Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA LOCALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
2mail
Wed Jan 02 2013, 03:53PM
Registered Member #1343

Multumesc !
Back to top
Klaus
Wed Feb 13 2013, 11:16PM
Registered Member #3279

Vestea buna pentru locali: LINK

Poliţiştii locali, încadraţi la “condiţii speciale”

Plenul Senatului a adoptat ieri, cu 123 de voturi "pentru" şi un vot împotrivă, o lege care spune că poliţiştii locali vor beneficia de încadrarea activităţii lor în "condiţii deosebite, speciale". "În afara drepturilor salariale, poliţistul local mai are dreptul şi la (...) încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, prevăzută de lege pentru poliţişti şi funcţionarii publici cu statut special din domeniul ordinii publice", se arată în modificarea adoptată în plen la Legea 155/2010 a poliţiei locale. Iniţiatorii spun că poliţiştii locali "desfăşoară activităţi similare sau complementare" cu poliţiştii cu statut special din domeniul siguranţei naţionale şi că fosta variantă a legii îi discrimina pe poliţiştii locali de restul personalului din sistemul de ordine publică. Senatul este prima cameră sesizată pe această iniţiativă.

Si pentru ca o veste buna nu vine singura, niste clipuri care ar trebui sa fie la Descretirea fruntilor, despre ce fac unii locali care vor avea conditii speciale...
.
Si pentru contrapondere, si unul national
.
Bine ca nu i-a trezit in timpul filmarilor, altfel operatorii si-o luau.

Trebuie sa recunosc ca nationalul este mai tare ca localul , primul probabil ca (mai si) viseaza, in timp ce al doilea doarme ca un lemn

[ Edited Thu Feb 14 2013, 12:00AM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 ŽELJKO (14 Feb 2013, 09:43)
Panait
Thu Feb 14 2013, 09:36PM
panait
Registered Member #5015

National? Hmmm... probabil ca politist "national", desi nu exista asa ceva, cum nu exista nici Politia "Nationala". Dar, ma rog, am aflat inca un lucru azi.
Pt un pompier e usor sa comenteze despre somnul altora, atat timp cat ei au somnul "legalizat" in sensul ca si-au tras dormitoare deasupra autospecialelor. Stiu, stiu. Tura extrem de grea, dar extrem extrem de grea si solicitanta de 24 de ore necesita si repaus la dormitoare. Asta intre 2 gratare si un tenis de picior... ca pregatire fizica, evident, nu de alta Stau si ma gandesc - cine doarme cu adevarat ca porcu-n paie? Probabil ca militianul ca la pompier e litera de lege (la propriu as putea spune) Hmmm... ce usor este sa gasesti gunoi despre altii. Ar trebui sa mai incerc si eu din cand in cand cu alte arme, pt ca vad ca alti camarazi de MAI cu asta se ocupa. Cum am mai spus, un fel de RSS FEED, nimic mai mult, nimic mai putin. Plutonierul copy/paste.

[ Edited Thu Feb 14 2013, 09:38PM ]
Back to top
justme
Fri Feb 15 2013, 11:55AM

Registered Member #2073

@Panait
Mai incet, mai incet. Cu stilul aparte de a raspunde, provoca si jigni, te apropii de o banare. Incet, dar sigur. Daca asta doresti...
Back to top
Klaus
Fri Feb 15 2013, 03:00PM
Registered Member #3279

Panait wrote ...

National? Hmmm... probabil ca politist "national", desi nu exista asa ceva, cum nu exista nici Politia "Nationala". Dar, ma rog, am aflat inca un lucru azi.
Pt un pompier e usor sa comenteze despre somnul altora, atat timp cat ei au somnul "legalizat" in sensul ca si-au tras dormitoare deasupra autospecialelor. Stiu, stiu. Tura extrem de grea, dar extrem extrem de grea si solicitanta de 24 de ore necesita si repaus la dormitoare. Asta intre 2 gratare si un tenis de picior... ca pregatire fizica, evident, nu de alta Stau si ma gandesc - cine doarme cu adevarat ca porcu-n paie? Probabil ca militianul ca la pompier e litera de lege (la propriu as putea spune) Hmmm... ce usor este sa gasesti gunoi despre altii. Ar trebui sa mai incerc si eu din cand in cand cu alte arme, pt ca vad ca alti camarazi de MAI cu asta se ocupa. Cum am mai spus, un fel de RSS FEED, nimic mai mult, nimic mai putin. Plutonierul copy/paste.

Recunosc ca local si national sunt licente personale, cine vrea intelege la ce m-am referit. La nevoie le retrag daca asta te incalzeste cu ceva.
Apoi, faptul ca militarii dorm in tura nu este un secret, toata lumea are acces la MOf. (nr. 815/2008), unde la art. 45 din Regulamentul serviciului interior - RG-2/2008 , aprobat cu Ordinul M72/2008, scrie ca: Personalul din serviciul de intervenţie, care execută serviciul cu durata de 24 de ore, se odihneşte pe timpul nopţii în limita a cel mult 8 ore, conform precizărilor din documentele intervenţiei.
Cand vei gasi gunoi despre vreun pompier (cum ca a iesit din unitate cu autospeciala si trage un pui de somn ca porcu-n paie sau orice altceva de incriminat), no problem, pana atunci
Cat de grea este sau nu tura... ramane de discutat - poti avea ture cand nu iesi, dar poti si sa stai mai mult in interventie decat in unitate. Depinde de norocul fiecarei ture sau nenorocul celor aflati la nevoie. Iar faptul ca nu se iese din unitate (pentru a trage puiul ala de somn) este iar acoperit de lege (art. 111 din Legea nr. 53/2003), in sensul ca este la dispozitia angajatorului. Acuma ce ai vrea, daca nu sunt interventii sa si le creeze singuri?

Plutonierul copy, copy/paste
Back to top
Panait
Fri Feb 15 2013, 10:10PM
panait
Registered Member #5015

justme wrote ...

@Panait
Mai incet, mai incet. Cu stilul aparte de a raspunde, provoca si jigni, te apropii de o banare. Incet, dar sigur. Daca asta doresti...

Mmmm... nu. Doar dau replici in stilul in care mi le-au dat si altii mie. Nu ma refer la domn Klaus . N-am vazut pe nimeni sa se sesizeze din oficiu si sa se irite cu privire la replicile primite de catre mine, nici macar cand am preferat sa nu intru intr-un schimb de insulte, folosind functia "report", semnaland anumite vorbe neavenite, crezand in prostia mea ca asa e calea corecta, dar nu s-a luat nici o masura. Deci, ce sa inteleg eu de aici?! Ca se permite. Sau regulamentul forumului se aplica preferential?

Domnule Klaus, nu vreau sa credeti ca as avea ceva cu dvs. Va si "domnesc" . Exact asta incercam sa va spun. Ca e usor sa nu dai gres si sa respecti regulile atunci cand regulile iti cad ca o manusa. Pompierii, prin natura atributiilor de serviciu si regulamentelor dupa care functioneaza, nu prea au cum sa fie acuzati de coruptie, somn in timpul serviciului sau altele pt ca nu prea au ocazia prin natura serviciului. Pompierul n-are cum sa fie prins dormind in autospeciala din moment ce are orele de somn garantate. N-are cum sa fie prins in off side de unul cu camera, din moment ce el sta inchis in unitate (si de ce dracului ar face-o, cand poate sa stea ferit ca tot ziceati sa dau exemple de pompieri care ies din unitate ca sa doarma) si nu intra in contact cu publicul... Sa nu-mi spuneti ca sunteti perfecti. Gresiti si voi, poate chiar mai grav. Singura diferenta e ca nu sunteti prinsi si se merge pe principiul "hotul neprins e negustor cinstit."
Dar pana la urma cine nu munceste, nu greseste si cine nu greseste, merita promovat, corect? Asa ca hai sa ne vedem fiecare de gunoiul din curtea noastra, cu ce ne ocupam noi, cu ce se ocupa altii si sa vedem daca ne putem permite sa judecam pe altii din dormitorul de la unitate, dupa cele 8 ore ("legale" evident) ca respectivii au fost prinsi dormind in tura de noapte. E usor sa judeci de unde esti d-ta. Daca ai lasa furtunul de-o parte pt cateva luni si ai cobora in strada, ai intra in contact cu oamenii(de obicei scursuri, ca asta e natura meseriei) si ai fi expus in orice secunda unei camere video (deh, in strada nu poti sa te mai ascunzi in spatele unor garduri ale unitatii militare) poate n-ai mai fi asa de "judgemental" si nu te-ai mai grabi cu verdicte. Poate atunci ar fi scoase in evidenta si greselile si defectele voastra. S-ar vedea ca nu sunteti perfecti cum va dati.
Pace.

[ Edited Fri Feb 15 2013, 10:23PM ]
Back to top
1 User said Thank to Panait for this Post :
 apkah (15 Feb 2013, 22:44)
apkah
Fri Feb 15 2013, 10:45PM
arcan
Registered Member #566

Klaus wrote ...

Vestea buna pentru locali: LINK

Poliţiştii locali, încadraţi la “condiţii speciale”

Plenul Senatului a adoptat ieri, cu 123 de voturi "pentru" şi un vot împotrivă, o lege care spune că poliţiştii locali vor beneficia de încadrarea activităţii lor în "condiţii deosebite, speciale". "În afara drepturilor salariale, poliţistul local mai are dreptul şi la (...) încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, prevăzută de lege pentru poliţişti şi funcţionarii publici cu statut special din domeniul ordinii publice", se arată în modificarea adoptată în plen la Legea 155/2010 a poliţiei locale. Iniţiatorii spun că poliţiştii locali "desfăşoară activităţi similare sau complementare" cu poliţiştii cu statut special din domeniul siguranţei naţionale şi că fosta variantă a legii îi discrimina pe poliţiştii locali de restul personalului din sistemul de ordine publică. Senatul este prima cameră sesizată pe această iniţiativă.

Si pentru ca o veste buna nu vine singura, niste clipuri care ar trebui sa fie la Descretirea fruntilor, despre ce fac unii locali care vor avea conditii speciale...
.
Si pentru contrapondere, si unul national
.
Bine ca nu i-a trezit in timpul filmarilor, altfel operatorii si-o luau.

Trebuie sa recunosc ca nationalul este mai tare ca localul , primul probabil ca (mai si) viseaza, in timp ce al doilea doarme ca un lemn

Eu cred ca la Kogalniceanu au aparut mustele tzetze(scuat sa-mi fie limbajul MiRC,dar poate unii nu inteleg).
Back to top
apkah
Fri Feb 15 2013, 10:47PM
arcan
Registered Member #566

Pe dealta parte il sfatuiesc pe panait sa stea relaxat.Aici pompierii sunt judecatorii politistilor.Sau cel putin asa crede Klaus,cu ajutoarele lui Jac-ul si copia lui Arkan, Zjeliko.
Back to top
justme
Fri Feb 15 2013, 10:54PM

Registered Member #2073

Intr-adevar: pace. Buna idee. Panait, faptul ca nu ai vazut un admin sarind de zece metri in sus (exista, pe alt topic, un celebru post apartinand lui ex-ad) nu inseamna ca cei care incalca regulamentul nu sunt observati.
Gata cu off-topicul. Ramanem la Politia Locala. Pentru Politia Romana sau pompieri avem topicuri dedicate. Scrieti ce si cat vreti acolo, oameni buni.
Back to top
Klaus
Fri Feb 15 2013, 11:00PM
Registered Member #3279

@Panait - nu inteleg de ce atata flame pentru o postare a mea in care nu am incriminat cu nimic, in mod explicit, politistii locali sau nationali, ci doar am preluat niste ipostaze. Am zis eu ca toti politistii dorm in masini dupa ce ies pe teren? A generalizat cineva ca toti politistii sunt violatori si/sau misogini dupa episodul de la Olt, ca toti politistii sunt ucigasi, precum politistul (conducator auto) de la Perla, sau ca toti politistii sunt niste Şorici, ca la Neamt? Si apropo de dormit, in politie, cand se lucreaza in ture de 24 ore nu aveti timp de odihna? M-as mira...
Nici nu am scris pe undeva ca pompierii sunt mai inalti, frumosi, destepti sau cinstiti decat politistii, iar in curtea politiei ar fi mai mult sau mai putin gunoi decat la alte arme din MAI. Chiar am mentionat ca si pompierii au gunoaiele lor, daca sunt semnalari in acest sens no problem. De exemplu, mai acum cativa ani, la un incendiu la un club celebru din Bucuresti unii pompieri organizau dispozitivul de interventie, in timp ce altii evacuau din partea care inca nu ardea sticle de oarece tarie
In concluzie, nu am judecat pe nimeni si nu am dat nici note, nici verdicte.

@apkah - consider ca este un forum in care nimeni nu judeca pe nimeni

Out off-topic
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Costica J (16 Feb 2013, 21:29)
Ultra'
Sun Feb 17 2013, 10:27AM
Registered Member #2406

Am luat roata altuia in brate ca sa nu i se ridice masina pentru ca pe 28 iunie 2012 s-a castigat recursul in dosarul 55269/3/2011 la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis ca este NELEGAL Regulamentul de ridicare auto din HCL Sector 4 nr. 37/2008.

Intrebat, POLITISTUL RECUNOASTE CA SAVARSESTE UN ABUZ si imi spune ca daca nu-l las sa-si savarseasca abuzul ma va amenda pentru ca plimb cainele CHIAR FILMAT IN PRIM PLAN.

Videoclipul este taiat pentru a acoperi partile in care imi spun numele si adresa dar am si varianta intreaga.

Asazis militian salariat la firma de ridicari auto si cu uniforma de politist refuza sa se legitimeze dar imi cere mie sa ma legitimez...

Legea155/2010:

Art.21(1) In exercitarea atributiilor de serviciu,politistul local este obligat:

f)sa isi decline,in prealabil,calitatea si sa prezinte insigna de politist si legitimatia de serviciu,cu exceptia situatiilor in care rezultatul actiunii este periclitat.La intrarea in actiune sau la inceputul interventiei ce nu sufera amanare,politistul local este obligat sa se prezinte,iar dupa incheierea oricarei actiuni sau interventii sa se legitimeze(...)

Back to top
1 User said Thank to Ultra' for this Post :
 Ghost_dog (17 Feb 2013, 23:41)
apkah
Sun Feb 17 2013, 11:21AM
arcan
Registered Member #566

Astia sunt ,,politistii,, primarului,pe care ii ridicati in slavi pe aici.Eu v-am mai spus ca pe unu cu 8clase degeeaba scrii politia,ca tot paznic comunal ramane.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Coffeeman (17 Feb 2013, 13:23)
2mail
Sun Feb 17 2013, 06:56PM
Registered Member #1343

Eu cred ca esti invidios pe locali cu 8 clase, deoarece au mai multe ca tine. Altfel nu se explica anumite lucruri
Daca HCL-ul in baza caruia se ridica masini in sectorul 4, a fost anulat de instanta este foarte bine, mai trebuie sa le comunicati se celor de la primaria sectorului hotararea instantei definitiva si irevocabila.
Nu de alta dar ca ei sa poata emite una noua pe care sa o anulati in contencios peste un an, doi si asa mai departe.

[ Edited Sun Feb 17 2013, 07:04PM ]
Back to top
ALM
Sun Feb 17 2013, 07:37PM
Registered Member #2039

Interesant ce scrieţi! Adică, Primăria sectorului 4 este în cârdăşie cu mafioţii (care se mai numesc şi "hingheri de maşini")! Şi "localii" se dovedesc paznicii mafioţilor!
Dacă o instanţă a dat o rezoluţie, în baza unei legi sau HG, şi Primăria repetă gestul nelegal, atunci avem imaginea clară a unei infracţiuni. Mai mult, înhăitarea cu "hingherii de maşini", firme care jefuiesc cetăţenii, nu poate fi motivată cu "grija faţă de locuitorii sectorului", fiindcă ştie şi un "local" că este vorba de împărţirea prăzii. Toţi primarii, fără excepţie, au căştigat voturi având în "program" construirea de noi locuri de parcare. Observăm că "hingherii" sunt angajaţi, cu predilecţie, acolo unde nu s-a construit niciun loc de parcare!
Back to top
ex-ad
Sun Feb 17 2013, 08:48PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

in urma cu doi ani, gardienii publici de la 6 mi-au ridicat masina... am recuperat-o fara sa platesc un leu si am trecut peste... simbata mi-au ridicat masina iarasi, desi n-am incalcat nici un fel de normativ legal...o voi recupera si acum, evident, insa de data ne regasim in instanta si pe prima pagina a semperului... exista citeva rapandule de gardieni la 6 care vad ca tin mortis sa ma scoata din sarite... au reusit.

rog adminii sa lase la liber discutiile pe acest topic, fara moderare. multumesc.

si da, am ajuns si eu la concluzia ca a lua apararea unei astfel de institutii ti se poate intoarce in freza.

[ Edited Sun Feb 17 2013, 08:49PM ]
Back to top
3 User said Thank to ex-ad for this Post :
 Ghost_dog (17 Feb 2013, 23:42) , ALM (18 Feb 2013, 08:55) , apkah (19 Feb 2013, 12:02)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF