Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Mon Mar 19 2018, 03:37PM
arcan
Registered Member #566

Cum le stii tu pe toate...Deci nu e vorba de poliție și servicii comunitare toleranței și implicate, Nu?
Back to top
Pârvu Florin
Mon Mar 19 2018, 04:59PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

apkah wrote ...

Unde e Anglia aia civilizata la care ne uitam cu jind?

Aici LINK , spre exemplu

In 2016, the UK spent £13.4 billion on overseas aid, in line with the 0.7% target.

sau aici LINK , si citind, stand de vorba cu oamenii si intelegand ce a insemnat The troubles, mi se pare un lucru absolut remarcabil ca acordul acela de pace a fost incheiat si a functionat pana in acest moment.

Edit: si i-as putea adauga pe Stephen Hawking si pe Peter Higgs, si sper ca intelegi ca ei nu sunt niste lebede negre LINK ci sunt produse ale societatii in care s-au dezvoltat.

O oarecare perioada de timp dupa ce am ajuns in Belfast am lucrat dupa amiaza, si in drum spre slujba treceam prin curtea Queen's University Belfast LINK (nu te-am intrebat intamplator de arhitectura, sa stii!), si plecam de acasa cat de devreme puteam ca sa pierd timpul acolo.
Ar trebui sa vezi incredibila diversitate rasiala si etnica de acolo si ar trebui sa asisti la discutiile din amfiteatre si din cafenele si sa auzi argumentele unor pusti de 20 de ani in sustinerea pozitiilor pe care le au, pozitii uneori extrem de divergente!

Hai ca si asa am divagat prea mult!

Opinia ta, corecteaza-ma, te rog, daca gresesc! e ca occidentul cu valorile lui, multa libertate in toate formele ei, diversitate, toleranta samd, e pe marginea prapastiei si nu e un model de urmat, opinie gresita dupa parerea mea, dar e a ta si o respect, si mai departe?

Bun, nu ne place stilul asta de societate care are, incontestabil, dezavantajele lui, dar ce ne propui in schimb? Cum arata, in viziunea ta, societatea care s-ar potrivi cel mai bine Romaniei?

[ Edited Mon Mar 19 2018, 07:38PM ]
Back to top
Mese
Mon Mar 19 2018, 08:30PM
Registered Member #1078

Întrebare bună Pârvu Florin. Mă voi gândi şi eu la răspuns. Poate nu ar strica să o facem toţi (cel puţin cei care suntem în ţară).
Back to top
apkah
Mon Mar 19 2018, 08:33PM
arcan
Registered Member #566

Ti-am scris pe privat mai multe. Aici iti spun ca ar fi de dorit sa luam numai ce este bun si s-a dovedit ca este bun din Occident.
De cativa ani ,,bunul,, este cam depasit de mult rau ...oricat vor unii sa puna batista pe tambal.
Back to top
Boribum
Mon Mar 19 2018, 08:43PM
boribum
Registered Member #2395

Asta da idee novatoare, "să luăm doar ce e bun".

S-a dus dracu geopolitica, acum e vorba despre viziunile lui Bulă despre lume și viață și metodele prin care o să extragă el bunul și numai bunul.
Back to top
apkah
Mon Mar 19 2018, 08:46PM
arcan
Registered Member #566

Nu-ti bate capul. Fii si tu ,,tolerant,,.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Boribum (19 Mar 2018, 21:50)
Boribum
Mon Mar 19 2018, 10:02PM
boribum
Registered Member #2395

Dragule, toleranță trebuie să-i arătăm neștiutorului, infirmului, slabului, ăluia lovit de soartă, celui obosit.
Prostului însă nu, căci ăla nu doar că e confortabil în starea lui, dar în genere mai e și rău. Și așa fiind, cu toleranța pe care i-o arăți el se simte și mai bine, se aglutinează cu alții la fel cu el și trag așa de greu la cântar că te iau și pe tine cu ei. Intr-o lume asemenea lor, una rea și proastă.
Back to top
Mihais
Tue Mar 20 2018, 10:27AM

Registered Member #2323

Amin!Cata dreptate ai.Si pt ca lumea sa devina mai buna si mai putin proasta e nevoie sa nu se arate toleranta alora rai si prosti.
Back to top
Boribum
Tue Mar 20 2018, 10:54AM
boribum
Registered Member #2395

Exact. Acelasi "Snoc Xua Trom" dintotdeauna, insigna regimentara, chiar, pentru unii. Sigur, aici nu e vorba de vietnameza, chiar daca ar putea da impresia.

[ Edited Tue Mar 20 2018, 10:55AM ]
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (21 Mar 2018, 12:49)
apkah
Tue Mar 20 2018, 12:00PM
arcan
Registered Member #566

Ca dealtfel si fostilor idoli :

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut de poliție

Fostul președinte al Franței Nicolas Sarkozy este în arestul poliției din Nanterre, unde ar putea petrece următoarele două zile. Nicolas Sarkozy este acuzat de autoritățile franceze că ar fi primit bani de la fostul dictator al Libiei, Muammar Gaddafi. Suma vehiculată este de 5 milioane de euro. Nicolas Sarkozy a mai fost arestat preventiv în 2014, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenţă, o măsură dispusă pentru prima dată împotriva unui fost şef de stat în Republica a V-a. La momentul acela, Sarkozy era acuzat că a încercat să afle informații tocmai despre această anchetă.

Cazul campaniei finanţate din Libia a luat amploare în 2011, când fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, Saif al-Gaddafi, într-un interviu pentru postul de televiziune Euronews, îi cerea lui Nicolas Sarkozy să dea înapoi banii poporului libian.

„Mai întâi Nicolas Sarkozy ar trebui să dea înapoi banii pe care i-a primit din Libia pentru a-şi finanţa campania electorală. Dă-ne înapoi banii, avem toate datele transferurilor bancare şi suntem gata să le facem publice!”, amenința Saif al-Gaddafi.

Nicolas Sarkozy ar putea fi judecat pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale
Anchetatorii au intrat pe fir și au obţinut permisiunea fără precedent de a intercepta telefoanele fostului preşedinte, în cadrul investigaţiei legate de cele 50 de milioane de euro, pe care se presupune că Nicolas Sarkozy le-ar fi primit de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi. La scurt timp, procurorii şi-au dat seama ca fostul şef al statului folosea un numar secret de telefon, înregistrat pe numele altei persoane, pentru a discuta cu avocatul său despre mersul anchetei.

Astfel, procurorii au aflat astfel cine mai era implicat în acest caz şi au demarat cercetarile pentru acuzaţia de trafic de influenţă.

În noiembrie 2016, în pline alegeri primare ale partidului Republicanii, intermediarul Ziad Takieddine a afirmat că transportase suma de 5 milioane de euro cash de la Tripoli la Paris, la finalul lui 2006 şi începutul lui 2007, înainte de a preda banii lui Claude Guéant, care ulterior au ajuns la Nicolas Sarkozy, pe atunci ministru de interne.

Până în prezent, Sarkozy a respins toate acuzaţiile de finanţare ilicită a campaniei sale electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2007.

sursa : LINK

[ Edited Tue Mar 20 2018, 12:01PM ]
Back to top
Boribum
Tue Mar 20 2018, 12:44PM
boribum
Registered Member #2395

Finanțările astea de campanie via Libia si Rusia , ca e vorba de Sarkozy sau de familia LePen, uite ca nu sunt asa de sănătoase. Asa a fost condamnat si Dassault, si cu Cahuzac, nu conteaza ca sunt de dreapta ori de stânga. Si asa o sa se întâmple si cu T. Ramadan, chiar daca fidelii dânsului urla ca e vorba de discriminare, bla, bla, bla.

Faptul ca ancheta a continuat și continua e una dintre dovezile ca sistemul funcționează. Ceea ce va dorim și dumneavoastră.
Back to top
Mihais
Tue Mar 20 2018, 04:20PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Exact. Acelasi "Snoc Xua Trom" dintotdeauna, insigna regimentara, chiar, pentru unii. Sigur, aici nu e vorba de vietnameza, chiar daca ar putea da impresia.

Se poate aplica in particular sau in general.Daca e in particular e corect,dar prea particular.
Daca e in general e inutil de crud.Pot unii sa fie prosti dar de treaba.Vorba lui Creanga,cineva trebuie sa traga cizmele.Asa incat prefer vietnameza clara francezei pe invers.Se impart clar apele.Cine e de treaba,cine nu,de ce nu este de treaba si ce e de facut.
Claritatea e buna si in inginerie si in militarie si in societate.Politica e uneori ambiguua sau pare asa,dar si acolo se poate trage o linie si determina cine cum e.Pt asta e utila capacitatea de analiza-sinteza.
Back to top
Boribum
Wed Mar 21 2018, 12:25AM
boribum
Registered Member #2395

E în particular, bineînțeles că e în particular. Nu știu cum e cu prostul de treabă, ăla care e și prost și de treabă îți aprinde lanterna să vezi ce gărgăriță te gâdilă pe picior, dacă se întâmplă să-l ai noaptea cu tine în patrulă. Și uite așa te-împușcă inamicul, de treabă ce e prostul. Eventual, vine si-ți plânge la coșciug, că ce om erai, cum n-ai avut noroc, că așa a vrut Dumnezeu, etc. Asta
dacă e bun, în general nu e, prostia și răutatea merg impreuna. Decât cu un prost în câștig... vorba proverbului.

Analiza și sinteza,da: analizezi, încerci să remediezi, pui o sămânță, aștepți să crească, vezi că și din bulbi de lalea tot măracine iese (dar măracine cu aere de trandafir, nu alta) și de voie, de nevoie, sintetizezi: i-un prost, nimic de schimbat. Și când vine cu idei, îi mai dai o bleandă după ceafă, să nu uite că viața e un dar unic.

Toate astea cu speranța că totuși-totuși, poate-poate... o lumină celestă, o sinapsă care se desfundă, ceva l-o lumina un pic. Speranțe... .

Back to top
djebel
Wed Mar 21 2018, 12:48PM
Registered Member #3603

apkah wrote ...

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost reținut de poliție

Eu constat doar ca justitia franceza isi face treaba indiferent ce pozitie are/a avut Mandea in stat si ca nu trebuie sa vina OLAF ca sa-ti dea cu Tel Drumul in cap ca sa misti si tu ceva
Back to top
apkah
Thu Mar 22 2018, 09:28PM
arcan
Registered Member #566

Toate bune si frumoase in rest:
Canadian gov’t agency bans ‘mother’ and ‘father’ to be more gender inclusive
Gender Neutrality , Jean-Yves Duclos , Service Canada

OTTAWA, March 21, 2018 (LifeSiteNews) – Canadian Government employees tasked with connecting citizens to government services can no longer refer to those citizens as “sir,” “madam,” or any other gender-specific term while doing so, according to a new report.

Service Canada’s front-line staff must “use gender-neutral language or gender-inclusive language” to avoid “portraying a perceived bias toward a particular sex or gender,” out of respect for the country’s “diverse” population. CBC News reports that its French-language arm Radio Canada has obtained documents detailing the new guidelines.

The forbidden terms include “mother,” “father,” “sir,” “madam,” “Mr.,” “Mrs.,” and “Miss.” Instead, workers are directed to call people “parents,” use their full names, and ask them how they wish to be addressed. They are further warned that an In-Person Quality Monitoring Program will watch them for compliance with the new rules.

The documents also reveal that “father” and “mother” have been removed from the Social Insurance Number application form.

Tell Justin Trudeau to stop banning funding to pro-life groups.Sign the petition here!

In response to the controversy caused by the guidelines, Social Development Minister Jean-Yves Duclos stressed that people can still be called “Mr.” or “Mrs.” if they so choose; the guidelines are merely for “confirming how people want to be addressed” first. But one insider says that’s still not sitting well with private citizens on these calls.

CBC spoke with an anonymous agency official who said these rules have already taken effect, and are backfiring. People express confusion with how they are now addressed, with some actually feeling more insulted.

"People of a certain age expect us to be polite,” the official explained. “It bothers them when we call them by their first and last name.”

“It happens that we talk to people and we ask, 'What is the name of parent number one? People do not understand,” the official added.

This is only the latest in a string of policies elevating subjective “gender identity” above biological sex.

Last month, the Canadian Senate voted to replace the word “sons” with “us” in the country’s national anthem, to make “O Canada” gender-neutral. In August, the government began allowing Canadians to mark their gender down as “X” on passports, a move Campaign Life Coalition senior political strategist Jack Fonseca decried as part of a broader effort to condition Canadians to “deny the evidence of their own eyes.”

Last summer, Canada enacted a law adding “gender expression” and “gender identity” to Canada’s Human Rights Code and to the Criminal Code’s hate crime section. Critics warn that this could lead to criminal penalties, including fines, incarceration, or compulsory “anti-bias” training, for anyone who refuses to address someone by gender-neutral pronouns such as “zir” and “ze.”

News of the guidelines comes a little more than a month after Prime Minister Justin Trudeau interrupted a young woman during a question and told her to use “peoplekind” instead of “mankind” because “it’s more inclusive.”

LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF