Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
OFF-TOPIC
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Fri Nov 27 2020, 07:38PM
boribum
Registered Member #2395

Bonsoir tuturor !

Dincolo de Covid si diferite neplaceri mondiale, sper ca :

1. toata lumea e sanatoasa.
b. virusii astia care vorbesc limba rusa p-aici sunt efemeri.

P.S Îl rog frumos pe domnul Apkah sa scrie ceva despre...orice, pauza îndelungata de internet si situatia asta de carantina m-au facut sa îmi doresc o discutie elevata cu cineva si..na, am venit si eu unde sper sa gasesc ce caut.

Re-bonsoir si (serios) sper ca sunteti toti sanatosi.
Back to top
2 User said Thank to Boribum for this Post :
 Pârvu Florin (27 Nov 2020, 20:03) , Terentius (28 Nov 2020, 16:34)
apkah
Sun Nov 29 2020, 10:42PM
arcan
Registered Member #566

Ti-am scris.velcom.
Back to top
Boribum
Mon Nov 30 2020, 01:55AM
boribum
Registered Member #2395

Merci. De-ncalzire :">
Back to top
Pârvu Florin
Tue Dec 08 2020, 01:25AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

In vara acestui an mi-a ajuns sub ochi o un apel al National Health Service, serviciul national de sanatate din Marea Britanie, care avea nevoie de voluntari care traiesc in Marea Britanie, de alte origini decat britanici, pentru testarea vaccinului produs de Universitatea Oxford in colaborare cu Novavax.

M-am decis sa aplic, sa fiu eu cobai, alaturi de alte 250 000 de persoane, am inteles foarte bine riscurile participarii, am fost atent la cursul de microbiologie in postliceala sanitara, in plus am avut si un profesor foarte bun, dar le-am considerat complet acceptabile pe acele riscuri.

Nu m-au selectat, nu-mi pare nici rau nici bine pe chestia asta, dar ceva bun tot a iesit din povestea asta, am primit saptamanal un mesaj in care mi se explica detaliat progresul cercetarilor, informatii pe care le primeam inaintea presei.

In plus, am avut ocazia sa stau de vorba depre virusul SARS-CoV-2 cu o doamna biolog roman care ar fi trebuit sa faca un doctorat in Belfast pe ceva legat de diabet, dar totul a fost deturnat de epidemia asta...

Efortul depus in intreprinderea asta e cu adevarat unul titanic, si noi, muritorii de rand, nu intelegem nici macar a mia parte din ce se intampla in laboratoare.

S-ar putea sa fiu printre primele zeci de mii de persoane vaccinate in Marea Britanie si n-am nici cea mai mica ezitare cand ma vor intreba, peste cateva zile, daca vreau sau nu sa fac vaccinul.

Raman insa la parerea ca el ar trebui sa fie voluntar, neconditionat de absolut nimic.
Corpul meu, decizia mea!

Edit: Nu-ti poate garanta nimeni ca vaccinul nu are efecte secundare imediate sau tardive, poate la unii chiar grave, dar probabilitatea e intre foarte mica si mica.

[ Edited Tue Dec 08 2020, 01:14PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue May 25 2021, 02:12AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Nu stiu unde sa o pun pe asta, asadar asta e locul perfect.

Pârvu Florin wrote ...

Daca cineva isi inchipuie ca eu ma extaziez cand, dupa ce am spus ca lucrurile vor merge rau realitatea imi da dreptate, se inseala amarnic.
Cand scriu ceva, scriu sperand ca voi putea influenta fie si cu un milimetru, micron, angstrom ca oamenii sa inteleaga mai bine lumea in care traim si sa ia decizii mai bune pentru ei.
De subliniat si faptul ca daca viata imi va da in continuare dreptate, in zece ani, hai cinspe, romanii care traiesc un an in Romania din ce castiga muncind trei luni ca sezonieri in tarile vestice nu vor mai avea nici macar asta.
Stiu, sunt oricum invizibili social si nu ii pasa absolut nimanui de ei, dar sunt romani, sunt de-ai nostri, vorbim aceeasi limba cu ei...

Pârvu Florin wrote ...

Fermierii britanci la impactul cu realitatea post-Brexit...

Isi imaginau ca sunt competitivi in afara uniunii, au votat pentru Brexit, dar uite ca s-au inselat...

Urmeaza macelul fermelor mici si al afacerilor de familie, care vor fi comasate in exploatatii agricole mari, detinute de multinationale, cu roboti pe post de lucratori.

LINK

In a sunny field in Hampshire, a killer robot is on the prowl. Once its artificial intelligence engine has locked on to its target, a black electrode descends and delivers an 8,000-volt blast. A crackle, a puff of smoke, and the target is dead – a weed, boiled alive from the inside.

It is part of a fourth agricultural revolution, its makers say, bringing automation and big data into farming to produce more while harming the environment less. Pressure to cut pesticide use and increasing resistance to the chemicals meant killing weeds was the top priority for the farmers advising the robot company.

LINK

Yuval Noah Hariri zice ca provocarea suprema care sta in fata umanitatii in urmatoarele decade e ce va face cu cei not unemployed but unemployable.

Am un vag sentiment ca incep sa inteleg ce li se pregateste oamenilor astora, dar inca nu sunt sigur, asa ca mai bine ma abtin.

Pe de alta parte, ma intreb ce va face Romania peste 20 de ani cu probabil jumatate din populatia ei, oameni care vor fi not unemployed, but unemployable, si cred ca sunt optimist cand zic jumatate din populatia Romaniei cand ma uit la statisticile referitoare la analfabetismul functional si la tendinta de evolutie a scolii romanesti.

O parte dintre ei vor fi ofiteri in MAI, da'... n-o sa fie loc acolo chiar pentru toti... si inca o data, ma intreb ce o sa se intample cu ceilalti...

[ Edited Tue May 25 2021, 02:16AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Terentius (27 May 2021, 19:01)
Cassius
Tue May 25 2021, 12:54PM
Achtung ! Zeit für spannungsbogen ! 🎯
Registered Member #29535

Preocupări similare am și eu.
Dacă tot nu se găsea loc potrivit pt. postarea ideii, am considerat că nu ar fi rău un topic privind majorele implicații ce vor fi aduse de noul val tehnologic (efectiv o "nouă revoluție industrială" - cu valența informațională.
Back to top
Terentius
Thu May 27 2021, 07:01PM
Terentius
Registered Member #2186

PSD & AUR - members and sympathizers are already unemployable anywhere in this galaxy, except in romanian public administration & Gendarmerie (remember the 10th of august). 20 years? This future is already here.
Back to top
Pârvu Florin
Thu Dec 23 2021, 02:32AM

Registered Member #1287

Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF