Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
viitor jandarm (sa speram)
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
un jandarm
Thu Oct 01 2009, 06:43PM
un jandarm
Registered Member #1163

@insert...
Ce sa fac mai colegule?
Am trecut prin atatea guvernari si conduceri de la "Revolutie" incoace ca nu mai stiu ce sa cred.
Aveam satisfactii la incadrare,atunci candva fata de azi/exista o motivatie a muncii.
Mergeam cu prietenii lunar de 4-5 ori la restaurant...ne distram...eram uniti..se muncea/lumea era multumita de noi fie ca eram politisti sau jandarmi.
Nu as vrea sa fac comparatii sunt discutabile multe aspecte.
Ma gandeam ca baiatul asta sa aiba o motivatie pentru a se incadra in Jandarmerie/speram sa existe pasiune asa cum am avut generatiile anterioare.
Atat.
Back to top
insert
Fri Oct 02 2009, 12:38AM
Registered Member #2094

Pasiune e şi acum depinde cu cine lucrezi să nu te facă scârbit de munca pe care trebuie să o faci. Văd că tu ai avut noroc sau ma înşel.
Back to top
un jandarm
Fri Oct 02 2009, 07:58AM
un jandarm
Registered Member #1163

@insert...
Nu este vorba de noroc ci de colectivul in care lucrezi,cum te implici in cadrul acestuia.
Daca te referi la mine pe langa pregatire am participat la multe misiuni in Jandarmerie situatii grele ca mineriade,meciuri,inundatii.
Acolo se vad caracterele,oamenii.
Pot spune ca noi generatiile mai cu vechime in Jandarmerie avem poate un alt mod de a munci de a ne implica,motivatia muncii fiind aceeasi.
Si la cativa tineri nou incadrati am vazut ca le place asta dar sunt putini.
De asta l-am intrebat pe baiatul asta care vrea sa se faca jandarm ce il motiveaza.
Am vazut diferenta intre ceea ce vrea el si ce am vrut eu candva.
Azi a fi jandarm inseamna pentru unii numai stabilitatea serviciului si un salariu bunicel fata de altele.
Nimic altceva.
Asta este deranjant cand vorbim de faptul ca in orice meserie este util sa o faci cu daruire,pasiune.
Sper sa nu va deranjeze cuvintele/nu sunt mari ci exprima ceea ce candva generatii de jandarmi,politisti au trait...
Back to top
Kuji In
Fri Oct 02 2009, 09:55PM
Registered Member #1400

La Dragasani nu este imputernicit cumva col.Andreiana Marin? Cel care a fost comandant la Ochiuri?
Back to top
insert
Fri Oct 02 2009, 10:31PM
Registered Member #2094

da.
Back to top
viitor_jandarm
Sun Oct 25 2009, 11:55AM
Registered Member #2148

s-au schimbat multe la dragasani ma rog mam speriat de ce am auzit si eu de la alti dar e lejer cel putin deocamdata eu deabia am depus juramantul ieri dar pana acum nu neau omorat cu instructia si nici cu sectoarele e acceptabil oricum cica pe noi nu neau frecat asa tare in comparatie cu ce a facut generatia trecuta
Back to top
semper amator
Sun Oct 25 2009, 12:45PM
semperist amator
Registered Member #2100

ai vazut ca nu esti "cadet"?
Back to top
truepride
Sun Oct 25 2009, 02:31PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ti-am spus ca nu are rost sa te sperii ca dracu' nu-i chiar asa de negru. Si une este si putina pasiune... merge treaba ok.
Back to top
un jandarm
Sun Oct 25 2009, 06:22PM
un jandarm
Registered Member #1163

viitor_jandarm wrote ...

s-au schimbat multe la dragasani ma rog mam speriat de ce am auzit si eu de la alti dar e lejer cel putin deocamdata eu deabia am depus juramantul ieri dar pana acum nu neau omorat cu instructia si nici cu sectoarele e acceptabil oricum cica pe noi nu neau frecat asa tare in comparatie cu ce a facut generatia trecuta

Tinerete...in ceea ce incerci sa scrii este vorba despre generatia trecuta sau seria trecuta de absolventi?
Nu de alta,dar daca te referi la generatia trecuta,sistemul actual de pregatire are multe defectiuni.
Spre exemplu,atunci in urma cu vreo 15 ani pentru a fi admis intr-o Scoala Militara trebuia sa cunosti gramatica si ceva limba romana,ceea ce astazi nu se mai cere...
Trebuia sa cunosti Istoria Tarii si sa ai anumite abilitati sportive.
Atunci admiterea,presupunea obligatoriu sa ai stagiul militar satisfacut si preferabil intr-o specializare ca cea pe care trebuia urmata...
Privind frecatul,intreaba-ti profesorii mai in varsta(nu cei care sunt incadrati recent)la cate misiuni au participat cu elevii,intreaba-i despre mineriade,inundatii.
Candva cand eram elev mi se povestea despre seriile anterioare au participat la Revolutie...despre alte serii au participat la Reconstructia Patriei scumpe,atunci...(defilee,Santiere ca Bumbesti-Livezeni,Canal)
M-ar bucura ca astazi sa va invete ceva util acolo in Scoala aia.
Ma refer la comunicare,Relatii-Publlice sau la urmarea unei specializari utile unitatilor unde o sa fiti poate repartizati...specializari ca criminalistica,cercetare-documentare,judiciar,specializari tehnice...
Aici astept sa imi spui cum sunteti frecati,ca in rest am vazut ce pregatire exista...
Sa nu ne povestesti despre sectoare sau autoaparare,antrenamente in dispozitive ca oricum astea sunt expirate/le cunoastem.
Cum se manifesta Reforma in Sistemul actual de pregatire militara a viitorilor subofiteri(sa speram ) asta ar interesa...

[ Edited Sun Oct 25 2009, 06:24PM ]
Back to top
2 User said Thank to un jandarm for this Post :
 alexandra13 (11 May 2015, 20:19) , Decebal (27 Nov 2015, 23:33)
Naxos
Fri Aug 01 2014, 03:22PM
Registered Member #9237

Acum intru in ultimul an de studiu al unei facultati de economie si pentru ca nu mi-a deschis nimeni ochii in timpul liceului, am ales economia pentru orice alt motiv decat pasiunea/placerea. De mult timp devenisem din ce in ce mai atras de Jandarmerie, imi crestea inima cand vedeam unul pe strada sau pur si simplu nervii pe care-i am cand vad conflicte, incidente neplacute dar cu facultatea asta nu pot da admitere la Academie (pentru ca nu au locuri la taxa, iar economia mea e la buget si statul nu plateste 2 facultati...). Stiu ca se pot face angajari din extern dar nici nu vreau sa fiu contabil sau sa ma ocup de logistica aici, ultima varianta fiind Scoala Militara de Subofiteri "Dragasani". Va cer sfaturi, merita sa renunti la orice ai fi realizat pana atunci sa-ti duci pasiunea pana la capat? Experienta de dupa angajare pastreaza dorinta de dinainte, cum a fost la voi?
Back to top
criss-cross
Fri Aug 01 2014, 03:57PM
Registered Member #4853

Acu', Naxos, eu nu ma pot lauda cu experiente de armata.... tot ce pot sa spun este ca trebuie sa-ti urmezi pasiunea!Nu trebuie sa renunti la ce ai realizat, nu e necesar...nimic nu e batut in cuie; de la o vreme, mai ales locul de munca sau specializarea intr-o profesie: ai mai multe, cu atat mai bine!
Back to top
laur3ntziu00
Tue May 05 2015, 08:22PM
Lex et Ordo
Registered Member #9891

Vad ca thread-ul este destul de vechi, vin si eu cu o intrebare, cum mai e pe la Dragasani?

[ Edited Tue May 05 2015, 08:22PM ]
Back to top
Boribum
Tue May 05 2015, 08:32PM
boribum
Registered Member #2395

Pare a fi bine ! LINK
Back to top
laur3ntziu00
Tue May 05 2015, 09:09PM
Lex et Ordo
Registered Member #9891

Nu ma refeream la vreme, dar temperaturile vad ca sunt destul de mari.
Tinand cont ca s-a vorbit despre conditiile de cazare si de unitate credeam ca se subintelege la ce ma refer.
Back to top
ion80
Tue May 26 2015, 03:09PM
Registered Member #9895

Buna ziua,

La jandarmerie brigada mobila se mai fac recrutari externe daca ai de ex centura neagra sau ai facut nu stiu cati ani de box?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF