Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA LOCALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ghost_dog
Sun Feb 17 2013, 11:42PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Facerea de bine ....
Back to top
1 User said Thank to Ghost_dog for this Post :
 apkah (19 Feb 2013, 12:02)
apkah
Tue Feb 19 2013, 12:03PM
arcan
Registered Member #566

Asta este de cand lumea in Romania.Din pacate,li s-a dat mult mai multa importanta decat au,si si-au luat nasul la purtare.Dupa cum spuneam,nu faci politist dintr-un paznic cu 8 clase angajat la primarie.Chiar daca scrii pe el mare POLITIA si mic mic mic de tot sau de loc ,,locala,,..
Back to top
apkah
Fri Feb 22 2013, 11:29PM
arcan
Registered Member #566

Vezi tu,asta este marea voastra problema.Incercati peste tot,si nu va primeste nimeni cu exceptia primarului. Nu aveti nici un tel in viata ci va cautati un loc caldut.ISU nu va vrea,POlitia nu va vrea,Jandarmeria nu va vrea.Mare noroc cu politia locala.
Back to top
Boribum
Sat Mar 09 2013, 05:25PM
boribum
Registered Member #2395

Pentru cultura mea generala,daca e vreun cunoscator bienvoitor care m-ar putea informa :

1.Care e versiunea Codului Rutier actualmente în vigoare în RO ?
2.Care sunt drepturile Politiei Locale în materie de circulatie auto ?

Am vazut ca s-au tot modificat schimbarile si mi-ar trebui un refresh.
Back to top
spk
Sat Mar 09 2013, 06:38PM
primum non nocere

Registered Member #537

A făcut puțină curățenie pe aicișa, dacă vor continua disputele, va continua și curățenia.
Back to top
ALM
Sat Mar 09 2013, 06:43PM
Registered Member #2039

Dilema e veche. Hăt, de pe vremea lui Coşbuc:

Nu cerceta aceste legi,
Că eşti nebun când le-nţelegi!

Da', să nu fiu rău, "localii" au mai periat contrabanda "conaţionalilor"! I-au rărit de prin Piaţa Obor şi i-au urcat in tramvaie ...
Back to top
apkah
Sat Mar 09 2013, 09:48PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

Pentru cultura mea generala,daca e vreun cunoscator bienvoitor care m-ar putea informa :

1.Care e versiunea Codului Rutier actualmente în vigoare în RO ?
2.Care sunt drepturile Politiei Locale în materie de circulatie auto ?

Am vazut ca s-au tot modificat schimbarile si mi-ar trebui un refresh.

Aceleasi ca pana acum in cazul localilor.Nu au dreptul de a face semnale d eoprie autoturismelor.Au competenta in a constata contraventii la oprire,stationare,si acces pe interzis.
Citeste L 155/2010 si HG 1332/2010.
Singurul articol care face referire la circulatie este art7 din L155. Il postez eu:
Art. 7
In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:
a) asigura fluenta circulatiei pe drumurile publice din raza teritoriala de competenta, avand dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducatorilor de autovehicul exclusiv pentru indeplinirea atributiilor conferite de prezenta lege in domeniul circulatiei pe drumurile publice;
b) verifica integritatea mijloacelor de semnalizare rutiera si sesizeaza nereguli constatate privind functionarea semafoarelor, starea indicatoarelor si a marcajelor rutiere si acorda asistenta in zonele unde se aplica marcaje rutiere;
c) participa la actiuni comune cu administratorul drumului pentru inlaturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundenta, viscol, vant puternic, ploaie torentiala, grindina, polei si alte asemenea fenomene, pe drumurile publice;
d) participa, impreuna cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane, la asigurarea masurilor de circulatie ocazionate de adunari publice, mitinguri, marsuri, demonstratii, procesiuni, actiuni de pichetare, actiuni comerciale promotionale, manifestari cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, dupa caz, precum si de alte activitati care se desfasoara pe drumul public si implica aglomerari de persoane;
e) sprijina unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane in asigurarea masurilor de circulatie in cazul transporturilor speciale si al celor agabaritice pe raza teritoriala de competenta;
f) acorda sprijin unitatilor/structurilor teritoriale ale Politiei Romane in luarea masurilor pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului;
g) asigura, in cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente si ia primele masuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor si a faptuitorilor si, daca se impune, transportul victimelor la cea mai apropiata unitate sanitara;
h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;
i) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule;
j) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere de catre pietoni, biciclisti, conducatori de mopede si vehicule cu tractiune animala;
k) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia in zona pietonala, in zona rezidentiala, in parcuri si zone de agrement, precum si pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap;
l) aplica prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale;
m) coopereaza cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane pentru identificarea detinatorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a stationarii neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public.

OUG195 a fost actualizata in 2013.Nici aici nu au fost introduse articole care sa faca referire la locali.
Back to top
Boribum
Mon Mar 11 2013, 04:41PM
boribum
Registered Member #2395

Merci. Asadar schimbarea nu e mare fata de ce stiam. Tot e ceva,e stabilitate
Back to top
Radu89
Sat Mar 16 2013, 04:10PM

Registered Member #918

Agentul sef de politie Ioan CĂNĂRĂU , lider S.N.A.P. Neamt ( LINK ) , este de acord cu faptul ca Politia Locala are si ea rolul ei pozitiv , dar aceasta s-a transformat intr-un instrument politic al primarului iar acest fapt nu este tocmai un lucru bun. Daca potrivit acestei stiri LINK , s-a lansat o petitie pentru schimbarea denumirii institutiei din ''Politia Locala'' in ''Garda Publica''( stim cu totii care sunt aceste motive) , agentul sef de politie I.Canarau , emite urmatoarea parere personala in cadrul unei discutii telefonice pentru o televiziune locala : ''Parerea mea personala e ca ar trebui sa fie scolarizati si sa treaca la Politia Nationala , atata vreme cat e nevoie de mai multa politie in strada .Asa, atata vreme cat raman la Primarie sunt un instrument politic.''

Daca legea ar fi construita pentru ca lucrurile sa fie limpezi , institutia ''Politia Locala '' nu ar putea fi un instrument politic.( din cate spune Boribum , bum-bum) .Sunt de acord cu faptul ca ar mai trebui suplimentat numarul de politisti ( din M.A.I.) , dar fie ca suplimentarea sa fie prin marirea numarului de locuri pentru scolile de politie , sau in anumite cazuri , prin sursa externa ,nu vreau sa ma pronunt acum. Dar nici nu as putea intelege de ce ar trebui ca toti sa fie scolarizati pentru a trece la Politia Nationala.Poate ar trebui si ei cernuti prin sita , pentu ca nu toti si-ar avea locul in cadrul Politiei.Bineinteles , m-am referit la Politia Romana si nu la cea Nationala, pentru ca cea din urma , inca nu exista.

[ Edited Sat Mar 16 2013, 04:11PM ]
Back to top
apkah
Sat Mar 16 2013, 10:21PM
arcan
Registered Member #566

Acest agent Canarau este un imbecil.Politia Nationala este un concept apartinand impostorilor locali,pentru a da o urma de legitimitate ,,politieneasca,, institutiei primariei din care fac parte,iar acest ,,lider,, sindical habar nu are ca Politia Nationala NU exista in Romania.
Back to top
djebel
Sat Mar 16 2013, 11:48PM
Registered Member #3603

Radu89 wrote ...

Dar nici nu as putea intelege de ce ar trebui ca toti sa fie scolarizati pentru a trece la Politia Nationala.

Toti ar trebui scolarizati pentru a-si desfasura activitatea in primul rand in cadrul politiei locale. Poti sa incepi sa visezi abia dupa ce ai un sistem bine pus la punct in ceea ce priveste recrutarea, selecţia, angajarea şi şcolarizarea comparabil cu cel al Politiei. Dar atata timp cat important e sa iei bac-ul, nu poti avea pretentii!
Mai nou, am inteles ca localii isi urmeaza cursul de initiere in cariera in unitati de invatamant ale PFR, SFICPPF-Iasi de exemplu.

@Arcan, respectivul agent probabil ca se crede in Franta (La Police Nationale Francaise).

[ Edited Sat Mar 16 2013, 11:58PM ]
Back to top
Boribum
Sun Mar 17 2013, 01:54AM
boribum
Registered Member #2395

Notiunile în sine sunt foarte diferite (la francezi,vreau sa spun) : politia nationala care are competente nationale si e formata din functionari publici depozitari ai fortei publice (un politist national e politist si la Paris,si la Nisa,si la Lille ) si cea municipala care functioneaza/lucreaza doar în municipalitatea de care depinde (un municipal de la Nisa e politist doar la el în oras). Nationalii sunt functionari ai Statului,cei municipali sunt ai primariei. Complet diferit.

Si da,o lege bine facuta ar permite o functionare a ambelor institutii în mod complementar,în folosul cetatenilor. Dar cum cetatenii (majoritatea!) sunt boi,si legile si utilizarea lor sunt facute prost si nu în folosul lor. Nimic nu e mai simplu decât sa "amendezi" un primar,si totusi nimeni nu o face. Ceea ce înseamna ca totul e bine !

Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 nadgob (18 Mar 2013, 20:49)
djebel
Sun Mar 17 2013, 09:09PM
Registered Member #3603

Pai, diferentele dintre competente sunt aceleasi si in Romania. Stiu ca si in Franta erau nemultumiri vis-a-vis de Municipala: PN si Jandarmeria erau impotriva recunoasterii calitatii de politie judiciara unor functionari de la PM. Nimic nou sub soare!
Back to top
apkah
Mon Mar 18 2013, 10:27AM
arcan
Registered Member #566

djebel wrote ...

Pai, diferentele dintre competente sunt aceleasi si in Romania. Stiu ca si in Franta erau nemultumiri vis-a-vis de Municipala: PN si Jandarmeria erau impotriva recunoasterii calitatii de politie judiciara unor functionari de la PM. Nimic nou sub soare!

Exact aceeasi situatie si in Italia.Dealtfel, multe tari,printre care si Elvetia au renuntat sau vor renunta la acest concept care ,spre dezamagirea localilor romani este un fiasco peste tot,cu exceptia SUA,dar acolo exista o alta structura administrativa si teritoriala.Si chiar si in SUA frictiunile intre locali si federali sunt maxime...

[ Edited Mon Mar 18 2013, 10:51AM ]
Back to top
nadgob
Mon Mar 18 2013, 09:06PM
Registered Member #733

de elvetia nu stiu nimic. din cate cunosc, politiile municipale nu se subordoneaza politiei federale. se ocupa de tot ce inseamna munca de politie in zona unde sunt competente teritorial si uneori desfasoara si activitati ce ies din aria lor de competenta teritoriala. de exemplu, am cunoscut un politist din Lucerna care se ocupa si de transportul celor expulzati din oras.
apkah, te rog sa dezvolti noua conceptie elvetiana daca ai mai multe informatii.
eu cred in continuare ca viitorul sta in descentralizarea activitatii de politie cu mentinerea unor standarde nationale de selectie si recrutare a personalului.
ce se intampla la noi e si din vina primarului care nu respecta legea dar si a cetatenilor care nu se respecta pe ei si nu sanctioneaza primarul, cum spunea boribum mai sus.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF