Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Brigada Antiterorista - Intre legenda si realitate...
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
justme
Mon Jan 07 2013, 10:35AM

Registered Member #2073

România ca o ţintă. În culisele celor mai importante misiuni antiteroriste din România

Fenomenul terorist nu mai are graniţe, nu are doctrine şi nu ocoleşte pe nimeni. La Reportajele Telejurnalului, Alina Grigore aduce în prim plan ofiţeri SRI care au lucrat sub acoperire în unele dintre cele mai dificile misiuni antitero din România. România a devenit o ţintă a terorismului internaţional: mai multe tentative de atentate au fost dejucate de autorităţile române.

Cel puţin 17 operaţiuni antiteroriste au fost derulate în România doar în 2012. Au devenit publice după ce, în instanţă, s-a cerut expulzarea de pe teritoriul ţării noastre a mai multor suspecţi de terorism. Despre multe altele nu vom afla, poate, niciodată. "România nu mai este o ţinta generică, ameninţările sunt explicite şi directe", spune generalul Florin Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. Urmăriţi un reportaj în exclusivitate, din locul în care se coordonează toate operaţiunile antiteroriste derulate pe teritoriul României. Alina Grigore îi aduce în prim plan pe ofiţerii SRI care au lucrat sub acoperire în unele dintre cele mai dificile misiuni antitero.

LINK

VIDEO: LINK
Back to top
Hannibal
Mon Jan 07 2013, 04:46PM
.
Registered Member #1460

E foarte...romanesc modul in care se supraevalueaza, daca pot spune asa, ceva ce este, sau, ar trebui sa fie, normalitate.
Asta se presupune ca ar trebui sa faca un serviciu de securitate / informatii.
Bine, la noi e mare mirarea cand gasesti un medicament modern in farmacii, deci nu e chiar ceva atat de iesit din comun.
Da` totusi, pe cand vedem legea care schimba statutul ofiterului de informatii? Legea care il transforma pe ofiterul SRI (fara BAT, aia sunt soldati, n-au treaba cu ofiterul de intelligence) in functionar public cu statut special? Legea care ar trebui sa ne duca in rand cu celelate tari occidentale (nicio tara din Vest nu are un serviciu de informatii AUTONOM (nu directie a Apararii) militarizat.
Pentru SIE exista un proiect de lege in CSAT LINK, proiect care prevede transformarea ofiterilor in functionari publici cu statut special.
Care ar fi interesele pentru a nu se implementa aceasta masura? Mai putini bani la salarii? Poate pentru ca functionarul public cu statut special isi poate spune of-ul in public, iar militarul nu?
Back to top
Boribum
Mon Jan 07 2013, 05:31PM
boribum
Registered Member #2395

M-am uitat si eu la reportajul asta. Nu stiu daca cineva de la SRI a avut ocazia de a vedea materialul respectiv înaintea difuzarii,dar sa-l prezinti pe directorul adjunct în birou cu o luneta si sa-l imaginezi privind printre jaluzele cu ea e...într-un mare fel !

Edit : nu am înteles de ce au toti un ton grav-mortuar !?

[ Edited Mon Jan 07 2013, 05:34PM ]
Back to top
3 User said Thank to Boribum for this Post :
 djebel (07 Jan 2013, 18:20) , alexius (07 Jan 2013, 18:27) , Panait (14 Jan 2013, 17:42)
alexius
Mon Jan 07 2013, 06:29PM
Registered Member #2949

Observatie bună Boribum, și dacă e să divagăm de la tonul grav al reportajului, luneta respectivă cred că dădea în curtea interioară a instituției, ceea ce însemna că își supraveghea mai degrabă proprii subordonați sau chiar pe "Șefu".
Back to top
djebel
Mon Jan 07 2013, 06:35PM
Registered Member #3603

Sau scruta viitorul.
Back to top
Hannibal
Mon Jan 14 2013, 11:38AM
.
Registered Member #1460

Brigada Antiteroristă a SRI este o adunătură de cumetri LINK

Stau ciopor ca oile, în eventualitatea că, dacă sunt atacaţi de inamic, ori să crape toţi, ori să moară numai cei din exterior, cu excepţia celui în jurul căruia stau strâns grupaţi. Baza e generalul Florea Ciobanu, adjunctul comandantului Brigăzii Antiteroriste, căruia i-au plăcut toată viaţa oile. Păi, să vă zic cum a făcut-o de oaie, Ciobanu. Colonelul Constantin Gogârlă este adjunctul şi naşul său de cununie.
Locotenent-colonelul Claudiu Pă­un, director la Aeroportul Băneasa, este nepotul neveste-sii şi finul lor de cununie. Locotenent-colonelul Aurel Dinu este omul de casă al generalului, fiind dispus nu o dată să facă piaţa – îi place cel mai mult să care gogoşari şi gogonele cu căruciorul de butelii – sau să plimbe câinele, deşi Ciobanu nu are aşa ceva, iar nevestele lor lucrează în acelaşi compartiment al SRI. Maiorul Cosmin Manda îi este văr primar şi şef de birou în cadrul Aeroportului „Henri Coandă“. La nea­murile sau apropiaţii ăştia, care ar mai trebui răsfiraţi cu câte o detaşare pe la secţiile judeţene, mai trebuie trecută şi o anexă de ţuţări: locotenent-colonelul Losniţă, adjunctul pe linie de intervenţie al generalului, având o nemaipomenită vocaţie de unguent, să-l pui pe rană, nu alta, dar şi reputaţia că se poate băga sub piele mai adânc ca râia, ceea ce a şi făcut neîntârziat, obţinând un fel de licenţă sau dispensă de la mai-marii SRI pentru a-şi fonda o firmă de pază, la care acţionari sunt foşti ofiţeri din componenţa Brigăzii Antitero. O ţuţăriţă de excepţie este căpităneasa Mariana Iorga, careia îi place să spele geamurile de la viloiul generalului din satul Izvorani, ajutată de căpităneasa Mariana Onete, năşită de Mariana Iorga. Totul e să nu scape o grenadă în mândreţea asta de ciopor strâns grupat în jurul comandantului, că nu prea văd pe unde şi-ar scoate cămaşa.
Back to top
Hannibal
Mon Jan 14 2013, 11:39AM
.
Registered Member #1460

Vai, ce rau sunt...
Back to top
1 User said Thank to Hannibal for this Post :
 apkah (14 Jan 2013, 20:33)
Agent Sima
Wed Jan 23 2013, 11:42PM
Registered Member #5151

Daca ai terminat la academia de informatii a SRI, si esti deja angajat le ei, care ar fi sansa sa te alaturi Brigadei Antiteroriste?
Back to top
Hannibal
Thu Jan 24 2013, 12:10AM
.
Registered Member #1460

Cei de la BAT sunt soldati, n-au treaba cu ANI (care se ocupa cu intelligence).
Sunt specializati pe interventie pirotehnica (genisti), antiterorista, paza aeroporturi si, la nevoie, VIP, "Air Marshalls" (asigura securitatea zborurilor companiilor romanesti).
PS: Corect se scrie "Brigazii".
Teoretic nu prea ai sanse. Practic, orice e posibil in Romania.
Back to top
Ultra'
Thu Jan 24 2013, 12:41AM
Registered Member #2406

Se mai asigura securitatea pe zborurile Tarom? Ca am inteles (mai demult) ca s-a scos asta. Sau poate a fost "fum"...
Back to top
Hannibal
Fri Jan 25 2013, 11:38AM
.
Registered Member #1460

Pe site specifica si misiunile de genu` asta. Si nu tre` sa fie TAROM. Blue Air si Carpatair sunt companii romanesti.
Back to top
spk
Fri Jan 25 2013, 06:09PM
primum non nocere

Registered Member #537

Cursele aeriene românești care aterizează în SUA, au obligatoriu Air Marshall (Șoimari).
Back to top
Ultra'
Fri Jan 25 2013, 08:14PM
Registered Member #2406

spk wrote ...

Cursele aeriene românești care aterizează în SUA, au obligatoriu Air Marshall (Șoimari).

Adica nu mai exista Soimarii. Nici o cursa romaneasca nu mai ajunge in SUA de multi ani, de prin 2003, au spus ca nu e rentabila. Si mai ales acum de cand Taromul e in SkyTeam si opereaza in cooperare cu alte companii mari care au curse directe ca de exemplu Air France si KLM.
Back to top
spk
Fri Jan 25 2013, 09:03PM
primum non nocere

Registered Member #537

Am spus că acele curse erau obligate să aibe Air Marshall, nu că alte curse nu pot avea așa ceva.
Back to top
Respect4you
Wed Oct 29 2014, 11:11AM
Respect4you
Registered Member #4790

Dragii mei, trebuie să recunosc că am rămas cu un gust amar după ultima vizita la MM (Muzeul Militar din Bucureşti). Am avut nişte treabă în zonă, şi cum baieţelul meu era cu mine, era frumos afară, şi ajunsesem mult prea devreme, a insistat să ne oprim şi pe acolo.
După cum probabil bine ştiţi, aici şi-au găsit locul cele două ABI-uri, şi aşa cum era de aşteptat au fost zgâriate şi mâzgălite în ultimul hal, lucru care mă făcea să mă întreb foarte serios care e motivul. Să fie lipsă de cunoaştere, de respect...? Mai mult ca sigur cine a făcut asta a fost născut mult după '89...
Ce a reuşit să mă şocheze mai rău de atât şi să mă enerveze la culme, a fost o descoperire a puştiului. Cineva a aşezat într-unul dintre ABI-uri o sticluţă de tărie, chiar sub scaunul şoferului. Nici nu îndrăznesc să mă gândesc care a fost ideea, cert e faptul că singura reacţie pe care am fost în stare să o am în acel moment a fost să o iau de acolo şi să o trântesc în primul tomberon.
Oare ce o fi în capul cui a făcut chestia asta? Şi oare cine se "îngrijeşte" de MM nu putea observa? Nu se presupune ca totuşi e păzit?
Back to top
1 User said Thank to Respect4you for this Post :
 ALM (29 Oct 2014, 11:34)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF