Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Pensii militare
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ronin
Fri Feb 12 2010, 06:42PM
Registered Member #70

@sejc_30000, imi cer scuze, nu am vrut sa va enervez. Va invit si pe topicul cu "nucleul". Cu toti suntem afectati de situatia actuala. Eu nu v-am spus sa stati cu mainile in san si sa va resemnati. Nuuuu !
Si eu vorbesc de lupta impotriva utc-istilor si a tradatorilor (la vedere sau nu). Dar avem nevoie de o strategie. Cum vedeti rezolvarea problemelor ? Eu mi-am spus parerea. Varianta ruseasca de dupa 2000. Ba chiar mai buna deoarece gen. Caraman a fost al nostru, va aduceti aminte...
Back to top
un jandarm
Fri Feb 12 2010, 07:43PM
un jandarm
Registered Member #1163

Cu ce pret servim Tara?
Care este masura cu care ea Tara ne apreciaza Prestanta?
Avem dreptul ca dupa o cariera militara sa ne mai putem trai putinii ani de pensie/oare o sa-i mai apucam?
Back to top
Doru
Fri Feb 12 2010, 07:46PM
doru
Registered Member #14

Trebuie inteles un lucru,problema pensiilor militare priveste nu doar pe cei ce sunt astazi pensionari militari ci pe toti cei din sistemul militar,cadre active din MApN,SRI,SIE,SPP si MI ce probabil nu vor mai apuca acest drept al lor-pensia, nu o pomana cum lasa sa se inteleaga actualul guvern.
Vor sa elimine pensiile militare,sa devina pensii civile,bun, sa se abroge statutul cadrelor militare,avem codul muncii civil, sa avem dreptul la sindicate care sa ne apere drepturile.
Cred deasemenea ca ar trebui sa se treaca peste orgolii si sa ne organizam in vederea unor manifestari publice ,numai uniti vom castiga,am facut parte din miscarea CADA si am reusit sa schimbam un ministru,pacat ca ne-am oprit doar la el,tara ar fi aratat altfel.
Back to top
un jandarm
Fri Feb 12 2010, 08:03PM
un jandarm
Registered Member #1163

@Doru...
Nu stiu ce ma determina sa iti spun ca legea aia... Statutul Cadrelor militare va ramane o lege de neschimbat...
Va ramane la nivelul anilor 1995.
Si stiti de ce...
Back to top
msimula
Fri Feb 12 2010, 08:16PM
Registered Member #2287

Sa va enervez un pic. Pentru Un jandarm si celorlalti. Cine v-a pus, sa imbratisati cariera militara ? Nu puteati sa deveniti, un stiu, simpli ingineri, economisti, constructori si as putea continua. De ce nu vreti sa fiti mai egali decat toti ceilalti, asa cum sugereaza guvernantii nostri ? Hai, ca sigur am reusit …
Back to top
Morocanosu
Fri Feb 12 2010, 08:55PM
Registered Member #1992

msimula. Dumneata de vocatie ai auzit ? Iti sugereaza ceva ? sau esti si mata o coada de topor ?

Enormitatea unor astfel de idei si concepte este atat de atroce incat generalul Mihail Popescu, in seara asta, la Realitatea, nici nu a putut cu vocea gatuita de revolta, sa argumenteze elocvent, cat de deplasata este....

Conceptul asimilarii pensiilor militare cu cele civile este gresit si aiurea din start. Sunt rezultatul contractului pe care militarii l-au avut cu statul roman indiferent cum s-a chemat el si cine l-a condus. Nu sunt pensii nesimtite, ci muncite, meritate, asa cum vor merita si cei care astazi sunt activi, si care isi vad familia intre doua misiuni... Eu insumi am ajuns un strain pentru copiii mei. Ti-ai propus sa ne enervezi ? Ei, uite ca ai reusit... Norocul dumitale este ca am lucrat in diplomatia militara o perioada din cariera, dar asta nu inseamna ca n-as putea sa te injur corespunzator, romaneste....

Cine sunteti voi, cei care va permiteti sa luati in bascalie Armata Romana ? Ce anume ati facut voi pentru tara asta ? De cate ori v-ati gandit ca poate nu va veti intoarce... ? Vi se umezesc ochii cand se intoneaza imnul national ?... Va curge vreodata prin vene amintirea celor ramasi acasa ?....

Vi se pare nesimtita pensia generalului Popescu de 6000 de lei ? Mie nu mi se pare.... Nici a lui si nici ale altor mii de colonei, locotenent-colonei si maiori, care au trudit, au riscat, au suspinat, s-au alienat sau au pierdut totul. Ajunge. Au platit cu viata lor pentru ca si-au ales cariera militara. It's a choice, a simple choice, dar sunt si vor fi militari, atat cat vor trai si chiar si dupa aceea.

Si nu e doar o figura de stil....
Back to top
POBEDA
Fri Feb 12 2010, 09:03PM
Registered Member #154

Hai sa va enervez si eu...
Pentru legea aceasta infama (si ptr. altele) multumiti-le celor care l-au votat pe ciacar si i-au facut si campanie electorala aici,unii de ticalosi, altii dintr-un soi de masochism, pentru ca era notorie obsesia lui base si a marionetei lui, iar acum ...ciocul mic.
Pariez o bere contra un nasture ca nu rezista mult postarea mea aici.
Prietenii stiu de ce...
Back to top
emi
Fri Feb 12 2010, 09:23PM
emi
Registered Member #1691

^ spune daca stii, nu te cenzureaza nimeni.
Macar stii legea in ultima varianta ? posteaza.
Back to top
msimula
Fri Feb 12 2010, 09:45PM
Registered Member #2287

Morocanusu chiar s-a urcat pe pres. Am reusit sa-l enervez, se pare, pe mai multi. Din tot ce spuneti, totul imi este foarte cunoscut si sunt de acord, dar am gandit si mi-am dat cu parerea cum cum gandeste marea masa, a profanilor, a “nemilitarilor”.
“Ultima (momentan) variantă a proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice prevede că doar antreprenorii şi liber-profesioniştii care nu au şi un contract de muncă vor plăti CAS pe veniturile obţinute ca asociaţi, acţionari, comanditari, administratori sau manageri de firme, membri de asociaţii familiale sau PFA. În plus, spre deosebire de varianta anterioară a proiectului de lege, pensiile militarilor, ale poliţiştilor şi ale celor din serviciile speciale vor fi recalculate ca şi celelalte pensii speciale (cum ar fi cele ale judecătorilor), pe baza unei metodologii care urmează să fie aprobată prin hotărâre de Guvern. ……
La finalul şedinţei BPN, întrebat dacă în noua lege se vor păstra pensiile pentru anumite categorii, precum militarii, poliţiştii şi angajaţii serviciilor speciale, Boc a răspuns: „În legea pensiilor nu există niciun fel de articol care să instituie vreo pensie specială pentru o categorie. Toate aceste pensii se vor recalcula potrivit noului principiu al contributivităţii”.
Back to top
ronin
Fri Feb 12 2010, 09:47PM
Registered Member #70

Si totusi. Care sunt pensiile de care, unii militari, se plang ?
Haide-ti sa vorbim pe cifre. Eu nu simpatizez cu politrucii dar haide-ti sa facem niste comparatii intre pensiile militare si pensia bunicului meu, care desi a luptat in al doilea razboi mondial, nu a imbratisat cariera militara...
Cred ca ar trebui facuta diferenta intre militarul in timp de pace si militarul de razboi. Unii dintre dvs imi veti spune ca in caz de razboi, gata, sunteti acolo. Pai tot asa si eu si toti cei buni de lupta. Vi se pare ca cei din rezerva sau care sunt apti, vor fi lasati deoparte...? Nu.

Cat priveste cariera militara si familia, poate mai bine era fara familie. Nu amestecati familia in asta. Ati hotarat familie si copii, asta este, aveti grija de ei cum puteti. Planificarea familiala are si ea rostul sau. Ba chiar in cazul unor militari, familia ii poate incurca si invers.
Cine si unde a spus ca oamenii care aleg calea armelor ar trebui sa fie primii dintre cei mai bine platiti. Vocatia militara presupune altceva. La inceput nu a fost asa. S-a transformat viata militara intr-o afacere... Poate salariile decente (acolo la varf) ar mai lasa locul si altora care vin de jos prin munca...

Nu vreau sa par "urat" dar am un unchi din "sistem" (pe bune) care, din pmdv nu merita pensia pe care o are. Stiu eu de ce. Cati ca el mai sunt ... Va zic eu, foarte multi.
Cateodata chiar mi-as dori un razboi adevarat sa vad si eu cati dintre militari actuali ar merge fara frica pe front...

PS: Imi cer scuze militarilor adevarati. Pe unii ii stiu, pe altii nu. In rest, celor care au constiinta, le urez pensie usoara chiar daca unele mame sau tati, in tara asta, au pensii de cate 3-400 de lei (noi desigur). Cum este ? Sunt vinovati ca nu s-au facut militari, nu ? Ba nu. Unii au vrut dar nu au avut "spate". Si asta-i o realitate.

[ Edited Fri Feb 12 2010, 09:50PM ]
Back to top
msimula
Fri Feb 12 2010, 10:00PM
Registered Member #2287

@Ronin
Ti-i i-ai pus in cap ...
Back to top
Mihais
Fri Feb 12 2010, 10:01PM

Registered Member #2323

Nu mi se pare fair-play sa amestecam politica proasta de personal cu pensia.A intrat omul cum-necum,a ramas in uniforma,asta e.Vorbim de un contract social pe care societatea nu vrea sa-l mai respecte.Pana acum de bine de rau armata ca institutie si-a facut datoria principala,partea ei din contractul cu societatea.Adica sa descurajeze o agresiune.
Back to top
ex-ad
Fri Feb 12 2010, 10:12PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

POBEDA, astept berea.
Back to top
Morocanosu
Fri Feb 12 2010, 10:22PM
Registered Member #1992

Nu stiti nimic si n-ati inteles nimic, desi pretindeti... Aveti impresia ca toti am fost politruci ?... Ati facut vreodata un mars de 60 de km pe etapa ? Cu 32 de kg in spinare ? Stiti ce inseamna sa fortezi Teleajenul iarna ? Stiti ce inseamna sa conduci instructia nemijlocit, in picioare, 12-14 ore pe zi, in soare, in zapada, pe ger, pe vant ?... Imi compensati voi reteta de Artrostop ?

Despre ce vorbiti voi aici ?... Cred ca-mi pierd timpul cu voi. Ati invins !!!!!
Ma asteptam la o astfel de abordare, din partea voastra a civililor. Propun ca Romania sa nu mai aiba armata. Sa va concentreze pe voi. Cat mai curand cu putinta. Si vorbim dupa aia. Adio, dragi convivi. Nu voi mai posta la acest thread. M-ati convins ca e inutil.

P.S. Inainte de a posta, mai urmati niste cursuri de gramatica limbii romane....
Back to top
ex-ad
Fri Feb 12 2010, 10:27PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Morocanosu, fara suparare, dar te-au invins mult prea usor doar doi membri, in conditiile in care toti ceilati te-au sustinut.... pacat...

un om sau un segment profesional isi pot apara drepturile daca si numai daca accepta ca au un inamic si trebuie sa-l dezarmeze... altfel intregul concept de "aparare a drepturilor" isi pierde sensul si se transforma intr-un simplu recital sub clar de luna...

[ Edited Fri Feb 12 2010, 10:31PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF