Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Tue Aug 06 2019, 04:22PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ironia este un "sport" pentru alte formuri, aici de peste 10 ani incercam sa raspundem la intrebari si sa ajutam oameni asa cum putem. Asadar, dvs faceti niste supozitii, si va bazati pe ele, lucru pe care eu nu l-am facut tocmai din acest motiv v-am intrebat.
Ati pus o intrebare si eu ma gandeam sa va raspund presupunand ca doriti un dialog. Deci dvs ati pus o intrebare retorica, aveti deja raspunsul.
1. Daca doriti sa lucram pe supozitii, putem sa facem si asta asa ca am sa spun nu era mai bine inainte, eu am prins si "inainte" si "dupa". Serviciul obligatoriu a generat drame umane, meseria asta nu-i pentru toti, nu poti lua un om fara nici o inclinatie spre domeniul asta si mai apoi sa-l faci infanterist. Prin drame umane insemnand uciderea unor camarazi si/sau sinucidere. Structural aveam enorm de multe probleme si dotarea in unitati la unele corespundea pentru efective mult mai mici. Adica brigada pe foaie cu efective de brigada datorita serviciului obligatoriu si echipament suficient pentru un batalion. Mai mult prin 97 nu aveam in toate unitatile curent electric, se scria la opait.
Eu deduc din formulare ca acel inainte este pre 2007. Ca daca este pre 90, acolo cred este alta discutie si agro-armata a fost mama imbecilizarii.
2. Democratie inseamna un sistem de conducere prin foruri reprezentative colegiale. Nu-i cazul in armata, functionam inca ierahic, piramidal, pe baza ordinului. Nu intelegeam, si nu inteleg nici acum la ce anume se refra oamenii prin "democratie" "in armata". Inteleg de ce multi folosec acest tertip verbal “democratie” in sens de degringolada ca opozabilitate la “ordine”, acea ordine pre 90, punct in care refuz sa mai discut. Pentru mine cel care am prins toate cozile posibile, de la lapte la paine la dracu.Frig am prins iara, mult frig.
Acum referitor la exemple, ca cineva a facut contestatie la probe medicale. Poate contesta ce doreste dansul insa asta nu va schimba problema initiala si faptul ca este inapt. Contestatia ca procedura serveste altui scop.
Si critica din partea civilului, daca este intemeiata, isi are utilitatea ei. Daca abordezi oamenii strict cu hai dispari ca eu am multi ani sub steag pierzi acea legatura cu societatea, exact cum a pierdut-o politia romana intr-o saptamana.
As putea sa spun si eu unei persoane pe forum, hai dispari ca eu stiu mai bine orice. Sunt sigur ca orice om interesat de cariera militara ar fi multumit de o astfel de atitudine, afirmatia find retorica si luand in considerare faptul ca si dvs criticati sistemul iar eu nu doar ca nu va resping ca afirmatii neintemeiate, ci din contra, incerc sa va inteleg pozitia.
Reiau ce am spus "Intreb, ca nu inteleg foarte bine", nu "Intreb, pe ton ironic".
@Lt_M Va multumesc pentru apreciere, cand nu voi mai avea rabdare, ma voi duce la pensie sa fiu un batran pus pe harta, dar pe timpul si banii mei.

[ Edited Tue Aug 06 2019, 04:26PM ]
Back to top
RudyV
Tue Aug 06 2019, 07:18PM
Registered Member #25002

Multumesc mult ca ati avut rabdarea de a raspunde. M-ati lamurit si cu serviciul obligatoriu si cu “contestatia”
Acel exemplu l-am dat in ideea ca m-am gandit la cum poate gandi un om care face comtestatie,acel om daca intra in sistem oare va contesta si ordinele care nu ii convin? Sper ca intelegeti la gen de oameni ma refer,cei care tot comenteaza,care se cred mai destepti decat ceilalti etc. (Trag aceasta concluzie dupa postarile vazute pe facebook)
Cu “prea mare democratie” poate nu m-am exprimat eu corect,a se intelege prea mare libertate si aici ma refer la faptul ca toata lumea vorbeste liber,critica pe placul lui,se posteaza multe poze pe facebook care dupa parerea mea ar trebui sa fie secrete si civilii sa nu aiba acces la ele. Dar probabil e ceva firesc si eu sunt cam demodat. Poate am exagerat dar faza cu Untold chiar m-a surprins ,pana la urma incerc sa inteleg idea de a “promova” armata.
Cu respect
Back to top
truepride
Tue Aug 06 2019, 08:23PM

Registered Member #996

Nu este nici o problema, de aia suntem aici sa discutam. Si eu sunt de acord ca poate la un festival de muzica armata nu prea isi are rostul. Recrutare de/pe acolo cu atat mai greu. Asta-i o meserie de vocatie cred eu, desi nu blamez in vre-un fel oamenii care merg acolo nu stiu daca sunt genul de oameni pentru care cariera militara inseamna o oportunitate de luat in considerare. Din cate inteleg festivalurile acestea sunt scumpe, neceista un efort serios, ori eu nu stiu un militar care si-ar da jumtate din solda pentru 4 zile de muzica. Deci subliniez faptul ca sunt total in acord cu dvs.
La fel este perfect adevarat ca in acele comentarii gasiti oameni care se plictisesc si au probleme in a articula idei insa acolo se mai gasesc si intrebari pertinente si critici constructive. Din pacate vad ca aceste critici sunt ignorate complet de minister care dupa simpla si umila mea parere comunica foarte defectuos.
Ordinele ierahice nu pot fi contestate, evaluari medicale sau chestiuni similare pot fi in anumite conditii, la fel si orice act care nu este act de comandament. In acest sens poate fi contestat in instanta de contecios administrativ la fel ca oricare alt act emis de o autoritate publica.
Din pacate cei care comenteaza, sau cei pe care eu personal ii numesc atotstiutori, ii gasiti peste tot, inclusiv in armata. Cred ca este un fel de trasatura a poporului roman. Fara gluma va spun, eu inca astept omul care spune, eu nu ma pricep foarte bine sunt curios ce parere au cei din jur.
Bafta va urez in in cariera militara pe care ati inceput-o.Spre sa fi inteles bine.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 RudyV (06 Aug 2019, 20:44)
RudyV
Tue Aug 06 2019, 08:46PM
Registered Member #25002

Multumesc! Tot respectul,aveti perfecta dreptate.
Back to top
RudyV
Tue Aug 06 2019, 08:51PM
Registered Member #25002

truepride wrote ...

Bafta va urez in in cariera militara pe care ati inceput-o.

Multumesc. Deocamdata am trecut numai examenul medical,am avut mari sperante dar vazand ca sunt foarte multi candidati(daca ma pot lua dupa postarile de pe fb chiar undeva la 14000) cred ca sansele sa reusesc sunt foarte foarte mici,avand in vedere si faptul ca am 45 de ani si 10 clase🙈 Dar am incredere in mine si nu renunt,poate am noroc.
Back to top
truepride
Tue Oct 29 2019, 05:10PM

Registered Member #996

Felicitari domnului general in rezerva de ieri N. Ciuca si incheierea a 38 de ani se serviciu sub steag.In functie de votul parlamentului poate inca o perioada va fi tot sub steag.
Dl general-lt Petrescu il va succeda in functie, iar despre dansul am auzit in egala masura doar lucruri bune.
Back to top
cmn
Thu Mar 05 2020, 01:08AM
Registered Member #27883

Stiti cumva daca se mai da examen la ofiteri pe filiera indirecta?
Am dat examen anul trecut la Scoala de Aplicație pentru Logistica General Constantin Zaharia, dar am picat aproape sub linie, la proba scrisă. Au fost mai mult de 10 pe loc si undeva la 20 de locuri pe logistica cu tot cu DGIA.

Bontea Ion-Cosmin

[ Edited Thu Mar 05 2020, 11:14AM ]
Back to top
truepride
Thu Mar 12 2020, 10:59PM

Registered Member #996

Buna seara,
Va referiti la posibilitatea ca locuri pe filiera indirecta sa fie scoase la concurs sau la eliminarea probei de la SAPL?
In prima varianta fara modifcarea cifrelor de scolarizare nu cred ca va fi posibil. Actualmente nu au fost scoase locuri la sapl pe filiera indirecta.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF