Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Legiunea Straina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Tue Jul 01 2014, 07:21PM
boribum
Registered Member #2395

Tyrael wrote ...

slugarind persoane ca @boribum

Eu am fost deosebit de smecher,si m-am angajat S/OFF direct. Mi-am negociat solda (25.000 €/luna net) si nu am facut niciodata garzi,nu am calcat,nu am spalat,nu am frecat podele,nu am facut marsuri (decât în limuzine negre cu geamuri fumurii) nu am mâncat ratii,nu am sapat cu pelle US gauri de ascuns Transall-ul . M-am dus direct la DINOPS (ca la Calvi nu mi-a placut,cât am stat pe-acolo) si m-au facut sef de sef de GRIN. Direct !

Si asa a fost si în Legiunea straina,si în armata româna,si din nou în Legiunea Straina. Si uite-asa m-am umplut de bani,am niste oase fara nici o problema si dorm neîntors.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
  (26 Aug 2014, 18:16)
Tyrael
Tue Jul 01 2014, 07:29PM
Registered Member #9566

@boribum

Problema nu este asta...ce nu vrei sa intelegi! Toti fac asta in cariera lor din Legiunea straina...dar eu le explic celor care doresc sa devina "commando" in adevaratul sens al cuvantului! Ce vedeti pe la Navy SEAL si SAS nu o sa intalniti niciodata in Legiunea straina! Nici la DINOPS nici la GSP! SCUZE GCP...ma uitam pe postul GSP cand am scris

[ Edited Wed Jul 02 2014, 01:09AM ]
Back to top
Boribum
Tue Jul 01 2014, 07:36PM
boribum
Registered Member #2395

GCP,nu GSP :">

Bineînteles ca nu vor întâlni asa ceva,Legiunea Straina nu sunt forte speciale,iar "specialii" de la DIN/GCP/ELI sunt mai speciali decât ceilalti legionari,dar nu au nici în clin nici în mâneca cu SEAL,SAS,DEVGRU,Spetsnaz,etc. Asta am si încercat (si peram sa fi reusit) sa explic,de 100 de pagini încoace : e armata,dusa la paroxism. Cine vrea sa încerce,PIRLE - Aubagne - Castelnaudary - mai vedem dup-aia.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (01 Jul 2014, 23:05)
Tyrael
Tue Jul 01 2014, 07:41PM
Registered Member #9566

CORECT!
Back to top
Boribum
Tue Jul 01 2014, 08:44PM
boribum
Registered Member #2395

Tyrael wrote ...

Cu toate astea ganditiva bine si puneti in balanta daca un salariu de 1300 de euro este suficient...la parasutisti 1900 pentru ca ai prima de salt (600 de euro in plus pe luna,pe langa aia 1300)!

Spune-le si cât ai avut solda în cele 6 luni de OPEX,s-o compare si locotenentul de la FOS cu a lui.

Legionarul câstiga exact aceiasi bani ca si soldatul din armata regulata,de la legionar 2° cl. la general. Puterea de cumparare este...care este,dar asta nu are legatura cu Legiunea,ci cu Franta. Nu merita sa faci armata pentru bani,nici în Legiune,nici în armata româna,nici la suedezi,nici la elvetieni,nici nicaieri. Când bagi problema banilor în ecuatie,vezi ca întotdeauna e prea putin.

Soldatul român angajat câstiga mai bine decât soldatul francez,pentru ca solda francezului este egala cu SMIC-ul (adica salariul minim pe economie,în Franta).
Back to top
Tyrael
Tue Jul 01 2014, 09:03PM
Registered Member #9566

3700 euro pe luna...OPEX (600 euro prima de salt,pe langa 3100)
Back to top
Tyrael
Tue Jul 01 2014, 09:06PM
Registered Member #9566

intradevar @boribum are dreptate diferenta de solda intre mine si el cred ca era in jur de 300-400 de euro! el cu 35 de ani de servici eu cu 3 ani...excluzand 600 euro prima mea de salt!
Back to top
Boribum
Tue Jul 01 2014, 09:13PM
boribum
Registered Member #2395

Tyrael wrote ...

35 de ani de servici

Doamne-fereste de 35 de ani de serviciu,pentru mine. Am 41 de ani,daca aveam 35 de ani de serviciu ma chema mini-Rollet.
Cu toate ca învatatoarea mea din scoala generala era mai a naibii decât monitorii de la Castel,în ultimul deceniu al secolului trecut.

Smecherie,cu banii : colonel,în 1998,la 13° DBLE,cu 13 copii si sotie. Solda perceputa la sfârsitul lunii : aproape un milion de franci. Solda + indemnizatii+ prima de misiune + ISA. S-au dus vremurile alea....

Edit : ISA (prima de salt) o aveam la DIN,dar când pleci dintr-o unitate TAP (parasutisti) poti sa fi brevetat si taticul parasutistilor,indemnizatia e pa-pa. Aici,la capitolul asta,românii stateau mai bine : plateau la salt,la bucata. Era o înghesuiala la avion...

[ Edited Tue Jul 01 2014, 09:15PM ]
Back to top
djebel
Tue Jul 01 2014, 09:21PM
Registered Member #3603

Ehehe, era o vreme cand cu banii castigati in 6 luni de Legiune iti luai un apartament (modest ce-i drept, dar apartament)in Romania! Si nu erau 1300 euro, ci 6000 de franci, adica vo' 900 de dolari. Daca imi aduc bine aminte primeai doar 5000 de franci, restul dupa afectarea pe regiment.

Exista mai multe adevaruri: adevarul lui Boribum, al lui Tyrel, al lui CPL Sandu, etc., adevar care concorda sau nu cu realitatea, totul in functie de propriile trairi sau de modul cum percepe/pricepe fiecare un anumit eveniment/stare. Eu zic ca toti au avut pleines les couilles, dar fiecare si-a ales momentul tailler la route: la final de contract, varianta Boribum, varianta Tyrel si, de ce nu, varianta Djebel.

In general vorbind, fara o adresa precisa, cand cineva ma intreaba de Legiune, atunci il rog foarte frumos sa-si faca bagajul si sa faca o vizita in Franta pentru propriile-i impresii. Mai mult ca sigur ca vor fi diferite de ale mele. Si atunci, pentru ce sa-i incarc neuronul?
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Tyrael (01 Jul 2014, 21:30)
Tyrael
Tue Jul 01 2014, 09:28PM
Registered Member #9566

General de brigada...OPEX zilele noastre in jur 50000 euro! colonel comandant de regiment...OPEX in jur 14000 euro (armata franceza)! Daca schimbi regimentul pierzi solda TAP (Troupe aéroportée...600 de euro in plus la salariu lunar)! Este si o prima la scufundari pe care o iau cei de la DINOPS...si cateva persoane de la 2 REP Centrul amfibie...cred ca este in jur de 400 euro.
Back to top
me
Tue Jul 01 2014, 11:32PM
me
Registered Member #11

Tyrael: multumesc de raspunsuri, chiar daca incomplete.
ca sa nu exista dubii intre intrebarile mele si ceea ce vreau sa stiu: nu vreau sa ma angajez in legiune, sunt prea batran pentru asta. si oricum, legiunea, din punct de vedere al celui care se angajeaza ca strain, este sub nivelul meu de pregatire.
mi se pare oarecum ciudat sa nu stii daca poti conta pe camarazii tai dupa ce ai fost intr-o zona de lupta. poate ca erai tu prea tanar ca sa iti dai seama, dar chestia asta se invata relativ repede daca esti intr-o situatie de razboi. sa inteleg ca acolo erati fiecare pentru el? cine isi scapa pielea bine, cine nu, ii trimitem pozele familiei?
pe de alta parte, as vrea sa stiu cum se asigura siguranta informativ-operativa in cadrul unitatilor. exemplu: sa zicem ca sunt cu grupa mea intr-o zona de lupta si impusc intr-o casa un copil din greseala/frica/neatentie. va sti toata lumea ce s-a intamplat acolo sau va ramane secretul grupei?

[ Edited Tue Jul 01 2014, 11:49PM ]
Back to top
Boribum
Wed Jul 02 2014, 02:06AM
boribum
Registered Member #2395

De la caz la caz. Un caporal (de la 2° REP,de altfel) a vrut sa dezerteze cu arma cu tot la talibani...si din ancheta a iesit curat,si cu Medalia Militara în plus. Un alt caporal (de la 1°R.E.C) a purtat o esarfa Call of Duty,iar dupa circul mediatic iscat de poza cu esarfa,a fost ajutat sa dezerteze (se practica si asta,si sunt dezertori si dezertori,motive si motive). În proportie de 90 % depinde de comandantul direct (daca are testicule,cum îsi vede oamenii,cum este el) si 10 % de noroc :daca aude DPSD-ul (siguranta militara)sau nu. Spalatul rufelor în public e o practica neacceptata,chiar daca de multe ori omul ar prefera spalatul în public celui în interior.

Ca soldat,îti cunosti superiorii. Ca sef (de grup,de sectiune,de companie,de regiment) îti cunosti subordonatii. E foarte simplu. Iar la foc,dupa ce treci prin asta cu un camarad (fie el superior sau subaltern) vezi lucrurile altfel.
Primul ofiter cu care am avut de a face în Legiunea Straina se pierdea între St. Affrique si Mirepoix,cu harta cu tot (cum te-ai pierde între Bucuresti si Otopeni,ziua). Urmatorul si-a terminat cariera colonel,comandant de regiment,dupa ce a devenit profesor la IHEDN. Sunt oameni si oameni,firi si firi,nu e (posibili sa fie) totul unitar si de acelasi soi.

Si da,e important cum îti vezi sefii,si cum te vad ei pe tine. Eu nu am auzit de armata în lumea asta unde subordonatul sa faca misto de superior,superiorul sa-l placa pe subordonatul acela,si totul sa fie bine si ambianta de vis.

M-a sfatuit odata un LTN (japonez,care vorbea franceza cu forcepsul) : daca nu-ti place cum fac lucrurile,ia-mi locul. A durat 18 ani. Unele calatorii schimba calatorul,si nu stiu daca chiar am facut mai bine ce facea el,demult.

P.S În ziua de azi nu "se trimit poze familiei". Familia e adusa în Franta,la onorurile militare,iar decedatul este repatriat la el în tara (daca cere familia). Deasemenea,când un legionar cu un an de serviciu conduce o motocicleta,are un accident si i se amputeaza un picior (toate motivele pentru a fi dat afara,adica) este tinut la 1° R.E,protezat ca o racheta,i se plateste solda,el freaca duda,se face o cheta neoficiala si tânarul pleaca cu contractul reziliat frumos si 70.000 € neimpozabili în buzunar,când legal ar trebui sa ia doar un sut în dos. Legiunea Straina nu e numai asta,dar e si asta.

[ Edited Wed Jul 02 2014, 02:07AM ]
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Tyrael (02 Jul 2014, 02:14) , me (21 Oct 2018, 22:08)
Boribum
Wed Jul 02 2014, 02:12AM
boribum
Registered Member #2395

Boribum wrote ...

Familia e adusa în Franta,la onorurile militare,iar decedatul este repatriat la el în tara (daca cere familia).

Dar lucrurile pot fi vazute si altfel : din punctul de vedere al celui care face garda la sicriu, sta în garde à vous câteva ore si-l înjura pe ala din sicriu (pe care poate ca nici nu l-a cunoscut) de toti sfintii si mortii,si-si baga tot ce are în ea de armata si el de mort prost care a murit. Aceleasi înjuraturi se aud si la defilari,si dupa chermezele de Camerone,si la 2 noaptea când faci repetitii la Satory pentru 14 Juillet. Cum zicea un adjudant spaniol,prin paduri sud-americane : " Sa depan do poan do viu".
Back to top
Tyrael
Wed Jul 02 2014, 04:52AM
Registered Member #9566

Nu mi se pare normal sa injuri un mort...cred ca toti oamenii intregi la minte isi doresc sa traiasca! In ceea ce ma priveste cu chermezele cred ca nu exista injuratura in "vocabularul de cartier" care sa imi fi trecut prin minte cand luam parte la asa ceva! In legatura cu defilarile...asa era in program sa facem repetitii,chiar daca era perfect tot nu era bine pentru ca trebuia sa ne ocupe timpul cu ceva! Dupa cum spune @boribum "depinde din ce perspectiva privesti"!
Back to top
Bendis
Wed Jul 02 2014, 10:31AM
Registered Member #5071

Crestineste - nu e normal sa injuri un mort. Dar cand iti e foame, iti e cald in draci sau frig de-ti plange sufletul in tine....crede-ma pe cuvant ca pana si tu ai ai injura un mort!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF