Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Hannibal
Mon Feb 15 2016, 11:27AM
.
Registered Member #1460

Da. Adica, cel putin in 2008, cand am luat eu permisul, a fi discromat echivala cu inapt dpdv medical...
Back to top
FlorinC
Mon Feb 15 2016, 07:02PM
Registered Member #10570

asa e si acuma pe mine unul m-a verificat dar depinde si de istructor unii care au relatii fii sigur ca se duc doar cu banii si gata toate bune si frumoase
Back to top
Mihai111
Mon Feb 15 2016, 08:53PM
Registered Member #10562

E posibil sa nu mai scoata locuri primavara asta?
Back to top
FlorinC
Mon Feb 15 2016, 10:30PM
Registered Member #10570

Mihai111 wrote ...

am sunat la ei miercuri au spus sa mai revin cu telefon , cine stie daca o sa se mai bage in primavara asta locuri ?
Back to top
iceman
Mon Feb 15 2016, 10:44PM
Registered Member #10534

FlorinC wrote ...

Mihai111 wrote ...

am sunat la ei miercuri au spus sa mai revin cu telefon , cine stie daca o sa se mai bage in primavara asta locuri ?

stai linistit ca locuri se scot sigur pt. toate categorile de forte chiar si duble in unele cazuri , cei din sistem isi dau demisia in masa deficitul este aproape de pragul critic !
Back to top
1 User said Thank to iceman for this Post :
 FlorinC (16 Feb 2016, 00:39)
Hannibal
Mon Feb 15 2016, 11:53PM
.
Registered Member #1460

Pentru ca e prea bine, de-aia pleaca oamenii din armata!
Aviz amatorilor...
Back to top
3 User said Thank to Hannibal for this Post :
 FlorinC (16 Feb 2016, 00:39) , Bendis (16 Feb 2016, 07:30) , Ragman (19 Feb 2016, 12:09)
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 12:41AM
Registered Member #10570

o nasoala treaba
Back to top
Alinblack
Tue Feb 16 2016, 03:30PM
alinaladyn
Registered Member #10571

Am fost si eu astazi la CMZ si era multa lume nu au venit inca functiile pt SGP persoanele care erau acolo erau sa se inscrie la liceele militare,subofiteri.ofiteri ca doar ce au iesti locurile,parerea mea este k dupa ce termina cu subof. si of. de repartizat o sa ajunga si functiile libere pt Sgp.Bafta in continuare!
Back to top
2 User said Thank to Alinblack for this Post :
 FlorinC (16 Feb 2016, 19:26) , Andrei1 (16 Feb 2016, 19:49)
MiraM
Tue Feb 16 2016, 06:01PM
Registered Member #10643

Buna,
De cateva luni tot citesc acest forum. Viitori candidati la SPG luati aminte la vorbele lui Hannibal, armata ca si biserica este stat in stat, si are regulile ei interne.
Citesc despre temerile voastre legate de examen, fiecare proba este eliminatorie si la fiecare etapa se cam cern jumatate din canditati, incepand de la testul psihologic si terminand cu proba de rezistenta. La finalul zilei de selectie din 50 de candidati rata de probabilitate la baieti este de 10-15 prs, iar la fete este de 0-5 prs.
Iar daca ajungeti sa fiti declarati admisi, sa nu credeti ca sunteti automat si inrolati in armata, urmeaza etapea de repartizare, unde puteti sa ramaneti pe afara, din cauza ca alti cu puntaj mai mare ca al vostru au fost repartizati pe locurile optate si de voi.
Eu va povestesc din propria mea experienta am dat examenul de 3 ori si l-am luat de 2 ori . Prima oara am picat la rezistenta, am scos cu 4 sec mai mult. Iar urmatoarele dati am fost nerepartizata, prima oara este adevarat ca am avut punctaj mic, dar a doua oara am luat 5 puncte la psihologic si 4 la probele sportive cu un total de 18 puncte.
oricum eu va urez succes
Back to top
2 User said Thank to MiraM for this Post :
 Panzerjagger92 (16 Feb 2016, 18:38) , Andrei1 (16 Feb 2016, 19:49)
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 07:28PM
Registered Member #10570

AI NOTA 9 LA BAC SAU AI SI FACULTATE ? UNDE AI OPTAT ? LA CE UNITATI ? :d DE CURIOZITATE
Back to top
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 07:30PM
Registered Member #10570

[quote]
Am fost si eu astazi la CMZ si era multa lume nu au venit inca functiile pt SGP persoanele care erau acolo erau sa se inscrie la liceele militare,subofiteri.ofiteri ca doar ce au iesti locurile,parerea mea este k dupa ce termina cu subof. si of. de repartizat o sa ajunga si functiile libere pt Sgp.Bafta in continuare!
[/quote14556437
aha multumim si eu am mai sunat la ei
Back to top
Alinblack
Tue Feb 16 2016, 08:21PM
alinaladyn
Registered Member #10571

MiraM wrote ...

Buna,
De cateva luni tot citesc acest forum. Viitori candidati la SPG luati aminte la vorbele lui Hannibal, armata ca si biserica este stat in stat, si are regulile ei interne.
Citesc despre temerile voastre legate de examen, fiecare proba este eliminatorie si la fiecare etapa se cam cern jumatate din canditati, incepand de la testul psihologic si terminand cu proba de rezistenta. La finalul zilei de selectie din 50 de candidati rata de probabilitate la baieti este de 10-15 prs, iar la fete este de 0-5 prs.
Iar daca ajungeti sa fiti declarati admisi, sa nu credeti ca sunteti automat si inrolati in armata, urmeaza etapea de repartizare, unde puteti sa ramaneti pe afara, din cauza ca alti cu puntaj mai mare ca al vostru au fost repartizati pe locurile optate si de voi.
Eu va povestesc din propria mea experienta am dat examenul de 3 ori si l-am luat de 2 ori . Prima oara am picat la rezistenta, am scos cu 4 sec mai mult. Iar urmatoarele dati am fost nerepartizata, prima oara este adevarat ca am avut punctaj mic, dar a doua oara am luat 5 puncte la psihologic si 4 la probele sportive cu un total de 18 puncte.
oricum eu va urez succes

Buna,sunt surprinsa k nu ai reusit sa te inrolezi cu 18 pct.....este o medie destul de mare la repartizare,cred k au fost locuri prea putine si candidati multi banuiesc.
Back to top
MiraM
Tue Feb 16 2016, 09:24PM
Registered Member #10643

ca sa raspund la toate intrebarile: eu sunt din Bucuresti, si am optat pt arma inf-com, din cate imi aduc aminte erau putine locuri 3-4 pe unitate,
am bacul + licenta,
Eu nu vreau sa va descurajez, am vazut ca cineva din Buzau care a avut 13 puncte si care a optat pt aceasi arma inf-comp a fost repartizat.
in cele 3 incercari ale mele de a intra in Mapn am auzit si am fost martora la multe povesti triste, o fata a picat la proba traseu utilitar pt ca nu a gabat 2 mingii inpoarta, dar a fost laudata ca a facut cele mai corecte flotari din toata seria ( si pe toate 10 ), o fata a terminat cu o secunda dupa expirarea timpului pt proba de rezistenta.
In anul cand a dat si un amic de al meu selectia pt sgp, un tatal striga la fi-su, ca daca nu trece si de rezistenta il leaga de masina si il taraste pana acasa, si saracul copil alerga si vomita.

Partea prosta este ca nu exista o diferentiere intre baieti si fete. Dupa ca suntem putine care trecem de toate probele, de cele mai multe ori noi suntem cele nerepartizate pt ca avem punctaj per total mai mic decat baietii, pe noi ne trage in jos proba sportiva. Eu ca sa scot cele 4 puncte la probele sportive, m-am antrenat din greu, in lunile de vara mi-am luat antrenor personal si am facut antrenamente simulare celor 2 probe. Si timpi scosi la examen au fost cei mai buni, cred ca a fost de vina si adrenalina

Sfatul meu si pt baieti si pt fete daca nu faceti minim 5 flotari/ tractiuni corecte nu va prezentati la examen pt ca este aproape imposibil sa va miscati atat de bine incat la sfarsit cu tot cu penalizari sa scoateti 1.40 min. Iar daca nu scoateti nici timpul pt proba de rezistenta,chiar va pierdeti timpul dejeaba, sa nu credeti ca la examen se va intampla o minune. Trebuie sa luati in calcul ca voi va antrenati separat, dar la centrul de selectie o sa dati toate cele 3 probele intr-o zi.
Back to top
1 User said Thank to MiraM for this Post :
 Alinblack (17 Feb 2016, 00:14)
Hannibal
Tue Feb 16 2016, 09:54PM
.
Registered Member #1460

Subscriu la ce a zis MiraM vizavi de cele 5 flotari/tractiuni. Sunt sfinte!
Vizavi de repartizare, nu mi se normal ca un om sa pice cu un punctaj de 18 puncte. Dar, din pacate, se poate.
De ce? Pai, pentru ca voi, dragi aspiranti la marea "famiglie" a armatei romane (citat din "clasicul" Gabita Oprea), aveti voie sa optati DOAR pentru doua arme, inainte de a se face repartizarea.
Bun! Sa luam un caz ipotetic. Sunt inscrisi la un concurs pentru SGP 100 de canditati, in total. X are 18 puncte. El merge pe CBRN si Transmisiuni (Comunicatii si Informatica). Sa zicem ca sunt 10 locuri aceste doua specializari, aici fiind cele mai mari medii. X termina concursul al 11-lea. Cu un punctaj de 18 puncte, el nu se mai incadreaza pentru optiunile pe care le-a selectat. Luand strict in ordinea descrescatoare a punctajului, el s-ar putea incadra pentru toate celelalte arme puse la bataie. Dar, dupa regulamentul MApN, el a concurat DOAR PENTRU CELE DOUA LOCURI, deci a fost declarat admis, dar fara loc. Chiar daca, la infanterie (de exemplu), a intrat unu` cu 11 puncte...
E o porcarie faptul ca nu se face admiterea strict dupa ordinea descrescatoare a notelor finale.

[ Edited Tue Feb 16 2016, 09:55PM ]
Back to top
FlorinC
Tue Feb 16 2016, 10:02PM
Registered Member #10570

MiraM wrote ...

ca sa raspund la toate intrebarile: eu sunt din Bucuresti, si am optat pt arma inf-com, din cate imi aduc aminte erau putine locuri 3-4 pe unitate,
am bacul + licenta,
Eu nu vreau sa va descurajez, am vazut ca cineva din Buzau care a avut 13 puncte si care a optat pt aceasi arma inf-comp a fost repartizat.
in cele 3 incercari ale mele de a intra in Mapn am auzit si am fost martora la multe povesti triste, o fata a picat la proba traseu utilitar pt ca nu a gabat 2 mingii inpoarta, dar a fost laudata ca a facut cele mai corecte flotari din toata seria ( si pe toate 10 ), o fata a terminat cu o secunda dupa expirarea timpului pt proba de rezistenta.
In anul cand a dat si un amic de al meu selectia pt sgp, un tatal striga la fi-su, ca daca nu trece si de rezistenta il leaga de masina si il taraste pana acasa, si saracul copil alerga si vomita.

Partea prosta este ca nu exista o diferentiere intre baieti si fete. Dupa ca suntem putine care trecem de toate probele, de cele mai multe ori noi suntem cele nerepartizate pt ca avem punctaj per total mai mic decat baietii, pe noi ne trage in jos proba sportiva. Eu ca sa scot cele 4 puncte la probele sportive, m-am antrenat din greu, in lunile de vara mi-am luat antrenor personal si am facut antrenamente simulare celor 2 probe. Si timpi scosi la examen au fost cei mai buni, cred ca a fost de vina si adrenalina

Sfatul meu si pt baieti si pt fete daca nu faceti minim 5 flotari/ tractiuni corecte nu va prezentati la examen pt ca este aproape imposibil sa va miscati atat de bine incat la sfarsit cu tot cu penalizari sa scoateti 1.40 min. Iar daca nu scoateti nici timpul pt proba de rezistenta,chiar va pierdeti timpul dejeaba, sa nu credeti ca la examen se va intampla o minune. Trebuie sa luati in calcul ca voi va antrenati separat, dar la centrul de selectie o sa dati toate cele 3 probele intr-o zi.

aha multumesc de explicatie
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF