Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: Arta guvernarii

<< Previous thread | Next thread >>
NOI VREM !!!
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Sun Dec 20 2009, 10:38AM
arcan
Registered Member #566

Sunt 100% de acord cu introducerea stagiului militar.
Si sunt in total dezacord cu angajarea in structuri SNS a tinerilor fara stagiul acesta , mai ales ca li se da armament pe mana....
Back to top
Contele
Sun Dec 20 2009, 11:02AM
"ATUM" - RA.
Registered Member #2201

NOI VREM:
- Blocarea proiectului "Rosia Montana" !
Proiectul "Rosia Montana Gold Corporation" va fi cea mai mare ESCROCHERIE a tuturor timpurilor realizata in complicitate cu Satul Roman prin autorizare si garatare guvernamentala.
- Romania, primul stat al Natiunlor Unite, membra NATO este condusa spre aderare la un grup infractional si va deveni infractoare daca va sprijini sub orice forma aceasta asociatie !

Cu consideratie Contele.

[ Edited Sun Dec 20 2009, 02:29PM ]
Back to top
1\*
Sun Dec 20 2009, 11:09AM
Forta fara ratiune se surpa sub propria greutate Horatiu
Registered Member #1808

@Conte, te-as ruga sa deschidem un topic nou cu Rosia Montana, eu am ceva probleme cu deschiderea unui Topic Nou, nu stiu ce se intampla...sunt foarte interesat de un asa subiect, am si postat deja prin topicul cu ASA NU...sunt dispus sa ma bat pana la ultima picatura pentru Stoparea acestui proiect, este pacat sa-l "diluam" prin alte topicuri, multam fain Conte
Back to top
Boribum
Thu Dec 24 2009, 01:23PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Sunt 100% de acord cu introducerea stagiului militar.
Si sunt in total dezacord cu angajarea in structuri SNS a tinerilor fara stagiul acesta , mai ales ca li se da armament pe mana....

Cred ca la noi,în România,stagiul militar obligatoriu si-a demonstrat pe deplin "eficienta" în Dec.'89. E pierdere de resurse si timp pentru tara. În schimb,un serviciu de rezervisti pe baza de voluntariat ar putea fi mult mai benefic. Meseria armelor e o meserie în sine,si cere printre altele si dedicatie. Un exemplu :cadrele blocate în formarea unor tineri care oricum nu vor sa faca armata,pot fi folosite mult mai bine în alte parti. Iar cei ce sunt încadrati în SNS trebuie sa urmeze o pregatire specifica,sa semneze un contract...chestia cu "datul armelor pe mâna" nu e chiar o asa de mare problema. Si padurarii au arme,dar asta nu-i face nici mai destepti si nici mai prosti decât media cetatenilor. Nu ?

[ Edited Thu Dec 24 2009, 01:24PM ]
Back to top
apkah
Thu Dec 24 2009, 03:17PM
arcan
Registered Member #566

Sunt de acord ca eficienta stagiului nu era cea care ar fi trebuit...Dar sa nu uitam ca dupa `89 nu au mai fost militarii in termen la munci .Au facut ceva mai multa armata.Iar la armele considerate de elita gen parasutisti sau vanatori de munte chiar au invatat ceva despre arme si efectul lor.
Din acest motiv voi nuanta putin :
in Israel din cate stiu nu e obligatori stagiul militar.Dar toti il fac si femei si barbati pentru ca nimeni nu ii angajeaza fara el.
Deci nu pot fi deacord ca oameni fara stagiul militar sa fie angajati in SNS din doua motive :
1. in situatii limita nu va face uz de arma din nestinta sau de fric, si va muri cu tot cu arma , sau mai rau vor muri altii.
2. un astfel de neinstruit care face uz de arma , pune in pericol mult mai multe vieti , inclusiv pe a lui.Va actiona cum a vazut el in filme gen Rambo.
Parerea mea
Back to top
msimula
Thu Dec 24 2009, 03:39PM
Registered Member #2287

Ce parere aveti despre modul cum se face armata in Elvetia ?
Back to top
Boribum
Thu Dec 24 2009, 04:04PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Sunt de acord ca eficienta stagiului nu era cea care ar fi trebuit...Dar sa nu uitam ca dupa `89 nu au mai fost militarii in termen la munci .Au facut ceva mai multa armata.Iar la armele considerate de elita gen parasutisti sau vanatori de munte chiar au invatat ceva despre arme si efectul lor.
Din acest motiv voi nuanta putin :
in Israel din cate stiu nu e obligatori stagiul militar.Dar toti il fac si femei si barbati pentru ca nimeni nu ii angajeaza fara el.
Deci nu pot fi deacord ca oameni fara stagiul militar sa fie angajati in SNS din doua motive :
1. in situatii limita nu va face uz de arma din nestinta sau de fric, si va muri cu tot cu arma , sau mai rau vor muri altii.
2. un astfel de neinstruit care face uz de arma , pune in pericol mult mai multe vieti , inclusiv pe a lui.Va actiona cum a vazut el in filme gen Rambo.
Parerea mea

În Israel,serviciul militar este obligatoriu,3 ani pentru barbati si 2 pentru femei. Exceptia o fac arabii israelieni si evreii Haredim (cei care fac studii religioase). În Elvetia,armata este organizata pe principiul militiei civile si statul nu se joaca cu serviciul militar.

Despre serviciul militar obligatoriu de la noi,personal l-am efectuat la o unitate de parasutisti,la 6 ani dupa Revolutie (Bat.495 Mis.Spc,nu cred ca mai e nimic secret). Ei bine,pe cât de special era batalionul ala,pe atât de inutil era ce faceam noi acolo. Cert,se spune ca armata de conscriptie o faci un an si o povestesti o viata,dar nu asta ar trebui sa fie. Singurul lucru pe care l-am vazut erau cadre albe la fata când mergeam la salt si un grup "asalt" incapabil sa puna în baterie un AG-9 în mai putin de 30 de minute,si-atunci cu degetele prinse în afet. În rest,anecdote. Nimic profesional.
Chiar crezi ca un tip care a facut armata "la gramada" prezinta o garantie ? Am mari dubii.

P.S Cei încadrati în SNS,daca postul lor prevede si înarmarea,mi se pare normal sa efectueze o instructie cu armamentul. Cunosc personal oameni care au facut armata,au livret militar si totusi nu stiu pe unde iese glontul din pusca.

[ Edited Thu Dec 24 2009, 04:08PM ]
Back to top
apkah
Thu Dec 24 2009, 04:43PM
arcan
Registered Member #566

Si cu cele de mai sus sunt decord .Cu Israelul nu stiam chiar sigur , cert e ca se face serviciul militar obligatoriu.
Totusi ce ne facem cu politistii care nu au stagiu si au tras 3 cartuse in scoala ?
Back to top
Boribum
Thu Dec 24 2009, 04:52PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Totusi ce ne facem cu politistii care nu au stagiu si au tras 3 cartuse in scoala ?

În primul rând,nu-i dotezi cu arme de foc,daca nu esti sigur ca le pot stapâni.În al doilea rând,atunci când o faci îi trimiti întâi sa faca un stagiu de initiere,îi perfectionezi continuu (sedinte de tragere periodice) si nu în ultimul rând le acorzi o formare de prim-ajutor medical de urgenta.

Înainte de a trage însa cu arma e necesar sa vezi cum stau cu psihicul. Si,dupa ce vad pe strada,nici niste sedinte de jogging nu ar fi rele... .
Back to top
apkah
Thu Dec 24 2009, 05:14PM
arcan
Registered Member #566

Inca o data nu pot fi decat deacord cu tine....
Din pacate tot mai multi obezi in structuri si in natiune, si tot mai multi incompetenti ....

p.s nu e cazul in structurile de interventie, cu mici exceptii pe unde sefii sunt prea ingaduitori...

[ Edited Thu Dec 24 2009, 05:15PM ]
Back to top
Boribum
Thu Dec 24 2009, 06:01PM
boribum
Registered Member #2395

Sincer,problema nu cred ca este a unitatilor speciale si/sau specializate. Unitatile acestea,cu munca multa si dedicatie pe masura,pot ajunge sa aiba rezultate foarte bune. Problema este a "masei" de politisti,jandarmi,militari. Felul în care sunt recrutati,instruiti si întretinuti.

Problema conscriptiei mai este una : altadata toate unitatile erau încadrate cu militari în termen. Hai sa spunem ca se revine la sistemul acela. Ce faci militarii aceia când trebuie sa pleci în operatiuni exterioare ? Duci soldatul ...escu în Afghanistan ? Hai sa zicem ca-l duci. Hai sa zicem ca e si pregatit pentru asta. Dar daca "...escu" moare acolo,îti dai seama ce ar însemna asta pentru civilii de acasa ? Ca sa nu mai spun ca într-o societate precum cea româneasca din ziua de azi,lucrul asta ar fi înca o moneda de schimb pentru politicieni. Ca sa nu mai vorbim despre cazul în care "...escu" refuza participarea la conflict (motive religioase,personale,amândoua...)

De fapt,societatea a evoluat,datele problemei s-au schimbat,iar renuntarea la serviciul militar obligatoriu este -cred- doar benefica. Educatia tinerilor se poate face si altfel decât prin armata...poate începând cu scoala primara.
Back to top
apkah
Thu Dec 24 2009, 06:17PM
arcan
Registered Member #566

Ce sa spun , nu sunt de acord cu tot...cand lucrtam in Armata , primeam periodic recruti fiind un timp centru de instructie unitatea mea.Am avut numeroase cazuri in care tinerii au vazut prima data un tren cand au venit in armata.Sau un telefon etc.
Pentru acei oameni armata a fost o mare scoala , plecand mult mai cultivati dacat cand au venit.

p.s. pentru cazul lui escu care e inrolat in armata si se intreaba daca e bine sau nu sa mearga in Afghanistan , voluntariatul care este si acum rezolva dilema.

[ Edited Thu Dec 24 2009, 06:18PM ]
Back to top
Boribum
Thu Dec 24 2009, 06:35PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

Ce sa spun , nu sunt de acord cu tot...cand lucrtam in Armata , primeam periodic recruti fiind un timp centru de instructie unitatea mea.Am avut numeroase cazuri in care tinerii au vazut prima data un tren cand au venit in armata.Sau un telefon etc.
Pentru acei oameni armata a fost o mare scoala , plecand mult mai cultivati dacat cand au venit.

p.s. pentru cazul lui escu care e inrolat in armata si se intreaba daca e bine sau nu sa mearga in Afghanistan , voluntariatul care este si acum rezolva dilema.

Aici îti dau dreptate. Am cunoscut cazuri similare. Ca sa nu mai spun ca multi dintre ei zburasera prima data cu avionul...si mai si coborau din mers.Da,ca "experienta de viata" e bine. Dar : chestia asta nu se petrecea la nivel national,iar menirea armatei nu e sa faca educatie si nici amenajarea teritoriului. Ca poate ajuta la asta,da,dar nu e misiunea principala... . Si-apoi,pe lânga cei câtiva care au avut sansa de a servi într-o unitate mai de Doamne-ajuta,ceilalti,cei care au facut doar metroul pe sub paturi,e ceva mai mare.

Bun si cu voluntariatul ! Dar cum faci atunci când ai posturile asigurate cu miltari în termen ? Economic si social vorbind,cred ca ideea profesionalizarii e mult mai benefica. Daca e vorba,însa,de mentinerea unui spirit patriotic al maselor, serviciul militar ca rezervist ar putea fi o solutie.

Ma rog,vorbim noi vorbim,dar uite ca în vremurile astea e mai greu sa platesti soldele alora deja în serviciu... .
Back to top
apkah
Thu Dec 24 2009, 07:14PM
arcan
Registered Member #566

Pai profesionalizarea exista.Nu are prea mari avantaje dupa parerea mea......
Totul e facut fara cap , haotic si tipic romanesc, adica aiurea.

[ Edited Thu Dec 24 2009, 07:14PM ]
Back to top
Surry
Thu Dec 24 2009, 07:31PM
Cogito
Registered Member #1945

adevar graiesti!Tot respectul!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF