Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA LOCALA
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
imperium
Sat Apr 15 2006, 07:22PM
Registered Member #49

Sunt curios care sunt rolul si principiile de organizare a unei astfel de institutii.
  Vad pe stada o gramada de agenti de politie locala.Din punctul meu de vedere, faptul ca sunt trimisi sa vegheze la respectarea ordinii publice e ok.
  Cand am inceput sa vorbesc cu e despre ceea ce cred despre PC(l)..au inceput dezamagirile.Salariile sunt extrem de mici, chiar incredibil de mici.Nu inteleg de ce nu au acces la normele de hrana, la sporirile de pericol, de dispozitiv practicate in MAI.
  Inca o problema care trebuie semnalata: cei ce conduc PC sunt cei ce s-au pensionat de curand din MAI.Imi este greu sa cred ca ei au venit in PC  sa faca ceva pt. aceasta structura.Eu zica ca au venit doar pt. ceva "malai" dincolo de pensie.
 Daca se vrea cu adevarat profesionalizarea institutiei ar trebui sa se inceapa cu adevarat o reforma a resurselor umane.Eu cred ca PC este singura institutie inca "nefosilizata", deci, inca este timp sa se faca ceva credibil.Asta si pentru ca se autofinanteza.
 Cand spun o reforma a RU, nu ma refer la bacalaureat..asa cum au cred cei din conducere..
Eu zic ca se poate face ceva..eu zic ca este de viitor PC si sa  o privim deocamdata ca pe un musafir ...sa vedem in timp ca pot dovedi .
  In incheiere remarc modul in care se prezinta in strada, admir logistica: tinuta impunatoare, masini de interventie bunicele .
  Domnilor, descurajarea se face cu un sistem credibil, apreciat de societate, nu cu niste masini bune, cu tinuta neagra, cu bereta si Glock!!!

[ Edited Thu Apr 07 2011, 12:28AM ]
Back to top
free sky
Sat Apr 15 2006, 10:33PM
Registered Member #4

Momentan pot sa-ti spun ca sunt structuri constituite pe langa consiliile municipale(lcale). Actul de infiintare care sta la baza constituirii acestor structuri sunt hotararile de consiliu municipal sau local cu avizul ANFP, MAI si Prefecturii. Sunt platitzi din bugetele locale si organigrama e aprobata de primar(general, de sector etc) si consiliul municipal local) Daca te int mai mult, in cateva zile pot sa-ti pun la dispozitziie toate inf necesare.
Back to top
andrei
Sat Apr 15 2006, 10:42PM
Registered Member #51

Nu-mi doresc decat sa cred ca vor depasii stadiul gardienilor publici
Back to top
free sky
Sat Apr 15 2006, 10:48PM
Registered Member #4

Tare mi-e teama ca nu. Si asta pot sa-ti spun cunoscand cazuri grave in care au fost implicatzi comunitari. In majoritatea oraselor unde s-au infiintzat politzii com, personalul a fost preluat de la fostii gard publici.
Back to top
mariusd.
Sun Apr 16 2006, 05:56PM
Registered Member #46

pina acum se pare ca au inceput cu dreptul...cel putzin ca imagine pe strada au inceput bine...acum depinde de fosilizarea la care vor fi supusi...
Back to top
andrei
Sun Apr 16 2006, 06:04PM
Registered Member #51

Cred ca mai depinde in mare masura de comandanti, cit de deschisi sunt la minte, si de unde provin. Dar daca stau sa ma gandesc de unde provin..., iar incep sa ma indoiesc
Back to top
ex-ad
Tue Apr 18 2006, 11:42AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Comunitarii din zona mea sint mina-n mina cu clanurile de tigani din sector. Asa au fost si inainte de a se numi comunitari. Oricum, termenul e o mare porcarie, ca si uniformele politiei. Parca se face totul pentru ca poltiia sa fie desconsiderata in ochii cetatenilor.
Back to top
colonelul
Tue Apr 18 2006, 06:58PM

Registered Member #20

Retragerea jandarmilor din patrulele comunitare este o mare greseala si scade credibilitatea publica a acestora. Sectiile de jandarmi, inchise din ordinul gral Silion (realizate peste 500 in toata tara cu costuri semnificative si care erau extrem de respectate caci arma jandarmeriei este neafectata de coruptia endemica). Politia comunitara trebuie sa invete sa comunice cu comunitatea si sa se sprijine pe cooperarea cu cetatenii! In alte conditii este aceeasi Marie cu alta palarie.
Back to top
don plotoner
Mon May 08 2006, 10:42PM
Registered Member #44

Comunitarii raman comunitari. Pe vremuri stingeau lumanarile din candelabrele care impodobeau parcurile.Astazi au mai evoluat. Sting de la intrerupatoare. NICI O PRETENTIE!!!!!
Back to top
terese
Tue May 09 2006, 09:45AM
Registered Member #48

vreti un exemplu de treaba comunitara romineasca?
mergeti pe straduta din spatele oborului care cred ca e prima strada din rominia luata sub paya politieneasca. trec pe acolo destul de des si este nelipsita prezenta acestor comunitari care nu mai permit nimanui sa opreasca in dreptul pietei. idee de altfel laudabila dar pusa in practica in stilul rominesc. se interzice parcarea acolo in strada doar pentru a ii forta pe oameni sa foloseasca parcarile din cadrul complexului. aceiasi comunitari nu au nici o treaba cu faptul ca la 50 de m de unde se termina piata ,desi sunt aceleasi semne de circulatie se parcheaza masini blocind intersectia.adika eu nu inteleg :acesti politisti comunitari au competenta doar pe raza pietei sau pe tot sectorul 2 (de el apartine strada), cam 10 oameni pe zi sunt platiti din banii nostri pentru a forta pe altii sa parcheze acolo unde este legal. eu cred ca mai exista si alte cai de a educa oamenii sa isi lase masinile acolo unde este legal - CONTRAVENTIA.

nu sunt adeptul speculatiilor dar in acest ultim caz tare mi-e frica , ca banii incasati in urma contraventiilor intra in buzunarul primariei si nicidecum al celor care administreaza parcarile din jurul pietei.

ca sa nu ma pronunt asupra tinutei lor negre care ii face sa para desprinsi dintr-un film facut cu steven segal. domnilor nu asa va apropiati de cetatean cu manusi cu degete taiate si alte bazaconii de acest gen. dlor care ii conduceti priviti-i mai atent atunci cind ii scoateti pe strada. nu stiti nu face nimik, cereti ajutorul, sunt destui care va pot da o mina de jutor.
Back to top
ex-ad
Tue May 16 2006, 12:32PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

colonele, deja s-a ajuns ca jandarmii sa fie in tot si in toate. parca cel mai normal a fost sistemul interbelic de securitate publica - eh, dar atunci era si civilizatie si educatie si respect pentru fortele de ordine, mai ales ca nu orice burtos cu ghiul de aur si 2 clase ajungea acolo.
Back to top
David
Sun May 21 2006, 08:39AM
Registered Member #41

Pe langa faptul ca inconsecventa si politica trestiei sunt doua din calitatile poporului roman (vezi desfiintarea celor 500 de sectii si posturi de jandarmerie de care vorbeste colonelul, schimbarea in 2005 a doctrinei in ceea ce priveste sistemul de siguranta publica), infiintarea politiei comunitare este un proces lung, neorganizat, cu mari lacune legislative. Acest proces a fost inceput doar in localitatile in care comunitatea poate subventiona la ora actuala acest tip relativ nou de politie. Organizarea concursurilor de selectare a personalului Politiei comunitare, initial din Corpul Gardienilor publici, a fost, in unele localitati, un banal talcioc romanesc, in care castiga cel care oferea mai mult. Paradoxal este ca nu salariul oferit reprezinta un punct tare al Politiei comunitare, ci perspectiva de a avea un loc de munca mai sigur, si, in viitor, mai bine platit. Nu comentez calitatea resurselor umane. Pot spune ca in actualele legi din Romania nu se confera o competenta de constatare a unor fapte antisociale de catre Politia comunitara. Altfel spus, nu este pregatit cadrul general de actiune al respectivei forte de politie locala. Exista totusi cateva H.C.L. care stabilesc drepturi si obligatii de constatare a unor fapte antisociale de catre politistii comunitari. Exista, de asemenea, un proiect legislativ referitor la exercitarea drepturilor si libertatilor cetatenesti in care, ca si competenta materiala de constatare si sanctioanre, politistii comunitari sunt asimilati politiei nationale si jandarmeriei nationale. Insa ceea ce se face este putin si in contratimp. Consider, ca si Daniela, ca sistemul interbelic de securitate publica a fost cel mai normal si eficient de pana acum. In momentul de fata sistemul de securitate publica da dovada de incoerenta. Apropo, cum deosebesti, ca atributii, Serviciul Public de Paza si Ordine din cadrul unor Consilii Judetene (nu stiu daca toate, legea ofera posibilitatea, nu obligatia de infiintare), de Politia Comunitara? Legea 371/2004 si H.G. 2295/2004, acte normative de baza pentru cele doua servicii comunitare de politie, sunt ambigue, incoerente. Ca multe altele de pe aici, de pe la noi.
Back to top
free sky
Sun May 21 2006, 10:40PM
Registered Member #4

Perfect adevarat!
Back to top
Sofast
Thu Jan 03 2008, 08:39PM
Registered Member #789

Oare e normal ca tinuta politiei comunitare sa imite, in unele localitati,uniforma Jandarmeriei sau a Politiei? Nu asa i-si castiga prestigiul in fata cetateanului imitand alte institutii.Cred ca ar trebui sa puna un mai mare accent pe pregatirea juridica a personalului si selectarea acestora cu o mai mare atentie.
Back to top
Sofast
Thu Jan 03 2008, 08:41PM
Registered Member #789

Totusi fiecare are dreptul la o incercare.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF