Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General
 
<< Previous thread | Next thread >>
Marea escrocherie ascunsa sub "Rosia Montana"
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
chimistul
Sun Dec 25 2011, 10:00AM
Registered Member #1234
Joined: Fri Oct 17 2008, 06:47PM

Posts: 603
Thanked 149 time in 96 post
Videoclip american despre ROSIA MONTANA
Rosia Montana Cyanide open-pit in the heart of Carpathian garden (eseu)

Back to top
chimistul
Sun Dec 25 2011, 09:43PM
Registered Member #1234
Joined: Fri Oct 17 2008, 06:47PM

Posts: 603
Thanked 149 time in 96 post
Nu ştiu cât adevar este în acest material dar dacă este adevărat numai 1% şi tot este de ajuns deci îl ataşăm şi pe el aici pentru a ne face o imagine mai bună

secretul-afacerii-de-la-rosia-montana.pdf
Back to top
Petraeus
Mon Dec 26 2011, 12:11PM
Registered Member #4622
Joined: Mon Oct 31 2011, 04:35PM

Posts: 10
Thanked 0 time in 0 post
Foarte sugestiv documentar. E bine sa fie ''imprastiat'' pe net. Stie cineva o metoda de al distribui masiv ?
Back to top
Radu89
Mon Dec 26 2011, 01:10PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Citisei in tineretea mea cartea lui John Perkins iar daca aceasta chestiune ar fi noua lor sarcina , nu m-ar mira. Ai nostri vor spune ca prin procesarea resurselor noastre de catre altii , ne vom putea achita datoriile noastre externe ( asta incluzand si dobanzile ) insa realitatea ar fi destabilizarea economiilor lumii pentru a promova globalizarea.Dar ma intreb daca treaba cu Bechtel e tot manaria lor sau ne-am obisnuit noi asa sa ne furam unii pe altii.Nu de alta , dar cand era vorba de autostrazi acesti AE tot cu Bechtel lucrau.

@Petraeus : Google Docs, scritube , scribd si care or mai fi.
Back to top
Stel
Tue Dec 27 2011, 02:31PM
Registered Member #2461
Joined: Fri Jan 08 2010, 08:06AM

Posts: 981
Thanked 56 time in 43 post
Sigur ca da! Este un sistem inchis, o elita mondiala care face numai afaceri "in familie". Atunci cand FMI imprumuta Romaniei bani, ii spune clar ca sunt pentru infrastructura, pentru autostrazi. Adica, imprumutam bani pe termen lung ca sa-i calcam sub roti, cand de fapt acesti bani ar trebui astfel investiti in sectorul productiv incat sa produca alti bani. Problema autostrazilor s-ar putea rezolva printr-o licitatie internationala si cedarea taxei de autostrada firmei contractante pentru o perioada de, sa spunem... 20 de ani.

Dar FMI spune: "NU! Construiti autostrada Transilvania! Dar nu cu cine vreti voi ci cu Bechtel! La pretul pe care il cere Bechtel! Ei sunt din familie, asa ca banii ajung la noi pe doua cai".

Daca nu ma crezi, vezi ispravile lui Bechtel in Brazilia.

Dupa acelasi model, orice ai vrea sa faci trebuie sa faci cu cei din familia "nasului", pentru ca aceasta familie detine monopolul "know how"-ului...
Back to top
chimistul
Sat Apr 14 2012, 02:00PM
Registered Member #1234
Joined: Fri Oct 17 2008, 06:47PM

Posts: 603
Thanked 149 time in 96 post
Rosia Montana nu e de vanzare!


Back to top
Radu89
Tue Apr 17 2012, 01:17PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post


Back to top
Radu89
Thu Jun 21 2012, 11:46AM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Good evening!
My name is Maia Morgenstern and I want to make a donation for all those who really need Gold.
Here it is, ladies and gentlemens. Take all my gold away. Just leave us alone and in peace.
A man values more than the gold he wears.
Likewise, a country.
Back to top
Radu89
Wed Sep 05 2012, 02:45AM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Roşia Montană şi 'războiul aurului' lung de un deceniu al României (BBC)

Oraşul transilvănean Roşia Montană s-a aflat în centrul unei dezbateri îndelungate în România, în contextul în care politicienii examinează dacă să dea undă verde unei mari exploatări a unei mine de aur din regiune. Un spot publicitar transmis cu regularitate surprinzătoare la postul naţional de televiziune, în toamna lui 2011, i-a atras atenţia semnatarei articolului publicat luni de BBC, Tessa Dunlop, asupra localităţii de munte din Transilvania, Roşia Montană. O femeie din zonă făcea apel la telespectatori să înţeleagă situaţia critică a celor care locuiesc acolo. Nu există locuri de muncă, a spus ea, iar Roşia Montană trebuie să reînceapă extragerea aurului pentru a le oferi un viitor localnicilor.

România este una dintre cele mai sărace ţări ale UE, iar şomajul este ridicat, astfel încât promisiunea că investitori străini doresc să redeschidă mina din perioada comunistă pare a fi mult necesarul colac de salvare, notează jurnalista britanică. Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) este compania din spatele proiectului, care a fost mai întâi discutat la mijlocul anilor 1990. Potrivit acestuia, noua mină ar putea aduce economiei româneşti beneficii în valoare de 19 miliarde de dolari (12 miliarde de lire) şi crea mii de locuri de muncă.

Este o propunere ispititoare pentru o ţară care a primit ajutor financiar de la FMI în 2009. Cu toate acestea, după mai mult de un deceniu, politicienii continuă să tergiverseze dacă să dea sau nu undă verde proiectului. Românii şi-au făcut o părere cu privire la Roşia Montană şi nu toată lumea nutreşte simpatie faţă de situaţia grea a şomerilor localităţii.

'Dacă acest proiect începe, viaţa s-a terminat pentru mine', a afirmat Sorin Jurcă, vicepreşedintele Fundaţiei Culturale Roşia Montană. ''Îmi voi pierde casa, mormintele părinţilor mei, biserica şi patrimoniul care ne aparţine tuturor. Industria minieră este foarte poluantă, vor folosi tone de dinamită in fiecare zi. Gândiţi-vă la zgomot, la toxicitate - viaţa de aici va deveni imposibilă', spune el.

RMGC vrea să redezvolte o mină de aur care a fost deschisă mai întâi în perioada comunistă. Jurcă a înfiinţat un grup de opoziţie - Fundaţia Culturală Roşia Montană - şi încearcă să-i facă pe cei mai mulţi să fie capabili să spună 'Nu' în acest fost stat comunist. Organizaţia sa este parte a unui grup mai mare de ONG-uri internaţionale şi grupuri de acţiune din România, care până în prezent au reuşit să facă să stagneze proiectul.

Cea mai proeminentă este Asociaţia Alburnus Maior, condusă de carismaticul fermier Eugen David. 'Nu există niciun compromis', spune el. 'Mi-am găsit locul într-o familie mare de anarhişti, ecologişti şi anti-multinaţionalişti. Societatea civilă a crescut - ne-am reunit în jurul unei cauze clare', a subliniat el.

Cu toate acestea, combatanţi precum Sorin Jurcă şi Eugen David sunt în minoritate. Vizitele jurnalistei la cafeneaua oraşului nu i-au lăsat nicio îndoială că opinia majoritară este în favoarea proiectului. 'Este singura noastră şansă de a munci', i-a spus un localnic. 'Ultimele trei generaţii ale familiei mele au fost mineri şi vreau să lucrez ca miner', spune un altul. 'Majoritatea oamenilor vor ca mina să meargă mai departe', adaugă el.

Aproape toată lumea cu care s-a întâlnit Tessa Dunlop în oraş a părut să fie angajată a RMGC - excavând, restaurând şi aşteptând deschiderea minei. Conform RMGC, 95% dintre localnici vor ca proiectul să înceapă iar oraşul este împânzit cu bannere galbene agresive care amintesc oricărui trecător că acesta este un oraş minier.

Pentru moment, această afirmaţie rămâne prezumtivă, dar dacă directorul general al RMGC, Dragoş Tănase, îşi atinge obiectivul, va deveni din nou o realitate. 'România are o şansă uriaşă cu mineritul. Dacă vom dezvolta cu adevărat această industrie vom putea dezvolta zeci de mii de locuri de muncă în zone ca Roşia Montană', i-a spus el jurnalistei. 'Dacă mina nu porneşte, acest sat va muri', a avertizat el. Tănase a dorit de asemenea să-şi prezinte ''acreditările româneşti': 'M-am născut în România, am crescut şi am trăit în România'.

Accentul pus pe naţionalitatea sa este de înţeles, având în vedere că RMGC este în proporţie de 80% deţinut şi finanţat de Gabriel Resources - o companie minieră canadiană. Guvernul român deţine restul de 20% participaţie. Mulţi din ţară sunt îngrijoraţi că a da undă verde pentru proiect ar însemna să cedezi cele mai valoroase bunuri naturale ale României - şi patrimoniul său antic.

În subteran, Tănase o duce pe jurnalistă într-un tur al galeriilor miniere romane uimitoare, vechi de 2000 de ani. Compania admite că unele secţiuni ale minelor antice vor fi distruse de noua carieră - alături de piscurile a patru munţi locali. Dar compania promite, de asemenea, să investească în patrimoniul oraşului, să-l transforme într-o atracţie turistică odată ce mina va fi epuizată de rezervele sale de aur. 'După ce terminăm aici, nu se va observa că a fost o mină', spune Tănase. 'Vom lua banii obţinuţi de la mină şi îi vom investi în patrimoniul de la Roşia Montană. Vom investi în hoteluri şi dezvoltare durabilă', a afirmat el.

Jurnalista britanică i-a sugerat unui alt oponent experimentat al proiectului Roşia Montană, Mircea Toma, că ar merita să se sacrifice un număr de galerii romane în prezent inaccesibile dacă compania minieră finanţează conservarea altora. El nu a fost impresionat. 'Câte coloane ar fi rezonabil să se conserve din Acropolele grecesti, a fost răspunsul lui dispreţuitor. Opoziţia implacabilă a lui Toma faţă de proiect merge mai departe decât o simplă preocupare pentru conservarea patrimoniului. El nu are încredere în capacitatea guvernului român de a gestiona un astfel de proiect important. 'Aceasta nu este o luptă între societatea civilă şi o companie privată, ci o luptă între noi şi stat, iar statul este suspectat de corupţie', spune el.

Teama de corupţie şi o lipsă de încredere în sistemul politic românesc a unit mulţi oponenţi ai proiectului Roşia Montană. Reticenţa guvernului de a publica contractul semnat cu RMGC a exacerbat suspiciunile că ar exista ceva de ascuns. Teama de un eşec politic în a da undă verde minei este mare în rândul politicienilor ţării, în pofida beneficiilor economice pe care le-ar putea aduce mina. Fostul ministru de finanţe, Sebastian Vlădescu, consultant al companiei RMGC, i-a spus jurnalistei britanice că, atunci când se afla în guvern mulţi politicieni, inclusiv preşedintele Traian Băsescu, au fost în favoarea proiectului.

Vlădescu a afirmat că politicienii erau înclinaţi să temporizeze când venea vorba de decizii majore, temându-se de acuzaţiile de luare de mită - cu toate acestea nefondate - lansate de opoziţie şi mass-media privind contractele mari. 'Când tai pensii şi salarii nimeni nu presupune că poţi fi mituit pentru aceasta. Atunci când este vorba de un proiect de 1,5-2 miliarde de dolari instantaneu o discuţie despre o potenţială mită va începe', spune Vlădescu. 'Este ceva ce politicienii evită întotdeauna, astfel încât să nu fie folosit în campanii împotriva lor', a precizat el.

Nu au fost formulate acuzaţii de corupţie împotriva RMGC, dar problemele emoţionale legate de aurul de la Roşia Montană înseamnă că proiectul minier a devenit un fel de potir otrăvit pentru guvernele succesive. În contextul în care disputele politice din ţară s-au accentuat în această vară după o încercare nereuşită de a-l demite pe preşedintele Băsescu şi în contextul apropiatelor alegeri legislative, ministrul mediului, Rovana Plumb, este precaută în comentariile sale cu privire la viitorul Roşiei Montane.

'Noi credem că problema are implicaţii atât de mari pentru societatea românească şi a generat o reacţie negativă atât de amplă, încât trebuie tratată cu cea mai mare seriozitate', a afirmat ea. 'Dezvoltarea corectă a procesului de luare a deciziilor nu poate fi condiţionată de timp şi nu este exagerat să se evalueze cu atenţie proiectul timp de mai multe luni suplimentare', e relevat Rovana Plumb.

Prin urmare, pentru moment, perioada de aşteptare privind viitorul Roşiei Montane va continua. A mineri sau a nu mineri, aceasta este întrebarea care rămâne, conchide semnatara articolului.

Sursa : LINK

Primita pe e-mail :

1 septembrie 2012
Stimati jurnalisti,

Romania intra oficial in epoca de aur
Proiectul cu cianuri de la Certej a primit acord de mediu

Asociatiile Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu,Alburnus Maior si Re.Generation condamna emiterea recenta a acordului de mediu pentru proiectul Certej, prima exploatare a aurului la scara larga pe baza de cianuri din Romania. Proiectul minier propus la Certej, judetul Hunedoara, de catre compania canadiana Eldorado Gold Corporation prin intermediul societatii Deva Gold a primit acordul de mediu din partea Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Timisoara, creand astfel un precedent extrem de periculos pentru Romania. Gasiti mai multe informatii in comunicatul de presa si in factsheetul atasate.

O zi buna,
Eugen David
Presedinte Alburnus Maior



cp_acordmediucertej.doc
factsheet_certej_ro.pdf
Back to top
Boribum
Wed Sep 05 2012, 03:34PM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Compania admite că unele secţiuni ale minelor antice vor fi distruse de noua carieră - alături de piscurile a patru munţi locali. Dar compania promite, de asemenea, să investească în patrimoniul oraşului, să-l transforme într-o atracţie turistică odată ce mina va fi epuizată de rezervele sale de aur. 'După ce terminăm aici, nu se va observa că a fost o mină', spune Tănase. 'Vom lua banii obţinuţi de la mină şi îi vom investi în patrimoniul de la Roşia Montană. Vom investi în hoteluri şi dezvoltare durabilă', a afirmat el.

Numai eu cunosc vreo 2 familii care abia asteapta sa se deschida Rosia Montana - Statiune turistica pentru a lasa naibii odata si Coasta de Azur,si Thailanda,si Seychelles. Si cine nu va voi sa vina de bunavoie,va fi obligat...eventual
Back to top
Radu89
Fri Apr 26 2013, 10:41PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Multumim regizorului Fabian Daub pentru acest documentar extraordinar despre Rosia Montana. Speram ca efortul lui si al echipei lui de face ca Rosia Montana sa fie cunoscuta in tara si in lume sa aiba ocazia de a fi fructificat.

Directorul general al companiei miniere explica in acest documentar procedeul de extragere a aurului in felul urmator: "Ce incercam noi sa facem este procesul invers de a pune zahar intr-o cafea. Noi vrem sa luam zaharul din cafeaua voastra"

Daca va place cafeaua indulcita, faceti cunoscut acest documentar despre Rosia Montana si ajutati la salvarea ei prin includerea in patrimoniul UNESCO.

Back to top
Radu89
Sun Jun 09 2013, 06:12PM

Registered Member #918
Joined: Sat Feb 02 2008, 12:38AM

Posts: 1097
Thanked 103 time in 87 post
Acest film se doreste a fi un portret al binecunoscutei localitatii miniere Rosia Montana sub a carei case, gradini, munti si paduri se gasesc cele mai mari zacaminte de aur din Europa. Dupa cum se stie, localitatea - si impreuna cu ea vestigii arheologice, monumente istorice, natura, cultura, comunitate - ar urma sa fie distruse daca firma de minerit RMGC (Rosia Montana Gold Corporation) si-ar realiza proiectul. In urma ar ramane niste cratere si un gigantic iaz de decantare -- mai putin aurul si argintul care vor ajunge pe pietele internationale...
In aceasta ecuatie localnicii se vad pusi, aproape zilnic, in situatii dificile, conflictuale, dramatice, uneori tragice. Multi dintre ei au ales sa paraseasca Rosia Montana sperand intr-o viata mai buna altundeva... Si totusi: o mana de 'rosieni', sustinuti de numerosi activisti si prieteni din tara si din strainatate sunt hotarati sa-si apere drepturile, proprietatile si modul de viata. Or, atata timp cat acestia nu-si vand terenurile (si convingerile), proiectul minier nu poate demara -- in ciuda presiunilor politice si a sprijinului mediatic de care beneficiaza compania miniera. Proiectul minier -- in impas. Rosia Montana -- un camp de lupta. Rosienii -- o comunitate divizata, in transee. Si totodata in cautarea unei vieti ...normale, aparent imposibil de gasit.
In acest context cel putin 'delicat', regizorul german Fabian Daub -- un realizator independent din Hamburg, fara legaturi biografice cu Romania si mai ales fara niciun fel de obligatii fata de cele doua 'tabere' -- ii invita pe localnici sa-si spuna propriul punct de vedere, indiferent ca sunt "pro" sau "contra" proiectului minier. Montate in stilul documentarului 'observational', fara naratiune, acompaniate si discret 'comentate' doar de muzica cu caracter folcloric si world music (Maria Tanase, trupa Zarada), interviurile, declaratiile, confesiunile localnicilor vorbesc de la sine si ii dau ocazia publicului spectator sa-si formeze propria opinie.
Rosia Montana -- un loc la margine de prapastie si-a avut debutul in cadrul Festivalului Filmfest Hamburg, in data de 30. 09. 2012 si la Sibiu, in cadrul Astra Film Fest unde a castigat Premiul special pentru documentarul romanesc.

Cu drag, Fabian Daub, regizor.
Pentru mai multe informatii :
LINK
LINK
Back to top
nadgob
Sun Sep 08 2013, 01:36PM
Registered Member #733
Joined: Mon Oct 08 2007, 12:06PM

Posts: 435
Thanked 44 time in 33 post
Nu stiu daca ati observat, dar de vreo saptamana sunt proteste in toata tara. Ce ma doare cel mai tare e ca 90% din televiziuni au tratat cu maximum de indiferenta respectivele evenimente. Cum am vazut si printre bannerele purtate de acesti protestatari, cres ca "presa are lesa". Daca in 2012, televiziunile se bateau sa transmita live-uri din piata, acum au ascuns manifestarile celor din piata. Se pare ca nici pe forum-ul nostru nu nasc vreun sentiment aceste proteste!
Sunt dezamagit!
Back to top
1 User said Thank to nadgob for this Post :
 Karpov (13 Oct 2013, 16:05)
Mihais
Sun Sep 08 2013, 03:48PM

Registered Member #2323
Joined: Mon Nov 30 2009, 11:22PM

Posts: 3943
Thanked 457 time in 321 post
Pai povesteste.Ai fost acolo sau ai colegi care au fost acolo.Indiferent de care parte a baricadei.

Iar ca nu se arata la Tv e firesc.Aia sunt niste prostituate.Dar si irelevant pt. miscare.Ba chiar foarte util.Nici in 89 televiziunea de partid si de stat nu a aratat nimic.Nici la bulgari acum cateva luni.Tara arde,iar astia o ard aiurea.Chestie ce trezeste resentimente,care nasc actiune.
Back to top
Ultra'
Mon Sep 09 2013, 12:50PM
Registered Member #2406
Joined: Fri Dec 25 2009, 01:26PM

Posts: 440
Thanked 52 time in 38 post
Mihais wrote ...

Pai povesteste.Ai fost acolo sau ai colegi care au fost acolo.Indiferent de care parte a baricadei.



Hai in strada sa vedeti cu ochii vostri! Indiferent de ce parte a baricadei sunteti!






[ Edited Mon Sep 09 2013, 12:53PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ultra' for this Post :
 spk (09 Sep 2013, 16:20)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.