Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ultra'
Fri Jan 27 2012, 05:08PM
Registered Member #2406

Una din doua:
1. E un idealist si a venit de capul lui sa-si spuna pasul in fata poporului;
2. E un idealist si a fost trimis direct sau indirect de altii ca sa traga un semnal de alarma ca daca se impute treaba Armata nu va mai trage in plin in manifestanti ca in '89!

Parerea mea!
Back to top
Klaus
Fri Jan 27 2012, 05:20PM
Registered Member #3279

@Radu2 - o intrebare la care nu tin sa primesc neaparat un raspuns - care este experienta dv. ca militar? Pentru ca observ o oarecare lejeritate in a aborda acest subiect, al raportarii la regulamente a unui militar de cariera.
Back to top
Ghost_dog
Fri Jan 27 2012, 05:23PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Ultra' wrote ...

Una din doua:
1. E un idealist si a venit de capul lui sa-si spuna pasul in fata poporului;
2. E un idealist si a fost trimis direct sau indirect de altii ca sa traga un semnal de alarma ca daca se impute treaba Armata nu va mai trage in plin in manifestanti ca in '89!

Parerea mea!

Frate ia o carte de istorie si nu mai visa atat . Eu deja pot sa bag mana in foc ca lucrezi pe la Antena 3 sau Jurnalul . O sticla de palinca pariu . Sa vad daca ai curaj sa recunosti .
Back to top
challenger
Fri Jan 27 2012, 06:23PM
challenger
Registered Member #2405

Chiar atunci " la cald " am apreciat ca omul e curajos si merita respect ,insa vazand cum au evoluat lucrurile ,si dupa declaratiile lui ulterioare ,incep sa am indoieli si nu-mi dau seama ce a vrut sa faca prin gestul sau .
Nu contest ca a avut curaj si o forma de onoare ,dar nu cred ca a facut bine .
Si eu sunt militar ,am salariul mic si sunt multe lucruri care nu-mi plac ,dar niciodata nu cred ca as face asta si nu din lipsa curajului ,ci din multe alte motive.
Comportamentul lui ulterior mi se pare usor infantil ...de fapt poti sa spui ca si el este "infantil " in ceea ce priveste experienta militara si poate ca nu a reusit sa inteleaga pe deplin ce inseamna sa porti uniforma .
Banuiesc ca se va lasa cel putin cu "dezbracarea" acestuia daca nu si cu alte repercusiuni .
Back to top
1 User said Thank to challenger for this Post :
 Klaus (29 Jan 2012, 23:51)
BRUINS
Fri Jan 27 2012, 08:04PM
Registered Member #3617

Toate , dar toate punctele de vedere exprimate trebuiesc luate in seama . Un sambure de adevar este in toate parerile exprimate atat pro cat si contra .Situatia este complicata. Arunc si eu o ipoteza/barfa/conspiratie : se dau semnale in ultimele zile unei persoane din conducerea tarii prin iesirea in piata succesiv a unui ofiter, a unui judecator, a unui procuror !!!. Coincidenta .......!?
Totusi inclin spre parerea acelora care sustin ca a gresit, si ca spiritul sau vindicativ poate are si alte cauze ,provocate de mizeria care domneste in toate institutiile, inclusiv in armata pe care am slujit-o cu toata dragostea si priceperea ca soldat , elev , ofiter , din 1972 pana in 2003!
Nu tot ceea ce este drept este si moral/etic/deontologic - nu tot ceea ce este moral/etic/deontologic este drept.
Cu stima , pentru toti participantii la aceasta discutie f. interesanta si plina de adevar, unele amare!

Back to top
BRUINS
Fri Jan 27 2012, 08:15PM
Registered Member #3617

In ce garnizoana din Romania in 1989 armata a tras in plin , omule !
Back to top
ŽELJKO
Fri Jan 27 2012, 08:34PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

nu in manifestanti,ci in ultrasi!

[ Edited Fri Jan 27 2012, 08:35PM ]
Back to top
Ghost_dog
Fri Jan 27 2012, 08:50PM
Registered Member #1370

ŽELJKO wrote ...

nu in manifestanti,ci in ultrasi!

Touche ...
Back to top
Ultra'
Fri Jan 27 2012, 09:32PM
Registered Member #2406

@ BRUINS: Timisoara!
@ Ghost-Dog: Ce carti a mai scos Sandra Brown? Hai spune, stim ca esti fiert pe cartile ei!
Back to top
chimistul
Fri Jan 27 2012, 09:34PM
Registered Member #1234

Conducerea Statului Major, consternata de activitatile locotenentului protestatar

"Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, miercuri, la raportul comandantului unitatii militare in care este incadrat, pentru a-i expune gestul participarii sale la mitingul de protest organizat in Piata Universitatii si pentru a-i prezenta 'viziunea sa asupra administrarii statului roman' si 'solutiile sale pentru situatia actuala'", se arata in comunicatul de presa.

Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, aceasta problematica sa fie considerata un raport, sa fie inaintata ierarhic conducerii Statului Major General si sa i se raspunda pana la data de 26 ianuarie, ora 16:00.

Textul aminteste si "solutiile" prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru si facute publice de catre acesta:

"1. Dizolvarea sau desfiintarea Parlamentului;

2. Invocarea starii de urgenta in tara;

3. Conducerea tarii si administrarea statului roman de catre Armata; locotenentul Gheorghe Alexandru sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de
decizie;

4. Aducerea regelui ca sef al statului si instaurarea monarhiei constitutionale; Monarhia constitutionala este o solutie, avand Armata ca garant al democratiei si
suveranitatii, potrivit Constitutiei."

In comunicatul MAPN se arata ca, in urma actiunilor ofiterului din data de 23 ianuarie, in conformitate cu art. 55 din "R.G.-3, Regulamentul disciplinei militare", comandantul Flotilei 71 Aeriena din Campia Turzii a ordonat, la 25 ianuarie 2012, constituirea Consiliului de judecata al ofiterilor si judecarea locotenentului Gheorghe Alexandru, in temeiul prevederilor art. 35 din Legea nr. 80/1995 si ale art. 9 alin. (1) si art. 11 din "R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecata".

Toate actiunile si declaratiile facute de ofiter se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare.

Ofiterul a refuzat insa sa ia la cunostinta, prin semnatura, de continutul ordinului comandantului unitatii prin care este trimis in fata Consiliului de judecata, desi acesta i-a fost citit si prezentat spre semnare.

Evaluarea Consiliului de judecata va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar in cadrul sedintei de judecata analiza va viza incalcarea de catre locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a regulamentelor militare.

Hotararea Consiliului de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana Campia Turzii
va fi facuta publica, dupa pronuntarea acesteia.

In fine, comunicatul MAPN reaminteste ca armata este o institutie cu reguli si norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toti militarii, iar incadrarea in serviciul militar impune asumarea respectarii cu strictete a legilor tarii, a regulamentelor militare si a normelor de disciplina specifice Armatei Romane.

In toate armatele statelor membre NATO exista acte normative care trebuie respectate, disciplina militara constand in respectarea de catre militari a normelor de ordine si comportament obligatorii.

LINK
Back to top
Mihais
Fri Jan 27 2012, 09:39PM

Registered Member #2323

In cazul in care tanarul nostru domn(e cu 3 ani mai mic ca mine,deci ma simt batran) chiar a spus chestiile alea ,e rau.Nu stiu ce invata domnii studenti militari in academie,dar cu siguranta nu invata ca inima comandantilor trebuie sa fie in cap.
Back to top
Radu2
Fri Jan 27 2012, 09:41PM
Registered Member #4117

chimistul wrote ...

Conducerea Statului Major, consternata de activitatile locotenentului protestatar

"Locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, miercuri, la raportul comandantului unitatii militare in care este incadrat, pentru a-i expune gestul participarii sale la mitingul de protest organizat in Piata Universitatii si pentru a-i prezenta 'viziunea sa asupra administrarii statului roman' si 'solutiile sale pentru situatia actuala'", se arata in comunicatul de presa.

Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, aceasta problematica sa fie considerata un raport, sa fie inaintata ierarhic conducerii Statului Major General si sa i se raspunda pana la data de 26 ianuarie, ora 16:00.

Textul aminteste si "solutiile" prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru si facute publice de catre acesta:

"1. Dizolvarea sau desfiintarea Parlamentului;

2. Invocarea starii de urgenta in tara;

3. Conducerea tarii si administrarea statului roman de catre Armata; locotenentul Gheorghe Alexandru sa faca parte din Consiliul Militar care, in viziunea sa, ar urma sa gestioneze destinele tarii, iar ofiterului sa ii revina 50% din puterea de
decizie;

4. Aducerea regelui ca sef al statului si instaurarea monarhiei constitutionale; Monarhia constitutionala este o solutie, avand Armata ca garant al democratiei si
suveranitatii, potrivit Constitutiei."

Ookey, daca ce se spune acolo e adevarat (si nu doar o "bomba" de presa cu niste chestii inventate sau interpretate aiurea sa sune senzationalist) incep sa imi pun si eu niste semne de intrebare, desi (inca) sunt un fan al domnului locotenent, hmm (hai sa zic ca e un pic prea naiv, sa zic asa)

[ Edited Fri Jan 27 2012, 09:41PM ]
Back to top
Mihais
Fri Jan 27 2012, 09:46PM

Registered Member #2323

Ultra,iti dai seama,sper,ce se intampla daca o divizie mecanizata tragea in Timisoara.Daca nu stii ce inseamna aia divizie mecanizata si ce face ea,da o cautare pt. imagini de la Grozni,Vukovar sau Fallujah si compara cu Timisoara.

In rest va poftesc atat pe ultrasi cat si pe jandarmi sa va bateti cat poftiti in strada.Considerati asta ca focul de avertisment.Multumesc.

Back to top
Radu2
Fri Jan 27 2012, 09:50PM
Registered Member #4117

ALM wrote ...

Domnule Radu2, scrieţi în parabole precum a fost scrisă Biblia. Vă rog frumos, luminaţi-mă, ce semnal a transmis dl locotenent? Vă rog detaliaţi, că asta scriam şi eu: "ce a vrut să comunice de fapt Alexandru Gheorghe, expunându-se pedepselor prevăzute de Legi şi Regulamente?". Sunt de acord că are "şi onoare şi demnitate şi curaj". Îl mai urmează cineva "la vedere"? Acum, nu după, când o să fie iar înghesuială la certificate de revoluţionar.

Cazurile care v-au oripilat erau simple exemple, evident împinse spre absurd. Dar eu am vrut să exprim cu alte cuvinte vechi proverb latin: Quod licet Iovis, non licet bovis. Adică, în traducere adaptată, "ce este permis unui politician, nu este permis unui militar"!

Domnule ALM, eu va pot spune doar cum l-am simtit eu la acel moment, si ce consider eu (si am vazut apoi din alte reactii ca si altii par a considera ceva similar).

Semnalul a fost ca situatia actuala din tara a depasit o anumita limita, si a fost necesara o astfel de aparitie si transmiterea unui astfel de mesaj pentru ca cei care sunt la carma sa se trezeasca si sa-si dea seama ca nu sunt de capu lor si ca nu prea mai merge faza cu "dupa noi potopu" si "dai dreacu pe viermii aia, noi suntem baietii destepti si noi sa traim bine daca-i fraierim si ii jumulim pe fraieri".

Alt lucru bun a fost ca a trezit un pic din somnul cel de moarte natiunea, a dat o speranta, un sentiment de uniune si chiar de mandrie intre oameni, la nivel national, un sentiment benefic si un semn ca macar una din institutiile statului, sau macar cineva de acolo, e alaturi de popor, si nu de politicienii care au facut si fac varza tara asta.
Back to top
Ghost_dog
Fri Jan 27 2012, 09:53PM
Registered Member #1370

Daca este ce a spus respectivul Lt cred ca trebuie verificat la spitalul 9 daca au fost ceva evadari recent . Deja nu mai este naivitate ci tinde catre alta problema care tine mai mult de un psihiatru .

[ Edited Fri Jan 27 2012, 10:01PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF