Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Tue Oct 03 2017, 10:40PM
Registered Member #3603

Da, @Apkah, dacă o sa cauți (și nici nu trebuie să insiști prea mult), o să-l găsești pe Putler în spatele multor... acțiuni. Inclusiv în referendumul din Spania și-a băgat coada (vezi finanțarea primelor 5 site-uri de propagandă în favoarea independenței Cataloniei). Mă rog (și am mai spus asta cândva), mie mi se trage cu rușii de la ultima sută de ani când ne-au călcat de 3 ori (cred ca de vreo 15 ori s-a întâmplat de-a lungul istorie), iar ție, cred, ți se trage de la perioada pașalâcului. Fără supărare.
Back to top
apkah
Wed Oct 04 2017, 08:53AM
arcan
Registered Member #566

Posibil sa ai dreptate. Nu zic nu.(cu pașalâcul)Dar,in alta ordine de idei ,n-o fi asa prost Putinica incat orice nobody ca Apkah sau altul de pe net sa poata vedea limpede si fara dubii actiunile lui de destabilizare a planetei si universului cometelor,stelelor etc etc.....
Inca un pic si o sa fie declarat Mighty Putin...
Back to top
Terentius
Wed Oct 04 2017, 09:39AM
Terentius
Registered Member #2186

Editat de moderator.

Aluziile cu privire la lipsa inteligentei colegilor depasesc limitele regulamentare.

[ Edited Wed Oct 04 2017, 11:20AM ]
Back to top
Mihais
Wed Oct 04 2017, 11:43AM

Registered Member #2323

djebel wrote ...

Da, @Apkah, dacă o sa cauți (și nici nu trebuie să insiști prea mult), o să-l găsești pe Putler în spatele multor... acțiuni. Inclusiv în referendumul din Spania și-a băgat coada (vezi finanțarea primelor 5 site-uri de propagandă în favoarea independenței Cataloniei). Mă rog (și am mai spus asta cândva), mie mi se trage cu rușii de la ultima sută de ani când ne-au călcat de 3 ori (cred ca de vreo 15 ori s-a întâmplat de-a lungul istorie), iar ție, cred, ți se trage de la perioada pașalâcului. Fără supărare.

Din cate stiu,rusii au calcat cam toata tara.Nu exista amici ai lor in tara noastra scumpa.

Problema e cu totala lipsa de profesionalism ai acuzatorilor rusnacilor.Bonus logica elementara absenta,mai ales cand se face treaba prin media.Cu ce dovezi exista,e mai simplu de ''dovedit'' ca exista conspiratia reptilienilor decat ca rusii sunt miejii din kurtos.

Rusii pot sa risipeasca banii pe ce vor ei,catalanii tot isi faceau numarul.In lumea de azi,o sa vezi absolut pe oricine implicat intr-o forma sau alta in absolut orice eveniment din lume.Factorii decisivi sunt alta mancare de peste.Din doua una,fie te ocupi de problema reala,fie te ocupi de factori periferici,in speta de fata amestecul rusesc in Spania.

[ Edited Wed Oct 04 2017, 11:44AM ]
Back to top
Boribum
Wed Oct 04 2017, 12:42PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Cu ce dovezi exista,e mai simplu de ''dovedit'' ca exista conspiratia reptilienilor decat ca rusii sunt miejii din kurtos.

Rusii pot sa risipeasca banii pe ce vor ei,catalanii tot isi faceau numarul.In lumea de azi,o sa vezi absolut pe oricine implicat intr-o forma sau alta in absolut orice eveniment din lume.Factorii decisivi sunt alta mancare de peste.Din doua una,fie te ocupi de problema reala,fie te ocupi de factori periferici,in speta de fata amestecul rusesc in Spania.

Ca sa fiu sigur ca am înțeles : dovezile existente nu sunt valabile iar soluția e sa nu (mai) existe probleme, în asa fel încît rusii sa nu mai aibă de ce sa se ia. Ce fac ei e „periferic” și dacă n-ar exista vulnerabilități în societățile noastre, rusii și-ar vedea de treaba lor.

Urmând firul logicii asteia, rusii acționează precum un revelator, corect ? Și pâna la urma urmei, acțiunile lor nu ne fac decât bine. Pai hai sa vedem cum ar arata Occidentul în asa fel încît sa convină Moscovei. Și dup-aia sa vedem dacă chiar ne-ar conveni și noua. Daca ne convine, înseamna ca rusu e bun. Daca nu, ca nu e.

Back to top
Mihais
Wed Oct 04 2017, 01:30PM

Registered Member #2323

Nu,nu ai inteles.Am spus ca dovezile nu arata ca orice influenta rusa e citata public e decisiva in formarea trendurilor in societatile vestice.Povara argumentarii e a celui ce face o afirmatie.Sunt doua lucruri diferite.Eforturile ruse sunt una(si exista),caracterul lor decisiv e alta.Acesta din urma nu e demonstrat.Ce incerci dumneata e sa legi cele doua.Nu e unicat,ci politica unei parti din Vest.Afirmand ca rusii decid orice eveniment se implica,rezulta ca rusii conduc de fapt din exterior,prin urmare trebuie sa ne mobilizam,sa inghitim orice rahat,doar-doar nu vine inamicul crancen.
Inamicul asta e crancen doar pt vecini,nu pt tot vestul.Si in moduri limitate.Iar vestul nu se inghesuie sa trimita cateva brigazi mecanizate in Lituania sau pe Prut.Americanii aia prostuti,cu Trump in frunte si alte 2 tari anglo-saxone exceptie de la regula.

Iar cum e cu vulnerabilitatile a zis unu' citat de mine otara mai la deal.Vestul a castigat razboiul rece eliminand problemele cauzate de proletariat.Apoi comparand ce a rezultat din comunism cu ce a rezultat din capitalism.Si fara a restrictiona vreo libertate.
Ca un mare ''aparator'' al vestului ce sustii ca esti pe aici,am observat in timp ca esti adeptul formarii unei mari mase de noi proletari,al restrangerii libertatilor si nici capitalismul nu e chiar ok.Cat despre comparatii...
Dar da,idiotii rusi platiti cu 5 copeici sunt cel mai mare pericol existent in lume.Insh'allah.

Ati avut ocazia unica sa aratati ce mari aparatori ai Europei sunteti.Si nu am vazut picior de soldat frantuz prin toate perindarile prin tara.Englezi,plin,americani,plin.Eroi din gura vest europeni drept este,plin si de ei.''Dezbaterile'' unde se bate apa in piua sunt pe toate drumurile.Am fost si io la unele din ele.Sa vaz intelectuali.

Haholii luati la ochi prin CATHERINE cred ca ar mai gasi ceva de zis.

Back to top
Boribum
Wed Oct 04 2017, 01:57PM
boribum
Registered Member #2395

Nu s-a spus ca rusii decid, ci ca influenteaza. Ca încearca s-o faca, si o fac.

În privinta "apararii" Europei, dincolo de faptul ca apararea asta nu se face numai cu tancuri si numai loco , concluzia ta denota ori o cunoastere superficiala a functionarii NATO, ori o expediere rapida a problemei. Rapid, concret si simplist : nu vezi Leclerc în România, dar sunt vizibile în Polonia si Estonia. Argumentul asta, "eu nu îi vad deci pe ei nu îi intereseaza" e pueril. Sigur, daca doar plimbarea prin tara îti da masura lucrurilor, e dificil de avut o idee corecta.
Si nu, nu idiotii pro-rusi platiti cu 5 copeici sunt periculosi,ci aia neplatiti.

Îhm, nu e totul în regula în Occident si sunt multe lucruri care nu se învârt rotund. Si s-ar rezolva mult mai bine fara ajutorul rusesc. Asta e, batrânica nu vrea sa traverseze strada.
Back to top
Boribum
Wed Oct 04 2017, 02:12PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

n-o fi asa prost Putinica incat orice nobody ca Apkah sau altul de pe net sa poata vedea limpede si fara dubii actiunile lui

Bineînteles ca nu e chiar atât de prost, Putin. Respectivii chiar nu vad si chiar si atunci când li se arata ca e indubitabil, tot nu vad. Ca nu pot, ca nu vor, nici macar nu conteaza. Cum sa explici unui orb din nastere o culoare si cum sa explici unui daltonist ca ce vede el e în realitate altfel ? Asta e, ce sa faci ?!

Back to top
Mihais
Wed Oct 04 2017, 07:14PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Nu s-a spus ca rusii decid, ci ca influenteaza. Ca încearca s-o faca, si o fac.

În privinta "apararii" Europei, dincolo de faptul ca apararea asta nu se face numai cu tancuri si numai loco , concluzia ta denota ori o cunoastere superficiala a functionarii NATO, ori o expediere rapida a problemei. Rapid, concret si simplist : nu vezi Leclerc în România, dar sunt vizibile în Polonia si Estonia. Argumentul asta, "eu nu îi vad deci pe ei nu îi intereseaza" e pueril. Sigur, daca doar plimbarea prin tara îti da masura lucrurilor, e dificil de avut o idee corecta.
Si nu, nu idiotii pro-rusi platiti cu 5 copeici sunt periculosi,ci aia neplatiti.

Îhm, nu e totul în regula în Occident si sunt multe lucruri care nu se învârt rotund. Si s-ar rezolva mult mai bine fara ajutorul rusesc. Asta e, batrânica nu vrea sa traverseze strada.

Aha,deci rusii doar influenteaza.Suntem de aceasi parere in privinta asta.De ani de zile chiar.Numai ca influenteaza toata lumea pe toata lumea.Este influenta chineza,taiwaneza(a naibii de eficienta in ce-i doare),israeliana,evreiasca(e o oarecare diferenta),irlandeza,saudita,iraniana,influenta de stanga,de dreapta,facuta de state,de indivizi,de ONG-uri,influenta bisericilor,a homalailor,a ateilor,a artistilor etc... Da,influenta ruseasca ne este uneori ostila.Si ghici ce,se combate punctual.Exercitand o influenta mai puternica in disputa.

Daa,sunteti niste eroi.Au aparut niste frantuji dupa ce s-a fasait pericolul apropiat.Dupa numai 3 ani.In 3 ani,armata rosie a mers de la Stalingrad la Berlin.Noroc ca armata rusa nu e cea rosie.Pana ajungeati...In fine,bun si asa tarziu Noroc ca-s altii prin preajma.Bastinasi si aliati ai acestora.

Problema mea superficiala e ca in materie de NATO,voi si nemtii(dar nu numai) ratati ocazii bune sa va tineti gura(ce imi plac citatele din Chirac).Nu vorbim de bunele afaceri facute cu muscalii si care daca erau finalizate ne faceau o mica problema cu Mistral in apropierea Odessei.Deh,sa fiu si io finut,poate se leaga ceva cu MBDA la Ploiesti.Ne cam trebuie niscaiva rachete moderne si astia fac rachete bune.

Problema e ca voi cam ne discreditati trebile in perspectiva medie si lunga.Si trebuie spus ca noi e foarte posibil sa avem un clinci pe bune cu muscalii.Daca americanii ajung vreodata amestecati intr-un razboi prin Pacific,posibilul asta devine probabil.Adica avem o miza,pe cand la voi cafteala asta e optionala.
Pt fiecare tampenie se trezesc suficient de multi si influenti sa zica de amestecul rusesc pt a plusa in meciurile politice interne.Amenintare ruseasca e si daca incepe sa ploua cu Iskander si daca intarata unii negroteii din State sa bata albii(nu ca e nevoie de rusi pt asta).Numai ca una e problema serioasa si alta a e rahat,iar daca amesteci una cu cealalta gustul e de rahat.Insa noi nu avem nevoie de idioti cu pretentii +-academice/politice sa urle mereu ''lupul'' pt orice fleac.Pt ca tema trebuie sa fie vie in atentie in momentele critice,nu sa oboseasca opinia publica din tarile aliate(+-),ca sa nu vorbim de discreditarea ideii prin asociere mai mult sau mai putin dubioasa cu nimicuri,ori mai rau,cu doleante legitime ale cetatenilor din vest.
E simplu.

Back to top
Boribum
Wed Oct 04 2017, 09:43PM
boribum
Registered Member #2395

Nu înteleg cine sunt "noi" si "voi" , dar înteleg ca "voi" riscati , cum scrii, o cafteala cu rusii. Si ca esti nemultumit de Franta si Germania, ca nu au armate cât SUA si ca, asta fiind situatia, ar trebui sa cam taca.

Bon, daca"voi" riscati o cafteala cu rusii, atunci si "noi" o riscam. În afara de România, în NATO mai sunt 27 de tari si în cazul în care e cafteala, functie de multi parametri, câtiva dintre aia 27 vor veni si vor da o mâna de ajutor. Pentru evitarea caftelii, însa, "voi" sunteti rugati sa nu amenintati caftangiu' cu venirea membrului N°1 drept argument unic si, mai ales, sa faceti în asa fel încât sa rezistati la cafteala macar 24 de ore fara ajutor (astea sunt chestii de facut pe plan intern, de catre "voi", chestii pe care nu le faceti deloc.)

Afacerea Mistral a cazut din pricina Crimeii dar, pentru acuratetea informatiei, trebuie spus ca si cu si fara Mistral, marina "voastra" e cam deficitara (alta problema interna).

Mie nu-mi prea plac discutiile astea cu "noi", "voi", "ei" chiar daca în realitate tara mare, cu economie puternica si portavioane multe indica directia de deplasare a plutonului (de unde si necesitatea de a nu avea un clown la cârma). A-propos de portavioane : nu blama Franta, ca europeneste vorbind avem si noi, Europa, un portavion. Unu singur. În privinta armatei franceze, daca observi harta operatiunilor, posibilitatile financiare si imperativele geopolitice o sa vezi ca dupa Marele Imperiu cu dungi si stele, din lumea "civilizata" numai astia pot misca ceva de unii singuri.
Back to top
Boribum
Wed Oct 04 2017, 09:48PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Da,influenta ruseasca ne este uneori ostila.Si ghici ce,se combate punctual.Exercitand o influenta mai puternica in disputa.

Influenta aia e una gândita într-un fel, aplicata bine (rezultatele sunt vizibile) si, precum o boala de durata, nu se poate combate punctual, c-o aspirina când febra depaseste 38°C.
Back to top
Mihais
Wed Oct 04 2017, 11:24PM

Registered Member #2323

Pai momentan nu-i amenintam numai cu Uniunea Sovietica Ailalta.Mai strangem si noi de niste rachete,de niste elicoptere si trocariciuri blindate.Polacii sunt ceva mai in fata,iar prin zona baltica,codrul e mult si natiunile naziste rau.Cica chiar defileaza cu uniforme SS (da,e un context mai larg si olecuta mai complex cum e cu uniformele alea).Super mega genialii care invart universul pe degete(rusii astia sunt noii evrei,masoni,iluminati,bilderbergi s.a.m.d) au reusit chiar sa se incaiere cu malorusii si sa nu castige la Slaviansk sau Mariupol,care-i pamant la fel de rusesc cum e Cahul romanesc.Si la o aruncatura de bat.
Rossia isi rupe ceva oase pe la noi prin est,deja,iar in cativa ani moare p'aci.Anii astia is cheia.Plus mai trebe sa ramana umbrela nucleara.

Despre flota romana,sa dea Domnul sa ramana asa cum e.In conditiile teatrului de operatii maritim,al litoralului romanesc si ale rachetelor ruse,o flota in partea asta de Mare Neagra e ceva intre inutil la razboi,vrajeala diplomatica la pace si paguba pt bugetul de aparare.

Apararea de coasta e alta treaba.

Asta fiind contextul din lumea reala,aia care conteaza,ma pardonezi daca nu pic in 3 litere cand vad ca Rusia cica alege presedinti(cand alde Hillary era compromisa pt divulgarea secretelor de stat),transporta migratori cu milioanele(asta e domeniul garzilor de coasta europene) sau mai stiu io ce nazbatii prin Catalonia(inca din anii 30 generalul Franco avea problema asta la modul contondent).Stiu ca lumea e complicata,dar oare e asa greu sa fim doar o idee mai putin cretini?O fi starea naturala a multora iar pt altii o fi placere,dar daca ne ocupam doar otara de viata reala(la nivel macro,nu musai noi astia p'aci) vom observa cu surprindere si soc ca pana si masonii sovietici se arata a fi frectie.

Iar daca chiar suntem atat de cretini astia dintre Vaslui si Los Angeles,apai ma iertati,dar meritam sa-si bata joc rusii,chinezii si migratorii Dinka de noi. Da, am merita sa fim batuti,mintiti,furati si omorati.Poate unii se desteapta de la bataie si incep sa se comporta ca unii care au idee ce-i cu ei si cu viata.

Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 apkah (05 Oct 2017, 18:49)
djebel
Wed Oct 04 2017, 11:56PM
Registered Member #3603

Mihais wrote ...

Din cate stiu,rusii au calcat cam toata tara.Nu exista amici ai lor in tara noastra scumpa.

Zici? Habar nu ai cate cozi de topor am intalnit care i-ar pupa in bot pe rusi! Culmea, cativa poarta uniforma. Si da, sunt romani, romani.
Probabil ca ti-a scapat informatia, dar eu sunt din bucata aia de Romanie numita Bucovina. Departe de mine gandul de a-ti da lectii de istorie (ar fi chiar culmea!), dar rusii au trecut pe aici de trei ori in ultima suta de ani: in WW1, WW2 si cu "ocazia" ultimatumului din 1940 (in 1940, noroc cu Ioan Toba Hatmanul, ca cine stie unde se mai opreau sovieticii).

In rest, nu cred ca cineva a zis de Rusia ca ar avea un rol decisiv prin Europa, dar e chiar suparator sa-i gasesti urmele (asta daca vrei sa le vezi) in spatele fiecarui rahat destabilizator (vezi si finantarea extremismului in Europa, inclusiv prin Romanica). Daca cineva accepta lucrul asta sau i se pare o bagatela, ma rog, chestie de gusturi.

Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Boribum (05 Oct 2017, 17:54)
Boribum
Thu Oct 05 2017, 05:54PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Despre flota romana,sa dea Domnul sa ramana asa cum e.In conditiile teatrului de operatii maritim,al litoralului romanesc si ale rachetelor ruse,o flota in partea asta de Mare Neagra e ceva intre inutil la razboi,vrajeala diplomatica la pace si paguba pt bugetul de aparare.

Apararea de coasta e alta treaba.

Iar din nou înca o data sunt off-topic : din ce auzisem la radio, apararea aia incumba Marinei Militare si niste Exocet de la comunistii aia de francezi nu rezolva în totalitate problema. Plus credibilitatea strategica, parte din etc.,etc.

Se trezeste NATO ca are nevoie de niste nave prin marile lumii, ce faci ? Bricul "Mircea" e bine întretinut, da' parca nu-i îndeajuns. În fine, chestia cu "sa dea Domnul sa ramana asa cum e" nu îmi pare prea judicioasa.
Back to top
apkah
Thu Oct 05 2017, 06:46PM
arcan
Registered Member #566

Boribum wrote ...

N...
Bon, daca"voi" riscati o cafteala cu rusii, atunci si "noi" o riscam. În afara de România, în NATO mai sunt 27 de tari si în cazul în care e cafteala, functie de multi parametri, câtiva dintre aia 27 vor veni si vor da o mâna de ajutor. ...

Banuiesc ca tot atat de repede cum ati venit si pentru Turcia cand Irakul a atacat-o cu rachete in timpul Razboiului din Golf...

[ Edited Thu Oct 05 2017, 06:51PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF