Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Legiunea Straina
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
JohnBW
Sat Aug 30 2014, 12:40PM
Guest
Thanked time in post
Resboiu wrote ...

JohnBW wrote ...

Apropo de legiune si de probe, la capitolul alergari de rezistenta, flotari, tractiuni si abdomene foarte probabil trec testele, o mica(mare) problema(mister de fapt) este FRANGHIA. Nu am urcat niciodata pe frânghie, dar ma gandesc pozitiv la faptul ca din cate am auzit, au franghii GROASE adica speciale pentru urcat si este mult mai usor decat sa urci pe o franghie RANDOM. Plus de asta, daca ai mănuși și pantaloni lungi nu pare deloc greu. (pentru cine e interesat, am 1.85 Înalțime si 70 kilograme), ramâne de vazut si probele de CARACTER, MOTIVATIE si PSIHOLOGICE. Sper din tot sufletul sa intru pentru ca nu am nimic pe lumea asta civila, ma duc umil cu capul plecat si sper sa fiu ADOPTAT.

P.S.: Fără entuziasm nu există pasiune, fără pasiune, nu există împliniri:).

Treci de franghie. Am reusit eu sa fac gestul, si nu am inaltimea si nici greutatea si mai ales nu am pregatirea ta fizica. Gestul, nu cocoţat.

Tu sigur o faci. Atentie la tehnica, la ce ti se explica sau la ce vezi ca fac cei din fata ta.

Oricum, cat de greu poate sa fie? Dupa ce intri, va fi mai crancen.

Adica, tu o vrei.

Bafta!

Mulțumesc Stimate domn, așa-i, după testele înițiale începe "JIHADUL".
Back to top
JohnBW
Mon Sep 01 2014, 11:14PM
Guest
Thanked time in post
Am plecat dragi prieteni! Sper să întru și să fac cinste mie, legiunii și de ce nu și la imaginea patriei noastre, că oricum sunt destui pe acolo care sunt o MÂNDRIE pentru LEGIUNE! Evident, toți pentru unul, și unul pentru toți! P.S. : "All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing." E.B.

Vă salut cu Stimă,
I.C.G.90

[ Edited Mon Sep 01 2014, 11:29PM ]
Back to top
JohnBW
Fri Sep 05 2014, 01:27AM
Guest
Thanked time in post
Salutare! Am totuși obligația morală să exprim trăirea/experiența. Am fost, dupa 45 ore nedormite cu autocarul etc etc... ajung in Strasbourg, oraș foarte frumos, majoritatea oameni foarte deschiși la minte si ospitalieri(sau poate am avut eu noroc cine știe),pe la ora 14.10 am fost acolo, pe la ora 14.50 reușesc să găsesc porțile legiunii, sun de 4 ori, deschide un domn cu parul alb, foarte prezentabil, impecabil, mă prezint și în engleză și în franceză, îi ofer documentele, sunt invitat înăuntru, ghici ce, deodată sunt mustrat părintește pe limba materna, de faptul că era suficient să sun odata și să aștept, că doar abia trecuseră 2 minute și avea perfectă dreptate, m-am scuzat. M-a intrebat dacă fug de poliție, ce am în geantă etc etc... apoi a verificat puțin actele, m-a invitat in o sală de sport, să fac acele tracțiuni, precizez cum au mai facut și alții înaintea mea pe acest TOPIC, trebuie făcute ca la carte, mâinile perfect întinse, vârfurile degetelor îndreptate către partea în care priveam, "nu spre mine, cum vor să facă mulți românași smecheri care vin aici" {din vorbele dânsului) mi-a dat 2 șanse, poate mi-ar fi dat si 3-5 șanse dar eu după atata timp de drum etc etc... probabil si nepregătirea, și motivația etc... am facut de 2 ori câte trei amărâte, având probabil in acele momente brațe de hârtie(și acum dupa 95 ore nedormite, ÎMI CER SCUZE PENTRU ERORILE GRAMATICALE ETC ETC...)
In privirea, glasul, prezentarea dânsului, după a mea parere era gradat pe undeva pe la Sergent, venise un alt legionar probabil un grad mai scăzut, părea că era cu mult mai puțină educație, după mersul greoi, după faptul că mi-a răspuns la salut printr-o simplă privire mută și cruntă etc... românașul nostru gradat îl certa cu pasiune, probabil mustratul facuse cel puțin o boacănă și foarte bine îi facea! Am uitat să precizez că domnul Djebel (exact cum m-am și așteptat) a avut dreptate, chiar dacă am fost mustrat/interogat părinteste, că de ce nu am ales Nice sau Paris sau Aubagne( "că tot la Aubagne ajungem toți") i-am explicat că așa am fost informat din internet că ar fii mai bine până se străng mai mulți etc... și dânsul m-a înțeles perfect.. de precizat ceva ce personal mi-a dat de gândit in sens pozitiv, nu mi-a spus: ceva in genul " PESTE 3 LUNI DACĂ VREI POȚI SĂ MAI ÎNCERCI " mi-a lansat o provocare sau o învitație nobilă "Vino peste 3 luni, mai antreneaza-te".
P.S.1:Pe la ora 15.05 am ieșit pe porțile legiunii, am dorit să caut dacă am șansa URIASĂ de a găsii drum spre România chiar pe 3 (adică în aceeași zi) era autocar la 15.30 și mai erau Sâmbătă și Duminică adică, aș fii dormit 1-2 nopți pe străzi. Uite că 'norocul' mi-a surâs iarăși, am dat de o fată foarte frumoasă care-și plimba cățelul, și am întrebat întai pe franceza mea semi stricată apoi am observat că știa engleză, dacă, cumva cunoaște o stație de taxiuri ceva pentru ca nu vad nici un taxi si trebuie să ajung pe PLACE DE L'ETOILE până in acel orar,s-a oferit ea să ma ducă,m-a condus la mașină, am discutat puțin cu ea în mașină, apoi chiar dacă nu a dorit, i-am lăsat insistent 5 euro spunându-i faptul că gestul ei valorează mai mult decât orice BAN. Și acum regret totuși faptul că nu î-am cerut un E-mail sau un numar de telefon... probabil fata și-ar fii dorit asta, dar nah, macar așa are mai mult de câștigat în absența mea.

P.S.2Asta este viața, am pierdut, unii devenim de succes alții doar niște ratați ai societății.

P.S.3: Fie vorba între noi, dacă un inotator de SPATE face 50 bazine prin absurd săzicem, le face în stilul ăsta, și totuși când este invitat să facă FLUTURE 10 bazine el nu face nici 5(pentru ca nu le făcuse niciodată) și evident pică testul, nu este nimic surprinzător..

P.S.4: Strasbourg este un oraș foarte frumos, am cunoscut câțiva doctori chirurgi care sunt ori stabiliți acolo, ori in Chișinău etc... am cunoscut un african Senegalez care vindea multe la o taraba, am discutat cu el pe italiană, a stat 17 ani in Milano... când ne-am lăsat mi-a spus că dacă voi avea nevoie vreodata de el, imi va fii alaturi.ÎMI CER SCUZE DE CAPS LOCK, AM 96+ ORE NEDORMITE, ÎMI CER SCUZE DE A3-A POSTARE CONSECUTIVA PE ACEST TOPIC, ÎMI CER SCUZE DACĂ AM DERANJAT O VIRGULĂ PE CINEVA CU CEVA AICI LA ACEST TOPIC, ȘI NU ÎN ULTIMU' RÂND, VĂ UREZ UN SOMN CÂT MAI PROFUND ȘI ODIHNITOR PENTRU CĂ ESTE FOARTE UTIL.

CU STIMA,
ION.C.G.

[ Edited Fri Sep 05 2014, 11:41AM ]
Back to top
1 User said Thank to for this Post :
 ALM (05 Sep 2014, 08:32)
ALM
Fri Sep 05 2014, 08:31AM
Registered Member #2039

Prietene JohnBW, prea multe scuze pentru un viitor legionar! Cred că, pe fondul şomajului generalizat, la poarta Legiunii este inflaţie de candidaţi şi "juriul" a devenit mai exigent. Dar poate mă înşel (ca să nu "activez" simpatizanţii) ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
  (05 Sep 2014, 11:28)
JohnBW
Fri Sep 05 2014, 11:28AM
Guest
Thanked time in post
Dragă domn ALM, nu știu de viitor dar deocamdată mă consider civil până la proba contrarie, deci scuzele pot face parte din formalitate. Probabil aveți dreptate cu exigența dar dacă stăm să ne gândim că am fost la câteva tracțiuni de intrarea în F.F.L. Poate să devină frustrant. Dar repet, vorba unora pe aici pe forum "NO REGRETS". Este vina mea și atât acel domn de la Strasbourg a emanat o energie puternică și în acelaș timp părea un om foarte bun și întelegător.

P.S.: Era o linișțe 'mormântală' acolo, o energie care personal, parcă mă tot invita dar treaba cu "liniștea dinăintea furtunii" o știm cu toții.

P.S.2(OFF TOPIC){INFORMAȚIONAL}: SĂ NU JUCAȚI VREODATĂ ALBA-NEAGRA, MAI ALES PRIN AUSTRIA, AU OBICEIUL SĂ VINĂ PRIN BENZINARII CÂTE 3-5-7 INDIVIZI, ȘI DACĂ EȘTI SUFICIENT DE NAIV CUM AU FOST 2 PERSOANE DIN AUTOCARUL NOSTRU DE EXEMPLU, 2 MASCULI CARE PROBABIL AVEAU BANI DE DUS LA FAMILII, LE-A DAT IMPRESIA LA INCEPUT CĂ CÂȘTIGĂ CATE 100 EURO ÎN+, MAI APOI LE-A GOLIT BUZUNARELE IN MAI PUȚIN DE 10 MINUTE AU FACUT UN TOTAL 1500 EURO. EU CUNOSC ACEST FENOMEN DE CÂND MĂ ȘTIU, DAR ESTE A3-A OARĂ CÂND ASIST LIVE. MULTĂ LUME SE CHIORA LA EI, EU NICI NU I-AM BAGAT IN SEAMA, AM INTRAT IN AUTOCAR FARĂ VRE-O REMUȘCARE, MI-A PARUT RĂU DE EI ERAU DOMNI DE PESTE 30-40 ANI, DAR UNII ÎNVĂȚĂM DIN PROPRIILE GRESELI(CEI NAIVI) ALȚII ÎNVAȚA DIN GREȘELILE ALTORA, IAR ALȚII AU O CONȘTIINȚĂ NATIVĂ(CAZURI RARE), CEI DIN URMĂ, DIN NAȘTERE ȘTIU ÎN MARE PARTE SĂ SE FEREASCĂ DE APROAPE ORICE TIP DE PERICOL.
AH, ȘI AR MAI FII ȘI O A4-A CATEGORIE BONUS, CEI CARE NU SE ÎNVAȚĂ NICIODATĂ.

CU STIMA,
ION.C.G.

[ Edited Fri Sep 05 2014, 12:06PM ]
Back to top
Resboiu
Fri Sep 05 2014, 05:52PM

Registered Member #2526

JohnBW, eu sunt un observator de pe margine in ceea ce priveste militaria. Sa-i spunem asa.

Te felicit pentru ce ai facut. Poate tu nu vezi acum cat de mult ai facut, facand cat ai facut.

Mai ai o sansa si ai o experienta fata de trecut.

Nu renunta, ai sa regreti o lunga perioada de timp.
Back to top
2 User said Thank to Resboiu for this Post :
  (05 Sep 2014, 19:51) , Bendis (07 Sep 2014, 07:35)
djebel
Wed Sep 10 2014, 08:21PM
Registered Member #3603

@JohnBW, priveste partea plina a paharului: sa spunem ca acum ai o oarecare idee despre ceea ce se cere. Chestia cu esecul iese din calcul, gandeste-te ca altii au intrat de-abia dupa a treia incercare. Chestie de motivatie! Urasc sa dau sfaturi, dar daca imi permiti, am sa repet cuvintele lui @Tyrael: "mai usor cu entuziasmul".

Nu e o regula, doar o constatare personala (atat cat am vazut): nu stiu de ce, dar visatorii si idealistii (sau multi dintre ei) pleaca/renunta dupa contactul cu realitatea Legiunii. Probabil ca apare o ruptura intre asteptari/propriile proiectii si realitate.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
  (11 Sep 2014, 12:11)
JohnBW
Thu Sep 11 2014, 12:11PM
Guest
Thanked time in post
djebel wrote ...

@JohnBW, priveste partea plina a paharului: sa spunem ca acum ai o oarecare idee despre ceea ce se cere. Chestia cu esecul iese din calcul, gandeste-te ca altii au intrat de-abia dupa a treia incercare. Chestie de motivatie! Urasc sa dau sfaturi, dar daca imi permiti, am sa repet cuvintele lui @Tyrael: "mai usor cu entuziasmul".

Nu e o regula, doar o constatare personala (atat cat am vazut): nu stiu de ce, dar visatorii si idealistii (sau multi dintre ei) pleaca/renunta dupa contactul cu realitatea Legiunii. Probabil ca apare o ruptura intre asteptari/propriile proiectii si realitate.

Draga Djebel, nimic de obiectat exceptând faptul că, da, eu am multe defecte, cu care m-am prezentat si la LEGIUNE, destule probabil nu aveau ce căuta acolo însă cu siguranță nu am fost vre-odată un visător. M-am prezentat acolo să fiu ADOPTAT. Pentru că sunt sătul de "civilie", lume ignorantă, și aproape tot ce ține de societatea asta. Să am și eu o carieră respectabilă, o viață economică independentă si un ROST pe lumea asta. Aaa, și mai vroiam să adaug ceva, de 2-3 zile mă tot gândeam, totul a ținut de voiință, daca eu vroiam, SIGUR intram. Dar așa nici ajuns acolo nu prea am avut voiință&(poate chiar acel entuziasm de care voi spuneți ca prea mult strică) eu am avut aproape 0... nu aveam emoții nu aveam mai nimic, probabil oboseala de +45 ore nedormite și-a spus cuvantul. Chiar când domnul Legionar m-a invitat înăuntru și am vazut ca decurgea bine am crezut că sunt intrat si chiar era o mare plăcere... e ca și cum cineva vine cu o prăjitură foarte buna, ți-o trece pe la nas apoi o ia fără să-ți dea și ție măcar să gușți...repet, s-a văzut cât am vrut eu să intru in Legiune.... asta e... e nevoie destulă de măturători de strazi&gunoieri.

[ Edited Thu Sep 11 2014, 12:16PM ]
Back to top
ALM
Thu Sep 11 2014, 01:03PM
Registered Member #2039

"asta e... e nevoie destulă de măturători de strazi & gunoieri"! Vă înşelaţi, merge doar dacă acceptaţi o ţeapă (câteva luni "de probă" fără carte de muncă). Vă înţeleg dezamăgirea, dar nu vă înţeleg starea de "melancolie blegoasă"! Dacă simţiţi că puteţi, atunci transformaţi starea în convingere. Nu e simplu, dar nici extrem de greu de realizat. Eu sunt convins că peste câteva luni o să ne scrieţi din Franţa ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
  (11 Sep 2014, 13:12)
djebel
Thu Sep 11 2014, 10:08PM
Registered Member #3603

.... asta e... e nevoie destulă de măturători de strazi&gunoieri

Imi cer scuze ca fac analiza pe text si ma "leg" de fraza citata de @ALM.
Trebuie sa fii naiv sa crezi ca la poarta Legiunii bat doar oameni din clasa medie sau din inalta societate. Legiunea este un creuzet in care se amesteca si intelectuali, si militari, si zidari, etc., pana si gunoieri, rezultand acel monsieur legionnaire de care vorbeste toata lumea. Iar cele cateva luni petrecute nu sunt chiar o teapa, reprezinta o experienta (placuta sau neplacuta) pe care n-o vei uita toata viata. Doar ca...il faut le meriter.
Back to top
Boribum
Sun Sep 14 2014, 01:42PM
boribum
Registered Member #2395

Pentru fiecare ora petrecuta "în sistem" , EVLE-ul este :
1. platit
2. asigurat medical
3. asigurat social,

cetatenii U.E având dreptul de a cumula puncte de pensie (gunoieri în Suedia,legionari în Franta,gânditori de internet,etc.)
Pentru cei care au servit o luna,un an,etc., faceti-va calculul si...rezolvati-va problema. Odata iesiti la pensie,la limita de vârsta din tara care va scoate la pensie,desigur.Dar cotizatiile exista,si se regasesc în realitate.

LINK

Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
  (14 Sep 2014, 13:57) , djebel (15 Sep 2014, 16:00)
djebel
Mon Sep 15 2014, 04:06PM
Registered Member #3603

O veste buna.
Back to top
djebel
Mon Sep 15 2014, 04:56PM
Registered Member #3603

Uite, acum mi-a traznit: nu se poate si invers, adica sa ti se adune la vechimea din Franta si stagiul militar din Romania? Intreb si eu.
Back to top
Boribum
Mon Sep 15 2014, 06:00PM
boribum
Registered Member #2395

Ba se poate,se traduce timpul lucrat în România în trimestre de cotizatie frantuzesti (e si o diferenta de plata,nu e o suma prea mare,personal am facut cadou un an din viata patriei-muma,sa-i fie de bine). Valabil doar la pensia la limita de vârsta frantuzeasca,adica la minim 62 de ani.
Back to top
Mihais
Fri Nov 07 2014, 10:04PM

Registered Member #2323

LINK

Remplacer la Rangers? J'en avais parlé dans un post de septembre dernier (voir ici). Et voici donc le nom de la remplaçante (la photo ci-contre sert seulement d'illustration, je n'ai pas trouvé de photos des modèles choisis)!

Un avis n°14-118460 a été publié le 01/08/2014 au BOAMP (n°146C, Annonce n°261) porte sur la fourniture de 60 000 à 300 000 paires de chaussures de combat centre Europe et de 40 000 à 160 000 paires de chaussures de combat trek chaud sur 2 ans.

Lot n° : 1 Intitulé : De 60 000 minimum à 300 000 paires maximum de chaussures de combat centre Europe sur 2 ans Nom et adresse de l'opérateur économique auquel le marché a été attribué : Société HAIX, Auhostrasse 10, DE-,84048 Mainburg. Valeur : 7 106 400 EUR.

Lot n° : 2 Intitulé : De 40 000 minimum à 160 000 paires maximum de chaussures de combat trek chaud sur 2 ans
Marché attribué à la société HAIX pour un minimum de 60 000 paires à un maximum de 300 000 paires de chaussures de combat centre Europe au prix unitaire de 98,70 EUR (H.T.) la paire, soit de 5 922 000 EUR (H.T.) (7 106 400 EUR (T.T.C.)) minimum à 29 610 000 EUR (H.T.) (35 532 000 EUR (T.T.C.)) maximum, sur 2 ans.

Armata franceza a constatat in timpul operatiunii Serval ca bocancii nu rezista conditiilor dure din desert.Asa ca e oarecum normal.
Amu,intrebare pt. cei in tema.Armia franceza nu avusese un program similar cu Meindl,prin 2008-2009?
Intrebarea 2.De unde iau 10 perechi?Haix la 90 euro...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF