Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Soldat Gradat Profesionist
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bolbosandrei
Tue Mar 03 2015, 07:45PM
Registered Member #9778

apoi cred ca majoritatea sio pus pe politie militara si pe transmisiunini....ce zici am sanse?
Back to top
AndreiDobre
Tue Mar 03 2015, 07:49PM
IF
Registered Member #10127

Cei mai multi au pus Politie Militara. Nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea, important e sa nu fie multi pe arma noastra, poti intra si cu 10 puncte.
Back to top
bolbosandrei
Tue Mar 03 2015, 07:50PM
Registered Member #9778

da...da pe bucuresti dau multi la armata?
Back to top
AndreiDobre
Tue Mar 03 2015, 07:51PM
IF
Registered Member #10127

Nu sunt extrem de multi ptr ca sunt alte posibilitati. Eu vreau sa intru deoarece sunt pasionat. De unde esti?

[ Edited Tue Mar 03 2015, 07:52PM ]
Back to top
SSGV
Tue Mar 03 2015, 07:53PM
Registered Member #9763

Dosare noi stiu ca pe B s-au facut foarte putine, mai multi sunt cei care n-au prins loc prima data si concureaza acum cu acelasi punctaj.
Back to top
bolbosandrei
Tue Mar 03 2015, 07:54PM
Registered Member #9778

Bistrita-Nasaud.....amu dade om intra
Back to top
AndreiDobre
Tue Mar 03 2015, 07:57PM
IF
Registered Member #10127

Vedem pe 3-4 aprilie care este treaba
Back to top
AndreiDobre
Tue Mar 03 2015, 08:08PM
IF
Registered Member #10127

Mai este cineva pe aici care a optat ptr Infanterie-Bucuresti ca prima optiune ???
Back to top
Dany
Tue Mar 03 2015, 09:25PM
Registered Member #9988

Si eu am pus Bucuresti dar pe Transmisiuni,unitatea de langa Otopeni!
Back to top
MandruRoman
Wed Mar 04 2015, 11:46AM
Registered Member #9951

Eu am infanterie Bucuresti dar nu pe aia de 40. Am pe una de 2 locuri:)))
Back to top
Panzerjagger92
Wed Mar 04 2015, 01:32PM
Registered Member #9827

MandreRoman

Admir ca iti iei asa riscuri in viata : )))

[ Edited Wed Mar 04 2015, 01:33PM ]
Back to top
rogabi
Wed Mar 04 2015, 06:04PM
Registered Member #8688

AndreiDobre wrote ...
multi se feresc de aceasta arma ptr ca intradevar se face foarte multa instructie

N-am cum sa nu zambesc... Poate sunt cateva unitati, unde mai gasesti cadre cu experienta, instructori de la care ai ce invata, militari dispusi sa iti explice. Profesionalismul dispare, pentru ca gaseste stimulente in alte parti.
E drept, ca infanteristii mai fac cate ceva, spre deosebire de alte arme.
Pentru cei care optati pentru Politia Militara. Aceasta arma, are 5 misiuni importante, mari si late, dar care se rezuma mai degraba la una singura. Paza obiectivelor militare, serviciu care se desfasoara in ture, in functie de incadrarea cu personal la 24/48 sau 24/72. Poate cei care prindeti la Batalionul de Politie Militara sa mai executati si alte tipuri de misiuni.
Nu stiu ce vi s-a spus la centrul de recrutare, ce simulari ale drepturilor banesti vi s-au asternut pe hartie, dar daca aveti surse in sistem, cereti cat mai multe informatii.
Cat reprezinta salariul, cat este norma de hrana, cat primiti indemnizatie de chirie. Daca nu luati repartitie aproape de casa, preferabil in orasul in care aveti domiciliul, foarte probabil va fi greu sa va descurcati cu banii. Chiria cu inca 2-3 colegi, naveta cu 3-4 colegi daca distanta nu este foarte mare, pot fi de ajutor. Nu stiu daca veti beneficia de deconturi pentru transport, dar putin probabil avand in vedere ca la absolvire, voi insiva alegeti orasul in care veti merge.
Nu mi-o luati in nume de rau, nu vreau sa descurajez pe nimeni. Profesia de militar reprezinta o varianta viabila pentru anumite categorii sociale, inseamna un venit sigur si probabil, cumulat, putin peste medie. Sfatul meu, totusi, daca are vreo valoare si daca da cuiva de gandit ar fi sa va orientati spre o scoala militara. Sunteti tineri, iar daca sunteti dispusi sa faceti putin efort si puteti gandi, nu doar executa, orientati-va spre gradul de subofiter/ofiter.
Mult noroc, celor muncitori si celor care stiu ce vor!

[ Edited Wed Mar 04 2015, 06:07PM ]
Back to top
1 User said Thank to rogabi for this Post :
 Matei (07 Feb 2019, 18:35)
Dany
Wed Mar 04 2015, 06:27PM
Registered Member #9988

rogabi wrote ...

AndreiDobre wrote ...
multi se feresc de aceasta arma ptr ca intradevar se face foarte multa instructie

N-am cum sa nu zambesc... Poate sunt cateva unitati, unde mai gasesti cadre cu experienta, instructori de la care ai ce invata, militari dispusi sa iti explice. Profesionalismul dispare, pentru ca gaseste stimulente in alte parti.
E drept, ca infanteristii mai fac cate ceva, spre deosebire de alte arme.
Pentru cei care optati pentru Politia Militara. Aceasta arma, are 5 misiuni importante, mari si late, dar care se rezuma mai degraba la una singura. Paza obiectivelor militare, serviciu care se desfasoara in ture, in functie de incadrarea cu personal la 24/48 sau 24/72. Poate cei care prindeti la Batalionul de Politie Militara sa mai executati si alte tipuri de misiuni.
Nu stiu ce vi s-a spus la centrul de recrutare, ce simulari ale drepturilor banesti vi s-au asternut pe hartie, dar daca aveti surse in sistem, cereti cat mai multe informatii.
Cat reprezinta salariul, cat este norma de hrana, cat primiti indemnizatie de chirie. Daca nu luati repartitie aproape de casa, preferabil in orasul in care aveti domiciliul, foarte probabil va fi greu sa va descurcati cu banii. Chiria cu inca 2-3 colegi, naveta cu 3-4 colegi daca distanta nu este foarte mare, pot fi de ajutor. Nu stiu daca veti beneficia de deconturi pentru transport, dar putin probabil avand in vedere ca la absolvire, voi insiva alegeti orasul in care veti merge.
Nu mi-o luati in nume de rau, nu vreau sa descurajez pe nimeni. Profesia de militar reprezinta o varianta viabila pentru anumite categorii sociale, inseamna un venit sigur si probabil, cumulat, putin peste medie. Sfatul meu, totusi, daca are vreo valoare si daca da cuiva de gandit ar fi sa va orientati spre o scoala militara. Sunteti tineri, iar daca sunteti dispusi sa faceti putin efort si puteti gandi, nu doar executa, orientati-va spre gradul de subofiter/ofiter.
Mult noroc, celor muncitori si celor care stiu ce vor!

Multumim frumos pentru sfat, dar vedeti dvs. eu sunt student anul 3 la buget la o facultate tehnica si asta inseamna ca nu ma pot duce la academie,si poate mai sunt baieti cum e si cazul meu,cat despre subofiteri,sa te poti duce la scoala militara de subofiteri a fortelor terestre trebuie sa fii mai intai soldat sau gradat profesionist!
Oricum multumim pentru sfaturi!
Back to top
Panzerjagger92
Wed Mar 04 2015, 08:55PM
Registered Member #9827

@rogabi

Si daca cineva nu este repartizat aproape de casa, poate in cu totul alt loc departe, nu iti este dat o camera in garnizoana bazei?

[ Edited Wed Mar 04 2015, 08:56PM ]
Back to top
rogabi
Wed Mar 04 2015, 09:35PM
Registered Member #8688

@Dany
Imi cer scuze daca am dezinformat, recunosc ca nu am recitit de curand criteriile specifice privind incadrarea ca subofiter pe filiera directa si ai dreptate. La punctul a) spune ca trebuie sa fie SGP. Cu toate acestea, exista formarea pe filiera indirecta si aici se precizeaza: "Recrutarea candidaţilor pentru formarea pe filiera indirectă a subofiţerilor în activitate se realizează din rândul:
- soldaţilor şi gradaţilor profesionişti în activitate;
- subofiţerilor în rezervă;
- civililor din cadrul sau din afara Ministerului Apărării Naţionale."
De asemenea, privind invatamantul superior, pe locuri bugetate... E discutabil. Se poate si nu prea, nu-mi permit sa intru in detalii.

@Panzerjagger92
Probabil o vreme, ti se va asigura cazarea in unitate. Locul in caminul de garnizoana se obtine daca se indeplinesc anumite criterii, precum:
-existenta unui camin de garnizoana;
-disponibilitatea locurilor, daca exista camin de garnizoana, raport scris catre comandantul garnizoanei. In cel mai scurt timp discuta cu subofiterul de companie, comandantul companiei despre acest aspect;
-disponibilitatea sa imparti un apartament, poate chiar cu o familie, sot cadru militar, sotie, copil;
-disponibilitatea sa imparti o camera cu un necunoscut, tot militar, dar la inceput va fi un necunoscut;
-disponibilitatea sa locuiesti intr-un spatiu care iti ofera conditii minime; ieftin si bun, mai rar, armata ofera in masura posibilitatilor.
E important sa stiti ce va asteapta. Este o experienta, dar va poate scuti de un efort daca nu sunteti dispusi sa fiti si dezamagiti uneori. Este o meserie unde inca e nevoie de putina pasiune ca sa rezisti. Sa-ti placa ceea ce faci. Va scutiti pe voi de timpul pierdut si sistemul de cheltuieli inutile in cazul in care dupa 2-3 luni de la repartitie va dati seama ca sunt prea putine drepturi, prea multe obligatii, ca nu e de voi.
Nu uitati sa intrebati de prima de instalare, care se plateste o singura data in cariera, indiferent de cate ori veti schimba garnizoana mai tarziu si care o sa conteze cand primul salariu luat va fi in jur de 6-700 de RON. Dar aici cred ca deja vorbesc in avans...

[ Edited Wed Mar 04 2015, 09:38PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF