Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Poliția
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Thu Oct 01 2015, 03:17AM
boribum
Registered Member #2395

Klaus wrote ...

Amintim de poliţiştii căzuţi în misiune, ale căror vieţi au depins de armamentul pe care îl foloseau: Nelu Florea - Bucureşti, 1992,

Asta e o formulare care induce în eroare si îl baga pe N.F în discutie ca sa aiba si ei niste victime,acolo,mai numeroase daca se poate,ca ne jucam si noi de-a americanii. N.F nu murit în misiune,nu din pricina armamentului,etc. L-a facut tata Nitu ofiter,i-ar fi dat si PSL daca cerea ala,dar nu armamentul a fost problema în speta aia.

Daca nici la politie nu suntem atenti la amanunte,atunci unde ?
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Costica J (01 Oct 2015, 09:10) , Karpov (18 Oct 2015, 15:23)
apkah
Thu Oct 01 2015, 08:55AM
arcan
Registered Member #566

Klaus wrote ...

Cariera mi-am inceput-o cu AKM-ul, a urmat TT-ul, apoi Carpati '74, in decembrie '89 am trecut iar la AKM, dupa care iar la Carpati. Din cate stiu (sper sa nu gresesc) structurile de interventie nu au Carpati in dotare. Iar cei de la ordine publica si circulatie chiar daca au Carpati ca armament el este pentru autoaparare, il pot folosi si pentru descurajare, nu neaparat pentru atac/asalt, pentru asta sunt alte structuri in MAI. Ca vor toti 9 mm si incarcator de 17 cartuse... parca nu asta este prioritatea ca dotare. O fi Glock 17 (poate chiar in varianta cu 19 sau 30 cartuse, de ce nu generatia a 4-a), dar la modul cum este data actuala legislatie privind uzul de arma, cu actualele antrenamente privind tragerile si manuirea armamentului, parca este cam mult(.....)

Tocmai pentru autoaparare, si descurajare este pentru ei nevoie de o arma moderna.
Nu prea se mai sperie nimeni de ,,Carpati,, mai ales ca este arhicunoscuta slabiciunea lui .Dealtfel chiar fabricantul l-a numit...pistolet..si nu pistol.Tot fabricantul l-a proiectat ca a doua arma(arma de rezerva) pentru autoaparare de la mica distanta.
Nu stiu de ce ti se pare anormal ca vor Glock...?Ca doar nu au cerut vreo mitraliera de companie sau o DSK...
Toti romanii vor ,,ca afara,, dar mai putin ei sa se comporte ,,ca afara,,...cam multa ipocrizie,asa mi se pare...

Back to top
apkah
Thu Oct 01 2015, 09:02AM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

Klaus wrote ...

Amintim de poliţiştii căzuţi în misiune, ale căror vieţi au depins de armamentul pe care îl foloseau: Nelu Florea - Bucureşti, 1992,

Asta e o formulare care induce în eroare si îl baga pe N.F în discutie ca sa aiba si ei niste victime,acolo,mai numeroase daca se poate,ca ne jucam si noi de-a americanii. N.F nu murit în misiune,nu din pricina armamentului,etc. L-a facut tata Nitu ofiter,i-ar fi dat si PSL daca cerea ala,dar nu armamentul a fost problema în speta aia.

Daca nici la politie nu suntem atenti la amanunte,atunci unde ?

E adevarat,nu a murit in misiune,dar acolo si-a aratat ineficienta aceasta arma...6 gloante in individ...si totusi asta a reusit sa ii taie mana cu sabia politistului...Buna arma de,,autoaparare,,...
Back to top
Costica J
Thu Oct 01 2015, 09:27AM
Registered Member #4748

Nelu Florea a fost trecut in corpul ofiterilor in anul 1990 pentru activitatea sa din decembrie 1989. Era subofiter in MApN, daca nu ma insel plutonier sanitar sau ceva similar. Ulterior a fost transferat in Ministerul de Interne si avansat ofiter. Era comandant de grupa la BAOLP iar cadrele aceastei structuri nu aveau in dotare pistoletul ”Carpati” ci Makarov iar unii ofiteri chiar Stecikin. Incidentul respectiv, in cursul caruia Fane Spoitoru l-a lovit cu o sabie pe Nelu Florea, putea fi evitat foarte usor daca cetateanul Nelu Florea, facut peste noapte politist, nu ar fi incalcat, cu buna stiinta si chiar nesimtire, o sumedenie de regulamente.
Back to top
2 User said Thank to Costica J for this Post :
 Boribum (01 Oct 2015, 12:01) , Karpov (18 Oct 2015, 15:24)
Mihais
Thu Oct 01 2015, 10:00AM

Registered Member #2323

Regulamentar sau nu,arma e buna pt ceea ce ar trebui sa faca.
Aici nu vorbim de un cap de tara,ci de cateva mii de pistoale si sper io si de cateva milioane de cartuse.Ca sa stie ce sa faca cu armele respective.La pret de retail,care nu e cel de en gros,pt 10000 de arme si 2500 de boabe pt fiecare vorbim de 10 milioane euro in primul an.In anul al doilea se pot gandi sa ia veste balistice,pe urma aparatura de comunicatii si tot asa.Sau variatii.In banii astia e inclusa si o spaga de aproape 100%,sa fie toti fericiti.
La bugetul MAI asta ar fi posibil cu foarte putin mai putina risipa.
Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 Klaus (01 Oct 2015, 17:52) , Karpov (18 Oct 2015, 15:20)
Boribum
Thu Oct 01 2015, 12:23PM
boribum
Registered Member #2395

Nu cred ca pot fi acuzat ca nu as vrea ca România sa aiba tot "ca afara",inclusiv politie si politisti. Da,cred ca politistii au nevoie si de scolarizare,si de antrenament,si de echipament si de armament si de protectie specifica legala.

Dar nu cred ca ridicarea prestigiului trece prin schimbarea neaparata a pistoletelor. Nu cunosc problema Carpati-ului si a munitiei cu care functioneaza decât din auzite (adica nimic serios)dar prestanta si prestigiul politistului de strada (caci despre el e vorba în documentul de mai sus) cuprinde multe aspecte si sunt toate mai complicate decât schimbarea unui pistol.

Politistii în contact cu publicul larg nu pot fi dotati si antrenati precum cei din fortele speciale (fiecare cu meseria si menirea lui) si s-a dovedit experimental ,din pacate,ca si înarmati cu arme performante si protejati balistic tot pot fi ucisi. Spuneam doar ca acel comunicat e prost scris si daca cineva are onestitatea de a-l citi asa cum e el de fapt o sa vada ca domnii/doamnele care l-au compus au comis inclusiv o impietate punând numele lui N.F pe o lista a victimelor armelor de serviciu. Induc în eroare,adica.

Fara legatura cu pistoalele : când si cât am avut nevoie de asistenta politiei române a anilor 2000 ,am fost placut surprins de modernitatea din capul politistilor cu care am avut de-a face (inspector-sef de politie judiciara sau agent de politie rutiera, cei întâlniti de mine nu pareau cu nimic mai prejos -intelectual vorbind- de colegi francezi sau germani). Ca nu aveau cel mai modern armament,ca puteau avea niste masini mai serioase,ca niste uniforme mai de calitate le-ar sta mai bine,asta asa este.

Sa lucreze la calitatea sindicatelor,în primul rând,si o sa le fie bine.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Karpov (18 Oct 2015, 15:20)
ALM
Sat Oct 17 2015, 07:52AM
Registered Member #2039

Aflu "lucruri" noi pe canalele de ştiri: poliţia nu este gardă de corp! Întâmplarea este banală şi are ca "actor" principal un cunoscut (de către poliţie) interlop din Petrila. Băiatu' din poveste şi-a agresat concubina în plină stradă, aproape sub ochii unui poliţist în uniformă (care se conversa cu un "confrate în civil"). Am scris aproape, deoarece poliţistul era la vreo 20 de metri şi i-au trebuit câteva minute ca să ajungă lângă bătăuş. Rău a făcut că s-a apropiat, că a încasat şi el un brânci serios. Apoi, interlopul a părăsit locul incidentului, liber ca "paserea ceriului".
Fata s-a prezentat la secţia de poliţie, ca să depună plângere. Din vorbă-n vorbă, fata a întrebat de ce nu a fost apărată de "oamenii legii" (ce-mi place sintagma asta), două bucăţi prezente la locul faptei. Răspunsul a fost năucitor: poliţia nu este gardă de corp! Cireaşa de pe tort a fost pus prin amendarea fetei fiindcă a sunat la 112 ... degeaba?!
LINK

[ Edited Sat Oct 17 2015, 07:53AM ]
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Karpov (18 Oct 2015, 15:20)
apkah
Sat Oct 17 2015, 08:31AM
arcan
Registered Member #566

Ce le mai plac interlopii ,acestor pitipoance...numai ca uite si reversul medaliei.
Eu zic ca ea a vazut realitatea,si cei doi ,,oameni ai legii,, isi vor lua si ei ce merita cu siguranta.
Numai ca nu sunt ,,oamenii legii,, ci oamenii...primarului...sunt politia locala.Li se vad V-urile clar pe umeri...
Doar PV-ul este de la ailalti.

[ Edited Sat Oct 17 2015, 08:37AM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Karpov (18 Oct 2015, 15:24)
ALM
Sat Oct 17 2015, 08:58AM
Registered Member #2039

Ce mai pot să spun prietene Arkan? Eram "sigură" ...
Back to top
apkah
Sat Oct 17 2015, 09:44AM
arcan
Registered Member #566

. Stiu.Si va inteleg.Dr,credeti-ma ca povestea e putin diferita...
Back to top
ALM
Sat Oct 17 2015, 10:22AM
Registered Member #2039

apkah wrote ...

. Stiu.Si va inteleg.Dr,credeti-ma ca povestea e putin diferita...

Sunt gata să cred şi altă poveste. Deocamdată asta e singura care circulă în spaţiul public, însoţită şi de imagini. Pe de altă parte, după "restructurările" din Petrila, singura "meserie" mai bănoasă este aceea de interlop.
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 apkah (17 Oct 2015, 10:25) , Karpov (18 Oct 2015, 15:21)
Klaus
Thu Oct 22 2015, 01:00AM
Registered Member #3279

Inca un episod din lupta pentru identitate proprie dintre politia nationala si cea locala.

Nu de putine ori am constatat ca masinile localilor sunt mai tari decat ale nationalilor. Chiar, cei locali au dreptul de a face politie rutiera, adica dirijare circulatie si verificare in trafic? Ca aspect ii deosebesti cu greu care si ce sunt.
Oricum, in zona pietei pe care o frecventez sunt ca fratii, iar cu traficantii de tigari sunt ca verii. Au ce au cu amaratii de tarani care vin cu cate ceva la piata sa mai scoata un ban (muncit de ei), si nu au loc la tarabe de falsii producatori. Asa ca sunt alergati de colo-colo, ca niste adevarati infractori, si de unii, si de altii.

LINK

Poliţiştii constănţeni, atac dur la Poliţia Locală: "Încearcă să ne copieze şi încalcă legea!"

Poliţiştii constănţeni, atac dur la Poliţia Locală:
„Războiul“ dintre Poliţia Română şi Poliţia Locală pare să nu ia sfârşit.

Nu multă lume ştie că cele două instituţii sunt diferite, iar acest fapt pare să îi deranjeze foarte tare pe poliţişti. Mai mult, pentru a nu se mai face confuzii, poliţiştii doresc ca Poliţia Locală să poarte numele de Garda Publică.

„Această denumire de «Gardă» nu este ceva inedit, ci este cât se poate de firească şi normală, existând şi tradiţie în acest sens, pentru că instituţia gardienilor publici a existat şi a funcţionat în perioada interbelică, fiind transformată în «Paza contractuală» odată cu instalarea regimului comunist şi reînfiinţată în anii ’90, când au purtat denumirea de gardieni publici. Mai mult, în prezent denumirea de «Gardă» se regăseşte şi în multe dintre ţările occidentale atribuită unor instituţii similare care se află sub controlul şi coordonarea admi-nistraţiei locale”, spun poliţiştii.

Poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române sunt nemulţumiţi că cei de la Poliţia Locală îi copiază şi încalcă legea.

„Cei din cadrul Poliţiei Locale încalcă legea, deoarece sunt situaţii când îşi depăşesc atribuţiile. Mai mult, ne copiază din toate punctele de vedere. Deşi ei ar trebui să aibă uniforma neagră, folosesc ilegal articole din uniforma Poliţiei Române, autoturisme cu inscripţii şi semnale spe-ciale de avertizare aproape identice cu cele ale poliţiei. Mai exact, folosesc ca şi lumini roşu şi albastru, deşi ar trebui să aibă doar albastru. În acest fel, se creează confuzii în rândul cetăţenilor. Sunt cazuri când se prezintă ca şi agent de poliţie şi apoi spune încet locală. Singurul lucru la care nu ne-au copiat sunt gradele. La ei sunt în formă de V. Sunt anumite maşini de la Poliţia Locală care sunt inscripţionate ca ale noastre. Respectiv scrie mare Poliţia şi Locală scrie mic, deşi ar trebui să fie acelaşi font”, a declarat un poliţist constănţean.

Petiţie online pentru schimbarea denumirii Poliţiştii locali au încercat să facă parte din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual însă, au fost respinşi. Poliţia Locală face parte din cadrul primăriilor şi se află sub coordonarea şi controlul direct al primarului.

„Angajaţii Poliţiei Locale îşi depăşesc atribuţiile prevăzute de lege şi încalcă flagrant drepturile legitime ale cetăţenilor

cu care intră în contact. Un exemplu este oprirea şi controlul autovehiculelor în trafic, deşi legea nu le acordă acest drept. Aceste aspecte afectează grav unele valori sociale deosebit de importante şi favorizează să-vârşirea anumitor fapte de natură penală ce produc consecinţe grave asupra bunei funcţionări a autorităţilor publice, asupra interesului general al societăţii, şi nu în ultimul rând, asupra încrederii cetăţenilor în autoritatea şi prestigiul instituţiilor statului. Primăriile trebuie să-şi creeze aceste compartimente cu o identitate, un renume şi o autoritate proprie, NU să-şi bată joc şi să inducă în eroare cetăţeanul, aşa cum se procedează în prezent, cu această aşa-zisă instituţie ce se zbate în impostură şi încearcă permanent să imite Poliţia Română din dorinţa de a beneficia de autoritatea acestei instituţii”, a scris un poliţist pe un site de socializare.

Din dorinţa de a schimba aceste lucruri, poliţiştii au făcut o petiţie online prin care doresc să îndrepte aceste erori şi nedreptăţi din societatea românească, prin promo-varea şi adoptarea unui act normativ care să schimbe denumirea actualei poliţii locale a primăriilor în Garda publică sau Gardienii publici.

„Sunt de acord să se ia măsuri împotriva celor care nu respectă prevederile legale. În ceea ce priveşte maşinile poliţiei, cele din Constanţa nu sunt similare celor de la Poliţia Română. Ele sunt inscripţionate precum prevăd prevederile legale, pe toate laturile, cu acelaşi font. În ceea ce priveşte uniforma, aceasta este neagră, doar cămaşa este bleu cu alb ca acelora de la Poliţia Română. Singurul lucru similar sunt vestele reflec-torizante. Cred că a fost la Braşov un caz, când poliţiştii locali aveau semnalele albastre şi roşii. Personal, nu îmbrăţişez această denumire de Gardă Publică. Poliţia Locală a fost înfiinţată pentru a putea adera la UE. A fost unul dintre criterii”, a declarat Daniel Bratu, directorul Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Constanţa.

[ Edited Thu Oct 22 2015, 01:01AM ]
Back to top
apkah
Thu Oct 22 2015, 09:15AM
arcan
Registered Member #566

In primul rand nu sunt ,,institutii diferite,,. Politia Romana(nu nationala!) este o INSTITUTIE A STATULUI ROMAN.Politia locata este UN SERVICIU IN CADRUL PRIMARIILOR!!!
Cat despre faptul ca ii confunzi,asta e si ideea pentru care copiaza uniformele Politiei Romane(nu nationale).Creearea acestei confuzii are rolul de a le da o bruma de autoritate...
Iar minciuna cu UE este o mare MINCIUNA! NU a fost conditionata Romania de creearea politiei locale.A fost doar o recomandare.
Vezi doamne,daca nu aparea politia locala nu adera Romania la UE...cam asa ar vrea ei sa reiasa...

[ Edited Thu Oct 22 2015, 09:17AM ]
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Karpov (22 Oct 2015, 14:19)
apkah
Thu Oct 22 2015, 09:54AM
arcan
Registered Member #566

Apariţia compartimentelor denumite "Poliţie Locală" din cadrul primăriilor şi aflate sub coordonarea şi controlul direct al primarului generează o serie de confuzii în rândul cetăţenilor şi favorizează permanent săvârşirea unor ilegalităţi din partea unor angajaţi ai Poliţiei Locale, care se folosesc de această confuzie apărută în rândul cetăţenilor pentru a comite diferite abuzuri asupra cetăţenilor.
Pentru cetăţeanul obişnuit, "Poliţie Locală" sau "Poliţia Română" reprezintă doar autorităţi ale statului, iar diferenţa dintre atribuţiile şi rolul acestora este neclară şi foarte greu de remarcat, ori acest aspect atrage un dezavantaj major şi un tratament incorect al Statului Român faţă de cetăţenii săi.

În prezent a devenit o practică comună şi de notorietate faptul că marea majoritate a angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale încalcă legea cu nonşalanţă prin faptul că folosesc ilegal articole din uniforma Poliţiei Române, autoturisme cu inscripţii şi semnale speciale de avertizare identice cu cele ale poliţiei, întreţinând şi alimentând confuzia cetăţenilor. Un exemplu frecvent şi vizibil în care angajaţii poliţiei locale îşi depăşesc atribuţiile prevăzute de lege şi prin care încalcă flargant drepturile legitime ale cetăţenilor cu care intră în contact este oprirea şi controlul autovehiculelor în trafic, deşi legea nu le acordă acest drept. Aceste aspecte afectează grav unele valori sociale deosebit de importante şi favorizează săvârşirea anumitor fapte de natură penală ce produc consecinţe grave asupra bunei funcţionări a autorităţilor publice, asupra interesului general al societăţii, şi nu în ultimul rând, asupra încrederii cetăţenilor în autoritatea şi prestigiul instituţiilor statului.

Primăriile trebuie să-şi creeze aceste compartimente cu o identitate, un renume şi o autoritate proprie, NU să-şi bată joc şi să inducă în eroare cetăţeanul, aşa cum se procedează în prezent, cu această aşa-zisă "instituţie" ce se zbate în impostură şi încearcă permanent să imite Poliţia Română din dorinţa de a beneficia de autoritatea acestei instituţii.

Având în vedere cele de mai sus, singura măsură justă şi firească ar fi ca denumirea "Poliţie” să rămână exclusiv pentru Poliţia Română, iar compartimentele de poliţie locală ale primăriilor să primească o altă denumire, cea mai potrivită fiind de "Garda Publică". Numai în acest mod, actuala confuzie şi nedreptate se elimină complet, iar fosta "Poliţie Comunitară", actuală "Poliţie Locală", va fi mai uşor de asimiliat de către comunitate sub aspectul competenţelor şi rolului acesteia în societate.

Termenul de "gardă" raportat la sensul dat acestuia în dicţionarul explicativ al limbii române pune în evidenţă prerogativele de PAZĂ a bunurilor şi expune cu exactitate într-un mod corect competenţele şi rolul actualei poliţii locale, care se diferenţiază foarte clar de cele ale Poliţiei Române, instituţie care NU are competenţe în privinţa executării de pază, competenţele poliţiei fiind exclusiv în domeniul de aplicare a legii.

Această denumire de "Gardă" nu este ceva inedit, ci este cât se poate de firească şi normală, existând şi tradiţie în acest sens, pentru că instituţia gardienilor publici a existat şi a funcţionat în perioada interbelică, fiind transformată în "Paza contractuală" odată cu instalarea regimului comunist şi reînfiinţată în anii '90 când au purtat denumirea de "gardieni publici". Mai mult, în prezent denumirea de "Gardă" se regăseşte şi în multe dintre ţările occidentale atribuită unor instituţii similare care se află sub controlul şi coordonarea administraţiei locale.

Cetăţeanul român are dreptul la o informare corectă şi un tratament corect din partea administraţiei publice, fapt care în prezent nu se realizează şi nu poate fi asigurat prin menţinerea actualei confuzii între cele două autorităţi distincte ale administraţiei publice, ce generează şi întreţin săvârşirea acestor abuzuri grave de către angajaţii primăriilor asupra drepturilor legitime ale cetăţenilor.

Dacă sunteţi de acord şi susţineţi aspectele semnalate în acest articol, vă rugăm să semnaţi petiţia iniţiată în urmă cu ceva vreme, în speranţa sensibilizării factorilor de decizie care au posibilitatea lgală să îndrepte aceste erori şi nedreptăţi din societatea românească, prin promovarea şi adoptarea unui act normativ care să schimbe denumirea actualei poliţii locale a primăriilor în Garda publică sau Gardienii publici.

LINK
Back to top
2 User said Thank to apkah for this Post :
 Karpov (22 Oct 2015, 14:20) , djebel (27 Oct 2015, 11:51)
Boribum
Thu Oct 22 2015, 12:56PM
boribum
Registered Member #2395

În "interes national" si în imediata apropiere a domnului doctor general ministru profesor doctor universitar viceprim-ministru Goprea,într-o noapte ploioasa si într-o groapa bucuresteana,a murit un nene politist. Urmeaza,probabil, un mic discurs cu moaca aia încruntata si un post în MAI oferit sotiei mortului din asfalt. Baiat tânar,odihneasca-se în pace.

"Politistul mort in accidentul de marti seara asigura fluidizarea traficului pentru coloana oficiala a viceprim-ministrului Gabriel Oprea, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei. Reprezentantii institutiei spun ca Gabriel Oprea venea din Baneasa, via Stirbei Voda, de "la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice". Surse Euractiv afirmau miercuri ca Oprea se intorcea de la restaurant." LINK
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Karpov (22 Oct 2015, 14:20)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF