Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Marea escrocherie ascunsa sub "Rosia Montana"
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
nadgob
Sat Sep 14 2013, 03:51AM
Registered Member #733

ALM wrote ...

Cred că rămâne ... nemăritată!

Domnule, mai citeste inca o data ce vrea domnisoara! Vrea sa-l converteasca pe jandarmul in cauza la activism, nu cel de partid, pe care cred ca-l practicai dumneata, ci la unul social- ecologist!
Cat despre teoria cu RMGC vs Soros, habar nu am care-i adevarul dar sunt sigur ca-n momentul in care dumneata ai aflat de la antena 3 ca Patapievici are teren la Rosia Montana, ai sarit in sus sa-l infierezi cu cuvinte de ocara pe rechinul imobilar care, precum si "agenturili" maghiare, detine "imensa" suprafata de 1 ( unu) metru patrat in zona. Va rog sa nu va mai uitati la televizor! Chiar ajuta!
Cat despre protestatari, nici nu stiu ce sa zic; sunt cei mai nebuni, educati, tineri, frumosi, inteligenti, inspirati protestatari pe care am sa-i vad vreodata ( a dat Soros un ban dar a stiut pe ce, nu??). Eu asa ii vad, chiar daca nu rspecta legea!
Sper ca pe viitor sa cunosc numai asemenea oameni! asta chiar e un lucru imposibil!
Cele de mai sus nu sunt un pamflet; chiar cred ce am scris! Atentie! Din cele scrise pot reiesi puseuri de ura impotriva unei generatii depasite de vremuri si evenimete ( generatie "materializata" virtual de domnul ALM- domnule draga, n-am nimic cu dumneata dar asa simt)dar careia nu-i mai tace melita!
Va rog sa ma intelegeti, sunt sub influenta momentului!

[ Edited Sat Sep 14 2013, 03:54AM ]
Back to top
Boribum
Sat Sep 14 2013, 04:27AM
boribum
Registered Member #2395

nadgob wrote ...

Cat despre protestatari, nici nu stiu ce sa zic; sunt cei mai nebuni, educati, tineri, frumosi, inteligenti, inspirati protestatari pe care am sa-i vad vreodata ( a dat Soros un ban dar a stiut pe ce, nu??). Eu asa ii vad, chiar daca nu rspecta legea!
Sper ca pe viitor sa cunosc numai asemenea oameni! asta chiar e un lucru imposibil!

Cuvintele astea,daca veneau de la un...orice altceva,erau binevenite si atât. Venind de la un om cu solda si nu cu leafa,spun BRAVO !

RMGC-ul ala a fost (este înca?!) o afacere de tip Bechtel. Cât au vrut aia sa faca autostrada în fapt,tot atât au vrut si astialalti sa exploateze aurul. Daca era aur acolo,pâna acum îl luau rusii,îl luau românii,îl luau americanii,dar îl luau. Si nu stateau zeci de ani. Asa,o sa se aleaga România cu niste procese,niste penalizari,si niste bani or sa se duca la ei. Un concern de apartament precum RMGC echivaleaza cu propunerea facuta de Boribum mai demult de a asigura serviciul de politie aeriana al României : voi platiti,si mai vedem noi... .

Pe protestatarii aia,ca i-a platit Söros,ca i-a platit Maica Tereza,nu ma intereseaza. Si pe cei din Piata Universitatii,în 1990,îi platisera legionarii,etc. Asta este,nu poate fi totul platit doar de comunisti !

[ Edited Sat Sep 14 2013, 04:28AM ]
Back to top
ALM
Sat Sep 14 2013, 06:56AM
Registered Member #2039

@nadgob
Domnule, de mult n-am mai avut ocazia să citesc atâtea inepţii într-un singur mesaj. Sunteţi campion la presupuneri fără acoperire! Dar, dacă "momentul" are mai mult de 40°, sunt gata să trec peste aberaţiile pe care le-aţi meliţat ...
N-am scris nicăieri că protestatarii ar fi plătiţi. Cu toate acestea, se pare că dvs ştiţi mai multe. Ştiţi şi unde este casieria?
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 20:15)
Mihais
Sat Sep 14 2013, 08:48AM

Registered Member #2323

Bori,multi presupun de toate in lumea asta,asa ca daca dau si eu cu presupul is in ton cu moda.Presupun ca daca intra un pic niste avocati care au mancat in ziua procesului,RMGCul sfarseste prin a da bani Romaniei.
Iar daca la noi ar exista o farama de independenta in justitie,toate ''marimile'' ultimilor 15 ani ar intra in concediu langa Becali.Da' cum nu poti cere tot odata,sa o luam usurel.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
nadgob
Sat Sep 14 2013, 11:12AM
Registered Member #733

ALM wrote ...

Atenţie, în stradă se confruntă RMGC şi Eldorado Gold (aka George Soros)!

Limitat cu ma vedeti, asta am inteles eu din cele de mai sus: ca in strada, prin intermediul protestatarilor, se confrunta RMCG cu Soros. Astfel, protestatarii RMCG sunt angajati RMCG ( deci platiti) iar protestatarii SRM au in spate pe Soros. @ALM, sunt indreptatit sa cred ca ai lasat sa inteleaga ca ar fi platiti cei de la SRM de Soros?
Sunt sigur ca nu e vina dumitale, asta a spus mass-media mainstream, asa a informat populatia!
Iata raspunsul ONG-urilor ( de bun gust, zic eu, cu o savoare aparte si parfum de "golani", mai nou catalogati drept hipsteri, de parca a fi hipster e un lucru rau):http://m.hotnews.ro/stire/15571869
27 dintre cele mai cunoscute organizatii neguvernamentale cer printr-o scrisoare deschisa ca politicienii "să înceteze denigrarea și culpabilizarea cetățenilor care își exercită drepturile și libertățile democratice în stradă". ONG-urile le cer politicienilor, inclusiv premierului Ponta, sa inceteze "insinuarile" potrivit carora in spatele protestelor s-ar afla agenti straini. ONG-urile reclama revenirea la "metodele propagandei începutului anilor '90".

Reamintim ca premierul Victor Ponta a spus intr-un interviu la Antena 3 ca exista interese straine in spatele protestelor anti-exploatarea de la Rosia Montana.

Scrisoarea deschisa a celor 27 de ONG-uri:

"Noi, reprezentanții organizațiilor semnatare, am constatat în ultimele zile intensificarea insinuărilor la adresa organizațiilor neguvernamentale venite din partea câtorva politicieni, inclusiv din partea prim-ministrului României. Mass media au preluat și amplificat acuzațiile referitoare la presupuse interese ale unor terți pe care le-ar reprezenta acele structuri ale societății civile care ar fi sprijinit protestele împotriva promovării legii de exploatare auriferă de la Roșia Montană.

Acești politicieni, susținuți cu rea credință de o parte din mass-media încearcă să submineze motivele reale pentru care au ieșit în strada zecile de mii de manifestanți. Noi, organizațiile neguvernamentale, ne solidarizăm cu cetățenii care au decis să protesteze nu numai pentru oprirea unui proiect periculos, ci mai ales pentru apărarea unor principii și cerințe generale precum democrația participativă, statul de drept, asumarea de către guvernanți a propriilor decizii, respectul pentru electorat concretizat în îndeplinirea angajamentelor asumate. Acestea sunt și valorile în virtutea cărora acționăm noi, organizațiile neguvernamentale și tocmai de aceea suntem solidari cu cetățenii care au decis să protesteze pașnic. Noi nu ne aflăm în spatele, ci alături de protestatari.

Cerem politicienilor să înceteze denigrarea și culpabilizarea cetățenilor care își exercită drepturile și libertățile democratice în stradă. Amintim politicienilor că nu protestele pașnice sperie investitorii corecți, ci corupția și proasta guvernare. Amintim politicienilor că marii investitori au fost alungați din România din cauza incapacității tuturor guvernelor succesive de a construi o infrastructură adecvată. Amintim politicienilor că miliarde de euro din sprijinul oferit de Uniunea Europeană sunt irosite anual din cauza corupției și incompetenței lor. Amintim politicienilor că sute de milioane de euro din banii noștri, ai contribuabililor, sunt cheltuiți în fiecare an netransparent și ineficient. Amintim politicienilor că ei sunt cei care i-au abandonat pe locuitorii din Roșia Montana la mila și discreția unor investitori obscuri, fără a încerca măcar a le oferi altă alternativă.

Încercarea de a deturna discuția de la motivele reale, care au scos oamenii în stradă către ținte false constituie o revenire la metodele propagandei începutului anilor ’90, când se încerca discreditarea opozanților de atunci ai puterii prin asocierea acestora cu agenți străini intereselor naționale. Pentru a păstra progresele democrației care s-au petrecut în ultimii douăzeci de ani, solicităm tuturor politicienilor români să discute cinstit problemele care au generat actualele proteste și să renunțe la deturnarea atenției publicului către falși vinovați și false probleme.

Respectați-vă cetățenii!"

Semnatari

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)
Centru de Resurse pentru Participare Publică
Asociația Pro Democrația
Expert Forum
WWF Romania
Active Watch – Agenția de Monitorizare a Presei
Fundația pentru Parteneriat
Asociația Miliția Spirituală
Asociația pentru Relații Comunitare (ARC)
Terra Mileniul III
Fundația PACT
Fundația Soros
APADOR – CH
Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România
Centrul pentru Politici Durabile ECOPOLIS
Asociaţia Salvaţi Dunarea şi Delta
Asociaţia Vira
Fundația Alături de Voi
Asociaţia Funky Citizens
RHRN
Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală (FPDL)
Societatea Academică din România (SAR)
Freedom House
Institutul pentru Politici Publice (IPP)
Salvaţi Bucureştiul
Centrul Român de Politici Europene (CRPE)

Back to top
nadgob
Sat Sep 14 2013, 11:25AM
Registered Member #733

Oare nu e o asemanare intre cum a fost tratata Golaniada de catre reprezentantii statului si marea parte a mass-media si cum e tratata miscarea SRM de catre marea parte a mass-media?
E o diferenta: CTP era contra golani in '90, acum e pro hipsteri!
Sper ca memoria colectiva sa nu fie de scurta durata si sa invatam ceva din trecut!
Back to top
1 User said Thank to nadgob for this Post :
 Karpov (13 Oct 2013, 16:09)
Mihais
Sat Sep 14 2013, 11:26AM

Registered Member #2323

Trebuie mentionat,de dragul adevarului, ca dusmanii milenari ai Romaniei,ungurii,se opun cu cerbicie binelui ce vor sa ni-l faca toti guvernantii.Se gandesc egoistii naibii la ce minuni ar putea pati daca otravurile de la noi se duc pe garla si ajung la ei.Nici o clipa nu cugeta ei la locurile de munca si la faptul ca statul roman va lua si el de-un mic si o bere.Oameni rai,va zic io.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
ALM
Sat Sep 14 2013, 12:13PM
Registered Member #2039

Mă aşteptam ca în toată acea înşiruire de fundaţii, asociaţii şi centre şă fie şi fundaţia pentru muncă remunerată, centrul pentru sprijinirea cercetării private, organizaţia salvaţi IMM-urile, institutul pentru politici de dezvotare economică şamd. Dar văd numai tocători de bani publici şi privaţi, autohtoni şi europeni. Şi, evident, "oamenii" lu' Soros.
Vă doresc succesuri în lupta dvs, conduşi fiind de bravul deputat Remus Cernea, cel care şi-a început activitatea de protestatar la conducerea Asociaţiei ACCEPT!
Back to top
Boribum
Sat Sep 14 2013, 01:25PM
boribum
Registered Member #2395

Între un absolvent de Filozofie,fie el si nelicentiat si un sculer-matriter îl prefer pe primul. Sigur,sculer-matriterul,tractoristii si militienii vopsiti sunt alesi legitim ai poporului.

Si-or sa salveze ei IMM-urile si vor repara ei societatea,ca au capacitati,domnule
Back to top
Mihais
Sat Sep 14 2013, 01:33PM

Registered Member #2323

ALM,dau pe ONG-urile alea fix 2 lei vechi.Dar nu vad de ce respinsa miscarea de protest doar pt. ca niste cocalari sunt si ei prezenti.Tepari sunt de ambele parti ale baricadei.Unii vor bani,altii vor capital de imagine(care sa le aduca bani).Dar stim ca daca se face proiectul vietii,noi luam o mare gaura.
Back to top
Ultra'
Sat Sep 14 2013, 05:38PM
Registered Member #2406

Cea mai tare faza am vazut-o pe 10 septembrie cand o soferita nervoasa il intreaba pe un politist de la circulatie „De ce-i lasati, ca n-au autorizatie?”. La care politistul “Dar aia care au vandut tara, ce, au avut autorizatie?”. Hahahaha...
Back to top
2 User said Thank to Ultra' for this Post :
 Radu89 (14 Sep 2013, 17:58) , Mihais (14 Sep 2013, 19:26)
ALM
Sat Sep 14 2013, 05:50PM
Registered Member #2039

Domnule Mihais, spre deosebire de dvs, acum, la 14 ani de la semnarea licenţei de exploatare, eu văd o mare gaură pentru România indiferent dacă se face sau nu proiectul. La fel, lacurile de cianuri care au înlocuit drobul de sare există acum! Mai mult, acum mai multe decenii s-a încercat exploatarea prin amalgamare cu mercur şi urmările mai persistă.
Back to top
Mihais
Sat Sep 14 2013, 07:25PM

Registered Member #2323

Stimate ALM,sa lasam cianurile.Nu-s inginer de mine,dar sunt destul de inginer de mediu ca sa nu cred chiar tot ce zboara,mai ales cand e cu ton alarmist.Se poate sa iasa bine,se poate sa iasa rau.Strict vorbind de bani,ce nu s-a facut 20 de ani e bun nefacut.Dar nu vad motiv sa mai luam o gaura de minim 10-15 miliarde.Aurul si ce mai este acolo poate sa stea bine mersi in sol.
La un moment dat,o guvernare cu interesele tarii in minte va avea nevoie de bani.Pt. investitii,pt. un razboi,D-zeu stie.Cu resursele naturale se pot garanta credite.

Cu riscul de a ma repeta,firmele alea inchise si de Boc si de Ponta prin prostia impartasita de amandoi corifeii politicii, ar fi adus mai multi bani decat mirifica redeventa.Nokia,ce nu au fost in stare sa o tina,aducea mai mult la buget intr-un an.Venituri constante,nu un tun si adio.Sa stiu ca statul asta de-l vreau falit si disparut mai face rost de bani,m-ar durea inima.
Numai din perspectiva afacerii si tot ma bucur ca se protesteaza.
Back to top
Radu Patrascu
Sat Sep 14 2013, 07:35PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Domnule ALM, uite ce am pierdut.
Oare faptul ca statul roman avea o cota de profit sub cea a unei tari africane nu va pune pe ganduri ? Mai adaug aici calitatea cel putin discutabila a celor asociati la 'proiect', Benny Steinmetz &. Sigur avem de castigat facand intelegere cu o companie cel putin dubioasa. Vi se par astia indivizi cu care poti face o afacere cinstita ? Cu alte cuvinte, nu mai conteaza ca am avut de-a face cu niste tepari in trecut, putem lua teapa si de data asta ? Asta cand despre clauzele contractului si metalele grele din zona de ce nu se sufla o vorba. Sa inteleg ca daca s-a poluat in trecut, nu mai conteaza, putem sa poluam mai departe ca tot aia e, nu ?

Mult timp am avut rezerve fata de aceasta polemica si m-am mentinut in neutralitate. Insa modul deopotriva mafiot si dezgustator mieros invaziv in reclamele cu care au invadat media m-au/ne-au pus pe ganduri. Nimeni care ar avea intentii cat de cat onorabile (atat cat o permite asa-zisa etica a afacerilor) nu ar fi procedat atat de mizerabil si nu ar fi desfasurat o campanie atat de obscena si agresiva. Sincer, nu doar ca nu le-as da pe mana exploatarea, dar alaturi de asemenea indivizi nici nu as avea curajul sa traversez strada.

Nu au ocolit niciunul din mijloacele infecte de a-si atinge scopurile: si-au batut joc de oamenii care locuiesc acolo, recurgand sistematic la santaj si intimidare pentru a-i convinge sa plece si sa isi vanda casele, au facut presiuni asupra autoritatilor sa calce orice lege in picioare, au mobilizat oameni din localitatile dimprejur sa vina la mitinguri cu autobuzele etc. Intrebabi ce cautau acolo, multi nu aveau habar pentru ce au venit.

Daca mai era necesara o parere autorizata, cea a academicianului Ionel Haiduc e suficienta, e clara (nu ca personajul mi-ar fi prea simpatic, dar asta e alta discutie). Dar probabil ca l-a platit si pe el Soros. Usor de aruncat cu acuzatii pe care stii ca ulterior, odata imprimat impulsul suspiciunii, e greu, daca nu imposibil, sa le dezminti. E formula arhicunoscuta, arhieficienta si veche de cand lumea prin care poti sa compromiti o cauza si pe sustinatorii ei. Eu merg insa si mai departe cu supozitiile: nu cred ca l-a platit Soros, ci confederatia romulana care vrea sa cucereasca pamantul.
Back to top
2 User said Thank to Radu Patrascu for this Post :
 Karpov (15 Sep 2013, 09:20) , Mihais (15 Sep 2013, 11:04)
ALM
Sat Sep 14 2013, 07:43PM
Registered Member #2039

Domnule Mihais, Nokia pleca oricum! Trebuie să vă informez că majoritatea componentelor care intră în ansamblul telefoanelor mobile se produc în ţările celor cu ochii mijiţi. De asemenea, pe acolo s-au mutat şi mare parte din pieţele pentru telefoane mobile. Chiar şi ca inginer de mediu puteţi să vă daţi seama că plimbarea costă bani.
Sigur că resursele pot sta bine mersi în sol. Rămâne problema care arde astăzi: poluarea (ca grea moştenire) şi lipsa locurilor de muncă în zonă. Există soluţii fără bani? Evident, mutăm roşienii în Bărăgan, cum s-a procedat cu ţiganii nomazi pe vremea lui Dej şi desfundăm drumurile spre Roşia Montană ...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF