Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Pensii militare
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Adrian C.
Wed Jun 06 2018, 05:59PM
Registered Member #12097

OUG 116/2017 a intrat in vigoare la 01.01.2018 si permite recalcularea cu contributiile nevalorificate ( lovisera si in senatori si deputati, multi iesiti deja la pensie, dar contribuind la casa de pensii inca pe salariile de parlamentar) :
97. La articolul 107, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor
avea următorul cuprins:
"ART. 107
.............................................
(3) Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor şi/sau
a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare
prevăzute de lege şi prin valorificarea altor documente de natură să
conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la
stabilirea acesteia."
Articolul 117 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"ART. 117
Prevederile prezentei legi, referitoare la stabilirea şi
modificarea drepturilor de pensie, la încetarea, suspendarea şi
reluarea plăţii acestora, precum şi la recuperare, se aplică şi
indemnizaţiilor/pensiilor de serviciu acordate prin legi speciale, a
căror stabilire şi plată se află, potrivit legii, în competenţa
materială a caselor teritoriale de pensii, cu excepţia situaţiilor în
care legea specială dispune altfel."
De aici neclaritatea. Nu s-a facut prea multa valva in decembire, erau sarbatori, dar stiu ca s-a comentat la TV ca se pot iar cere recalculari si in armata pt contributiile nevalorificate..
Daca nu , voi cere ceva pensie... ultima valorificare a fost in 2015 pt 2014, apoi in 2016 nu am mai putut cere pt 2015, etc.. deci ar fi vorba de aproape 5 ani la finele lui 2019, si am mai mult decat dublu mediu brut... dar o sa incerc atunci sa imi faca pensie civila pt toata perioada din 2003 iar in plata la armata sa ramana strict pensia militara... af fi mai avantajos, deoarece la civili tot creste punctul de pensie
Multumesc pt raspuns
Back to top
Klaus
Wed Jun 06 2018, 07:30PM
Registered Member #3279

Stiu ca discutia fusese de genul sa se scoata din algoritmul de calcul a pensiilor militare perioadele cotizate la CNPP inainte de 01.01.2016, pentru a fi valorificate la calculul pensiilor civile. Nu stiu daca cele citate pot fi interpretate in acest sens.
Chitac sustine ca acel OUG este pentru a fi posibila cumularea de pensii din 2 sisteme diferite, in cazul sau de militar si, cand va termina mandatul, de parlamentar. LINK Asta pentru ca prin OUG nr. 103/2017, s-a modificat art. 51 din Legea nr. 263/2015, in sensul ca s-a introdus alin. (4) prin care se preciza ca Pensia din sistemul public de pensii nu poate fi cumulată cu o pensie de serviciu/indemnizație pentru limită de vârstă reglementate de legi cu caracter special.

Vad ca in afacerea cu anularea acelui alineat este si Salan, fost inspector sef la IJJ Hunedoara. Pe omuletul asta l-am retinut din 2 motive - unul ca a scris in CV ca a fost comandant de pluton jandarmi la Timisoara incepand cu '82, de parca arma asta exista in MI pe vremea aia. Al doilea motiv este ca si-a aranjat ca inainte de iesirea la pensie sa fie imputernicit pe functia de adjunct al inspectorului general al IGJR exact cu 6 luni inainte de a iesi la pensie. Ori treaba asta nu se face, este prea batatoare la ochi.

[ Edited Fri Jun 08 2018, 04:38PM ]
Back to top
djebel
Thu Jun 07 2018, 10:01AM
Registered Member #3603

Klaus wrote ...

... si-a aranjat ca inainte de iesirea la pensie sa fie imputernicit pe functia de adjunct al inspectorului general al IGJR exact cu 6 luni inainte de a iesi la pensie. Ori treaba asta nu se face, este prea batatoare la ochi.

Nu e moral, dar uite că se cam face. Cine se mai împiedică de moralitate? Un fleac! Se numește Oscar pentru întreaga activitate. Cică.
Back to top
truepride
Thu Jun 07 2018, 08:39PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Va aplaud comentariul. Amandurora.

Edit: am zis ca nu scriu intial dar intamplarea face sa ma fi intersectat cu dl general de brigada (r). Omul este apreciat pe plan local, iar inspectoratul pe care l-a condus este la randul sau apreciat.Eu nu contest rezultatele. In schimb daca pleca la pensie simplu generalul in discutie ramanea ca un ofiter onorabil. Am spus de multe ori ca politica este un put nesecat de paguba pentru uniforma militara. Dupa ce a ajuns domnul in discutie deputat, ar fi multe de spus ce l-ar face memorabil peste cele doua puncte de mai sus, puncte cheie in opinia mea.
Pe final, chestiunea cu arma jandarmi din anii 80 am observat ca-i la moda. Intreb si eu ca prostul care a muncit pentru o diploma, cum se cheama fapta prin care in acte oficiale se "declara necorespunzator adevarul", asa pe la 326 NCP?
Si astea se vad de la 180 km distanta de Deva, dar legatura sufelteasca c un oras nu se rupe nciodata.

[ Edited Thu Jun 07 2018, 10:02PM ]
Back to top
Klaus
Fri Jun 08 2018, 04:45PM
Registered Member #3279

truepride wrote ...
... Dupa ce a ajuns domnul in discutie deputat...

CV-ul impricinatului, asa cum si l-a postat pe site la Senat. LINK

[ Edited Fri Jun 08 2018, 09:33PM ]
Back to top
truepride
Sun Jun 10 2018, 12:32PM

Registered Member #996

Mea culpa, senator, generalul de brigada este senator. L-am confundat cu deputatul de HD, Lucian Heius. Ca paranteza generalul Salan a scris o carte referitoare la istoricul armei jandarmi pe meleagurile hunedorene. Am vazut in dansul un om pasionat, care respecta arma din care facea parte. De asta de cand a ajuns senator, am apreciat propunerea dansului privind extiderea juridica a competentelor jandarmilor (desi unele erau relativ-criticabile), dar nu pricep de ce nu a luat pozitie in evenimentele recente in care sunt implicati jandarmii.Bine-bine, pricep, dar mi-as fi dorit ca loialitatea fata de arma si fie mai mare decat loialitatea fata de partid.
Inca o treaba, "ciudata" penru un militar activ, psd-ul HD a pastrat un loc liber pe liste, eligibil pentru Senat. In august dl general a trecut in rezerva, in septembrie hop-top avea carent de partid. Apoi ghiciti cine era pe locul 2, lista pentru Senat PSD.
Si imi cer scuze pt off-topic, dar nu cred ca deranjaza pe multa lume.
Back to top
Adrian C.
Sun Jun 10 2018, 04:46PM
Registered Member #12097

Buna ziua,
Revin cu un update. Am trimis aceeasi intrebare si Casei de pensii sectoriela pe e-mail. Am avut placuta surpriza sa fiu contactat telefonic si am primmit raspunsul ca nu se pot face actualizari ale pensiei cu contributia civila, nu s-a schimbat nimic. Ramane sa solicit Casei de Pensii o pensie la indeplinirea varstei de pensionare.
Multumesc pt raspunsuri si va doresc sanatate !
Back to top
Terentius
Sun Jun 10 2018, 04:57PM
Terentius
Registered Member #2186

Offtopic - Din câte ţin io minte, şi generalul Mihail Popescu a apărut pe listele PSD pentru parlamentare în 2004, el fiind (încă) în activitate, şi şef S.M.G. A trecut în rezervă înainte de alegeri, dar precedentul fusese deja creat.
Back to top
ala vechi
Thu Jun 14 2018, 08:44AM
Registered Member #11353

Salut. Umbla vorba prin targ(Minister) ca vor sa dea o ordonanta din 1 iulie sa poata iesi ceva sefi la pensie, ca le bate regionalizarea la fund din ianuarie 2019. Voi stiti careva ceva?
Back to top
1 User said Thank to ala vechi for this Post :
 Rotaru Aurelian (14 Jun 2018, 09:42)
Rotaru Aurelian
Thu Jun 14 2018, 09:48AM
Registered Member #2947

Sunt intr-adevar zvonuri.Se vehiculeaza ideea ca vor sa scoata o ordonanta prin care cei cu minim 25 de ani vechime in sistem sa poata iesi la pensie.Asteptam...
Back to top
djebel
Thu Jun 14 2018, 01:05PM
Registered Member #3603

Ei, vorba e mai veche (cam de la începutul anului) și ordonanța cam ar fi cu dedicație, cică pentru domnul general Ciucă (din punctul meu de vedere omul merită, dumnealui nu a fost un târâie sabie/șobolan de birou de prin minister) . Am doar o curiozitate : chiar va ieși la pensie? Cam așa, prin august.
Back to top
Rotaru Aurelian
Thu Jun 14 2018, 03:01PM
Registered Member #2947

Ma intereseaza zvonul din considerente strict personale.Ar fi frumos sa fie asa.Eu am o vechime in sistem de 28 de ani,10 ani am fost M.A.C.si de 18 ani sunt subofiter,varsta 48.Intrebarea mea ar fi:noi ceilalti,mai de la baza ierarhiei militare,avem sanse de trecere in rezerva ,ori ba?E posibil ca ordonanta cu pricina sa fie scoasa pe sest doar pentru cei mai de sus,nu si pentru muritorii de rind.
Back to top
truepride
Thu Jun 14 2018, 04:34PM

Registered Member #996

Nu cred in posibilitatea legala ca un act normativ sa excluda un corp de cadre militare.Efectele vor fi pentru toate cadrele militare insa evident agloritmul de calcul nu va putea decat sa avantajeze functile de comanda la esaloane superioare.
Refeitor la dl gl. Ciuca, bursa zvonurilor zice ca va primi prelungirea de 1 an de care poate beneficia cf L346/2006. Asemeni amiralului Marin.
Acum o alta idee imi tulbura linistea putului gandirii. Daca se respecta rotativa propusa de fostul presedinte, urmeaza un amiral la sefie...
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Rotaru Aurelian (14 Jun 2018, 17:29)
ala vechi
Fri Jun 15 2018, 12:27AM
Registered Member #11353

Ba da. Ani de cascheta, MABC-ul nu conteaza, numai subofiter, ofiter. Crezi ca ei nu fac socoteala cati se aduna pe langa sefi?

[ Edited Fri Jun 15 2018, 12:41AM ]
Back to top
ala vechi
Fri Jun 15 2018, 12:32AM
Registered Member #11353

Nu stiu cine este dl gl. Ciuca dar daca se trece la regionalizare, la pompieri, politie si jandarmi se aduna ceva inspectori sefi de multumit. nu cred sa fie multi pe langa ei daca nu se pun anii de MABC.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF