Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Pensii militare
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Freddye
Sat Feb 06 2010, 07:26AM
Registered Member #2537

ACH Boribum wrote ...

Parere : ar fi bine sa existe un statut care sa nu fie discutabil de la o guvernare la alta.Sa poti gândi o cariera. Sa ai niste certitudini de nezdruncinat în ceea ce priveste serviciul caruia i te dai. Sa nu te întrebi în permanenta din ce va fi facuta ziua de mâine.

Si ar fi si mai bine sa existe naibii un lucru în tara asta care sa nu se schimbe sau transforme precum un origami : azi e alba,mâine-i neagra,azi e cal,mâine e vaca.

Buna ziua
Sunt in agonie,credeti-ma..Eu unul m-am bucurat ca legea sa rama na asa ,pana ce postasul mi-ar fi adus ultima pensie pamanteasca..In urma modificarii art 175 ,aparuta ieri pe site-ul ministerului muncii ,voi beneficia de o pensie de 6 milioane adica fix o patrime din ce luam inainte..Alta sursa de venit nu am si nu intrevad ,in conditii de criza ,sa pot gasi ceva de lucru.Cu ce-am gresit fata de tara asta care uita de noi,cei care am servit-o ,neconditionat,sub drapel..cu ce...!!
Back to top
ex-ad
Sat Feb 06 2010, 07:46AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

freddy, multumesc de semnal, iti dai seama ca urmarim si noi, insa proiectul a fost publicat acolo pentru dezbateri, iar in al doilea retine ca aceasta lege va trece prin parlament... faptul ca a fost postat pe site-ul unui minister un oarece proiect nu are nici o relevanta acum.... daca PSD si PNL se incopiteaza, mizeria aia de act normativ nu va trece veci pururi si aici s-ar putea sa fie jocul dintre putere si opozitie: "noi am vrut, dar n-au vrut aia"...
Back to top
Freddye
Sat Feb 06 2010, 09:30AM
Registered Member #2537

Buna dimineata si suma respectelor..

Dupa cum bine stii ,proiectul a fost publicat in IANUARIE,iar modificarea de ieri a fost facuta in urma presiunii strazii si mass-mediei ,a "dezbaterilor " democratice care va sa zica ,in care anumite segmente ale fenomenului militar,activ si in rezerva ,cele mai combative de altfel ,nici macar n-au fost invitate..Va las acum,am o nepotica de 8 luni ,pe nume ILINCUTZA si trebuie sa ajung la Bucuresti ,la ea..Va trebui sa-i explic ca tataie s-ar putea sa nu-i mai poata plati ratele la o anumita asigurare pentru viitorul ei decat cu ajutorul bunului Dumnezeu..O zi buna @ All !!

[ Edited Sat Feb 06 2010, 12:32PM ]
Back to top
un jandarm
Sat Feb 06 2010, 09:48PM
un jandarm
Registered Member #1163

Cred ca ex-ad a facut cea mai buna apreciere...
Este o mizerie de act normativ.
Back to top
legistul
Mon Feb 08 2010, 10:45PM
Registered Member #2170

La francezi reglementarile actuale referitoare la domeniul apararii sunt facute in "Code de la défense"
Ex:
Version consolidée au 6 février 2010
Partie réglementaire
PARTIE 4 : LE PERSONNEL MILITAIRE
LIVRE Ier : STATUT GÉNÉRAL DES MILITAIRES
TITRE III : DISPOSITIONS STATUTAIRES RELATIVES AUX DÉROULEMENTS DES CARRIÈRES
Chapitre IX : Fin de l'état militaire
Section 2 : Dispositifs d'aide au départ

etc
..............
. pentru detalii accesati LINK
..........................................................

LINK
.....................................
Cred ca cei interesati direct pot gasi astfel de reglementari pentru fiecare din statele NATO. Astfel de situatii concrete pot fi prezentate de reprezentantii SEMPERFIDELIS IMPREUNA CU CELELATE ORGANIZATII ALE MILITARILOR ACTIVI SI IN REZERVA,( inclusiv cu MApN-de ce nu?), atat COMANDANTULUI FORTELOR ARMATE, MINISTRULUI APARARII si Sefului SMG cat si Guvernului (Premierul, M Muncii, etc) pentru a sustine interesele actuale si de perspectiva ale tuturor militarilor romani.
Cum reglementarile propuse de M Muncii si aflate acum in discutie ne vor afecta pe toti, va rog sa postati reglementarile similare existente in statele NATO.
Dar repede ca sa nu fie prea tarziu...
Ce parere aveti?
Back to top
Terentius
Mon Feb 08 2010, 11:15PM
Terentius
Registered Member #2186

Pensiile militare în Marea Britanie - reglementate de AFPS -05 Armed Forces Pension Scheme 2005: LINK.
Back to top
Terentius
Mon Feb 08 2010, 11:29PM
Terentius
Registered Member #2186

Ceva opinii despre cum proiectul iniţial, acela cu celebrul articol 175 şi referirile la literele "c)-i)" care s-au transformat în "a)-i)"? Ce a fost acolo, un act ratat, un băţ băgat prin gard, o ţinţă pentru tura următoare de înfierare cu sfântă mânie proletară?
Back to top
Boribum
Tue Feb 09 2010, 12:23PM
boribum
Registered Member #2395

LINK
Back to top
chimistul
Tue Feb 09 2010, 08:37PM
Registered Member #1234

Pentru ca sunt interesat de acest lucru imi spun si eu punctul de vedere:
-cred ca nu ar trebui nici unul din militari(si aici cuprind pe toata lumea )trecuti in rezerva sa stea indiferenti si sa astepte pentru ca imi este teama ca se va ajunge sa se aplice aceasta lege asa cum s-a aplicat si faimoasa Legea 329/2009 si in care o parte din militarii trecuti in rezerva - fara sa fi vrut ei - au pierdut drepturi castigate prin lege.
-eu cred ca este necesar sa ne organizam urgent cu actiuni concrete,daca este necesar si eu cred ca este prima data la nivel de capitala si chiar tara ca nu lor le-a dardiit fundul ci noua cu ajutorul nostru au ajuns acolo unde sunt acuma ,cu ajutorul nostru Romania a intrat in NATO dar aceste lucruri s-au uitat repede ca acum sunt ocupati cu.... alte treburi.
-ar trebui ca toate asociatiile militarilor prin reprezentantii lor legali sa fie mai incisive si prezente in mass-media iar daca va fi necesar inclusiv cu organizari de proteste pentru ca acum se rezolva totul in forta cu televizorul iar daca nu au fonduri, membrii acestora sa-i sustina reprezentindu-le interesele pentru ca singuri nu putem rezolva nimic sau aproape nimic.
Cateva din punctele mele de vedere - din nou sunt rascolit si am un gust de fiere in gura .
Back to top
ex-ad
Tue Feb 09 2010, 10:40PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

am un pensionar militar in casa - un pensionar care a muncit doar in unitati operative, nu la birou, asa ca stiu exact ce simti... insa nasul meu, care nu prea m-a inselat niciodata, spune ca mizeria asta de lege va suferi ceva modificari pina va trece (daca va ajunge si daca va trece) prin parlament... si va mai ajunge si pe la Base...
am realmente toata stima pentru SCMD (care n-are 2000 de mebri, cum abereaza articolul din link-ul dat de Boribum, ci vreo 15, toti afectati direct de legea 329, fiindca toti lucreaza in functii civile la stat), insa mi se pare un pic ciudat sa-l dai pe premier in judecata pentru un proiect de lege care mai e si supus dezbaterii publice, fiindca nu prea vad in baza carui articol de act normativ ar putea s-o faca... mai degraba trebuie pleznit cu o plingere pentru maniera incalificabila in care a jignit toti militarii tarii... solutia cea mai buna pentru tara e ca in vara sa dispara naibii guvernul asta de tembeli si de hoti, iar proiectul in cauza sa fie revizuit... niciunde in lume civilii nu sint amestecati cu militarii in ceea ce priveste salarizarea si pensiile, drept pentru care am convingerea ca nici Romania nu va face asta...
inca ceva: in Romania nu se mai face nimic cu televizorul si, in general, cu media de foarte mult timp... se poate iesi in presa scrisa si audio-vizuala pina ragusesti, nu conteaza... iar exemplele sint nenumarate si nu exista absolut nici o situatie in ultimii 10 ani care sa se fi rezolvat prin presiunea media... eu as merge pe o alta cale, ceva mai linistita si mai eficienta: aceea a presiunii de underground, prin persoane cu "putere de convingere" in zonele decizionale (incerc sa ma exprim elegant)... parerea mea este ca piticii atomici ai acestei guvernari au sarit cu cele doua acte normative - salarizarea unica si pensia unica - dintr-o proasta intelegere a cerintelor institutiilor internationale, din populism lichelar (iar inventez cuvinte, dar asta e), ambele combinate cu o doza de cretinism urias...
... si sint perfect de acord cu tine cu un lucru: unde-s doi, puterea creste si piticu-ntepeneste... drept pentru care reiterez faptul ca desi in APSF media de virsta este undeva la 35 de ani, asociatia va sustine fara rezerve orice demers al SCMD si al tuturor celorlalte organizatii pe aceasta tema...

[ Edited Wed Feb 10 2010, 03:44PM ]
Back to top
kaliber
Tue Feb 09 2010, 11:48PM
Registered Member #806

LINK
fratilor!cred ca o sa sugem degetul:-)))

Pensiile militarilor ne fac unici în lume

EVZ
Oana Crăciun Miercuri, 10 Februarie 2010

LEGISLAŢIE. Spre deosebire de militarii români, cei din UE şi NATO au pensii speciale.

Militarii, poliţiştii şi angajaţii serviciilor secrete ar putea fi obligaţi ca, de anul viitor, să accepte o pensie „recalculată” pe baza unei contribuţii raportate la solda de bază, fără sporuri, aşa cum se va întâmpla, de altfel, şi în cazul magistraţilor, al parlamentarilor sau al aviatorilor.

Deşi ameninţă executivul cu procese şi încearcă să facă presiuni asupra politicienilor pentru menţinerea pensiei speciale, aceste categorii de bugetari au slabe şanse să întoarcă în favoarea lor actualul proiect al legii pensiilor. Motivul: „puterea” şi-a exprimat deja opţiunea de a renunţa la privilegii.

Asta însă ne-ar face unici în lume, întrucât în statele membre UE şi NATO, militarii se bucură de pensii speciale.

PROCEDURĂ

Pensii calculate pe bază de false contribuţii

Angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care primesc acum pensii de serviciu, ar putea încasa, de anul viitor, pensii recalculate în baza contribuţiilor achitate de-a lungul carierei la sistemul public. Aşa prevede ultima variantă a proiectului legii unice a pensiilor, care va fi prezentat, astăzi, guvernului de Ministerul Muncii, după a treia modificare de la punerea sa în dezbatere.

„În urma consultărilor cu partenerii sociali, s-a decis să nu existe nicio excepţie de la recalcularea pensiilor în funcţie de contribuţie, pentru a evita un precedent”, şi-au explicat, ieri, ezitările, oficialii de la Muncă.

Excepţie eliminată din lege

Decizia a fost luată după ce, în varianta anterioară, proiectul prevedea pentru militari, poliţişti şi angajaţii serviciilor secrete o altă metodă de recalculare a pensiilor, pe motiv că aceştia nu au contribuit la buget.

„Punctul de vedere al ministerului este ca pensiile acestor categorii de bugetari să se calculeze în funcţie de contribuţiile ipotetice pe care ar fi trebuit să le plătească potrivit legii pensiilor. Însă nu ştim ce va ieşi din guvern şi apoi din parlament”, susţin subalternii ministrului Şeitan.

Cert este faptul că, potrivit ultimei variante a proiectului de lege, pensiile speciale ale militarilor vor fi recalculate în şase luni de la intrarea în vigoare a legii.

În acest caz însă, România ar face excepţie la nivel internaţional. Atât în statele membre NATO, cât şi în cele membre ale UE, militarii beneficiază de legi speciale în baza cărora li se calculează pensiile. Cuantumul acestora este cuprins între 75 şi 80% din valoarea ultimelor solde.

2.000 de lei
este pensia medie plătită în prezent unui militar

PARLAMENT

Aleşii nu i-ar lăsa pe militari pe mâna lui Boc

Fie că sunt de la putere, fie din opoziţie, parlamentarii nu par dispuşi a înghiţi pe nemestecate legea lui Boc.

Dacă nu renunţă la partitura „pensiilor nesimţite”, în tabăra PDL este loc de nuanţe în cazul militarilor. Deputatul democrat-liberal Daniel Pirpiliu, membru în Comisia de apărare, susţine ar fi nevoie de un capitol separat privind pensiile militare în noua lege, punct de vedere pe care este dispus să-l susţină în parlament cu ocazia dezbaterilor.

„Eu cred că în actuala lege trebuie să se facă o referire separată. Nu cred că este nevoie de o lege specială, ci doar de un capitol distinct, dar păstrând nişte limite de minim şi maxim”, ne-a declarat Pirpiliu.

Mai radical, colegul său de comisie, liberalul George Scutaru, susţine că este nevoie de o lege specială în cazul militarilor, deoarece, spre deosebire de ceilalţi bugetari, aceştia sunt supuşi unor privaţiuni mai mari.

„Decizia de includere a pensiilor militarilor în legea unitară este o greşeală determina tă de populismul de a-i băga pe toţi în aceeaşi oală”, a comentat Scutaru.

„Nu cred că legea va trece de comisie. În orice ţară militarii au o lege specială”, este de părere şi deputatul PNL Mihăiţă Calimente. Mai maleabil, PSD-istul Doru Claudian Frunzulică susţine că „guvernul ar trebui să găsească un echilibru”, pentru că e vorba de un semnal pentru sistem.

„Mi-e greu să zic să rămână pensiile pe actuala lege sau să fie recalculate. Să nu dăm un semnal atât de dur”, a spus el. „Nu cred că această lege trece de Comisia de apărare“,
MIHĂIŢĂ CALIMENTE, deputat PNL

[ Edited Tue Feb 09 2010, 11:57PM ]
Back to top
ex-ad
Wed Feb 10 2010, 12:00AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

astea sint si semnalele mele, din surse curate...
Back to top
msimula
Wed Feb 10 2010, 12:05PM
Registered Member #2287

LINK
Back to top
Morocanosu
Wed Feb 10 2010, 01:28PM
Registered Member #1992

Buna ziua tuturor,...

Urmaresc de ceva vreme acest topic. Sa nu credeti ca vreau sa reiterez vreuna din ideile exprimate de mine (in alte posturi) sau de ceilalti semperisti... Da, intr-adevar, cineva vrea "sa schimbe regulile in timpul jocului"... Si nu stiu de ce, am senzatia ca in spatele dobitociei afisate de guvernul Boc, se mai afla si altceva.

E drept ca am o inclinatie "patologica" (sic) spre teoria conspiratiei, dar cum altfel mi-as putea explica faptul ca, desi li s-a prezentat sistemul de pensii militare la nivel european (si nu numai), Seitan si ciracii lui o tin "una si buna" ca militarii trebuie "integrati" in sistemul public de pensii ?!?.... Credeti ca ei nu stiau ca pretutindeni in LUME, militarii se pensioneaza in conformitate cu prevederile unor legi speciale, tinandu-se seama de specificul si importanta activitatii desfasurate ?...

Ba, chiar stiau, iar dupa ce nu au mai putut s-o faca pe prostii, au zis "asta e, nu putem crea precedente care sa duca la revendicari si din partea altor categorii sociale si/sau profesionale"... Ma uitam astazi la Boc, pe A 3, cu cata seninatate si incercand sa induca un calm inselator, afirma ca, "militarilor li se vor recalcula pensiile in conformitate cu principiul contributivitatii, pentru ca si pentru ei a contribuit in toti acesti ani statul la fondul de pensii"... Va vine sa credeti, cat de prosti ne cred ei pe noi ?... Fostul militar in termen de acum douazeci de ani si care se dadea foarte greu jos din pat la alarma (probabil de atunci a dobandit aceasta ura viscerala fata de sistemul militar), crede ca noi nu citim beletristica ce tine de teoria manipularii...

Un alt aspect mi se pare interesant. Nu am vazut nici o luare de pozitie oficiala, publica, din partea organizatiilor si asociatiilor cadrelor militare in rezerva si a veteranilor de razboi...

Oare ce-or face Domniile-lor, generalul de armată (r) Dumitru Penciuc,preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, ...generalul(r) Marin Dragnea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război ?...

Si inca ceva... Sarut-mana, D-na Ex-Ad ...eu unul nu m-as baza pe ceea ce spun parlamentarii nostri. M-as baza pe ceea ce fac. Daca fac... Exista pericolul ca, tot lasandu-ne adormiti cu formulari de genul "stati linistiti ca nu va trece de Comisie", sa ne "linistim" de tot. Intamplator, am avut de-a face cu cativa senatori si deputati din fostele Comisii pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala...si nu mi-e prea confortabil s-o spun, am indoieli asupra sinceritatii lor (a se citi, "una spun, alta fumeaza")...

In fine, periculoasa e si atitudinea multora dintre pensionarii militari... ceva de genul "fugi dom'le d-aicea, asa ceva nu e posibil in veci, ce, sunt nebuni ?"... Probabil este una dintre cauzele lipsei de reactie la aceasta chestiune din partea mediului militar si nu numai...

Iar cat priveste conceptul pan-european de "cetatean in uniforma"... mai vorbim noi despre ce au inteles guvernantii nostri din asta. Oricum, nu cred ca mare lucru...
Back to top
dorobant
Wed Feb 10 2010, 01:38PM

Registered Member #457

... frecangeala pe interpretare ... militarii (indiferent de minister sau serviciu) NU au fost NICIODATA salariati ! Calcularea pensiilor pentru aceasta categorie in rand cu ceilalti bugetari este o eleganta aberatie a celui de-al n-shpelea guvern Boc ... de acord cu baza de calcul, si anume - pentru bugetari, 8 ore pe ziua de munca(pana-n 91 - 6 zile/saptamana, dupa doar 5), pana la varsta de 65 de ani ... pentru militari - 16 ore/zi 365 de zile pe an - din 4 in 4 ani se trece cu vederea o zi in contul statului ... 16 ore ca presupunem cum ca ar fi dormit 8 ore/zi), pana la iesirea la pensie (pen'ca nu mai avea loc in institutia militara din cauza de reducere masiva) ... cat despre contributivitate aia e o chestie care s-a facut conform legii, indiferent de perioada (inainte sau dupa dec'89) ... si sa vedem cum le iese din calcule. In continuare, dupa intrarea in vigoare a legii, intervine lovitura sub centura, si anume, daca io, MILITAR, is luat in calcule cu lege unica de salarizare si lege unica de pensie, ca oricare alt salariat a' lu' statu' de tot (rasu) dreptu', vreau io, militar sa am acelasi statut legal ca orice alt angajat al statului - conform principiului - "la obligatii egale, drepturi egale, si viceversa" - adica, SALARIAT conform LEGISLATIEI MUNCII, cu drept de organizare sindicala si greva ! Daca nu, atunci VREAU, io MILITAR, statut special, adica ala existent azi, conform legii ! E ?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF