Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI
 
<< Previous thread | Next thread >>
Poliția
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ŽELJKO
Sat Jan 19 2013, 03:40PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730
Joined: Thu Mar 11 2010, 05:04PM

Posts: 441
Thanked 20 time in 17 post
Esti sub influenta palincii de prin partile Aradului?
Back to top
Resboiu
Sat Jan 19 2013, 03:56PM

Registered Member #2526
Joined: Tue Jan 26 2010, 05:50PM

Posts: 793
Thanked 61 time in 46 post
Domnilor, nu sariti gardul.
Back to top
J.A.B.C.
Sun Jan 20 2013, 06:31AM
Registered Member #2445
Joined: Tue Jan 05 2010, 08:55PM

Posts: 495
Thanked 16 time in 12 post
CORUPŢIE LA POLIŢIA ALEXANDRIA. În loc să dea amenzi şoferilor, şase agenţi le cereau direct şpagă !
LINK
Șase polițiști din Alexandria sunt suspectați că primeau mită de la șoferi
Digi24
Publicat: 17-01-2013 10:03
Procurorii şi ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie au descins în urmă cu scurt timp la sediul poliţiei din Alexandria. Mai mulţi agenţi sunt suspectaţi de fapte de corupţie.
Citiţi şi:

Procurorii caută dovezi suplimentare care ar putea să demonstreze această activitate ilegală a agenţilor de poliţie. Este vorba despre şase poliţişti, angajaţi la Ordine Publică.

Aceştia sunt suspectaţi că ar fi luat mită de la şoferi, lucru pe care îl făceau de mai multe luni.

Practic, poliţiştii opreau oameni în trafic pentru diferite abateri pe care le comiteau conducătorii auto. În loc să le dea amendă, oamenii legii le cereau bani. Erau sume mici, însă cumulate s-a strâns o sumă mare.
LINK
Back to top
justme
Tue Jan 22 2013, 12:02AM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
Legea hărţuielii sexuale după Darwin

Faptul că în Poliţia Română există o „curvăsăreală” cruntă este de notorietate publică de peste 20 de ani, din momentul în care în cadrul acestei instituţii au fost admise ca parteneri egali ai poliţiştilor, femei tinere, frumoase şi svelte, care cu premeditare sau nu, le-au sucit minţile colegilor de breaslă, începând de la comisarul-şef până la ultimul agent.

Principiile clasice ale funcţionării instituţiilor de coerciţie publică exclusiv prin prestaţia bărbaţilor au fost dărâmate de principiul democratic al egalitaţii în drepturi a femeilor cu bărbaţii. Pătrunderea masivă a femeilor în corpul poliţienesc a obligat partea masculină să suporte cu stoicism toate ispitele aducătoare de mari frământări şi dorinţe, nemanifestate în public decât prin suspine înăbuşite. Să vii după 23 de ani de funcţionare a ambelor sexe în creuzetul super-sofisticat al sistemului poliţienesc să încerci să faci o disecţie exhaustivă a relaţiilor interumane, în condiţiile în care până în prezent nu ai mişcat nici un deget pentru a le evalua, reprezintă un demers ipocrit şi cinic care duce această încercare de cunoaştere într-un derizoriu penibil.

Interogatoriul fără perdea al chipeşelor poliţiste poate fi privit şi ca o pătrundere cu bocanci poliţieneşti în viaţa personală a acestor femei, în condiţiile în care până la un punct, relaţiile interumane au eticheta de „strict personal”, atunci când acestea sunt agreate de ambele părţi. Demersul neprofesionist al Ministrului Radu Stroe este vicios şi neavenit, întrucât produce un dezechilibru dăunător între cele două sexe care activează în Poliţie. Pornind de la un caz sau de la câteva cazuri izolate, s-a creat o psihoză colectivă care are în centrul ei un soi de certitudine neverificată: aceea că toţi poliţiştii ar fi fustangii şi că toate poliţistele ar fi nişte potenţiale „curve” prefăcute care acţionează pe şestache pentru obţinerea de favoruri. Adevărata stare din interiorul sistemului nu se va descoperi niciodată, pentru că toate poliţistele interogate vor simula inocenţa şi nevinovăţia cu o artă a prefăcătoriei desăvârşită.

Pe de altă parte, în încăpăţânarea lor prostească, mai marii Poliţiei Române încearcă cu orice preţ să găsească sute de fapte de hărţuire sexuală şi dacă ar fi posibil, să descopere în final că de fapt toate femeile-poliţişti, ar fi fost cel puţin o dată hărţuite, dacă nu şi abuzate sexual. Ne aflăm deja în plină stare de paranoia şi a atitudinii de ”black bull madness”, care a văzut capa roşie a toreadorului şi nu se mai poate opri din fuga înverşunată. În fiecare săptămână alte şi alte judeţe intră în colimatorul întrebărilor extrem de idioate, concepute de psihologi care ar părea că nu s-au uitat niciodată la fundurile bombate ale muierilor bine făcute sau şi mai grav, care par a fi făcut sex doar în stil bolşevic, între orele 23.00-23.30 şi doar cu lumina stinsă.

Vorba papagalilor care apar în talk-show-urile de la Antena 3: „Despre ce vorbim?” Să le spunem „nătângilor” care au implementat acest chestionar, despre ce anume ar trebui să vorbim. Ar trebui să vorbim despre viaţa vie, plină de provocări şi evenimente dinamice, cu relaţii interumane surprinzătoare uneori întristătoare sau deprimante, alteori fascinante şi generatoare de optimism. Este normal ca în viaţa reală să întâlnim la tot pasul o explozie de complimente, de zâmbete de rugăminţi sau de momente lirico-pasionale, toate acestea ca emanaţie afectivă a unor bărbaţi normali, care au înscris în ADN-ul lor exercitarea adoraţiei veşnice pentru sexul frumos.

Ce vor aceşti domni para-psihologi? Să schimbe lumea? Să suprime definitiv relaţiile dintre bărbaţi şi femei? Există o selecţie naturală care funcţionează în mod implacabil şi care le duce pe „femeile deştepte”, acolo unde vor. Există şi un proverb pe care ne prefacem că nu îl ştim, care este super-super-adevărat: „Fetele cuminţi ajung în Rai, iar curvele ajung unde vor!” Viaţa reală ne demonstrează că aşa se petrec lucrurile în realitate. În mod eronat se dă o prea mare importanţă salvgardării „castităţii” poliţistelor, care în realitate nu sunt nici uşi de biserică, dar nici „fecioare” neprihănite, pentru că sunt şi ele femei, supuse în mod inevitabil greşelii. Într-un procent de 90%, femeile-poliţist sunt alese pe „ochi şi pe sprânceană”, încă de la intrarea în şcolile militare, „ca să dea bine la public”. În aceste condiţii, doar să fii „de lemn-Tănase” să nu le faci un compliment sau chiar o declaraţie admirativă. Aşa este viaţa şi aşa trebuie să funcţioneze ea în mod normal. Chiar asaltate de bărbaţi, cele cu caracter puternic rezistă şi se adaptează. Chestia asta cu „adaptarea” a spus-o Darwin în urmă cu 150 de ani şi cine a avut urechi să audă, a auzit şi a dus-o bine. Se cade în marea greşeală pe care a făcut-o americanii în urmă cu câteva zeci de ani, când a fost atât de exacerbată combaterea hărţuielii sexuale, încât în final s-a blocat comunicarea firească dintre cele două sexe.

Ferească Sfântu’ să mergi în America şi să faci un compliment în stil românesc unei femei! Rişti să te alegi cu un proces în care să fii învinuit de hărţuială sexuală calificată! După finalizarea acestui interogatoriu stupid, în toate IPJ-urile din ţară va urma o perioadă de comunicare stearpă între poliţişti-bărbaţi şi poliţistele-femei, în timpul căreia tot personalul masculin din Poliţia Română va trebui să se poarte, cum zice românul, „ca cu oul”, pentru că în caz contrar, vor risca să fie acuzaţi de hărţuială sexuală. Nu credeţi că li se dă cam „mult nas” domnişoarelor şi doamnelor poliţiste? În definitiv, nu le-a obligat nimeni să aleagă această meserie dură, desfăşurată permanent în mijlocul unor bărbaţi puternici, cu o excelentă condiţie fizică, care s-ar încadra extrem de uşor în cerinţele genului „macho man”. Desigur că nimeni nu exclude luarea unor măsuri exemplare în cazul unor violenţe fizice sau a unor violuri, precum şi pedepsirea vinovaţilor. Dar de aici, până la a transforma poliţistele-femei în potenţiale victime, doar pentru că sunt admirate, complimentate, dorite în taină, este deja prea mult. Bărbaţii care citesc aceste rânduri trebuie să recunoască – cel puţin când sunt singuri în faţa oglinzii! – că până la o anumită vârstă, toţi bărbaţii sunt nişte crai, alergând după femei, deşi nu mărturisesc niciodată acest lucru. Această atitudine extrem de umană, impune în mod obligatoriu existenţa pe această lume a femeilor. Pe marea scenă a vieţii, bărbaţii sunt sortiţi să încerce să cucerească mai toată viaţa femei, pentru că aşa au fost creaţi de natură. Depinde de talentul pe care îl are fiecare „de la mama lui”, de a fi fermecători şi cuceritori.

Drept urmare, domnilor psihologi de la Ministerul de Interne, lăsaţi femeile-poliţist să fie naturale, aşa cum le-a lăsat Mama-Natură şi nu încercaţi să le transformaţi în potenţiale şantajiste feroce, pe motive iluzorii de hărţuială sexuală! E păcat de frumuseţea lor şi de fizicul super-atrăgător pe care îl au, care trebuie admirat fără teama unor consecinţe juridice sau administrative! Sancţionaţi doar infracţiunile prevăzute în cazul penal şi lăsaţi selecţia naturală să aibă grijă de eventualele flirturi şi idile nevinovate! Bărbaţii şi femeile dau viaţă, prin comunicare şi admiraţie reciprocă, unei lumi reale în care trăim cu toţii. Apropo, domnilor psihologi: aţi făcut vreodată complimente unei poliţiste frumoase, colegă de serviciu cu dumneavoastră?


LINK
Back to top
3 User said Thank to justme for this Post :
 criss-cross (22 Jan 2013, 12:33) , Kuji In (23 Jan 2013, 14:26) , Klaus (27 Jan 2013, 08:06)
djebel
Tue Jan 22 2013, 11:13AM
Registered Member #3603
Joined: Thu Jan 06 2011, 12:32PM

Posts: 2103
Thanked 516 time in 373 post
Dupa ce termina cu cruciada impotriva hartuielii sexuale, le propun psihologilor sa intervieveze pe bune pe toti lucratorii din MAI, macar o data la ceva timp, indiferent de sex sau de orientare sexuala: s-ar putea sa descopere probleme mult, mult mai grave.
Back to top
5 User said Thank to djebel for this Post :
 marcellutz (22 Jan 2013, 15:55) , Pârvu Florin (22 Jan 2013, 18:10) , Kuji In (23 Jan 2013, 14:26) , spk (27 Jan 2013, 14:52) , KatiTeodoroiu (02 Feb 2013, 20:42)
criss-cross
Tue Jan 22 2013, 03:02PM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
justme wrote ...


În definitiv, nu le-a obligat nimeni să aleagă această meserie dură, desfăşurată permanent în mijlocul unor bărbaţi puternici, cu o excelentă condiţie fizică, care s-ar încadra extrem de uşor în cerinţele genului „macho man”.
LINK

...sa fiu sincera, dupa o privire de ansamblu,nu cred ca toate femeile agresate sunt tocmai niste ,,zane" ,cum nici toti barbatii din politie nu sunt tocmai ,,macho man"!
...si nu e valabila teoria doar in cazul angajatilor M.A.I.,nu?
Back to top
3 User said Thank to criss-cross for this Post :
 marcellutz (22 Jan 2013, 15:55) , spk (27 Jan 2013, 14:52) , Bendis (28 Jan 2013, 20:42)
marcellutz
Tue Jan 22 2013, 04:02PM
Registered Member #5076
Joined: Mon Nov 05 2012, 09:57AM

Posts: 33
Thanked 7 time in 6 post
nu intentionez sa fiu rau...cunosc politisti care si-au parasit familiile cu 1-2 copii, ptr a da ''curs'' farmecelor unei fatuce (tanara politista) cu parul in vant si cu forme apetisante...care ''naiva'' fiind a simtit ''taria'' de caracter a cadrului bine infipt in functie...s.a.m.d....si au trait pana la adanci batraneti...
Back to top
Klaus
Sun Jan 27 2013, 08:05AM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Sper sa fie o eroare a celui care a scris articolul, din cate stiu detasarea a 2-a oara se face cu acordul celui in cauza. Ori daca si l-a dat, nu are motiv sa mai maraie ulterior. Oricum, mi se pare tardiva (re)cercetarea unei perioade atat de lungi, de 8 ani, ca sa se constate ce? Persoanele care vor fi percepute ca favorizate vor fi date afara din politie, retrogradate sau retrase premiile?

LINK

Concursurile organizate de comisarul-şef Todiruţ, luate la puricat de echipa de la IGPR

Echipa de control trimisă la Suceava de conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) are o misiune exactă. Cei doi ofiţeri care au venit încă de miercuri la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava au sarcina de a verifica toate concursurile organizate în perioada în care şef al instituţiei era comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Mai mulţi apropiaţi de-ai fostului inspector-şef au fost chestionaţi pe această temă, iar verificările vor fi adâncite pentru a se afla dacă s-au respectat toate procedurile legale. Printre altele, echipa de control de la IGPR va răsfoi dosarele cu angajările, avansările şi premierile acordate în perioada 2005-2012, existând suspiciuni că anumite persoane au fost favorizate în detrimentul altora. Printre cei care au beneficiat de bunăvoinţa comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ se numără apropiaţi de-ai acestuia, dar şi poliţişti cu care fostul şef al IPJ Suceava se afla sau se află în relaţii de rudenie.

Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a părăsit conducerea IPJ Suceava în luna mai a anului trecut, fiind transferat la conducerea IPJ Călăraşi, prin ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus. După expirarea celor şase luni de delegare la Călăraşi, cu acordul lui Todiruţ, conducerea ministerului de resort a decis prelungirea detaşării pentru încă jumătate de an. Între timp, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de această situaţie, aspect care nu a fost digerat prea bine de şefii săi de la Bucureşti. Interesant este că deşi detaşarea comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ este pentru şase luni, actualului şef al IPJ Suceava, comisarul-şef Marcian Colman, i-a fost prelungită delegarea numai cu trei luni. Controale cu privire la activitatea lui Todiruţ au mai avut loc şi în cursul anului 2009, în perioada guvernării PDL-PSD.
Back to top
Bendis
Mon Jan 28 2013, 08:46PM
Registered Member #5071
Joined: Sun Nov 04 2012, 12:26PM

Posts: 226
Thanked 87 time in 60 post
Si la noi au venit sa "intervieveze" angajatele. Asa ca s-au dus numai bucataresele...
Back to top
fanfanlatulipe
Tue Jan 29 2013, 06:52PM
Registered Member #2699
Joined: Fri Mar 05 2010, 08:11PM

Posts: 105
Thanked 1 time in 1 post
dupa mine treaba asta cu hartuirea sexului slab(sau frumos)era un buboi puroiat care mai devreme sau mai tarziu astepta nerabdator sa fie dezinfectat de gasca doctorilor MAI,sub indrumarea atenta a pseudo-jurnalistilor cu spirit civic si mentalitati moderne inspirate din cultura continentului nord-american.pe angajatele MAI insa, acest proces public nu le va ajuta cu absolut nimic...ba dimpotriva e o actiune care loveste inevitabil tot in ele. de ce? pentru ca gloata inculta (adevarata infectie a plaiului mioritic)va judeca simplu aceasta piesa proasta de teatru dupa cum urmeaza: toate angajatele MAI sunt femei de moravuri usoare sau toate femeile din MAI sunt niste fetite sfioase neadaptate pentru specificul meseriei de politist(sau politista nu vreau sa par misogin).argumentele sunt de prisos, omu de rand judeca in felul lui,nu are nevoie de ele...mancare,sex si un pic de capatos la sfarsitul serii condimentat cu putina bautura sunt lucrurile ce il preocupa...asa ca noi muncim noi nu gandim nu avem pareri proprii daca a aparut la televizor inseamna ca asa e...punct.
Back to top
J.A.B.C.
Sat Feb 02 2013, 06:27PM
Registered Member #2445
Joined: Tue Jan 05 2010, 08:55PM

Posts: 495
Thanked 16 time in 12 post
FOTO Şerif de Dobrogea. Echipa de şoc de la Bărăganu: Sîrbu, Zorro şi Bebe !
LINK
La doar 26 ani, agentul Robert Sîrbu din comuna Bărăganu este unul dintre cei mai tineri şefi de post din ţară. De când a luat aşezarea în primire, rata infracţionalităţii tinde spre zero.
Şase localităţi din judeţul Constanţa au fost menţionate ca fruntaşe la bilanţul făcut pe anul 2012 de Inspectoratul de Poliţie Constanţa: Adamclisi, Bărăganu, Chirnogeni, Comana, Dobromir şi Dumbrăveni.

Cea mai nouă dintre acestea este Bărăganu, o comună cu 2.000 suflete, situată la 40 kilometri de Constanţa. Aici este „şerif“ agentul Robert Sîrbu, unul dintre cei mai tineri şefi de post din ţară.

Are numai 26 ani, a ieşit de 2 ani din şcoala de Poliţie şi a fost repartizat la Bărăganu. La 450 kilometri de casă. Robert Sîrbu este din Craiova, iar superiorii săi îl apreciază pentru firea aprigă de oltean. Tânărul şef de post face ravagii printre localnicii cu gânduri necurate. „A băgat spaima în hoţi“, îl laudă şefii lui.

Ajutoarele Zorro şi Bebe

Agentul Robert Sîrbu a fost desemnat şef de post la Bărăganu în decembrie 2011. Ca să fie mai eficient, poliţistul şi-a luat doi tovarăşi care să-l ajute când patrulează noaptea: pe calul Zorro şi pe pitbullul Bebe. Calul este al primarului Titu Neague care i l-a dat în grijă, iar pitbullul este câinele lui.

„Este ceva... Are cal, are câine şi patrulează întruna, zi şi noapte. Hoţii îi stiu de frică: în toiul nopţii apare cu calul lângă ei, aşa din întuneric. El singur, în mijlocul lor. Vă daţi seama ce curaj are? Au încercat hoţii să o dea la pace cu el. L-au luat cu binele, l-au luat cu răul, l-au ameninţat. I-au promis că-l reclamă că fură ţeavă de pe câmp. L-au şi reclamat. Evident că a fost anchetat, dar n-au putut dovedi nimic. Robert şi-a văzut însă de treabă. Cu el nu o scot ăştia la capăt“, relatează şeful Secţiei 9 de Poliţie Rurală din Topraisar, inspectorul principal George Caraivan, care coordonează Postul de Poliţie Bărăganu.
Vineri seara (n.red. – 25 ianuarie) şi Caraivan, şi Sîrbu erau la muncă. „Infractorii n-au weekend. Nici noi, că trebuie să fim cu ochii pe ei. Nici dumneavoastră, cei din presă, că trebuie să fiţi cu ochii pe toţi“, râd poliţiştii.
Cum se naturalizează în Dobrogea un oltean pe care îl cheamă Sîrbu
Răspuns: nu se naturalizează.
„Nu m-am obişnuit cu localnicii şi sper să nu o fac niciodată. Altfel cum aş putea fi intransigent? Dacă oamenii te cunosc pentru că ai crescut printre ei, nu mai poţi fi imparţial, ai o vulnerabilitate. Eu sunt venetic la Bărăganu, nu sunt îndatorat nimănui şi pot fi dur cu cine încalcă legea“, explică agentul Sîrbu atitudinea sa severă.
Despre cei care l-au reclamat, poliţistul spune doar atât: „Cine, ăia sătui de puşcărie? Au fost condamnaţi nu o dată pentru furt. Furt de fier vechi, furt de auto. M-au ameninţat că îmi dau foc la casă, că una, că alta. Dar mie nu mi-e frică“.
Unul dintre motivele pentru care poliţistul nu se teme de borfaşi ţine de pregătirea lui fizică. Robert Sîrbu a fost sportiv de performanţă.
„Am practicat numai sporturi de contact, kickboxing. Găsisem şi un contract în Danemarca. Era bine. Dar m-am făcut poliţist. Aşa m-a sfătuit şi tata, aşa m-a îndemnat şi cel mai bun prieten al meu. El intrase la Academie, spunea că îi este greu şi s-a rugat de mine să mă întorc în ţară, să facem iar echipă. Eu m-am întors, m-am făcut şi eu poliţist şi am ajuns la Bărăganu. El este acum ofiţer de poliţie la Craiova. Nu-mi pare rău că am ales aşa. În sport este un învingător şi un învins. Aici, în Poliţie, învingătorii trebuie să fie mereu de partea Binelui“, spune Robert Sîrbu.

Puterea exemplului personal
Pentru atitudinea sa, poliţistul oltean se bucură de aprecierea declarată a şefilor săi dobrogeni. Iar diferenţa de regiune este benefică, în acest caz. „Oamenii de aici, din Bărăganu, sunt mai nepăsători decât suntem noi, oltenii. Pe de altă parte, dobrogenii nu ţin cont şi mă laudă de parc-aş fi de-al lor. În Oltenia asta nu s-ar fi întâmplat. Oltenii sunt sufletişti, dar şi invidioşi. Aşa suntem noi, mai pătimaşi“, zâmbeşte craioveanul.

Este conştient că laudele şefilor vor ţine exact cât îşi va face treaba. „Dacă ar scârţâi ceva, credeţi că ar mai conta că sunt non-stop la muncă? Aş plăti şi eu, ca oricine, atunci când nu are rezultate. Vedeţi dumneavoastră, nimeni niciodată nu o să poată opri furturile, mai ales pe sărăcia asta. Dar noi încercăm să le preîntâmpinăm. Sunt destul de mulţumit de ce am realizat aici. Îmi place să am grijă de oameni şi să-i trimit pe răufăcători unde le e locul. Dar mai e un motiv pentru care nu putem trage mâţa de coadă. Ne e ruşine de şef. Toată ziua este la muncă şi vine pe teren când nu te aştepţi. La 2-3 noaptea îl aud strigând: „Sîrbuleeeee! Ieşi afară, că sunt la tine»“, mărturiseşte agentul de poliţie.

Şeful cu pricina este inspectorul principal George Caraivan, care conduce Secţia Rurală 9 Topraisar, cu 9 localităţi arondate. „Înainte curgeau reclamaţiile de la săteni. Se fura orice, în special animale, vaci. Le-am spus oamenilor mei că dacă nu stăm pe capul hoţilor, n-o să mai avem trai cu ei. Efortul şi munca lor s-au văzut. Când şi-au dat seama că n-o scot la capăt cu poliţiştii noştri, hoţii au plecat să acţioneze prin alte părţi. Acum avem numai delicte minore, cam 1-2 pe zi. Am ajuns să primim mulţumiri de la oameni, ceea ce ne e cea mai mare bucurie. «Putem şi noi să dormim cu uşa deschisă», spun sătenii. Mi se umflă pieptul de mândrie“, relatează inspectorul principal Caraivan.

Din experienţa lui Caraivan, contează mult relaţia dintre poliţişti şi primari. „Trebuie să fim pe aceeaşi lungime de undă. De exemplu, la Dumbrăveni nu stăm bine la acest capitol. Nu putem colabora cu primarul. Să vedeţi ce grup sanitar au la postul de poliţie, îţi este ruşine în ce condiţii lucrează. Darămite dacă vine cineva din afară şi vede aşa ceva…“, este nemulţumit Caraivan.

Robert, căpetenie de hotar

Primarul Titu Neague este fericit de când îl are pe Robert şef de post. „Înainte oamenii mai aveau puţin şi dormeau în coteţ. Se fura pe rupte, se fura şi oul de sub cloşcă. Cu hoţii nu mai era chip să trăieşti. I-am dat calul să patruleze cu el, îl ajut cu ce pot, numai să facă treaba, să fie linişte în sat“, dă asigurări primarul Neague.

Traiul la ţară şi echipa bună pe care o face cu partenerul Zorro l-au determinat pe Robert Sîrbu să îşi cumpere un cal al lui. Jeregay este un pur-sânge arab, luat de la o herghelie privată, pe care poliţistul îl dresează pentru a fi la înălţimea misiunilor.

„Nu vreau să mă laud. Dar dacă e linişte la Bărăganu, e linişte aproape în toata secţia Topraisar, care cuprinde 9 comune. Bărăganu e la hotarele secţiei. Ca să intre pe teritoriul nostru, ţiganii de la Medgidia şi din alte părţi trebuie să treacă pe la mine. Iar dacă la Bărăganu e barieră, lucrurile se schimbă“, calculează şeful de post din mijlocul câmpiei.

Predecesor de-al lui Sîrbu, incendiat de un localnic

Bărăganu are o istorie tumultuoasă a relaţiilor dintre localnici şi poliţişti. În februarie 2007, şeful de post Cristian Fotu a fost incendiat de un sătean supărat că fusese amendat pentru scandal la discotecă. Profitând că poliţistul stătea cu spatele şi vorbea la telefon, Mihai Feraru a aruncat benzină pe el şi i-a dat foc cu o brichetă. Şeful de post a avut noroc cu martorii care i-au sărit în ajutor şi i-au smuls tunica. A rămas însă cu răni la mâini şi la cap. Acum lucrează la Agigea. Atacatorul a primit 8 ani de puşcărie pentru tentativă de omor.

Conflicte stinse înainte de a ajunge la Poliţie

Carmen Şerbănescu, psiholog-sociolog al Poliţiei Constanţa, explică filosofia oamenilor de la ţară. „Sunt comunităţi mici, unde oamenii se cunosc între ei. Dacă sunt săraci, nu înseamnă că sunt neapărat predispuşi la infracţiuni. Poate le este mai bine fiind departe de influenţa uneori nefastă a oraşelor. Astfel că dacă vreun sătean fură găina vecinului, conflictele tind să se rezolve între ei. Unele scandaluri se sting înainte de a începe şi a ajunge la poliţie, tocmai pentru că oamenii se ştiu de multă vreme şi nu vor să mai aibă de-a face cu legea“, precizează poliţistul-psiholog Carmen Şerbănescu.

LINK
Back to top
1 User said Thank to J.A.B.C. for this Post :
 Ghost_dog (19 Feb 2013, 08:36)
Klaus
Fri Feb 15 2013, 04:25PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Ce-o fi vrut sa spuna presedintele cand a afirmat la B1TV ca ...Exact cum se pun şefii de poliţie de la judeţe. Tehnica e să-i pui interimari. E o practică care se instalează în PDL.? Se oficializeaza politizarea MAI-ului? LINK


[ Edited Fri Feb 15 2013, 04:27PM ]
Back to top
Klaus
Sat Feb 16 2013, 07:30PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
Se pare ca cineva este in asteptare si tropaie de nerabdare sa preia functia de IS la IPJ Suceava, fapt pentru care asupra actualulului titular, Todirut, se trage din toate pozitiile. Ultima acuzatie, facuta prin DNA, este achizitia sediului Poliţiei municipiului Suceava in noiembrie 2006, iar prejudiciul ar fi de 1,3 milioane euro LINK . Todirut nu pierde nici el timp, si-a luat ca avocat un personaj greu, avocatul Cătălin Dancu, nu stiu cati din tara asta s-il pot permite, iar circul mediatic este in curs de dezvoltare, urmand a fi angrenate in acest proces fostele si actualele conduceri IGPR si MAI. Dupa a mea parere, din 2006 pana acum pe la Suceava s-au perindat 1001 comisii de audit, curte de conturi si corp control MAI (care a verificat achizitia sediului din Suceava), ce sa mai spun de SIPI local, care asta trebuia sa faca, sa (supra)vegheze activitatea lucratorilor MAI din judet pentru a nu cade prada ispitei sau greselii, mai ales ca este vorba de un prejudiciu creat ministerului de 1,3 milioane euro, prin masluirea achizitiei sediului cu pricina (zic procurorii), in loc de 40 mil. ROL platindu-se 116 mil. ROL.
Back to top
justme
Tue Feb 19 2013, 07:12PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
Premierul Ponta i-a asigurat pe poliţişti că nu sunt nişte subordonaţi ai politicienilor


Premierul Victor Ponta i-a asigurat marţi pe poliţişti că nu sunt subordonaţi ai politicienilor şi le-a promis acestora tot sprijinul său şi al ministrului de Interne, Radu Stroe, în privinţa depolitizării activităţii acestora.

Prezent la bilanţul IGPR, şeful Executivului a subliniat că nu doreşte să facă gesturi gratuite, participând la acest eveniment pentru că opiniile acestuia "din vremurile bune", când era doar procuror, nu s-au schimbat, având acelaşi respect şi a apreciat totodată că Poliţia Română este peste media instituţiilor româneşti.

"Şi este un lucru pe care îl văd cu tot pragmatismul şi cu toată obiectivitatea", a adăugat premierul, remarcând în context că, în timp ce în media "apare doar partea goală a paharului", el preferă să vadă partea plină.

Potrivit acestuia, modul în care instituţia Poliţiei Române a evoluat în acest an, performanţele pe care aceasta le-a avut reprezintă lucrul cel mai important.

"Sunt realităţi pe care e greu să le contrazicem - faptul că raportat la celelalte ţări europene România are un grad de siguranţă mult peste media regiunii. Vă felicit şi vreau să vă spun că am în continuare încredere, ca prim-ministru şi mai ales ca cetăţean, în ceea ce face Poliţia Română", a spus Victor Ponta.

Primul-ministru i-a asigurat pe poliţişti că nu a uitat problemele cu care aceştia se confruntă.

"Am fost la percheziţii, în acele vremuri de care vorbesc de fiecare dată, şi ştiu foarte bine când era benzină, când nu era benzină pentru maşini, când puteam sau nu să aducem martori, când poliţiştii erau în birou. (...) Poate că nu multe lucruri s-au îmbunătăţit în ultimii 10 ani, dar ştiu ca şi dumneavoastră că e mai uşor să doreşti decât să realizezi", a arătat acesta.

El a menţionat că anul trecut a reuşit cu fostul ministru de Interne să acopere nişte datorii, în primul rând faţă de absolvenţii din Academia de Poliţia.

"Împreună cu dl ministru Duşa am reuşit să acoperim o parte din datoriile din 2011, datoriile faţă de dumneavoastră. Iată, vine 2013 şi ne găseşte cu datorii pe 2012. Cu dl ministru Stroe am reuşit să facem un buget pe care, la un moment dat, ştim că trebuie să-l mărim, pentru că nu acoperă toate necesităţile de zi cu zi ale Poliţiei Române. Vreau să ştiţi că în fiecare zi încercăm să rezolvăm aceste probleme", a susţinut Ponta.

Cel mai important mesaj pe care premierul a dorit să-l transmită celor prezenţi la bilanţul IGPR s-a referit la politizarea sistemului.

"Am venit să vă spun că am considerat că numirea d-lui Tobă în funcţia de şef al IGPR, un om care a fost în această poziţie şi în alte guverne şi care a rămas indiferent faţă de schimbarea miniştrilor, reprezintă exact acel mesaj de stabilitate de care aveţi nevoie. Nici n-am considerat necesar să-l aduc pe şeful Poliţiei din Gorj la Bucureşti. (...) Mesajul principal este acela că miniştrii vin, se schimbă, guvernele vin, se schimbă, guvernul actual sper să-l asigur pe dl. director George Maior că o să stea mai mult, dar cel mai important este că dumneavoastră, pe cât este posibil din partea mea şi a d-lui Stroe, veţi avea acea distanţă de care aveţi nevoie faţă de factorul politic", a subliniat premierul.

Acesta a adăugat că nu vede poliţiştii din structurile centrale sau locale ca fiind nişte duşmani ai politicienilor sau ai autorităţilor locale, dar nici ca pe nişte subordonaţi ai acestora.

"Veţi avea din partea mea sprijinul pentru a vă păstra independenţa şi obiectivitatea fără de care o poliţie nu poate fi eficientă", a adăugat el.

Pe de altă parte, copreşedintele USL a atras atenţia că stabilitate nu înseamnă lipsă de responsabilitate şi i-a îndemnat pe poliţişti ca, atunci când apar greşeli care afectează în primul rând imaginea acestora, să fie mai rapizi şi mai duri în măsurile pe care le iau.

"Am studiat prevederile legale şi sunt gata să vă sprijin pentru ca măsurile luate de dumneavoastră, pentru sancţionarea celor vinovaţi din rândul instituţiei, să-şi atingă scopul cât mai rapid, pentru că este foarte important pentru România să aveţi respectul şi prestigiul fără de care o societate nu poate exista. Cel mai importat lucru, dincolo de numărul de poliţişti, de numărul de maşini, de banii de uniformă sau de hrană, este încrederea oamenilor că vă faceţi datoria, atitudinea oamenilor, mai puţin a cadrelor de conducere, a celor care lucrează cu cetăţeanul direct. Încrederea este mai importantă decât orice buget. Nu voi fi niciodată în tabăra celor care cred că-şi fac imagine sau câştigă voturi lovind într-o instituţie importantă a statului", a subliniat primul-ministru care le-a mulţumit poliţiştilor pentru eforturile depuse.

El le-a mai promis celor prezenţi la bilanţul IGPR că, împreună cu autorităţile de resort, cu respect, dar şi cu un gen de prietenie, pe care nu a ascuns-o niciodată faţă de anumite structuri ale statului - Parchet, Poliţie - va rezolva o parte dintre probleme, "celelalte rămânând pentru guvernele viitoare".


LINK
Back to top
Klaus
Tue Feb 19 2013, 07:55PM
Registered Member #3279
Joined: Wed Sep 08 2010, 09:22AM

Posts: 3144
Thanked 828 time in 527 post
justme wrote ...
Premierul Victor Ponta i-a asigurat marţi pe poliţişti că nu sunt subordonaţi ai politicienilor şi le-a promis acestora tot sprijinul său şi al ministrului de Interne, Radu Stroe, în privinţa depolitizării activităţii acestora.

Ca sa fie depolitizata o institutie, mai intai trebuie sa fie politizata. Pana acum nu am retinut ca vreun politician sa fi recunoscut ca a politizat vreo institutie din Romania - ca este vorba de invatamant, sanatate, transporturi etc. etc. Si cu atat mai mult, ca au fost colorate politic structuri din SNS.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.