Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
[sondaj] SPORT... locul anti-sedentarilor
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Sat Feb 25 2012, 07:59PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Felicitari militarilor, in sepcial schiorilor, Brigazii 81 Mecanizate din Bistrita, Brigazii 2 Vanatori de Munte din Brasov, Brigazii 61 Vanatori de Munte din Miercurea Ciuc pentru peformantele realizate in cadrul Concursurilor aplicativ-militare de iarna.
Back to top
djebel
Sun Feb 26 2012, 02:25PM
Registered Member #3603

Am ales acest topic deoarece ceea ce scriu este legat de sport, desi as fi putut sa postez pe topicul dedicat specialilor. Sunt constient ca imi voi atrage critici si marturisesc ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale cand scriu.

Gasesc inutila impartirea pe grupe de varsta a categoriei de solicitare fizica "speciala". Din momentul in care vrei sa fii o elita (si tratat ca atare) iti impui un standard care este acelasi pentru toata lumea. Indiferent ca ai 20,30 sau 40 de ani! Cu aceleasi bareme. Exact cum ai acelasi standard in ceea ce priveste pregatirea profesionala, procedurile, tragerile, etc.,nu vad de ce trebuie sa se faca diferentieri in functie de varsta la probele sportive. Este de datoria celui mai in varsta sa scoata baremele celui mai tanar exact cum si cel tanar se raporteaza la experienta celui mai in etate. De aia esti special! Baremele de la grupa 1 de varsta nu te intrebuinteaza cine stie ce, asa ca nu vad de ce cel de 40 de ani nu ar putea sa le faca. Nu inteleg bucuria unora cand trec la alta categorie de varsta si, implicit, la alte bareme.
Ca sa fiu mai clar! Ai in fata ta, tu avand 45 de ani (cunosc caz), un infractor de 20 de ani aflat la oarece distanta fata de tine, iar intre tine si el ai mult aer curat. Cand o rupe la fuga, ce faci? Iti trimiti colegul mai tanar spunandu-i "alearga tu ca-i leat de-al tau"? Ah, da, uitasem! Ai arma din dotare si o voce foarte puternica si convingatoare (ai avut 10 la muzica sau ai o putere de persuasiune iesita din comun ). Si daca nu poti sa folosesti arma? Si daca nu ai chef sa dai cu subsemnatul si sa fii cercetat (cunoasteti procedura)?

Din pacate, pregatirea fizica este individuala si nu organizata asa cum trebuie sa fie in cazul unei echipe. Trag concluzia ca cel care a gandit modul de desfasurare a pregatirii fizice habar nu are ce este o echipa si care sunt mecanismele care o guverneaza. Aici mai intervin timpul liber si disponibilitatea.

Din exemplul de mai sus deriva alta constatare: noi romanii, in cultura sportiva, nu avem obisnuinta alergarii de rezistenta ( puteti sa-i spuneti si jogging sau footing) si a exercitiilor cardio. La noi se merge mai mult pe forta si masivitate in asa fel incat sa se umple spatiile si sa se inchida directiile. Alergarea de rezistenta alaturi de autoaparare trebuie se fie obligatorie si nu optionala. Totusi, 1000 m nu e nici Cooper si nici Luc-leger! Inainte in Armata erau probe de 2000,3000 si 5000 m. Acum cum mai e, la fel ca in MAI?

Noroc ca pe mine nu ma intreaba nimeni nimic !
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 Mihais (26 Feb 2012, 15:21) , ŽELJKO (26 Feb 2012, 20:12)
ŽELJKO
Sat Mar 03 2012, 02:51PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

Exemplu de vointa la 62 de ani(daca nu ma insel)
Back to top
justme
Thu Jun 07 2012, 11:02PM

Registered Member #2073

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: -email-
Persoană de contact: mr. Cristian Cîrlan, 0723697242

Comunicat nr. 84
Data: 07.06.2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Clubul Sportiv al Armatei "Steaua" Bucureşti aniversează joi, 7 iunie, 65 de ani de la înfiinţare.

Palmaresul clubului cuprinde 4.623 de medalii câştigate la jocuri olimpice şi balcanice, campionate mondiale şi europene, universiade şi campionate mondiale universitare, cupe mondiale şi europene şi spartachiade militare, dintre care 1.747 medalii de aur, 1.582 medalii de argint şi 1.294 de bronz.

În competiţiile interne, clubul militar a câştigat 10.103 titluri de campioană naţională şi 755 de Cupe ale României, la diferite discipline sportive.

În anul 2012, gândurile şi speranţele tuturor iubitorilor culorilor roşu-albastre se îndreaptă spre apropiata ediţie a Jocurilor Olimpice de la Londra, cu dorinţa ca cei 27 de sportivi militari care reprezintă România în această competiţie să transmită un puternic mesaj de continuitate a supremaţiei şi importanţei sportului militar de performanţă pe plan intern şi internaţional.
LA MULŢI ANI, STEAUA!

Biroul de Presă

LINK
Back to top
Radu89
Mon Jun 18 2012, 05:21PM

Registered Member #918

Comunicat de presa M.A.I.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a organizat cea de-a 23-a ediţie a Campionatului de atletism şi cros

Ministerul Administraţiei şi Internelor a organizat cea de-a 23-a ediţie a Campionatului de atletism şi cros – etapa finală, în perioada 12-15 iunie a.c., în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu.

Ocupanţii primelor două locuri, la fiecare probă, vor reprezenta Ministerul Administraţiei şi Internelor la competiţiile internaţionale (campionate europene, mondiale şi balcanice).

Inspectoratul General al Poliţiei Române s-a impus la ambele discipline sportive (atletism şi cros) ocupând primele locuri, la individual, la majoritatea probelor din concurs.

La competiţie au participat 120 lucrători ai structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor din întreaga ţară, câştigătorii primind medalii şi diplome.

Proba de atletism s-a desfăşurat pe categorii de vârste: bărbaţi (- 35 ani, 35-45 ani, + 45 ani) şi femei (-30 ani, + 30 ani) şi au constat în:

- femei: 60 metri viteză, 800 metri rezistenţă şi săritura în lungime
- bărbaţi: 100 metri viteză, 1.500 metri rezistenţă, săritura în lungime şi aruncarea greutăţii (greutate de 7,240 kg)

La probele de atletism, 24 medalii au fost câştigate de reprezentanţii Poliţiei Române (9 aur, 6 argint şi 9 bronz), 20 medalii de către angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (7 aur, 10 argint şi 3 bronz), 9 medalii de către lucrătorii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române (2 aur, 2 argint şi 5 bronz) si o medalie de bronz de către reprezentantul Aparatului Central – Secretariatul General.

A existat o singură probă de cros femei întrucât vârsta participantelor a permis acest lucru, distanţa parcursă fiind de 2.000 metri. Bărbaţii au intrat în competiţie pe categorii de vârstă astfel: la 6.000 metri (bărbaţi – 35 ani), la 4.000 metri (bărbaţi 35-45 ani) şi la 3.000 metri (bărbaţi +45 ani).

Şapte dintre medalii, la proba de cros, au fost câştigate de reprezentanţi ai Poliţiei Române (3 aur, 2 argint şi 2 bronz), 2 medalii revenind Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (1 aur şi 1 bronz), alte 2 medalii lucrătorilor Poliţiei de Frontieră Române (1 argint şi 1 bronz), iar o medalie de argint fiind câştigată de concurentul reprezentând Aparatul Central – Arhivele Naţionale.

În această perioadă (17 – 23 iunie a.c.) se desfăşoară în municipiul Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, etapa finală a Campionatului de Volei al Ministerului Administraţiei şi Internelor, ediţia a IV-a. Şi la această competiţie participă peste 120 lucrători ai structurilor ministerului, de la nivelul întregii ţări.

Sursa : LINK Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor

Poze :
foto1
foto2
foto3

Back to top
ŽELJKO
Wed Aug 08 2012, 09:07PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

Back to top
justme
Sun Feb 10 2013, 10:35PM

Registered Member #2073

Record naţional: jandarmul Adrian Petre a făcut 1.419 flotări în 49 de minute

UPDATE 1 „E un sentiment deosebit, nu se compară cu nimic altceva, când am auzit de vechiul record m-am gândit dacă pot să fac şi eu acest lucru. Am avut două „praguri” pe parcursul încercării dar le-am trecut cu bine. Vă mulţumesc. Promovez judo-ul, un sport care îţi dă mentalitate de învingător. Sper să mă recuperez cu piciorul şi să pot participa în toamnă la competiţii”, au fost câteva din cuvintele jandarmului.

UPDATE 2 Adrian Petre a doborât vechiul record, de 1.311 flotări în 49 de minute, după 43 de minute, reuşind 1.312 flotări. Până la finalul timpului de 49 de minute el a mai reuşit alte peste 100 de exerciţii, totalizând 1.419 flotări.

După primele 31 de minute jandarmul clujean a reuşit 1.040 de flotări.

Jandarmul clujean a demarat încercarea de a doborî recordul amintit la ora 18, la cafeneaua La Port din centrul Clujului. Sunt prezente câteva zeci de persoane, apropiaţi ai jandarmului, respectiv deţinătorul recordului naţional, dar şi Cristian Gog, câştigător al ediţiei din 2012 a emisiunii-concurs „Românii au talent”.

Potrivit procedurii în vigoare, Adrian Petre efectuează flotările în mai multe serii, încât la sfârşit performanţa să să fie superioară ca număr, respectiv ca timp de încadraare, actualului record.

La ora transmiterii acestei ştiri el a trecut de 500 de flotări. După fiecare serie el este aplaudat de cei prezenţi.

Plutonierul major Adrian Petre este angajat în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj din anul 2006, având un bogat palmares competiţional, din care amintim: 2008- Belarus - Campion Mondial la Sambo; 2010- Spania -locul II la Jocurile Europene de Judo ale Poliţiştilor şi Pompierilor; 2010- Croaţia - locul II la Campionatul European de Judo; 2011- Grecia - Campion Mondial la Sambo; 2012- Maroc - locul II la Campionatul Mondial de Sambo.

LINK

LINK
Back to top
apkah
Mon Feb 11 2013, 03:58PM
arcan
Registered Member #566

justme wrote ...

Record naţional: jandarmul Adrian Petre a făcut 1.419 flotări în 49 de minute

...-locul II la Jocurile Europene de Judo ale Poliţiştilor şi Pompierilor; ...

LINK

Mai incet cu copy/pastele ca ati facut din el si politist si pompier...

[ Edited Mon Feb 11 2013, 03:59PM ]
Back to top
Mihais
Mon Feb 11 2013, 04:14PM

Registered Member #2323

Campion mondial de Sambo.In fata rusilor?Pai asta e mai interesant decat 1400 de sferto-flotari .
Back to top
justme
Mon Feb 11 2013, 05:59PM

Registered Member #2073

@Arkan
N-am facut din Adrian Petre politist si pompier . Dar daca asa se cheama competitia LINK , n-am cum sa-i schimb denumirea.
Back to top
Pârvu Florin
Sat Mar 23 2013, 12:49PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

Nu vad motivul indignarii proletare la adresa celor cu un astfel de fizic, a priori bagati toti la categoria grasii aia urati si dizgratiosi, pe care tremura osanza ca piftia, cu gusa care atarna sub barbie si burta cat un sac de sase duble! ii consder niste nesimtiti, niste porci lacomi si lenesi care baga in ei ca spartii fara sa se poata opri din mancat si carora le e greu si sa se duca si sa se p**e! daca ar putea, i-ar da-o cuiva si l-ar trimite pe acel cineva cu ea! Cunosc persoane supraponderale nu din vina lor, ci pe motive hormonale. Dupa cum am avut si coleg slab ca o scandura, dar care chiar manca precum spartul.

Ca sa nu mai off-topicarim in "Armata", o sa va raspund aici.

Ma asteptam la argumentul cu problemele hormonale. Adevarul statistic este ca sub 5% din persoanele supraponderale au probleme hormonale, de regula hipotiroidism, care se poate tine relativ usor sub control inghitind niste hapuri. Oricum tratamentul medicamentos nu e recomandat decat in formele mai grave de deficit de hormoni tiroidieni.
Pentru restul de 95% chestia aia cu hormonii e o scuza ieftina ca sa-si justifice lacomia si lenea.

Da, e adevarat ca exista oameni al caror tip somatic este endomorf, aia despre care se spune ca se ingrasa si cand respira. Eu insumi sunt mezo-endomorf, adica am oaresce tendinte de ingrasare, s-a vazut asta foarte clar acum cativa ani, cand m-am lasat de tigari si m-am ingrasat in 3-4 luni cu 28 de kile, de ajunsesem sa nu-mi mai pot lega sireturile!

Dar in mintea mea s-a declansat imediat semnalul de alarma.

Hopa hent! fraiere! ce facem noi aici? ne batem joc de meserie?

Si efortul fizic sustinut si indelungat, asezonat cu abtinerea rezonabila, fara diete drastice, de la a-mi umfla burdihanul m-au adus inapoi la 75 de kile.

In povestea asta totul, dar absolut totul! este un raport foarte simplu intre ce bagi si ce consumi. Daca raportul este supraunitar, grasimea se aseza, inevitabil!

Ca sa intelegeti de ce gandesc asa cum gandesc, o sa va povestesc ca atata timp cat am fost la cercetare, pe Antiaeriana, nu era zi de la Dumnezeu, ma rog, exceptandu-le pe cele in care ploua foarte tare si era noroi, sa nu ne incepem ziua cu cel putin o tura de tancodrom LINK , 2 600 de metri, si asta cu catel, cu purcel, cu comandantii de grupuri, toti ofiteri, in frunte! Elegant, fara stres, fara tipete, fara cronometru, in echipament sportiv, unii mai in fata, altii mai in spate, fiecare in ritmul lui, dar toti!
Uneori mai veneau si de pe la birouri, ofiteri si subofiteri, cand aveau timp si chef.

Si o tura era in zilele proaste, cand nu erai intr-o forma prea grozava, ca poate dormisesi repede , ca altfel, si asta era mai degraba regula! erau doua, trei patru, cinci, cate putea si cate avea chef fiecare!

De pe tancodrom ne mutam in sala de sport, unde fiecare ce vroia si ce-i placea! care tragea de fiare, care dadea cu pumnii si picioarele in sacul de box, care se bateau intre ei!
Pana la 11-12, cand ne dusam si mergeam la masa, deci jumatate din timpul stat la slujba, nu faceam altceva decat pregatire fizica!

Cu siguranta asta e motivul pentru care si acum, la 42 de ani, daca as da probele la pregatire fizica la pompieri, as lua zece pe linie chiar daca as fi evaluat dupa baremele celor de 20 de ani! Ma rog... poate niste rezerve la proba de alergare de viteza, 50 de metri... dar in rest...

Va marturisesc ca eu am ramas mut de uimire cam am venit la pompieri si am aflat ca se alearga 1 000 de metri. Cum, mai frate, 1 000 de metri? de parca o o interventie medie ar dura trei minute jumate! Nici nu apuci sa te incalzesti intr-o mie de metri!

Nu! deci nu din nou! Mintea mea refuza categoric sa asimileze ideea ca militar fiind, nu-ti pasa de conditia ta fizica! si mintea mea refuza categoric sa asimileze ideea ca nu exista nici o modalitate de constrangere prin care toti militarii, indiferent de minister, grad, functie, arma si activitate sa fie siliti sa-si miste curul la exercitii fizice!

[ Edited Sat Mar 23 2013, 01:04PM ]
Back to top
Boribum
Sat Mar 23 2013, 01:34PM
boribum
Registered Member #2395

Chestie de (auto)educatie. Ideea ca n-ai sala de fitness,ca n-ai bani (!) ca n-ai Nike sau Adidas sau carne de vita în dotare e o tâmpenie. Tine doar de vointa si educatie. De igiena personala.

Back to top
Boribum
Sat Mar 23 2013, 01:56PM
boribum
Registered Member #2395

Pârvu Florin wrote ...

atata timp cat am fost la cercetare, pe Antiaeriana, nu era zi de la Dumnezeu, ma rog, exceptandu-le pe cele in care ploua foarte tare si era noroi, sa nu ne incepem ziua cu cel putin o tura de tancodrom LINK , 2 600 de metri, si asta cu catel, cu purcel, cu comandantii de grupuri, toti ofiteri, in frunte!

Parfum ! Alti cercetatori bagau ture de regiment,parca plecam în vacanta în alt judet ! LINK
Florin,tu tot spui cum era la Cc. E de înteles asta,dar nu face parte din "uzantele uzuale". Nici ofiterii si nici subofiterii de la Cc/Pst nu veneau acolo din întâmplare.

[ Edited Sat Mar 23 2013, 01:57PM ]
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 dorobant (24 Mar 2013, 14:08)
Pârvu Florin
Sun Mar 24 2013, 12:22AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

O singura corectie am la postarea ta!

Formula corecta e:...nu ramaneau acolo din intamplare..."
Back to top
ŽELJKO
Thu Apr 25 2013, 11:33AM
Registered Member #2730

[ Edited Thu Apr 25 2013, 11:34AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF