Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
POLITIA LOCALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sat Mar 23 2013, 08:10PM
boribum
Registered Member #2395

"Bastinasii" sunt putini,iar francezul actual e americanul Europei : radacini italiene,spaniole,portugheze,maghrebine,est-europene... . Francezul verde e în general sau foarte sarac sau foarte bogat si ar vota cu Hitler daca ar putea. Ca orice extremist ! Din fericire sunt putini.

Ce zic ? Pai noi ce am zis la cazurile cu chestori si comisari magari ? Tot asa : "faceti nene ordine!" . Si se face,nu e simplu,dar se face. Problema nu sunt hold-up urile (sunt numeroase,e criza,e nevoie de bani) ci cooperarea dintre politisti de vaza si unii gangsteri. Dar aici (mai) functioneaza justitia. Si judecatorii sunt seriosi
Back to top
djebel
Sat Mar 23 2013, 09:36PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Politiile Municipale sunt formate numai din fosti politisti/jandarmi/soldati (si îsi fac treaba)...

Boribum, poate am inteles eu prost, dar citeam pe undeva ca fostul politist/jandarm care merge la municipala trebuie sa faca si el cursul de initiere in cariera intr-unul din centrele CNFPT. Care e logica, pentru ca la cunostinte in materie fostii ii bat de departe pe municipali?
Back to top
Boribum
Sat Mar 23 2013, 10:18PM
boribum
Registered Member #2395

Nu ai înteles prost. E un curs obligatoriu,dar pentru cei reconvertiti din politie/jandarmi exista o derogare si în general fac trecerea direct de la o uniforma la alta. Pentru soldati e obligatoriu cursul. Iar odata facut, municipalul trebuie sa-si gaseasca el post la o primarie.
Back to top
Klaus
Mon Apr 15 2013, 05:54PM
Registered Member #3279

Vad ca in unele parti dpdv al dotarilor politia locala o duce mai bine decat politia MAI-ului (nu mai scriu nationala, ca se supara un coleg de forum). Sunt curios cat carburant are alocat fiecare masina/motocicleta de la IPJ Constanta, daca au cate 300 litri/luna, ca pe pamant nu cred

LINK

Cu arme şi tehnică de înregistrare
Incredibila înarmare a poliţiei locale Constanţa

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Constanţa de astăzi se află şi proiectul de Hotărâre privind modificarea HCL Constanţa nr. 58/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale Constanţa.

Astfel, pentru buna desfăşurare a activităţilor specifice, în vederea asigurării unei bunei mobilităţi, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Constanţa vor fi dotaţi cu un număr de 35 de autovehicule de serviciu. Autovehiculele destinate activităţilor de patrulare, vor fi echipate în mod obligatoriu cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră şi cu mijloace speciale de avertizare sonoră. Pentru utilizarea autovehiculelor în regim de permanenţă, având în vedere caracterul continuu al activităţilor desfăşurate de către lucrătorii Poliţiei Locale în trei schimburi, vor fi alocaţi 300 de litri combustibil pe lună pentru autovehicul sau motocicletă. În vederea probării contravenţiilor şi susţinerea în instanţă a cauzelor civile sau penale, autovehiculele de patrulare şi poliţiştii locali vor fi dotaţi cu echipamente de înregistrare audio/video/fotografiere tip digital, la nivel de autovehicul de patrule/poliţist local, care desfăşoară activităţi în teren.

Dotările poliţiştilor locali

Normele de dotare cu mijloacelor specifice de protecţie şi armament ale poliţiştilor locali: pistol – câte unul pentru fiecare poliţist local cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice, pistol cu muniţie neletală – câte unul pentru 40-60% din efectivele de poliţişti locali, cartuş pentru pistol – câte 24 pentru fiecare, cartuş pentru pistol cu gaze – câte 30 pentru fiecare, baston pentru autoapărare – câte unul pentru fiecare poliţist local, baston cu şoc electric – câte unul pentru 40-60% din efectivele de poliţişti locali, port-baston, cătuşă pentru mâini, port-cătuşe, pulverizator de mână cu substanţă iritant-lacrimogenă, vestă cu elemente, costum de protecţie împotriva ploii, cu elemente reflectorizante, costum de protecţie pentru iarnă, costum de protecţie pentru vară, mănuşi albe, scurtă reflectorizantă, vestă pentru protecţie împotriva frigului, fluier, uniformă de serviciu.
Back to top
justme
Wed Apr 17 2013, 03:18PM

Registered Member #2073

Ce inseamna sa aiba Politia Locala acces la baza de data a Politiei Romane, vedeti mai jos. Fereasca Dumnezeu sa nu-si indeplineasca planul lunar cerut de “imparatie”…
Interesant: cat timp oamenii au facut plangeri pentru abuzuri, nimeni din Primarie nu a miscat vreun deget. Nici atunci cand au disparut celebrele statui din Parcul Copou. Dar zilele trecute, cand o femeie care protesta a spart cateva geamuri ale municipalitatii, s-a lasat rau: atat directorul, cat si adjunctul PL Iasi au fost dati afara.

GAFĂ de PROPORȚII a polițiștilor din Iași. Au dat AMENZI cu copy-paste unor oameni NEVINOVAȚI

Mai multe persoane s-au trezit amendate cu câte o mie de lei pentru participarea la un miting în ziua congresului PSD organizat la Iași, la sfârșitul lunii martie. Problema este că unii dintre oameni nici măcar nu ieșiseră din casă în acea zi.

"M-am trezit cu amenda acasă. M-am uitat pe ea, am crezut că o fi vreo greșeală, dar datele erau trecute corect și stampila părea originală. Nu mi-a venit să cred, eu pe acea dată nici nu am iesit din casă. Țin minte foarte bine, era o zi de week-end și am stat doar în pat la televizor. Cum deranjez eu liniștea publică din casa mea, din pat?", a povestit ieșeanul Costel C., pentru bzi.ro.

Dar în aceeași situație mai sunt și alte persoane, acuzate că ar fi participat la un miting în fața Teatrului Național, pentru a-și spune oful în privința măsurilor luate până acum de guvernarea USL.

"Am primit amenda de 10 milioane (lei vechi - n.r.) pentru că am participat la protest la congresul PSD, dar eu nici nu am fost acolo. M-au umplut de nervi și m-a deranjat enorm de mult atitudinea celor de la Poliția Locala. Cred că au dat copy-paste la o listă de nume și au scris amenzile, nu înțeleg cum procedează. Există camere de filmat, am martori, cum pot ei să facă asemenea greșeli? Bineințeles, voi contesta aceasta amendă, dar este jalnic că se poate întampla așa ceva", a explicat și Iulian Luchian.

Conducerea Poliției Locale Iași crede însă că totul este o invenție și îi invită pe oameni să conteste în instanță amenda primită.

"Odată ce polițiștii locali au dat sancțiuni, înseamnă că omul a fost acolo. Să se conteste amenzile. Dacă cineva nu este de acord, să se facă contestație în instanță, iar acolo se va decide dacă se anulează amenda sau nu", a declarat Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt Poliția Locala Iași.

LINK
Back to top
truepride
Wed Apr 17 2013, 07:51PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Permiteti-mi sa fiu rau:

1.Domnita ce indeplinesti functia de purator de cuvat- daca esti insarcinata cu activitati de comunicare intr-o institutie publica si nu ai o buna intelegere a subiectului supus dezbaterii, abtine-te de la orice fel de comnetarii.Asta ar fi regula generala si de bun simt, de aici sa o luam schematic si analitic:
1."Odată ce polițiștii locali au dat sancțiuni, înseamnă că omul a fost acolo" - asta este o gresala logica prin simplul fapt ca se admite imposibilitatea emiterii eronate a unei sanctiuni sau posibila existenta a unei confuzii.Nici un management calitativ bazat fie si pe Six Sigma nu poate produce un randament ideal.
2."Dacă cineva nu este de acord, să se facă contestație în instanță".A doua eroare este una de ordin juridic la indemana unui student la Drept anul I.Sanctiunea pleaca de la elemntul vinovatie.Cand vinovatia este prezumata prin simplul contact cu organul constatator, avem un prim abuz si o decadere din dreptul la prezumtie de nevinovatie.Singura intrebare pe care pana si o persoana cu gandire simplista ar ridica-o este: Daca prezumtia de nevinovatie se extinde in domeniul contraventional(adica la amenz', pricepi?).Ghici ce, avem jurisprudenta bazata pe Practica CEDO, Revista institutului National de Magistratura nr 2/2005: Pag 1.Nu reproduc citatul ca poate se mai deranjza cineva sa mai citeasca doua randuri inainte de a trimite oameni la instante sa dovedesca faptul ca sunt nevinovati(???), fapt rezultat din grave lipsuri in pregatire si intelegerea minimala a activitatii de organ administrativ.
3." iar acolo se va decide dacă se anulează amenda sau nu" - aici ar fi a treia gresala, una tot de ordin juridic: Instanta nu anuleaza amenzi.Instanta mentine vinovatia unei parti sau statuteaza nevinovatia in functie de situatie.Sanctiunea este doar o rezultanta a vinovatiei dovedite(cuvantul acesta trebuie subliniat, cu rosu).Vinovatia dovedita nu rezulta din simpla completare a fisei de Proces Verbal, de multe ori reprezantand pentru unii agenti aceleasi provocari precum perceptia teoriei algoritmului Dijkstra.
Cu o astfel de lipsa de pregatire, ineptie, nesimtire si multe alte lucuri pot sa adaug nu este de discutat.

Supararea, se stie pe forum, imi revine din propria interactiune cu un anume Mocan(asa s-a semnat pe foaie, ca acela numai proces verbal nu era) si faptul ca m-am dresat instantei, am castigat fara sa intru pe fond insa m-a costat timp, bani si nervi.
Desigur promisiunea ramane, urmatorul care va calca stangaci pe bec, va da cu subsemnatul la parchet.Abia astept sa fac cateva plangeri penale.Poate se solutioneaza cu NUP sau poate un procuror mai zelos gaseste elemente constitutive ale infractiunilor specifice funtionarilor publici... cine stie? Vedem...

Edit: Socant oarecum, micimea si ineptia acestor indivizi... cum vi sa ma sanctionezi aleatoriu si mai apoi zici: bai nu-ti convine, du-te la instanta. In acest moment am grave indoieli cu privire la un fapt, astfel rezultand intrebarea: ar trebui sau nu ca acesta institutie sa emita sanctiuni?

[ Edited Mon Apr 22 2013, 07:32PM ]
Back to top
5 User said Thank to truepride for this Post :
 ALM (17 Apr 2013, 22:47) , apkah (18 Apr 2013, 09:57) , justme (18 Apr 2013, 10:02) , ŽELJKO (19 Apr 2013, 20:16) , djebel (21 Apr 2013, 20:44)
apkah
Thu Apr 18 2013, 09:56AM
arcan
Registered Member #566

Asta este realitatea .Nu frazele bombastice si sforaitoare despre ,,structura europeana,in sprijinul cetateanului,,.Numai copii mici pot crede asa ceva.Ma deranjeaza totusi ca si presa este retardata ,astfel incat articolul este ,,Gafa de proportii a politistilor din Iasi...A politistilor LOCALI domnilor facuti presari la apelul bocancilor !
Daca niste elemente din mass media nu sunt in stare sa mai deosebeasca paznicii primarului de politisti,doar pentru ca paznicii au fost etichetati,,politia,, si ambalati la fel,ce sa mai ceri la cetateanul de rand?

[ Edited Thu Apr 18 2013, 09:56AM ]
Back to top
Mihais
Thu Apr 18 2013, 10:01AM

Registered Member #2323

Api mai multe decat de la presari.Presarii sunt selectionati dupa prostie.Sau se aleg singuri,tot dupa acest criteriu.In rest,prostii sunt in limitele normala.
Back to top
Radu89
Tue Apr 30 2013, 12:08AM

Registered Member #918

Galceava intre Politia Romana si Politia Locala

Sindicatul Național al Agenților de Poliție nu mai dorește să colaboreze cu Poliția Locală. Scandalul de la nivel național nu a rămas fără răspunsuri din partea Poliției Locale din Roman, condusă de primarul Leoreanu.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) a declarat război Poliției Locale. Polițiștii care fac parte din structura inspectoratelor județene de poliție consideră că autoritatea și imaginea lor au fost știrbite de reprezentanții Poliției Locale. Reprezentanții SNAP susțin că, “sub protecția unor însemne și uniforme copiate de la Poliția Română, acești lucrători au comis o serie de abuzuri. Am putut asista cu toții la scandalurile prezentate de mass-media în care polițiștii locali «prestau» în campanii politice, erau folosiți de firme private care au contracte cu primăriile pentru a ridica sau a bloca roțile autovehiculelor pe bani mulți sau alte îndeletniciri care nu au nicio legătură cu valorile pe care aceștia ar trebui să le apere”.

“Din punct de vedere financiar, polițiștii locali au pretins o serie de sporuri și drepturi salariale care se acordă polițiștilor motivând că se expun acelorași riscuri și că îndeplinesc aceleași atribuții. Nu de puține ori, însă, s-a întâmplat ca Poliția Locală să sune la 112 pentru ca poliștii să le acorde sprijin sau să îi îndrume pentru că nu știau cum să procedeze în diferite situații. Este inadmisibil ca Poliția Română, componentă a sistemului național de ordine și siguranță publică, să fie subminată de o «poliție» care, în afară de paza panseluțelor prin parcuri, aplicarea de amenzi boschetarilor și servirea unor interese politice, nu își regăsește utilitatea în societate. Au fost investite sute de milioane de lei, din banii contribuabililor, pentru achiziționarea de autoturisme, echipamente, logistică, spații, în condițiile în care 80% din parcul auto al Poliției Române trebuia casat de mai bine de doi ani, iar polițiștii nu și-au mai luat la timp banii de echipament de patru ani”, se arată într-un comunicat al SNAP România.

Acest comunicat nu a rămas fără ecou la Primăria municipiului Roman. Primarul Laurențiu Leoreanu – care este, conform legii, și șeful Poliției Locale Roman -, va decide, împreună cu juriștii primăriei, în ce fel va reacționa la cele afirmate de reprezentanții SNAP. “Mă deranjează când cineva se ia de oamenii care muncesc și sunt eficienți. Eu nu știu ce se întâmplă în alte orașe, dar, la Roman, Poliția Locală este eficientă. Mă voi sfătui cu juriștii și vom vedea în cel fel vom acționa. Nu este exclus să-i dăm în judecată pentru aceste afirmații”, a afirmat primarul municipiului Roman.

O replică a comunicatului SNAP a venit și din partea Sindicatului Național al Polițiștilor Locali “Semper Lex”. “Ne adresăm membrilor de bună credință ai SNAP, atrăgându-le atenția să privească cu luciditate la organizația sindicală în care au intrat și la personajele care conduc această organizație și să-și pună onest întrebarea dacă aceștia pot să le reprezinte real interesele. Nu, nu există superioritate de rasă. Nu există polițiști superiori și polițiști inferiori, funcție de locul în care își desfășoară activitatea. Există doar polițiști care își desfășoară activitatea în structurile administrației centrale și polițiști care își desfășoară activitatea în structurile administrației locale și mai există un dublu interes comun, de a servi și a asigura liniștea cetățeanului, pe de o parte, și de a ne apăra drepturile profesionale, sindicale și umane în fața constrângerilor, restrângerilor și restricțiilor provenite din partea angajatorilor de la orice nivel”, scrie în comunicatul de presă al “Semper Lex”.

LINK

doi agenti locali

SNAP : ''sub protecția unor însemne și uniforme copiate de la Poliția Română, acești lucrători au comis o serie de abuzuri. ''
primarul municipiului Roman :''Eu nu știu ce se întâmplă în alte orașe, dar, la Roman, Poliția Locală este eficientă. ''

Ce zice unul , si ce raspunde celalalt.-Acești lucrători au comis o serie de abuzuri./ - Poliția Locală este eficientă.

Ar trebui reconsiderate toate opiniile negative despre locali. Nu ar trebui sa-i criticam prin prisma faptului ca au comis abuzuri , ci ar trebui mai degraba sa observam ca nu conteaza cum isi fac meseria , ci importante sunt rezultatele.
Asa ca ar fi bine sa privim putin in urma : acelasi primar , aceeasi Politie Locala , abuzuri , eficienta : LINK
Back to top
justme
Tue Apr 30 2013, 10:09AM

Registered Member #2073

Se strica treaba cu localii? Nasol momentu'... Decat sa fi facut legea prin care gardienii publici deveneau politisti locali, mai bine ii trimiteau, din timp, la scolile MAI si terminau o data cu toata tampenia, plus ca nimeni nu avea ce sa comenteze.

Si inca una despre PL Iasi: de mai mult timp, Primaria a adoptat sloganul lui Ceausescu: "Tara intreaga, un santier". Oriunde intorci, gropi, drumuri blocate si o gramada de nervi. Asa se lucreaza la noi: toate drumurile in acelasi timp (da, ati citit bine!). Ca si cum toate astea n-ar fi suficiente, agentii de la PL fluiera (dirijeaza circulatia) in Piata Unirii cat e ziua de lunga. Ii auzi fluierand de dimineata pana pe la 17.00-18.00. Fara pauza, nene! Parca este meci Dinamo-Steaua acolo! Nu-i da unuia prin gand sa faca doar semn masinilor sa treaca si sa intervina doar la nevoie cu "simbolul autoritatii locale supreme". Nu. Mare-i gradina Domnului...
Back to top
djebel
Tue Apr 30 2013, 12:01PM
Registered Member #3603

Discutia este interesanta, dar mai bine am semna petitia de schimbare a denumirii politiei locale/politist local. @Arcan a postat mai demult link-ul LINK .
Nu stiu cat ajuta, dar macar imi exprim optiunea.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 apkah (30 Apr 2013, 15:36)
Radu89
Tue Apr 30 2013, 02:52PM

Registered Member #918

Eu deja am semnat petitia
Back to top
1 User said Thank to Radu89 for this Post :
 apkah (30 Apr 2013, 15:36)
Boribum
Tue Apr 30 2013, 08:00PM
boribum
Registered Member #2395

Va roade invidia...

Back to top
Boribum
Tue Apr 30 2013, 08:05PM
boribum
Registered Member #2395

Asadar : uniformele seamana izbitor cu cele ale politiei,de "lucrat" lucreaza si-n haine civile,tupeu au cât cuprinde (ca s-a dat la pachet cu legile). Sa nu se mai mire politistii ca sunt luati la bataie când merg pe undeva : cine naiba mai deosebeste comunitarii de ceilalti ?
Back to top
Panait
Tue Apr 30 2013, 08:12PM
panait
Registered Member #5015

justme wrote ...

Se strica treaba cu localii? Nasol momentu'... Decat sa fi facut legea prin care gardienii publici deveneau politisti locali, mai bine ii trimiteau, din timp, la scolile MAI si terminau o data cu toata tampenia, plus ca nimeni nu avea ce sa comenteze.

Ba aveau in continuare ce sa comenteze, pt ca tot aceeasi mancare de peste (stricat) era, indiferent de momentul in care ar fi "absolvit" neste cursuri.
Daca imbraci o purcea in rochita roz, nu se transforma in domnisoara. Ea tot purcea va ramane.

[ Edited Tue Apr 30 2013, 08:14PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF