Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Noua viziune de GEOPOLITICA ACTUALA
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Tue Sep 29 2015, 11:49AM
Registered Member #2039

Domnule Boribum,
Demonstraţiile dvs se bazează pe nişte sofisme. De exemplu Arafat! A venit în România pentru studii. Chiar dacă Avicena a fost şiit, veacurile au făcut ca şcoala românească de medicină să devină mult mai bună şi mai accesibilă decât şcolile orientale. Aşa că tânărul palestino-sirian Arafat a ales România. Dar asta nu a fost totul, a avut o idee măreaţă şi a găsit locul unde avea şanse să o implementeze. Nu i-a fost uşor dar, cu ajutorul unor români care au înţeles obiectul, a reuşit. Putea să fie orice, arab, chinez, rus, franţuz etc şi ar fi avut aceiaşi apreciere generală. Deci, nu discutăm de rase şi, cu atât mai puţin, de ura de rasă. Aţi devenit prea sensibil la părerile celor din România, din păcate nu în sensul bun.

Mă bucur că mi-aţi arătat florile emigraţiei, sperând că o să văd apariţia primăverii. Curios, dar omiteţi să arătaţi că acei mulţi emigranţi provin din fostele colonii ale Franţei şi nu au venit ca să frece mangalul în noua patrie. Presupun că, din valul de emigranţi, veţi avea câteva zeci de mii de actori, alte zeci de mii de diplomaţi, mii de filozofi şamd. Aici, în România, unde avem un şomaj declarat de 6,5%, nedeclarat de peste 20%, unde nu mai avem entităţi industriale, unde agricultura de subzistenţă este majoritară, prietenii dvs nu au unde munci! Rezultă că vor fi asistaţi (chiar dacă o parte din bani vor veni din UE, unde şi România contribuie), împovărând traiul precar al "băştinaşilor" cu măriri de taxe şi impozite. Observaţi că nu m-am referit decât la probleme economice. Dar despre curăţenie, despre impunerea "regulilor" islamice, despre problemele lingvistice n-am pomenit nimic. Mă bazez pe faptul că suntem francofoni şi, cum toţi arabii vorbesc franceza, impactul lingvistic va fi estompat ...

Am înţeles că nu vă place poziţia mea dar asta este, aşa văd eu mişcarea care a speriat şi pe diplomaţii de la ONU. Încă două milioane de "refugiaţi" în următoarea perioadă! Dar dacă sunt numai bărbaţi tineri? Hmm, probabil că prietenii dvs nu au probleme hormonale! Asta nu mai este migraţie, este cotropire paşnică! Pardon, nu numai "!" ci şi PUNCT!
Back to top
Boribum
Tue Sep 29 2015, 12:00PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Daca pt asta trebuie strigat Deus Vult ori Sieg Heil,strig ce trebuie.Faptul ca zbieri ceva,orice,dovedeste ca esti viu.

Aici trebuie sa recunosc ca m-ai încuiat si ma faci sa neg orice fel de umanism : pe omul care zbiara Sieg Heil nu-l prefer viu în niciun fel Hai mai bine sa inventam altul,un strigat de orice altceva decât de sânge,ca niciodata chestiile astea nu se termina cu bine. Nici Deus Vult,nici Allah Akbar,ca-i tot un drac si tot rahat raspândesc.

Asa ne trebuie,daca n-am lasat cerul în pace cu astrii lui frumosi si l-am umplut cu tot soiul de fiinte închipuite care,iata,ne duc la batalii ! Ne batem de mii de ani pentru prostii. Suntem milenari

Back to top
Boribum
Tue Sep 29 2015, 12:12PM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

Asta nu mai este migraţie, este cotropire paşnică!

Aveti perfecta dreptate : câteva mii care ar veni (nu stiu cum,ca nici nu vor sa auda de asa ceva) în România ar însemna cotropire. Va rog sa ma scuzati pentru ca de fiecare data când vine vorba despre chestia asta, uit ca România e subreda, "cotropibila" si vai de capul ei. O data e tare,o data e subreda,ba are bogatii,ba e saraca. Nu stiu cum e ,de fapt

Cum spuneti,mai bun e punctul.

Back to top
IoanS
Tue Sep 29 2015, 12:22PM
Registered Member #10285

ALM wrote ...

Încă două milioane de "refugiaţi" în următoarea perioadă! Dar dacă sunt numai bărbaţi tineri? Hmm, probabil că prietenii dvs nu au probleme hormonale! Asta nu mai este migraţie, este cotropire paşnică! Pardon, nu numai "!" ci şi PUNCT!
[/justify]

Sunteti generos sa spuneti cotropire pasnica. Eu cand m-am dus in alta tara, grija mea a fost sa respect cultura si legile bastinasilor, adica sa nu o alterez nici macar comportamental. Tinand cont de ceea ce au facut in vestul Europei eu zic ca migratia lor este echivalenta cu o virusare...Au dat dovada de rasism si intoleranta mistica la superlativ..

[ Edited Tue Sep 29 2015, 12:22PM ]
Back to top
Mihais
Tue Sep 29 2015, 01:21PM

Registered Member #2323

Boribum wrote ...

Mihais wrote ...

Daca pt asta trebuie strigat Deus Vult ori Sieg Heil,strig ce trebuie.Faptul ca zbieri ceva,orice,dovedeste ca esti viu.

Aici trebuie sa recunosc ca m-ai încuiat si ma faci sa neg orice fel de umanism : pe omul care zbiara Sieg Heil nu-l prefer viu în niciun fel Hai mai bine sa inventam altul,un strigat de orice altceva decât de sânge,ca niciodata chestiile astea nu se termina cu bine. Nici Deus Vult,nici Allah Akbar,ca-i tot un drac si tot rahat raspândesc.

Asa ne trebuie,daca n-am lasat cerul în pace cu astrii lui frumosi si l-am umplut cu tot soiul de fiinte închipuite care,iata,ne duc la batalii ! Ne batem de mii de ani pentru prostii. Suntem milenari

Nu-i vorba de ce ne place,ci de ceea ce trebuie. Iar in materie de sloganuri,vorbele-s multe,ideile cateva.S-a tot incercat inventarea omului nou si a iesit o mizerie mai mare ca orice altceva.
Io is pragmatic,deci invat din trecut ce merge.Si merg cateva chestii simple,care sa-i induca omului ideea ca exista ceva mai important decat el,deci poa' sa moara linistit
1.Astia suntem noi,aia de acolo is ei.E bine cand ii jefuim si-i luam sclavi.E rau cand e invers.Stai linistit,ostas,copiii nostri o vor duce bine cand invingem,dar fa bine si lupta ca lumea sa nu fim invinsi.Pe scurt ,patriotismul.
2.Zeul nostru e cel mai tare si va asteapta X beneficii,dupa ce muriti Pe scurt,utilizarea credintei.
3.Noi suntem cei mai tari,iar copiii nostri vor mosteni pamantul.Exceptionalismul.
Individual merg de minune,dar combinate is ceva aparte.Ies niste chestii grozave,dupa care se scriu carti si se fac filme sute si mii de ani dupa

S-au mai incercat tot soiul de chestii,gen sa murim pt clasa muncitoare,egalitatea intre oameni si alte prostii,dar n-au functionat.Au dat gres lamentabil.
Asa ca sorry,nu ma bag in afaceri care dau faliment.

Back to top
Mihais
Tue Sep 29 2015, 10:31PM

Registered Member #2323

Ca zicea Boribum de geniile vestului.
Tov VV Putin a vorbit f urat despre califat.Si despre Yalta a vorbit.Si despre nazistii cei rai,niste califati trecuti.

Traducere pa rumanski:frati nemti si frantuji,ii bat io pe aia rai.Voi uitati de sanctiuni,de Ucraina,
Moldova.In cadrul UE nu comentati de amicii Tsipras si Orban,ca si de cei care vor descoperi ca iubesc Rusia.
Americanii is prosti doar uneori,asa ca incep sa ne asigure spatele,dand una peste ochii nemtilor.
Si ca tot vorbeam de faptul ca volens nolens babulanii=radicalism european.Mai=totodata si cresterea influentei ruse.
Fara babulani,pe langa beneficiile discutate ii tinem si pe rusi departe.

[ Edited Tue Sep 29 2015, 10:39PM ]
Back to top
djebel
Wed Sep 30 2015, 02:18AM
Registered Member #3603

Coincidenta sau nu, tarile care nu au acceptat cotele obligatorii de refugiati (mai putin Romania) sunt cele care acum cateva luni se dadeau de ceasul mortii sa se ridice sanctiunile impuse Rusiei.
Back to top
Mihais
Wed Sep 30 2015, 06:03AM

Registered Member #2323

Iar acum au o alta problema.Cui sa ii mai pese de rasarit?Da-i incolo de fascisti rasisti.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 ALM (30 Sep 2015, 19:21)
IoanS
Wed Sep 30 2015, 07:50AM
Registered Member #10285

Dar Merkel acuza acum cateva luni ca experimentul "integrarea orientalilor" a dat faliment... N-am citit aici nici o abordare d.p.d.v antropologic. Nu-i vorba de rasism , ci de antropologie. Se stie ca democratia nu este acceptata de fel de cei din Orientul Apropiat..Ce-au facut americanii ? Deci este clar ca o anumita masa de orientali, desantata in Europa, se banctustanizeaza si incepe sa-si croiasca propriul univers dupa chipul si asemanarea celui de acasa...Asa apar conflictele..
Putem continua discutand despre formele de organizare din Orientul Apropiat, din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre.. Eu, ca pasionat de istorie, am observat un numitor comun specific legislatiilor tuturor acestor forme de organizare: legile dure ! Sunt legi care inca se aplica acolo, contravin drepturilor omului , dar tin sub control multimile...
Deci de ce sa importam o problema ?

[ Edited Wed Sep 30 2015, 08:07AM ]
Back to top
IoanS
Wed Sep 30 2015, 08:14AM
Registered Member #10285

Si continui.. Acele legi dure de care pomeneam mai sus sunt similare celor din evul mediu european. Este un decalaj social sau ceva ce nu poate fi schimbat ? Deci europeanul a dat curs unei evolutii sociale, a renuntat la cinism pt a se guverna; orientalul nu. Si iata ca nici macar acum cand informatia circula, avem tehnologie cat cuprinde, Orientul nu renunta la legile dure de stapanaire a maselor ! Putem da vina exclusiv pe antropologie, dar eu cred ca-i vorba si de religie. La ei nu exista si "intoarce si celalalt obraz"...
Back to top
djebel
Wed Sep 30 2015, 09:37AM
Registered Member #3603

Sincer, nu am vazut la dvs. nici cea mai mica schitare a gestului de a intoarce si celalalt obraz.

Sa analizezi problema dpddv antropologic nu mi se pare cea mai inspirata abordare. Bazazandu-se pe antropologie (Herrenvolk), altii si-au construit politica de stat si au facut rahatul praf. Am doar o singura intrebare pe care v-o adresez si cu care, iata, risc sa va tulbur feng shui-ul, karma, horoscopul, alinierea cu astrele: ce culoare are camasa dvs? Neagra, bruna sau verde ca nu m-am prins inca?

[ Edited Wed Sep 30 2015, 10:16AM ]
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Boribum (30 Sep 2015, 11:48)
ALM
Wed Sep 30 2015, 10:32AM
Registered Member #2039

IoanS wrote ...

Si continui.. Acele legi dure de care pomeneam mai sus sunt similare celor din evul mediu european. Este un decalaj social sau ceva ce nu poate fi schimbat ? Deci europeanul a dat curs unei evolutii sociale, a renuntat la cinism pt a se guverna; orientalul nu. Si iata ca nici macar acum cand informatia circula, avem tehnologie cat cuprinde, Orientul nu renunta la legile dure de stapanaire a maselor ! Putem da vina exclusiv pe antropologie, dar eu cred ca-i vorba si de religie. La ei nu exista si "intoarce si celalalt obraz"...

Într-adevăr, lăsând antropologia pe seama celor care ştiu cu ce se mănâncă, este vorba de cultură. Cândva, hăt departe în timp, Orientul a fost purtătorul fanionului culturii în lume. Astăzi cultura orientală este precum planta cartofului - partea bună este sub pământ. Părerea mea, de vină este religia. Europa şi parte din Asia au adoptat forme ale religiei creştine, mult mai permisive decât mahomedanismul. Coranul şi muftii lui au adoptat o poziţie intransigentă faţă de abaterile de la "învăţămintele" lăsate de Profet, aproape orice abatere însemnând pedeapsa cu moartea. Aşa au reuşit să păstreze religia "pură", cum era atunci când Muhammad a început să o noteze (610-632). Toate descoperirile ştiinţifice care au urmat, au trecut ca rapidul prin haltă prin religia musulmană (Islam), singura înţepenită în Evul Mediu timpuriu.

De ce a rămas atât de "pur" Islamul? Părerea mea, deoarece este convenabil celor care iau decizii (numai bărbaţii) în statele musulmane. O populaţie care-şi începe viaţa sub "cultura" Islamului este uşor de manevrat, orice abatere "gravă" de la dogmele vechi (sau mai noi) fiind pedepsită extrem de dur (tăieri de membre, lapidări, decapitări şi alte metode barbare).

Personal sunt curios cum va evolua în Europa "ciocnirea religiilor". Nu este o problemă simplă, Coranul specificând că cine nu a îmbrăţişat religia islamică este "necredincios" şi trebuie înlăturat (ucis).

Completare:
Cel bănuit şi învinuit că le ştie pe toate este foarte enervant, mai ales pentru cei care, oricum, le ştiu pe toate.

[ Edited Wed Sep 30 2015, 12:27PM ]
Back to top
Boribum
Wed Sep 30 2015, 11:47AM
boribum
Registered Member #2395

Poate pentru ca ultimii mari "antropologi" si-au terminat "carierele" la capatul unei funii, la Nüremberg,poate de-aia nu se vorbeste "antropologie" ! Dar nu e totul pierdut,putem sa reînviem flacara studiului raselor,sa revenim la superiori si inferiori,sa facem cataloage si planuri pentru cei care nu corespund ! E posibil,pentru fiii Geei nicio tâmpenie nu pare prea mare si toate sunt reproductibile.

Înainte de a afirma "cu subiect si predicat" ce propovaduieste Coranul poate reusim sa nu mai facem amestecuri între rase si religii,deja. "Tuciuriii" si "ciocolatiii" perceputi ca fiind fideli ai Coranului,care care face si drege (stim noi,stim bine!) si rezultanta : tuciuriii = Coran = nasol. Orice e nasol când e propovaduit de închisi la minte : si Coranul,si Tora,si Biblia,si chiar si antropologia. Si când obtuzul mai are si interese economice,si când i se mai si da apa la moara,atunci sa vezi distractie.

@ Mihais : nu am priceput prea bine ce ai vrut sa spui în legatura cu nea' Putin. Din ce am priceput,americanul nu-l ia în calcul de niciun fel,francezul pe o pozitie toatal diferita de-a rusului si neamtul...are probleme la autoturism.

Back to top
chimistul
Wed Sep 30 2015, 05:41PM
Registered Member #1234

Parlamentul rus a aprobat în unanimitate utilizarea forței militare în Siria pentru a lupta împotriva ISIS

Russian parliament unanimously approves use of military in Syria to fight ISIS
LINK

Russia goes to war with ISIS: Why and how?
LINK
Russian anti-terror op in Syria
LINK
Back to top
djebel
Wed Sep 30 2015, 07:22PM
Registered Member #3603

ISIS e doar pretextul. Fara Bashar al-Assad Rusia pierde capul de pod din Meditereana. Acum se bate cu ISIS, maine se va bate cu rebelii, poimaine cu oricine se opune lui Bashar. In contextul actual cred ca spera ca lumea sa uite si de Ucraina, si de Crimeea, si de sanctiuni. Mari luptatori pentru libertate!
A-propos, parlamentul rus nu e acelasi care a aprobat si anexarea Crimeei?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF