tu,eu nu : cine a obtinut informatii în amont în legatura cu explozibilii,cu cine urma sa-l foloseasca,cum au fost monitorizati aceia,daca nu cumva în afara de bomba aia nu se mai putea sa existe si alta,cine o fabrica,cu ce cunostiinte,cu ce legaturi,s.a.m.d. La fel,e posibil ca ceva care în aval sa para de competenta politiei,sa fi fost în amont de competenta ...altora. Stii tu,cu date certe ? Eu nu.Si nici nu (mai) e asa de important.

Ce ar trebui sa faca SRI,SPP,SIE,DGIA,etc,,asta e alta treaba. La protectie,interventie si mascati competente vad ca sunt peste tot. Pricepere,nu stiu.
Back to top
ALM
Sat Jan 12 2013, 03:07PM
Registered Member #2039

În cazul cu "boamba" de la Piatra Neamţ nu am decât două remarce:
1. Nu-ş' de ce, da' prea mi-a inspirat un film de tip Bollywood;
2. Cândva am învăţat că, dacă există pericolul unei explozii (indiferent dacă este interioară sau exterioară), este recomandabil ca ferestrele şi uşile să fie deschise. Ceea ce am invăţat a intrat în contradicţie cu anunţurile făcute de Poliţie, în sensul că toată lumea din proximitate trebuie să închidă ferestrele. Probabil că unda de presiune a lui C4 nu trece prin sticlă ...
Back to top
Boribum
Sat Jan 12 2013, 03:34PM
boribum
Registered Member #2395

Din ce am mai citit ici-colo,rezolvarea situatiei a durat ceva ore. Daca tineau aia un bloc,doua,cu geamurile deschise pe vreme aia, se alegeau sigur cu o razmerita de cartier bazata pe frica de raceala. Poate cereau si despagubiri !
Bollywood cert,ca mai tot ce tine de spatiul românesc,dar un nene sigur a transpirat pe-acolo în mod serios.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 ŽELJKO (12 Jan 2013, 15:57)
Resboiu
Sat Jan 12 2013, 03:40PM

Registered Member #2526

Klaus wrote ...

@Panait - ca pompier ce sunt ma gandesc ca monitorizarea (anterioara a) raketilor autohtoni a presupus si interceptarea telefoanelor mobile, ori asta o poate face numai SRI (conform legii).

Nu au monopol.

Pana la un anumit moment, raketii au fost in linia SIPI Neamt. Probabil ca dupa ce au facut trecerea la bombardiere, s-a implicat SRI.

Zic si eu.
Back to top
Panait
Sat Jan 12 2013, 03:47PM
panait
Registered Member #5015

Boriboum, cu tot respectul, dar tu vezi cu totul si cu totul altfel lucrurile, dintr-o alta tabara. Pe alocuri e de inteles.
ALM, daca acum ti se pare regie, cum ar fi fost daca ar fi procedat dupa cum isi dadeau cu parerea unele genii de pe la tv si anume sa-l fi retinut doar pt simpla posesie de explozibil si sa fi actionat inainte de instalarea dispozitivului?
Poate ca era mai bine daca ar fi sarit in aer ca sa fie intr-adevar credibil. Din pacate se face bascalie si atunci cand anumite persoane poate ca si-au riscat viata in toata povestea asta.

[ Edited Sat Jan 12 2013, 03:47PM ]
Back to top
Boribum
Sat Jan 12 2013, 04:12PM
boribum
Registered Member #2395

Panait wrote ...

Boriboum, cu tot respectul, dar tu vezi cu totul si cu totul altfel lucrurile, dintr-o alta tabara. Pe alocuri e de inteles.

Panait,nu am ascuns niciodata ca personal nu mi-a placut si nu îmi place munca de politie,ca nu m-a atras si nu ma atrage functia politiei în societate si ca dintotdeauna am preferat hotii "vardistilor" (alegeam sa fiu indian,nu cowboy,de pilda). Dar asta e o chestiune de gust,de cultura,de împrejurari,de educatie,etc.Unora le place,altora nu. Asta nu înseamna însa ca nu respect legea,ca nu am prieteni politisti si ca nu reusesc sa fiu cât pot de obiectiv. Tot asa cum nu înseamna ca am facut cariera în banditism sau alte activitati ilegale. Doar ca atunci când vine vorba de activitati politienesti,nu ma "ud" precum multi dintre cunoscutii mei.Nu e nimic peiorativ sau rautacios în asta.

Pe de alta parte,nu am niciun fel de încredere în presa româneasca : nici în ce spune,nici în cum spune,nici de ce o spune,nici pentru cine o spune. Asadar,din fragmente de informatie A1 obtinute ici si colo,încerc sa-mi fac o parere.

În cazul de fata : ce stiu e ca cineva a vrut sa arunce pe altcineva în aer,ca cineva a împiedicat asta,ca altcineva a executat operatiunea de neutralizare. Bucataria interna a cazului eu nu o cunosc,dar îmi permit sa sper ca în realitate actiunea a fost concertata si ca nu exista resentimente (de ce aia de la SRI ne-au luat bomba de sub nas,de ce DOS a filat si nu SRI,de ce DIICOT a facut nu stiu ce...). Asta e pozitia mea,daca de pozitie poate fi vorba. De tabara nu,în niciun caz. Tabara mea e cu totul alta,si nu are nici o tangenta nici cu politia,nici cu SRI-ul,nici cu golanii aia cu nume de legume.
Back to top
Mihais
Sat Jan 12 2013, 04:23PM

Registered Member #2323

Eu multumesc cerului ca nu erau jandarmi sau genisti ai armatei prin preajma.
Atunci sa fi vazut lupte seculare pt. locul 1 pe forum.Cum e vechea zicala,victoria are multi parinti,esecul e un orfan.
Domnu' subinspector Panait,dupa modesta mea (ne)stiinta,ofiterii SRI nu retin si nu arestuiesc pe nimeni.Cica nu le da legea si statutul permisiunea.Cica(nu-s sigur) ei paseaza politiei treaba asta.

ALM e posibil sa fi facut bascalie de recomandarea autoritatilor.Dar,ca sa nu mor si mai prost decat sunt,am o intrebare.Geamul termopan se inchide sau se deschide daca da cu bombardeaua prin preajma?

[ Edited Sat Jan 12 2013, 04:25PM ]
Back to top
Resboiu
Sat Jan 12 2013, 04:43PM

Registered Member #2526

Mihais wrote ...

Geamul termopan se inchide sau se deschide daca da cu bombardeaua prin preajma?

Da!
Back to top
Boribum
Sat Jan 12 2013, 05:08PM
boribum
Registered Member #2395

Tot sistemul termopan,
Mai ales daca-i Gealan,
Se pune pe-ntre deschis
Pentru-a preveni un risc.
Pentru bomebele "Marar"
Poti sa-l lasi un pic,macar,
Cu mânerul dat în sus,
Spre Apus.
Asta stie-orice bombist :
Nu-ti asumi chiar orice risc
Iar în cazul ce-l citim
Riscul este sa racim.

Pam-pam !
Back to top
ALM
Sat Jan 12 2013, 05:16PM
Registered Member #2039

@Panait,
Eu n-am spus nimic de regie deşi ar fi o idee! M-am referit la vânzoleala de la locul faptei şi al microfoanelor a tuturor autorităţilor posibile, la exagerarea declaraţiilor (0.8kg de C4 fără burare poate şterge de pe suprafaţa pământului un cartier), la evacuarea blocului din proximitate după ce "au închis toate ferestrele" etc.

Editare dupa putin timp:
Domnule Mihais, daca o sa căutaţi nişte poze cu atacuri cu maşini capcană, primul lucru care o să-l observaţi, după victime, este acela că nu mai există geamuri la ferestrele şi vitrinele din zonă! Indiferent dacă sunt simple, duble sau triple ...

[ Edited Sat Jan 12 2013, 05:24PM ]
Back to top
apkah
Sat Jan 12 2013, 06:19PM
arcan
Registered Member #566

Probabil ca daca se intampla asta : LINK
era mai multumita lumea...
Back to top
Mihais
Sat Jan 12 2013, 07:34PM

Registered Member #2323

Nu era,dar chestia asta cu cine-i mai smecher,de ce unii si nu altii e fix ce a lipsit in acest caz.Din fericire.

Domnule ALM,cand neglijezi sa pui emoticoane cu hlizitori,se intampla sa fi luat in serios.Pardon,imi fac mea culpa,dar va multumesc oricum pt. raspuns.Asta am vrut sa aflu,asta mi-ati raspuns.Gloria si tragedia vorbitului pe net.
Back to top
ALM
Sat Jan 12 2013, 07:49PM
Registered Member #2039

Sincer să fiu, eu chiar am luat în serios întrebarea fiindcă nu mi s-a părut prostească. Stratul de aer dintre geamuri absoarbe o parte din energia undei de şoc, astfel că un geam termopan se comportă mai bine decât un geam simplu. Avem de-a face cu un amortitor cu gaz în formă primitivă ...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF