Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Aleg MApn ?
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Jackal
Sat Nov 28 2009, 07:13PM
Jackal
Registered Member #2316

Salut,
Anul acesta am dat la 2 academii : ANI si AFA.(am picat)
Acum sunt la Facultatea de Telecomunicatii. Vreau sa dau in 2010 din nou,insa de aceasta data la AFT.
M-am gandit ca in cazul in care nu intru la academie nici anul acesta,sa ma angajez in armata.

Acum vin intrebarile:::

1. Ca angajat in armata,pot da la Academie pe perioada contractului? sau trebuie sa astept incheierea contractului.

2. Ca angajat (ostas) in armata, imi pot alege in functie de locurile disponibile, unde sa fiu repartizat (in ce batalion vreau)?

3. Ma intereseeaza in mod special sa lucrez in cadrul fortelor speciale(din armata). Ma pot duce ca "ostas" intr-un batalion mai aparte..ca de exemplu: Batalionul de Operatii Speciale “Vulturii”, sau GSPI(Grupul Special de Protectie si Interventie (Special Group for Protection and Intervention) ?

4. M-am interesat si despre Acvila, cum ajung acolo,cum si unde se face recrutarea,ce conditii trebuie sa indeplinesc?

[ Edited Sat Nov 28 2009, 07:20PM ]
Back to top
spk
Sat Nov 28 2009, 07:19PM
primum non nocere

Registered Member #537

DSPI, nu GSPI (Acvila o sa fie o structura in cadrul MAI, nu MApN)
Back to top
Altair
Sat Nov 28 2009, 11:17PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Desi nu prea iau in serios persoanele care vin direct cu injectii "io vreau la speciali.cum fac?", o sa te lamuresc in anumite privinte.

1.Daca alegi sa devii SGV (te angajezi cum zici tu) nu mai poti ajunge la academie.In perioada contractului nu poti frecventa o facultate cu cursuri la zi, ergo nu ai cum sa ajungi la AFT.Oricum, pentru SGV exista filiera indirecta, adica dupa 1 sau 2 ani (depinde de circumstante, pile etc) poti participa la concursul pentru participarea la cursul de formare al ofiterilor pe filiera indirecta.(chestiile astea le gasesti oricum pe mapn.ro btw)

2.Alegerea postului o vei face in momentul depunerii dosarului la CMZ/J dar mai important, aproape de finalul pregatirii de baza, cand se anunta clar care sunt unitatile beneficiare si cate locuri si la ce specialitati sunt.In teorie, cu note bune (daca exista concurenta pe locurile unde optezi tu) ajungi acolo unde vrei.Apropos, B1 nu ia soldati proaspeti de la cursul de baza.

3.La B1 si DSPI poti ajunge in urma unui raport. In urma raportului poti fi acceptat sau nu.(din varii motive) Urmeaza vizita medicala si cursurile specifice.La DSPI probabil calea este asemenatoare.La ACVILA nu mai ai cum sa ajungi ca nu mai exista (deocamdata cel putin), iar la GSPI de la Jandarmerie, intreab-o pe Marilu, ca ea e Rambo acolo.

Pana una alta eu zic sa mai judeci si tu ce si cum, ca mie mi se pare ca e cam brambureala la tine la mansarda.Si cand zic asta ma gandesc ca initial ai vrut AFA sau ANI, acum vrei AFT, daca nu mergi pe SGV....
Back to top
Jackal
Sun Nov 29 2009, 12:19AM
Jackal
Registered Member #2316

Nu e brambureala, pur si simplu nu vreau sa ma aplec dupa orice post.
Am preferintele mele in ceea ce tine de securitatea natiunii,fie ea interna(SRI)..sau externa (SIE,Armata).
Ma intereseaza la prezent sa dau ce am mai bun la cel mai bun. Asta era rostul topicului. Daca e sa ma implic in fortele armate romane,atunci vreau sa imi dedic timpul pt ceva ce merita, nu sa fac de paza pe la vreo garnizoana,sa impusc ciorile noaptea la lumina lunii.

[ Edited Sun Nov 29 2009, 12:19AM ]
Back to top
Altair
Sun Nov 29 2009, 01:21AM
Registered Member #385

amice, ca si sgv ai toate sansele ca pentru o bucata buna de timp sa faci paza si alte chestii pe care tu acum nici nu ti le imaginezi.si daca chiar vrei sa faci ceea ce spui, atunci trebuie sa rezisti psihic si sa inghiti la greu pentru a ajunge unde vrei.nimeni nu ajunge din zero hero.bine in afara de rizea, da asta e alta discutie.
daca imi permiti o apreciere, as spune ca daca nu iti modifici putin modul in care vezi lucrurile, nu ai niciun viitor intr-o structura militara.majoritatea celor care vor sa fie miezu din miju direct ajung sa o comita in stil mare.
acuma tu nu trebuie sa tii cont de ce zic eu.urmeaza-ti dorinta, da io vad ca nu stii nici macar in ce arma doresti sa lucrezi.am mai vazut persoane ca si tine care nu stiau cum sa isi lege bocancii da vroiau sa fie delta force.unii au clacat si acum conduc tiruri prin germania, altii au esuat lamenyabil la teste, iar altii au fost pur si simplu rejectati pentru ca reprezentau riscuri.nu spun ca e neaprat si cazul tau, dar simptomele sunt aceleasi.tine minte ca orice lucru bine facut se face cu rabdare, multa munca si punand o caramida peste alta. din pacate sistemul romanesc ne face sa credem ca poti sa ai zidul gata fara sa pui mana pe mistrie.nu peste tot e asa.
ca o concluzie, rabdare.daca nu ai rabdare nu ajungi nicaieri, chiar daca poate esti rambo care il visezi.
Back to top
Jackal
Sun Nov 29 2009, 01:30AM
Jackal
Registered Member #2316

rambo sau nu, time is of the essence. Cel mai usor e sa renunti. Nu-mi permit luxul de a pierde timpul prin nush ce coclau de garnizoana. N-am zis ca ma astept sa fiu vreun "Predator" in vreo structura a MApN,dar evident ca am ambitiile mele. Daca majoritatea angajatilor (SGV,etc) ...inghit mai de toate si de la oricine,e alegerea lor. Pana la urma am inteles un lucru,evident de altfel...daca vrei sa NU inghiti prea multe fa-te ofiter.
Back to top
ex-ad
Sun Nov 29 2009, 02:35AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

s-o crezi tu asta... ia mai intereseaza-te citi ofiteri sint tratati exact ca niste sgv-isti... poate ai vrut sa spui: ofiter pilos, dar banuiesc ca din graba ai scapat esentialul...
Back to top
Jackal
Sun Nov 29 2009, 02:48AM
Jackal
Registered Member #2316

evident ca si rangul are rostul sau, dar daca si un ofiter(superior) sa ii zicem ...general, e scuipat in ochi,atunci cine comanda?
Back to top
dorobant
Sun Nov 29 2009, 07:34AM

Registered Member #457

1. ca angajat poti da examen la orice institutie de invatamant din lume. daca esti admis, demisionezi si iti vezi de scoala.
2. ... poti alege dar mai trebuie sa fi ales ...
3. poti ajunge si la "speciali" daca ei te invita, fara invitatie doar in vizita de "ziua portilor deschise"
4. citeste tot ce e in "Adio ACVILA ..."
Back to top
truepride
Sun Nov 29 2009, 12:15PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Prietene Jackal niste completari:

1. Armata nu are raguri, marina civila are capitani ragul I, II, si III... armata are grade.Eu stiu ca ai vazut probabil multe filme americane unde se pomenea de "rank"... dar "rank" nu se traduce rang indomeniul militar ci grad.
2. La specialii astia ajungi numai dupa cativa ani buni de serviciu militar. Pana ca specialii sa ia pe cineva in sema il cauta si in adn... asta normal ca dureaza ceva timp.
3. Mi se pare ciudat cum privesti SGV-isti, si mai ales partea cu nu am timp sa fiu SGV-ist... nimeni nu pleaca de la grad de colonel direct... asa ca inainte sa dai ordine vei primi ordine de ti se va uri.
4. Parerea mea, la fel ca un judecator, inainte sa te pronunti asigura-te ca ai tot ce iti trebuie la dosar... adica inainte sa alegi macar arma, vorba lui altair, informeaza-te cat poti de mult.
Si daca tot vrei sa fi special, un sfat: intodeauna specialii astia sun recrutati din randul oamenilor ce fac parte din arme mai "grele" sa spun asa(Infanterie marina, parasutisti, vanatori de munte).O conditie in plus ar mai fi si o participatie in teatrele de operaiuni...

[ Edited Sun Nov 29 2009, 12:17PM ]
Back to top
dorobant
Sun Nov 29 2009, 12:28PM

Registered Member #457

... ma mir ca nu ai pomenit de Academia Navala. Marinarii sunt la putere (de vreo 5 ani) ... LINK

[ Edited Sun Nov 29 2009, 12:34PM ]
Back to top
Altair
Sun Nov 29 2009, 12:32PM
Registered Member #385

prietene, ai dreptul sa nazuiesti la ce poftesti, si sa faci ce vrei cu viata ta.dar cu parere de rau te informez ca cariera militara reala nu e ca si aia din Call of Duty.Si ocupatia de zi cu zi a militarului nu e cea din Counter Strike.Iar un jumpy ca si tine nu va fi recrutat niciodata de "speciali" ca risti sa ii omori pe toti inainte ca restu echipei sa isi dea seama.
Zici ca nu ai timp sa fii sgv.tu habar nu ai ce inseamna sa fii sgv.zici ca slt e mai protejat.tu habar nu ai ce inseamna sa fii slt.unul din primele lucruri care ti se spun in armata este ca nu avem nevoie de supermeni.e nevoie de oameni normali care sa invete in primul rand, ca abia mai apoi sa discearna ce e bun si ce e rau,cand sa se vante si cand sa stea la cutie.
eu chiar te rog sa te indrepti spre alte zari, personal, nu te-as vrea in plutonul meu.
Back to top
Jackal
Sun Nov 29 2009, 02:33PM
Jackal
Registered Member #2316

iar eu nu teash vrea sami aperi spatele,suntem chit.
Back to top
Altair
Sun Nov 29 2009, 02:46PM
Registered Member #385

nu pot sa comentez ultima replica.nu mi-am dat seama ca vorbesc cu un prescolar.te rog ignora tot ce am postat.cand ajungi la pubertate te astept sa vorbim despre armata si alte nebunii din astea.
si cu ocazia asta cer scuze si de la sefa ca am aiurit pe aici.
Back to top
Jackal
Sun Nov 29 2009, 02:47PM
Jackal
Registered Member #2316

anuntama cand dai de pubertate
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF