Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Sat Aug 04 2012, 08:34PM
Registered Member #3279

Cel putin pe Balint, Belodedici si Piturca zic eu ca i-am vazut prin curte la ATM in sesiunea de examene, iar un amic imi spunea ca a dat examen ca profesor cu Balint ca elev.
Gruia a fost profesor de sport in ATM inainte sa plece in Mexic, iar floretista Olga Szabo profesoara de franceza tot acolo. Si exemplele pot continua.
Back to top
truepride
Sun Aug 05 2012, 03:27PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu am nimic rau de spus raportat la sportivii-militari, sa ma apuce avantul militaresc astfel incat sa-l scuip pe Ilie Nastase ar trebui sa fiu tampit cel putin.Pentru cei ce au prins putin vremurile "acelea" cluburile militare erau unica sansa pentru a excela intr-o disciplina sportiva.
Ca vorbeam de Dinamo, la un moment dat s-au spus niste lucruri chiar pe site ce nu le consider a fi echitabile, astfel vreau sa felicit militarii ce au avut conditie fizica suficienta incat sa alerge cot la cot cu Patzaichin.Toata lumea spunea ca Patzaichin avea 8 plamani in V.

Referitor la oameni precum Blejnar, Turcescu&Friends chiar am o problema si as dori sa vad cum se termina tot acest scandal.
Back to top
Boribum
Sun Aug 05 2012, 03:32PM
boribum
Registered Member #2395

Pentru ca sunt într-o perioada în care ma atrag pariurile,pun pariu aici si acum cu cine vrea : chestia se va termina exact cum a început. Adica pe sest,usor,usor... . Capetele ce vor cadea,vor cadea în piept,de somn.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Klaus (05 Aug 2012, 19:43)
dorobant
Sun Aug 05 2012, 06:39PM

Registered Member #457

... deocamdată aşa stau lucrurile LINK
şi se pare că nu-s nici primul, nici singurul curios care vrea să vadă cum se termină ...

Comunicat nr. 155
Data: 03.08.2012
Comisia constituită în baza Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M 66 din 22 iunie 2012, cu atribuţii în verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a militarilor în rezervă, în perioada 2010-2012, a finalizat verificarea acordării gradelor militare în anul 2012, respectiv 2011, rezultatele fiind următoarele:
În cursul anului 2012 au fost 205 cazuri de avansări sau acordări de grade în rezervă, din care:
- 19 situaţii de acordare de grade în rezervă, din care 16 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 84,2% din total;
- 186 de situaţii de înaintări în grad în rezervă, din care 77 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 41,4% din total.
În cursul anului 2011 au fost 1.257 de cazuri de avansări sau acordări de grade în rezervă, din care:
- 534 de situaţii de acordare de grade în rezervă, din care 426 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 79,7% din total;
- 723 de situaţii de înaintări în grad în rezervă, din care 316 nu îndeplinesc condiţiile legale, reprezentând 43,7% din total.
În toate situaţiile a fost constatată nerespectarea condiţiilor prevăzute în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, şi în "Normele privind sistemul de gestiune a resurselor umane în Armata României", aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M 105/2002.
Precizăm că această comisie a realizat o analiză statistică a numărului de grade acordate şi a temeiului legal şi nu o analiză a persoanelor care au beneficiat de acordarea de grade.
Prin ordin al ministrului apărării naţionale, perioada de verificare a gradelor a fost extinsă până în anul 1990.
Situaţia nominală a persoanelor în cazul cărora s-au constat nereguli a fost înaintată, de către comisie, ministrului apărării naţionale, care va dispune, în consecinţă, măsurile care se impun.
Back to top
Klaus
Sun Aug 05 2012, 08:00PM
Registered Member #3279

Pana la urma am impresia ca sunt culpabilizate persoanele cel mai putin implicate in afacere. Cu ce sunt de vina Turcescu, Kovesi, Blejnar & comp. - nu ei au intocmit lucrarile de avansare, nu ei le-au avizat (multi stiu ce inseamna avizarea unui document la nivel de ministru, inclusiv dpdv juridic) si nu ei le-au aprobat, la final.
Asa ca vinovatii eu zic ca sunt in interiorul MApN, acolo au fost derogarile, incalcarile si abuzurile in ce priveste istoria asta cu avansarile unor persoane civile ca ofiteri in rezerva. Si asta incepand de la lucratorul care a intocmit lucrarea pana sus. Daca unul din acest lanţ trofic mârâia ca nu este in regula, motivandu-si punctul de vedere cu conditiile legale in ce priveste avansarile discutate, probabil ca altul era rezultatul.

Parerea mea
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Terentius (05 Aug 2012, 22:44)
msimula
Mon Aug 06 2012, 08:30AM
Registered Member #2287

Eu asa stiam, ca ordinul se executa nu se discuta. Mai mult ca sigur asa au stat lucrurile si-n acest caz. Am impresia, ca sunt multi de culpabilizat, in foarte multe compartimente.
Back to top
Klaus
Mon Aug 06 2012, 11:31AM
Registered Member #3279

@msimula - esti in eroare, sper sa nu fii militar... Daca primesti un ordin ilegal raportezi despre asta celui care l-a dat (cel mai sanatos in scris ), iar daca respectivul comandant insista, atunci se executa. Nu stau sa caut baza legala, dar asa am retinut. Vezi cazul de la ISU Buzau, cand membri din comisii au refuzat semnarea unor procese verbale nereale, iar rezultatul este ca militarii in cauza sunt bine mersi in sistem, cel care a dat ordinul cu pricina este in inchisoare. Si eu am avut ocazia sa fiu subiectul unor presiuni pentru a rezolva niste situatii intr-un anumit fel, dar daca mi-am justificat indaratnicia cu trimiteri la legi si regulamente, a fost ca mine. Este adevarat ca dupa aceea nu am mai fost bagat in tot felul de comisii si oarecum tras pe dreapta (sau stanga, depinde din ce parte se priveste problema), dar mi-am vazut de atributiile mele. Si uite asa dorm linistit (acasa la mine), chiar daca am pierdut poate ocazii la accederea pe anumite functii, nefiind pe lista scurta, ci dimpotriva, pe aia ultrascurta

Vorba aia - Lauda-ma gura, ca-ti voi da friptura
Back to top
msimula
Mon Aug 06 2012, 12:27PM
Registered Member #2287

In cazul de fata, nu cred ca ne aflam in fata unui ordin ilegal, toate sunt pe baza de O.M. . Din pacate sunt alte legi in vigoare care nu s-au respectat.
Intr-adevar, in fata ghiveciului in care ne aflam, este posibil sa se fi dat si ordine ilegale.
Ma bucur ca am de-a face cu un om intregru.

Nu, nu sunt militar, dar locul in care imi desfasor activitatea, se bazeaza pe dispozitii, ordine sau instructiuni, toate scrise. Atata timp cat sunt semnate de seful ierarhic superior, n-am de ce sa nu le execut. Daca lucrurile se bat cap in cap, sefii au datoria, ca de aceea sunt conducatori, sa remedieze greseala sau greselile, doar nu-i invat eu alfabetul. Am acelasi somn linistit ca si al Dvs., chiar daca uneori sunt incomod.
Back to top
Klaus
Mon Aug 06 2012, 01:45PM
Registered Member #3279

Oprea este ţinta nr. 8 alergând in politica damboviteana, desi, neoficial, este la putere. Nu este un personaj carismatic, ticurile sale lasand impresia ca are ceva pe sistem nervos, cat despre discursul sau... ma face sa cred ca este unul dintre cei multi rataciti in politica damboviteana. Cu toate acestea, nu cred ca este fair astfel de atacuri bazate pe supozitii sau argumente de tipul se stie ca...
L-am mai criticat pe Oprea pentru modul cum s-a bagat in fata in '89 (mai precis '90), cand detinea listele cu confiscarile facute si cheile de la magazii (de genul brosa metal galben, tablou cu flori, lant cu cruciulita etc.) Asta in conditiile cand, peste drum, la Orizont, se gaseau si acolo brose metal galben, tablouri cu flori sau altele asemenea. De asemenea, foarte ambiguu episodul cu accederea lui in justitia militara, un simplu capitan de intendenta cu o facultate de drept facuta la FF. In CV-ul sau se prezinta ca ofiter economist cu Sibiul facut LINK . Doctoratul este in ceata, nu am gasit date despre el, cand si cum a fost obtinut. Iar mai apoi ajunge in 2001 profesor universitar fara a avea o cariera didactica in spate, in perioada 1990-2003 fiind ofiter de justitie militara activ si din 2001 avansat general (in 12 ani, de la capitan la general!). Cu toate aceste lacune in CV-ul sau, din 2002 ajunge indrumator de doctorat, iar in 2003 ajunge membru in Comisiile de Specialitate ale Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare - Comisia de Stiinte Militare, Ordine Publica si Siguranta Nationala!!!
Bravos natiune, la mai mare! Unde esti tu, Caragiale?
In prezent este general cu 4 stele - general de armata, adevarat, in rezerva, adica are epoletii plini de stele, urmatorul grad fiind cu o singura stea, este adevarat ca mai mare Si daca se mai incrunta putin cred ca este in stare sa-l obtina si p'asta...

LINK

Regimul coloneilor cu doctorate
Gabriel Oprea, fabrica de doctori şi grade

Fostul ministru al Apărării a ajuns coordonator de doctorat în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale fără să se ştie dacă a parcurs etapele obligatorii menţionate în statutul cadrelor didactice şi fără a aveavechimea necesară cercetării ştiinţifice.

Colegii generalului Oprea din comisiile de susţinere a tezelor de doctorat erau generalul de poliţie dr. Suceava, generalul dr. Toma de la SPP, generalul dr. Ozunu de la Universitatea Naţională de Apărare, precum şi Costică Voicu, fostul rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

În anul 2002, după ce a devenit coordonator de doctorate, Gabriel Oprea a ştiut cum săobţină avantaje de pe urma acestui titlu. Se spune că Oprea putea cadorisi personaje-cheie din Justiţie şi din Serviciile Secrete cu titlul de doctor, în schimbul unor "mici atenţii". Despre aceste "atenţii" primite de Oprea de la înalţi magistraţi şi de la şefii din Serviciile Secrete cărora le coordona doctoratele se ştie că ar fi constat în aranjarea dosarelor unor personaje din lumea interlopăşi înfundarea în puşcărie a altora. După cum dicta interesul de moment.

Un doctorand cunoscut al lui Gabriel Oprea a fost George Bălan, procurorul care a lungit la nesfârşit dosarul interlopului Spoitoru, pentru că aşa cereau pare-se interesele coordonatorului său de doctorat.

Oprea, prieten bun cu un alt exponent al lumii interlope, Nicu Gheară, i-ar fi înlesnit acestuia preluarea teritoriului şi influenţei celuilalt mare interlop al Bucureştiului, Fane Spoitoru, al cărui dosar, de altfel consistent în infracţiuni, în loc să fie soluţionat corect, a fost umplut de procurorul George Bălan de vicii de procedurăşi de aberaţii juridice, chestiuni speculate perfect de avocaţii lui Spoitoru. Pe Bălan nu îl interesa să facă lumină în hăţişul de infracţiuni în care era implicat Fane Spoitoru, ci doar avea ordin de la Oprea să îl ţină cât mai mult în arest preventiv, pentru ca în timpul ăsta Nicu Gheară să poată prelua liniştit teritoriul rivalului său din lumea interlopă.

Numele procurorului George Bălan apare în strânsă legăturăşi cu numele unui alt personaj al caracatiţei politice din justiţie, senatorul PSD Cătălin Voicu. Din documentele existente în dosarul Voicu reiese că procurorul Dan Chiujdea, membru CSM şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, şi fostul prim-procuror de la acelaşi Parchet Mircea Ene îl cunoscuseră pe senatorul arestat pentru corupţie, prin intermediul procurorului George Bălan, prieten la cataramă cu Voicu.

Reamintim că George Bălan este procurorul care a anchetat dosarul MISA şi după ce a fost, în acel caz, un adversar al Monicăi Macovei, a devenit brusc un mare admirator al reformelor promovate de fosta ministresă a Justiţiei.

Dintre doctorii în ştiinţe juridice care l-au avut coordonator pe Gabriel Oprea, generalii Marin Ionel şi Dumitru Zamfir, foşti adjuncţi ai directorului SRI, au fost condamnaţi de ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în dosarul privind închirierea şi ulterior cumpărarea ilegală a unor locuinţe RA-APPS, la preţuri subevaluate.

De asemenea,Marcel Sânpetru, un alt doctor îndrumat de Oprea la Academia de Poliţie, a fost adjunct al procurorului general şi a făcut la rândul său obiectul unei anchete penale pentru trafic de influenţă.

Un fost şef la DGIPI, comisarul-şef Remus Şpan, doctor în drept sub îndrumarea aceluiaşi Gabriel Oprea, a fost demis pentru complicităţi dubioase, atât în mediul politic, cât şi în lumea interlopă.

Activitatea didactică şi profesională a lui Gabriel Oprea:

Între 2003 şi 2005 a fost membru în Comisiile de Specialitate ale Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare - Comisia de Ştiinţe Militare, Ordine Publicăşi Siguranţă Naţională

Din 2008 este profesor universitar şi conducător de doctorat la Academia Naţională de Informaţii

În perioada 1983-1990 a fost ofiţer pe probleme administrativ-economice în MApN

În 1990 a absolvit Facultatea de Drept (cursuri fără frecvenţă), devenind ofiţer de justiţie militară în Ministerul Apărării Naţionale

În perioada 2001-2002 a fost secretar de stat şi preşedinte al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat

În perioada 2002-2003 a fost prefect de Bucureşti

Între 2003 şi 2004 a fost ministru delegat pentru Administraţia Publică în Guvernul Adrian Năstase

În perioada 2004-2008 a fost deputat PSD

Din noiembrie 2008 este deputat PSD de Ilfov, ulterior independent (UNPR)

În perioada decembrie 2008-ianuarie 2009 a fost ministru de Interne în Guvernul Boc I

În perioada decembrie 2009-februarie 2012 a îndeplinit funcţia ministru al Apărării în Guvernul Emil Boc II

În perioada februarie 2012-27 aprilie 2012 - ministru al Apărării în Guvernul Ungureanu

Back to top
truepride
Tue Aug 07 2012, 12:02AM

Registered Member #996

Aici la fel ca in tratat, fac opinie separata.Avizul juridic intern conferit de instutia emitenta pentru un proiect normativ, in speta OM-uri, sunt consultative.Controlul legislativ, la nivel ministerial se exercita in mod diferit.
A nu se confunda cu instututia ordinului miliar, a carui cenzura se exrecita specific deoarece art 5 lit b al Legii 544/2004 - Legea contenciosului administrativ exclude de la controlul instantei actele de comandament cu caracter militar.
Referitor la Turcescu si prietenii, vorba marelui om de litere:" E putred ceva în Danemarca asta...".Nu ii vad atata de nevinovati/mai putin vinovati deorece nu cred nici doua secunde povestile lor de "tinere neprihanite".Nu cred ca este posibil sa primesti garde militare sau sa ai orice raport cu o institutie precum Mapn-ul fara sa fi in cunostinta de cauza.Sa inteleg ca ei nu au primit nici un document, nu au fost chemati, informati, instintati ,citati nimic-nimic?Pentru cei fara stagiu chestiunea este si mai interesanta daca nu chiar putin ridicola: Statutul de rezervist atrage un raport juridic cu Ministerul.Sa inteleg ca acesti oameni, nestiutori saracii, a fost inregimentati obligatoriu si fara cunostinta lor in randul fortelor armate in conditile inexistentei unui serviciu militar obligatoriu?
Acum chiar prosti nu am fi cu totii...
Toti spun ca habar nu aveau de avansari insa unul nu a venit sa certifice cu livretul chestiunea asta: daca venea un sus-numit cu livretul in mana unde scria TR-ist, slt si multa stanatate, atunci tindeam sa cred in prostia celor de la "centru", dar acesta nefiind situatia raman la parerea ca sunt ambele parti la fel de vinovate -o paralela cu participatia penala asa cum este definita in tratate - as spune coautorat.

Back to top
dorobant
Tue Aug 07 2012, 03:42PM

Registered Member #457

... că tot vorbim de "acordări de grade şi înaintări în grad", cred că una din persoanele care ar putea (are interes să răspundă la întrebarea - de ce ?) se numeşte CHIRIEAC Eugeniu Bogdan, de la caporal la colonel, nr. crt. 89 LINK De ce tocmai el ? Semplu, el, cel puţin se ştie şi se cunoaşte zilnic pe media scrisă, vorbită şi electronică. Aşa că sigur ştie !!! Poate ne va spune ...

[ Edited Tue Aug 07 2012, 03:55PM ]
Back to top
dorobant
Tue Aug 07 2012, 03:59PM

Registered Member #457

Revin cu o precizare necesară şi obligatorie: propunerile de înaintare în grad şi acordare de grad în rezervă nu se fac (de regulă) de MApN, de "afacerea" asta se ocupă organizaţiile, asociaţiile, etc. ale militarilor în rezervă şi retragere. Ministrul apărării naţionale doar semnează ordinul (dacă are chef verifică şi legalitatea) ...
Back to top
truepride
Tue Aug 07 2012, 07:20PM

Registered Member #996

As avea ceva de audaugat la chestiunea privind "acordari de grad".Jargonul miliar ne obliga sa vorbim de inaintari in grad, formula consacrata si etalon in limbajul specific.Cu toate astea mi sa atras atentia de catre un prieten, comic de profesie, specialitate secundara medicina - cum lui ii place sa spuna, ca totusi este vroba de acordari de grade si "primire" de garde.Zice el: pe dl g-ral Prunariu il inaintezi in grad, lui Turcescu ii acorzi un grad, fie si Kelvin deorece oricum nu face diferenta.
Mi-a ramas aceasta nuanta in subconstient.

[ Edited Wed Aug 08 2012, 08:44PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Boribum (07 Aug 2012, 19:42)
Klaus
Wed Aug 08 2012, 12:10PM
Registered Member #3279

Dupa ce am citit LINK am zis ca este o eroare, am mai citit inca odata si am zis ca este o gluma (nu neaparat buna)... La atata a ajuns industria de aparare la Mangalia si Orastie, cate 8 oameni fiecare? Am avut ocazia sa le vad pe amandoua in vremurile lor bune si nu pot sa cred ca asa ceva. Si asta numai din incompetenta celor pusi sa managerieze acest sector sensibil. Dar ce ma mir, asa este adusa toata economia, din producatori am ajuns cumparatori in mai toate cele. Ma infior de cate ori ies din Craiova spre Filiasi... Unde a fost Granitul, Vulcan, UMEB, Fabrica de lapte Lujerului sau Tricodava acum se inalta mandre niste super/hyper marketuri... Si nimeni nu raspunde pentru asta, ba unii chiar au profitat, vezi Titanmar...
O tempora, o mores!

Guvernul limitează numărul mediu de angajaţi din industria de apărare

Guvernul a decis să limiteze în acest an numărul mediu de angajaţi din industria de apărare la cel mult 1.587 salariaţi, cu 187 persoane mai puţin comparativ cu anul trecut.

În 2011, numărul maxim de salariaţi din companiile din domeniul apărării a fost stabilit de Guvern la 1.774 de persoane.

Ca efect al limitării numărului de posturi, în acest an Romarm va avea un număr mediu maxim de 1.229 angajaţi, Romaero-139 salariaţi, Avioane Craiova-125 persoane, IAR Braşov-70 posturi, Construcţii Aeronautice- 8 angajaţi, Şantierul Naval Mangalia-8 salariaţi, iar Uzina Mecanică Orăştie-8 persoane, informează Mediafax.

Modificarea este argumentată prin necesitatea respectării Tratatului privind Funcţionarea Uniunii Europene în domeniul ajutorului de stat.

Tratatul invocat stabileşte că orice stat membru poate lua măsurile pe care le consideră necesare pentru protecţia intereselor esenţiale ale siguranţei sale şi care se referă la producţia sau comerţul cu armament, muniţie şi material de război, dar că aceste măsuri nu trebuie să modifice condiţiile de concurenţă pe piaţa internă în ceea ce priveşte produsele "ce nu sunt destinate unor scopuri specific militare".

Legislaţia în vigoare stabileşte că salariaţii încadraţi pe perioadă nedeterminată la firme din industria de apărare şi care nu lucrează din lipsă de comenzi sau contracte vor efectua activităţi de întreţinere, conservare, reparaţii, pază şi administrative, iar fondul lunar necesar acoperirii salariilor acestora este asigurat de la buget.
Back to top
Hannibal
Sun Aug 12 2012, 01:32PM
.
Registered Member #1460

"Observatorul militar" (nr. 31 / pagina 3) ne aduce la cunostiinta faptul ca o noua serie de soldati voluntari a depus juramantul militar. Cei 101 soldati, care au depus juramantul in cadrul Scolii de Aplicatie pentru Logistica, sunt calificati ca lacatusi, faiantari, zidari, dulgheri, instalatori s.a, dar in marea lor majoritate, 78 de soldati, vor fi incadrati la politia militara, pentru paza si interventie.
Cum vi se pare, prieteni, ca un zugrav, instalator sau dulgher sa faca politie militara?

ziar_31.pdf
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF