Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Universitatea Nationala de Aparare "Carol I"
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justice22
Fri Aug 04 2017, 08:29PM
Registered Member #11205

E acreditata ? am vazut in competente disciplinare ca se face si matematica aplicata in TIC,oare e de viitor aceasta specializare? Chiar sunt interesat..V-as ramane recunoscator daca cineva-mi poate da pe privat informatii suplimentare. Multumesc frumos!
Back to top
AAW
Sat Aug 05 2017, 03:00PM
Registered Member #10232

Toate specializarile sunt acreditate.
Back to top
justice22
Tue Aug 08 2017, 04:00PM
Registered Member #11205

@AAW,stii cumva dacă,după absolvire te poți încadra prin filiera indirecta ca ofițer?
Back to top
truepride
Tue Aug 08 2017, 05:16PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

La ora actuala reglementarile cu privire la recutarea si selectionarea personalului militar in activitate permit scoaterea anuala a unui numar de locuri pentru a fi incadrate pe filiera indirecta doar pentru structurile al caror personal nu poate fi format prin academii. In ultimii 7 ani cel putin singurele specialitati respectiv arme ce au fost incadrate pe filiera indirecta sunt: psihologie, justitie militara, medicina militara si muzici militare.
Back to top
justice22
Tue Aug 08 2017, 05:41PM
Registered Member #11205

@truepride, deci sa-nteleg ca nu pot fi incadrat daca as absolvi aceasta specializare (sist.info),ci pot fi incadrati doar cei licentiati in domenii inrudite precum dreptul,psihologie,etc?
Back to top
truepride
Wed Aug 09 2017, 04:46PM

Registered Member #996

In mod normal nevoile de incadrare pentru armele si profilele tehnice din cadrul MApN sunt acopertite de catre absolventi ATM.Acum locurile astea pe filiera indirecta pentru ofiteri sunt 10/15 pentru respectivele specialitati comparativ cu 200/300 locuri disponibile in academii. Filiera indirecta nu constituie o regula ci o exceptie. O mare masa de personal nu are cum sa find format ape aceasta filiera.
Daca va ajuta si argumentarea juridica, sediul materiei il gasiti in Ordinul Ministrului Apararii Nr. 21 din 03.2012 cu privire la recrutarea, selectia, formarea profesionala si evolutia in cariera militara in Armata Romaniei, art 61:
ART. 61
(1) Formarea pe filiera indirectã a ofiţerilor în activitate se realizeazã prin parcurgerea şi finalizarea cursului de formare pe filiera indirectã a ofiţerilor în activitate, organizat şi desfãşurat în instituţii de învãţãmânt militar, potrivit nevoilor Ministerului Apãrãrii Naţionale, în conformitate cu normele specifice pentru serviciile militare pentru care existã un deficit major de personal şi/sau nu se asigurã pregãtirea în cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale.
(2) Durata cursului de formare pe filiera indirectã a ofiţerilor în activitate este de pânã la 9 luni, în funcţie de serviciul şi specialitatea militarã.
Back to top
justice22
Wed Aug 09 2017, 10:00PM
Registered Member #11205

Deci in final nu e cine stie ce,nu poti deveni ofiteri,nu poti lucra in structuri,dar atunci unde poti lucra dupa absolvire?
Back to top
truepride
Thu Aug 10 2017, 04:35PM

Registered Member #996

Eu nu pot sa va spun cu subiect si predicat ca puteti sau nu puteti sa deveniti ofiter dupa absolvire.Cauzalitate directa nu exista cu siguranta, in sensul in care ati absolvit, va prezentati la unitate, va incadreaza, faceti cursul de ofiteri FI si in 6/9 luni va apucati de treaba.
Stiu in schimb ca MAI-ul si anumite structuri speciale ori de informatii inclusiv au angajat persoane cu studii tehnice civile.
Daca sunteti axat pe MApN, aveti raspusul in lege- deficit major de personal - ar fi o situatie in care se pot angaja civili.
Nu va pot raspunde nici la intrebarea cu privire la unde va puteti angaja. De regula o persoana se gandeste la o profesie, unde vrea sa o exercite si apoi ce studii ar trebui sa aiba astfel incat sa ajunga acolo. Exemplu: vreau sa devin medic la spitalul din Targu Mures, ma duc la medicina, ma specializez pe cardiologie respectiv vreau sa devin ofiter arma infanterie voi alege AFT Sibiu, arma infanterie/specialitatea infanterie.

[ Edited Thu Aug 10 2017, 04:38PM ]
Back to top
AAW
Fri Aug 11 2017, 08:09AM
Registered Member #10232

Este foarte corect ce a spus truepride, foarte greu sa te incadrezi ca ofiter in armata. Anul acesta de exemplu s-au cautat ofiteri pentru psihologie, sociologie si muzica.Cel mai sigur e sa faci o academie mitara, atunci cel putin nu exista dubii.

[ Edited Fri Aug 11 2017, 08:09AM ]
Back to top
laur3ntziu00
Mon Sep 18 2017, 10:38PM
Lex et Ordo
Registered Member #9891

Salutare!
Ceva păreri și informații referitoare la programul de studii ,, sisteme informaționale,,?
Cam ce se studiază la acest program? Și cam cât de grea și complexă este materia studiată?
Mulțumesc anticipat!

[ Edited Mon Sep 18 2017, 10:39PM ]
Back to top
justice22
Thu Sep 21 2017, 10:15PM
Registered Member #11205

laur3ntziu00 wrote ...

Salutare!
Ceva păreri și informații referitoare la programul de studii ,, sisteme informaționale,,?
Cam ce se studiază la acest program? Și cam cât de grea și complexă este materia studiată?
Mulțumesc anticipat!

In primul an ai de-a face cu Maetimatica aplicata in tehnologia informatiei,bazele sistemelor informationale,educatie fizica militara,engleza,franceza/germana,securitatea sistemelor informationale,etc... pare interesant dar faptul ca n a terminat nici macar o promotie,e clar ca e abia la inceput si am observat pe site ca FSA-sisteme informationale e autorizata sa functioneze provizoriu ceea ce indica faptul ca nu e inca acreditata

[ Edited Thu Sep 21 2017, 10:17PM ]
Back to top
AAW
Thu Sep 21 2017, 11:06PM
Registered Member #10232

Acredidata este, dar pe termen limitat pana vor termina 3 generatii apoi se da acreditarea permanenta. Asa e cu toate specializarile FSA.Diploma iti este recunoscuta.
Back to top
laur3ntziu00
Fri Sep 22 2017, 09:42AM
Lex et Ordo
Registered Member #9891

@justice22 ca și materii sunt grele? Menționez că liceul nu l-am făcut la mate-info ...
Back to top
justice22
Fri Sep 22 2017, 03:25PM
Registered Member #11205

laur3ntziu00 wrote ...

@justice22 ca și materii sunt grele? Menționez că liceul nu l-am făcut la mate-info ...

Nu am idee..
Back to top
Foxxie
Mon Jan 08 2018, 04:44PM
Registered Member #11168

Nu va lasati pacaliti de iluziile pe care vi le vinde aceasta UNAp prin intermediul Facultatii civile de Securitate si Aparare. Iluzii care oricum pot fi usor distruse daca sunteti putin rationali si mai ales documentati. Nu veti avea niciun loc de munca asigurat in sistemul militar, nu veti fi incadrati nicaieri, iar la acest lucru facultatea evita sa raspunda tocmai pentru a nu starni noi intrebari din partea aplicantilor de genul: "pai daca nu sunt incadrat in nicio structura militara, atunci ce fac aici?". Nu faceti absolut nimic. Chiar daca nu sunteti aspiranti ai uniformei, oportunitatile de cariera in orice domeniu raman aceleasi, 0. Orarul este foarte incarcat cu materii absurde si inutile, iar un curs/seminar dureaza 4 ore in conditiile in care zilnic sunt predate 2 materii. Programul este mai rau ca la liceu. Prezenta este obligatorie atat la cursuri, cat si la seminarii. Pe langa toate astea, facultatea este de putin timp infiintata, prin urmare 2 specializari din 3 nici macar nu sunt acreditate. Nu exista locuri la buget, nu exista burse. O pierdere totala de timp si de bani. Nu va recomand.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF