Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Vex
Mon Feb 08 2016, 09:27PM
Registered Member #10623

Salutare tututor, vin si eu cu o intrebare banala, daca imi permiteti, despre acele puncte care iti sunt calculate cand devii SGP, mai exact puncte pentru terminarea a douasprezece clase, promovarea Bacalaureatului si terminarea unei facultati, cel putin asta mi-a spus recrutorul la Biroul de Informare-Recrutare cand am fost azi. Cand l-am intrebat daca aceste puncte ajuta la calcularea salariului mi-a spus ca nu au nicio relevanta si ca cine mi-a zis ca daca intri in "armata" cu douasprezece clase si cu Bacalaureatul luat iei o leafa mai mare a spus prosti, asa ca am plecat aproape la fel de nelamurit precum am venit, o cauza fiind si domnul respectiv care era putin cam "sictirit" , daca pot spune asa, de intrebarile mele, cu toate ca este platit sa "te informeze si sa te indrume spre o cariera militara" ( Ma amuza foarte tare aceasta propozitie luata de pe pagina de recrutare a site-ului Ministrului Apararii Nationale :
"Biroul informare-recrutare este sursa cea mai autorizată de informaţii despre cariera militară, despre criteriile şi standardele pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a deveni militar profesionist." , eu am intalnit contrariul, chiar daca nu ar trebui sa ma pronunt fiindca am fost doar de doua ori acolo.)

Mersi pentru timpul acordat si imi pare rau daca s-a mai raspuns la aceasta intrebare pe topic. Seara faina !

Edit: Inca o intrebare: Daca nu fac dosarul pentru SGP pana la sfarsitul primaverii anului acesta o sa mai pot doar in primavara anului viitor sa-l depun? ( din cate am inteles sunt sanse si in toamna )
Back to top
FlorinC
Mon Feb 08 2016, 09:37PM
Registered Member #10570

tot salariul ala il ai si cu 12 clase si fara 12 clase ; si cu facultate si fara ; si cu bac si fara bac ... , salariul de baza , posibil sa se faca si in toamna recrutari !
salariul este intre 800-900 ron iar la acesta se mai adauga masa si chiria ..

[ Edited Mon Feb 08 2016, 09:38PM ]
Back to top
Ragman
Mon Feb 08 2016, 10:55PM
Registered Member #10237

Voi macar cititi topicul asta inainte sa nu isi mai piarda oamenii vremea sa va raspunda la intrebari care au fost puse de alti 100 inaintea voastra si au primit raspuns ? intreb din curiozitate...

[ Edited Tue Feb 09 2016, 03:51PM ]
Back to top
2 User said Thank to Ragman for this Post :
 FlorinC (09 Feb 2016, 13:09) , Panzerjagger92 (09 Feb 2016, 18:29)
Alinblack
Wed Feb 10 2016, 10:23AM
alinaladyn
Registered Member #10571

O intrebare in cele 4 luni de instructie inteleg cazarea este gratuita cva normal dar cu hrana cum se procedeaza se opreste din norma de hrana?
Back to top
FlorinC
Wed Feb 10 2016, 11:55AM
Registered Member #10570

porimesti mancare si cazare iar salariul creste de la o luna la alta primnul e in jur de 180 ron apoi creste
Back to top
Panzerjagger92
Wed Feb 10 2016, 11:57AM
Registered Member #9827

Evident vi se vor retine normele de hrana pe cat timp ve-ti fi in perioada de instructie, din moment ce o sa mancati la cantina unitatilor, sa va luati Smecta cu voi sau alte medicamente pentru tulburari digestive.

[ Edited Wed Feb 10 2016, 11:58AM ]
Back to top
Shyroo
Wed Feb 10 2016, 03:05PM
Registered Member #10609

FlorinC wrote ...

Shyroo , asa sunt toti ignoranti ... se vad in functii si daia ..

Asa este sa sti, tocmai am citit azi, cum/ca cineva a patit la fel, iti vorbesc mai asa.. in sictir
Back to top
Shyroo
Wed Feb 10 2016, 03:12PM
Registered Member #10609

FlorinManoliu wrote ...

FlorinC wrote ...

:O dar cat timp ai ? , le poti face incet (intrebarile) ca sa poti termina sau trebuie sa te grabesti ?

Sunt 6 caiete a cate 20 de intrebari de logica sau cum sunt cele la testele online de IQ. Nu-ti spune cat timp ai, n-ai timp nici sa deschizi caietul (mereu la comanda lor, nu ai voie inainte, pana nu termina el de explicat). Apoi 2-3 minute pentru fiecare caiet. E foarte repede. Apoi iti da doua caiete mari cu un numar mare de intrebari de auto-cunoastere. La acestea vei avea un timp mult mai mare. Sunt sute de intrebari acolo si te obliga sa raspunzi la toate. Sunt despre tine, cum actionezi in anumite situatii in societate. Ex.: intr-un compartiment de tren esti cel care deschide o discutie cu un strain sau esti genul taciturn sau ti-a placut sa vezi animale torturate cand erai mic sau daca te enerveaza o musca o vei "alerga" pana o omori, ai avut ganduri sinucigase? Iar multe din intrebari (aici e buba) se repeta, dar sub alta forma, iar daca minti despre tine si nu esti un mincinos priceput te vor prinde. Ca la o intrebare raaspunzi intr-un fel, iar la aceiasi intrebare mai tarziu, dar sub alta forma, raspunzi opusul. Mai este un test in care el (psihologul) dicteaza vreo 20-30 de cuvinte si tu trebuie sa memorezi cat mai multe, apoi cand zice el start sa scrii cat mai multe din cate ai retinut. Eu am inchis ochii si mi-am imaginat fiecare obiect ca o imagine in cap, ce spunea el: lamaie, ibric, etc. Mi-a fost foarte usor. Am memorat vreo 10. Cu toate ca nu sunt bun la asta, daca nu-mi dau interesul. Pentru mine psihologicul nu e o problema, sper sa nu fie nici a doua oara. Daca iti merge cat de cat mintea nu e foarte greu. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar armata nu mai este pentru orice analfabet. Eu nu am terminat nici macar liceul, dar vad oameni cu facultate care fac greseli uriase de gramatica si viseaza posturi de sub-ofiteri. Degeaba va bucurati voi ca aveti nu stiu cate puncte in plus pentru o facultate, daca acea hartie ati luat-o la FR. Mult respect pentru cei care au pus mana pe o carte si care chiar au facut o facultate pe bune. Este doar vina mea ca nu o am, mi-am pierdut tineretea prin tari straine. Dar sa stiti ca am intalnit oameni la Breaza si la analizele medicale la Cobalcescu care au avut mari probleme la psihologic si in anii trecuti si mai incercau iar. Si eu, ca si voi, mi-am dat interesul doar pentru probele fizice si am ignorat psihologicul, dar din 40 de oameni ( cati au fost in seria mea), 20 nu au trecut la psihologic. Da, pana in 1:40 trebuie sa scoti cu tot cu penalizarile inerente, nu ai cum sa nu ai penalizari, o minge pe langa poarta, 2-3 tractiuni mai putin si tot ai penalizari. Referitor la "eu fac si 20 de tractiuni", crede-ma ca si eu fac. Dar trebuie executate in cel mai perfect mod posibil sa ti le numere. Nu ma refer ca m-am leganat(bici-balans cum zic ei) sau ca nu am trecut cu barbia de bara, ci la faptul ca prima nu ti-o numara din start, ca bara aia e la vreo 2m si ceva si considera ca ai sarit si pur si simplu nu a numarat-o nimanui prima, apoi la coborare are pretentia sa tii bratele perfect drepte, altfel nu ti-o pune. Si un unghi de 5 grade al cotului indoit si nu ti-o numara. Iti zic eu ca nu vei mai face 20 in genul in care vrea "nenea profesor de sport al liceului". O persoana foarte frustrata de existenta lui. Probabil sunt foarte multi ca el in armata, partea buna e ca timpul are leac pentru toti. Orice as spune eu, tot pe propria piele e mai bine sa simtiti. Mie oricum nu mi-a zis nimeni mai nimic, pe net n-am gasit multe sfaturi, fiecare e pentru el, de parca n-am fi viitori camarazi. Dar macar aici, pe forumul acesta cat de cat oamenii vad ca se ajuta, cinste voua. Hai ca oricum nu citeste nimeni ce scriu. Noapte buna!

Ba da citeste cineva clar! Important ceea ce spui, eu personal inca nu am ajuns pana acolo dar ceea ce spui tu si altii e bine de stiut, te poti pregati intr-un anume fel dar ma rog. Eu unul, multumesc pentru detalii! Succes maxim pe viitor!
Back to top
SSGV
Wed Feb 10 2016, 08:14PM
Registered Member #9763

Cand am sustinut eu probele si cautam pe net opinii, pareri, aici a fost singurul loc in care am gasit cateva informatii, pe atunci topicul avea doar 20 de pagini, acum a trecut de 100. Vad ca multi se plang ca nu le raspunde nimeni, ca ce e asa greu?? Poate daca ati citi de la inceputul topicului ati observa ca la intrebarile pe care le tot repetati sigur s-a mai raspuns de cateva ori si nimeni nu sta sa repete acelasi lucru la nesfarsit.
Un sfat pt viitorii membri ai site-ului care vor o cariera militara, aici puneti intrebari relevante care sa-i ajute si pe viitorii membri, restul detaliilor le puteti discuta in privat.
Succes!!
Back to top
1 User said Thank to SSGV for this Post :
 Ragman (10 Feb 2016, 20:58)
djebel
Wed Feb 10 2016, 08:55PM
Registered Member #3603

FlorinManoliu wrote ...

...dar vad oameni cu facultate care fac greseli uriase de gramatica si viseaza posturi de sub-ofiteri...

Io zâc cî în Armatî tătî lumia ie... sub ofiţeri. Cu sau fara facultate.
Back to top
Ragman
Wed Feb 10 2016, 08:58PM
Registered Member #10237

SSGV wrote ...

Cand am sustinut eu probele si cautam pe net opinii, pareri, aici a fost singurul loc in care am gasit cateva informatii, pe atunci topicul avea doar 20 de pagini, acum a trecut de 100. Vad ca multi se plang ca nu le raspunde nimeni, ca ce e asa greu?? Poate daca ati citi de la inceputul topicului ati observa ca la intrebarile pe care le tot repetati sigur s-a mai raspuns de cateva ori si nimeni nu sta sa repete acelasi lucru la nesfarsit.
Un sfat pt viitorii membri ai site-ului care vor o cariera militara, aici puneti intrebari relevante care sa-i ajute si pe viitorii membri, restul detaliilor le puteti discuta in privat.
Succes!!

Si tu, si eu, si altii inainte au mai spus asta, dar cred ca le place sa se creada importanti, sa fie bagati in seama altfel nu imi explic
Back to top
Mihai111
Wed Feb 10 2016, 09:19PM
Registered Member #10562

Panzerjagger92 wrote ...

Evident vi se vor retine normele de hrana pe cat timp ve-ti fi in perioada de instructie, din moment ce o sa mancati la cantina unitatilor, sa va luati Smecta cu voi sau alte medicamente pentru tulburari digestive.

Asa de rea e mancarea?
Back to top
Panzerjagger92
Wed Feb 10 2016, 09:37PM
Registered Member #9827

Este bine sa le ai in completul tau in caz de.
Back to top
Aleexandru
Thu Feb 11 2016, 08:51AM
Registered Member #10629

FlorinC wrote ...

FlorinManoliu wrote ...

FlorinC wrote ...

:O dar cat timp ai ? , le poti face incet (intrebarile) ca sa poti termina sau trebuie sa te grabesti ?

Sunt 6 caiete a cate 20 de intrebari de logica sau cum sunt cele la testele online de IQ. Nu-ti spune cat timp ai, n-ai timp nici sa deschizi caietul (mereu la comanda lor, nu ai voie inainte, pana nu termina el de explicat). Apoi 2-3 minute pentru fiecare caiet. E foarte repede. Apoi iti da doua caiete mari cu un numar mare de intrebari de auto-cunoastere. La acestea vei avea un timp mult mai mare. Sunt sute de intrebari acolo si te obliga sa raspunzi la toate. Sunt despre tine, cum actionezi in anumite situatii in societate. Ex.: intr-un compartiment de tren esti cel care deschide o discutie cu un strain sau esti genul taciturn sau ti-a placut sa vezi animale torturate cand erai mic sau daca te enerveaza o musca o vei "alerga" pana o omori, ai avut ganduri sinucigase? Iar multe din intrebari (aici e buba) se repeta, dar sub alta forma, iar daca minti despre tine si nu esti un mincinos priceput te vor prinde. Ca la o intrebare raaspunzi intr-un fel, iar la aceiasi intrebare mai tarziu, dar sub alta forma, raspunzi opusul. Mai este un test in care el (psihologul) dicteaza vreo 20-30 de cuvinte si tu trebuie sa memorezi cat mai multe, apoi cand zice el start sa scrii cat mai multe din cate ai retinut. Eu am inchis ochii si mi-am imaginat fiecare obiect ca o imagine in cap, ce spunea el: lamaie, ibric, etc. Mi-a fost foarte usor. Am memorat vreo 10. Cu toate ca nu sunt bun la asta, daca nu-mi dau interesul. Pentru mine psihologicul nu e o problema, sper sa nu fie nici a doua oara. Daca iti merge cat de cat mintea nu e foarte greu. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar armata nu mai este pentru orice analfabet. Eu nu am terminat nici macar liceul, dar vad oameni cu facultate care fac greseli uriase de gramatica si viseaza posturi de sub-ofiteri. Degeaba va bucurati voi ca aveti nu stiu cate puncte in plus pentru o facultate, daca acea hartie ati luat-o la FR. Mult respect pentru cei care au pus mana pe o carte si care chiar au facut o facultate pe bune. Este doar vina mea ca nu o am, mi-am pierdut tineretea prin tari straine. Dar sa stiti ca am intalnit oameni la Breaza si la analizele medicale la Cobalcescu care au avut mari probleme la psihologic si in anii trecuti si mai incercau iar. Si eu, ca si voi, mi-am dat interesul doar pentru probele fizice si am ignorat psihologicul, dar din 40 de oameni ( cati au fost in seria mea), 20 nu au trecut la psihologic. Da, pana in 1:40 trebuie sa scoti cu tot cu penalizarile inerente, nu ai cum sa nu ai penalizari, o minge pe langa poarta, 2-3 tractiuni mai putin si tot ai penalizari. Referitor la "eu fac si 20 de tractiuni", crede-ma ca si eu fac. Dr trebuie executate in cel mai perfect mod posibil sa ti le numere. Nu ma refer ca m-am leganat(bici-balans cum zic ei) sau ca nu am trecut cu barbia de bara, ci la faptul ca prima nu ti-o numara din start, ca bara aia e la vreo 2m si ceva si considera ca ai sarit si pur si simplu nu a numarat-o nimanui prima, apoi la coborare are pretentia sa tii bratele perfect drepte, altfel nu ti-o pune. Si un unghi de 5 grade al cotului indoit si nu ti-o numara. Iti zic eu ca nu vei mai face 20 in genul in care vrea "nenea profesor de sport al liceului". O persoana foarte frustrata de existenta lui. Probabil sunt foarte multi ca ei in armata, partea buna e ca timpul are leac pentru toti. Orice as spune eu, tot pe propria piele e mai bine sa simtiti. Mie oricum nu mi-a zis nimeni mai nimic, pe net n-am gasit multe sfaturi, fiecare e pentru el, de parca n-am fi viitori camarazi. Dar macar aici, pe forumul acesta cat de cat oamenii vad ca se ajuta, cinste voua. Hai ca oricum nu citeste nimeni ce scriu. Noapte buna!

multumim de informatii !

Salut. Sunt nou inscris si au picat bine informatiile tale. In legatura cu cele 6 caiete precizate de tine, ai idee de punctaj ? Ma refer daca faci 10-12 intrebari corecte ar putea fi considerat un punctaj de admitere ? Iti mai aduci aminte cateva exemple de intrebari ? Multumesc anticipat

PS Sunt din Braila si astept si eu sesiunea asta de admitere ca sa dau probele. Poate e cineva de prin zona ca sa mergem impreuna la Campulung.
Back to top
FlorinC
Thu Feb 11 2016, 01:55PM
Registered Member #10570

buna intrebare daca stie cineva de acele intrebari , am sunat eu astazi si a spus sa mai revin , stie cumva cineva despre functii cand o sa vina ?

[ Edited Thu Feb 11 2016, 01:57PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF