Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Batalionul de forte speciale
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Sun Mar 20 2016, 10:21PM

Registered Member #2323

Cred ca a vazut MILES liceanul nostru LINK
Back to top
Boribum
Mon Mar 21 2016, 04:00AM
boribum
Registered Member #2395

Ati vazut voi forte speciale (politie, jandarmerie, armata) care sa foloseasca laser,senzori, ghips si mine de exercitiu la antrenamente ? Legionarii (de la 2°cl. la general comandant) NU sunt forte speciale, chiar daca exista module de CQB, salturi HAHO, coarda lisa sau scufundari cu Nitrox în instructia unora. Nu, nici GCP-ul de la 2°REP , nici PCG-ul de la REG-uri NU sunt forte speciale. Capacitatea de a conduce si executa operatiuni speciale /neconventionale e una, statutul de forte speciale e alta, si chiar daca uneori capacitatile se suprapun..."seamana, dar nu rasare".

Ranirile si uneori chiar moartea la antrenamente fac parte din cotidianul posibil al acestor forte speciale (ca sunt soldati, jandarmi sau politisti, tehnicile si tacticile pe care le folosesc pot fi uneori periculoase). E normal sa fie asa, asta e meseria. Sunt toti voluntari si majori.

Back to top
Ivan75R
Mon Mar 21 2016, 07:31AM
Registered Member #10540

Boribum wrote ...

Ati vazut voi forte speciale (politie, jandarmerie, armata) care sa foloseasca laser,senzori, ghips si mine de exercitiu la antrenamente ? Legionarii (de la 2°cl. la general comandant) NU sunt forte speciale, chiar daca exista module de CQB, salturi HAHO, coarda lisa sau scufundari cu Nitrox în instructia unora. Nu, nici GCP-ul de la 2°REP , nici PCG-ul de la REG-uri NU sunt forte speciale. Capacitatea de a conduce si executa operatiuni speciale /neconventionale e una, statutul de forte speciale e alta, si chiar daca uneori capacitatile se suprapun..."seamana, dar nu rasare".

Ranirile si uneori chiar moartea la antrenamente fac parte din cotidianul posibil al acestor forte speciale (ca sunt soldati, jandarmi sau politisti, tehnicile si tacticile pe care le folosesc pot fi uneori periculoase). E normal sa fie asa, asta e meseria. Sunt toti voluntari si majori.

Aveti dreptate, prima oara am spus despre F. O. S ca ei ma intereseaza mai mult, despre LS amspus asa ca exemplu, ca la ei am vazut prima oara chestiile alea cu laser, si nu am inteles ce sunt pana n-am vazut si la cercetasii romani.
La asta ma refer, cel cu binoclu ca e mai apropiat.

[ Edited Mon Mar 21 2016, 07:42AM ]
Back to top
Ivan75R
Mon Mar 21 2016, 07:45AM
Registered Member #10540

Asta

Back to top
Boribum
Mon Mar 21 2016, 10:10AM
boribum
Registered Member #2395

Ce vezi tu în imaginea aia sunt senzorii unui sistem ce pare îl cheama STCAL si care functioneaza ca receptori ai undei laser cu care tragatorul ilumineaza tina. Functioneaza pentru "zona capului", "zona torsului", etc. E foarte bun pentru infanteristul generic, dar nu pentru operatorul de forte speciale care învata si se antreneaza sa loveasca nu cu sabia, ci cu bisturiul.
Back to top
Mihais
Mon Mar 21 2016, 11:05AM

Registered Member #2323

Traduissez,s'il vous plait. Pardon,''ripit,mon litnant''
Back to top
Ivan75R
Mon Mar 21 2016, 01:30PM
Registered Member #10540

Boribum wrote ...

Ce vezi tu în imaginea aia sunt senzorii unui sistem ce pare îl cheama STCAL si care functioneaza ca receptori ai undei laser cu care tragatorul ilumineaza tina. Functioneaza pentru "zona capului", "zona torsului", etc. E foarte bun pentru infanteristul generic, dar nu pentru operatorul de forte speciale care învata si se antreneaza sa loveasca nu cu sabia, ci cu bisturiul.

Vã multumesc, acum sunt lãmurit. 😀
Back to top
Boribum
Mon Mar 21 2016, 03:16PM
boribum
Registered Member #2395

Traduction : sistemul despre care se întreba tânarul nostru amic e unul conceput pentru a reda cât mai realist situatia câmpului de lupta. E conceput pentru nivel companie/pluton/grup si GTIA-uri (grupari tactice interarmate). "Cât mai realist" nu înseamna real, însa, si e o mare deosebire între realitatea unui pluton sub foc inamic în A-stan, de pilda, si la CENZUB (centrul unde se folosesc simulatoatele alea).
Spre deosebire de fortele regulate, fortele speciale au proceduri diferite si aia încearca (si reusesc) sa se comporte la pregatire ceva mai dificil decât li se întâmpla sa faca în operatiune. De unde necesitatea de a folosi munitie si explozivi reali. Deasemenea, în unitatile FOS exista o responzabilizare si maturitate (de gândire si pe cale de consecinta de comportament) mai importante decât în unitatile regulate (misiunile cer asta, iar selectia e conceputa pentru asa ceva).
Lasa un pluton X dintr-un regiment Y sa se pregateasca zilnic cu munitie si explozivi reali, si o sa ai un sfert de armata (oricare armata) la spital.

Ca unele unitati conventionale pot face (si fac) ce fac unitati de forte speciale, asa este (nu exista o mie de feluri de a face insertie si extractie heliportata, de pilda). Acolo unde F.S-ul e diferit, însa, e nivelul de încredere pe care îl au F.S-ii din partea factorilor decizionali. Exemplu simplu (sau simplu exemplu) : raidul din Somalia de acum 3 ani pentru eliberarea unui agent al DGSE ostatic ("Denis Allex") ar fi putut fi executat si de o grupa sau sectiune GCP/PCG din armata regulata. Informatiile operationale de care aveau nevoie operatorii, însa, nu puteau fi date decât anumitor persoane din anumite unitati (care, în cazul ala, erau si speciale, si clandestine, adica nu opereaza în uniforma tarii lor în general, si nu în uniforma, în special).

Trasul cu munitie reala si obisnuinta cu ambianta câmpului de lupta nu sunt decât o parte din specificitatea F.S-urilor. Peste tot, chiar si la F.S-urile române (sper!) sunt unii mai speciali decât altii, si cu cât sunt mai speciali cu atât nivelul de încredere acordata e mai mare. Partea cu pac-pac-pac real e norma, si ce e normal pentru un "special" (arma încarcata si armata, de pilda) nu e pentru un "normal" (arma la armurier si armurier cu program fix, operatiuni de securitate în formatie,numararea cartuselor, ma rog, soldatie fireasca). Fac si FS-ii d-astea, dar mai altfel.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Illusionist (21 Mar 2016, 20:07)
Terentius
Fri Mar 25 2016, 08:54AM
Terentius
Registered Member #2186

Dacă nu e abureală, şi nu cred că e, uite selecţie pentru forţele speciale Ro. LINK
P.S. Am căutat ştirea aşa încrucişat, pă net, şi nu am mai găsit-o decât la "locuri de muncă Bacău".
"Relatii la telefon: 0234/545.448, luni-vineri, intre orele 08.00-15.00".

[ Edited Fri Mar 25 2016, 08:57AM ]
Back to top
Hannibal
Fri Mar 25 2016, 11:52AM
.
Registered Member #1460

Parasutisti-"rangers" .
Back to top
Mihais
Fri Mar 25 2016, 12:03PM

Registered Member #2323

Aia ma amuzat si pe mine.Si ma dispera ca nu au si ai nostri ca brazii oleaca de cultura si mandrie.
Ar vrea ei sa zica cum ca aia sunt in unitatile de sprijin pt FOS,cum e regimentul de rangers la americani.Dar nu poate sa nu-i dea un nume caraghios unei trebi asa de importante?

[ Edited Fri Mar 25 2016, 02:15PM ]
Back to top
Hannibal
Fri Mar 25 2016, 12:21PM
.
Registered Member #1460

OFF-TOPIC: Este dat ordin de la Bucuresti ca militarii sa nu mai fie transportati cu DAC-urile. Nu am inteles (si nu doar eu) de ce acest ordin; de la unii am auzit ca e din cauza ca sunt prea putini soferi care au cat. D, de la altii cum ca (ATENTIE!) DAC-urile nu au centuri de siguranta in spate...
Sunt militari care fac paza la obiective in afara cazarmii. Ei, aia vor fi dusi la obiectiv, ca animalele, cu ARO 240...Ca de microbuze nici nu poate fi vorba. Iar autobuzele, dupa ce ca-s de cand era bunica fata mare, mai sunt si putine.
Sa ne fereasca Dumnezeu (ca deh, nimic fara Dumnezeu, nu) de accidente si, in rest, sa-i dam inainte cu...rangerii.
Vai de capu` nostru si de al alora gen Ivan75 (da, e copil, mi-am dat seama)...

[ Edited Fri Mar 25 2016, 12:22PM ]
Back to top
Klaus
Fri Mar 25 2016, 12:35PM
Registered Member #3279

FOS doreste sange proaspat si fara numar, ca locuri, indiferent de sex.

LINK

Pentru cei care doresc să urmeze o carieră militară în cadrul Forţelor pentru operaţii speciale

Veşti bune pentru tinerii care doresc să urmeze o carieră militară de succes în cadrul Forţelor pentru operaţii speciale ale Armatei române.Batalionul 630 paraşutişti – rangers “Smaranda Brăescu”, organizează în perioada 7 martie – 7 aprilie 2016, selecţia iniţială pentru încadrarea cu personal a posturilor de soldaţi şi gradaţi profesionişti în specialităţile: paraşutişti-rangers, infanterie-paraşutişti, comunicaţii şi informatică, alte specialităţi.
Selecţia se face la sediul unităţii militare din strada “General Ştefan Guşe”, nr. 9, Bacău.
Candidaţii trebuie să întrunească mai multe condiţii:
– vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani,
– studii liceale absolvite,
– cunoştinţe elementare de limba engleză
– condiţie fizică bună,
– fără probleme de sănătate.

Candidatii vor susţine o serie de testări specifice.

Cei care trec de testări îşi depun dosarul la Biroul de recrutări.

După terminarea pregătirii aferente în centrele de instrucţie, cursanţii se reîntorc la Batalionul 630 paraşutişti, unde, vor fi angajati cei mai buni.
Nu există limită de locuri pentru că se doreşte ca baza de selecţie să fie cât mai mare, iar la testări pot participa şi fete şi băieţi.
Back to top
Resboiu
Fri Mar 25 2016, 01:57PM

Registered Member #2526

Mi-ar fi placut mai mult sa fi fost ceva legat de traditie. Vanatori. Vanatori-parasutisti.
Back to top
justme
Fri Mar 25 2016, 02:52PM

Registered Member #2073

Vrei o provocare? Alătură-te celor mai buni!

Recrutări la Brigada de Operaţii Speciale

Cei care îşi doresc o carieră în cadrul Forţelor pentru operaţii speciale au o şansă în plus. Brigada 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” şi unităţile subordonate au demarat o campanie de recrutare a tinerilor în vederea încadrării în structurile acestor unităţi de elită ale Armatei României.

Accesul în rândul Forţelor pentru operaţii speciale oferă posibilitatea unei cariere sigure şi oferă şanse pentru dezvoltarea pe plan profesional. După promovarea probelor de selecţie, recruţii vor parcurge mai multe programe de pregătire militară, urmate de calificarea în domeniul operaţiilor speciale, etapă care include şi atestarea ca paraşutist.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta între 18 şi 35, studii liceale absolvite cu diplomă de bacalaureat, cetăţenie română, cunoştinţe elementare de limba engleză, o condiţie fizică foarte bună şi să fie apţi medical.

Candidaţii sunt aşteptaţi pentru informaţii suplimentare şi înscrierea la selecţie, zilnic, între orele 09.00-15.00, până la data de 5 aprilie 2016, la următoarele adrese:
• UM 01010 Târgu Mureş, str. N. Bălcescu, nr. 23;
• UM 01847 Buzău, str. General Grigore Baştan, nr. 1;
• UM 01983 Bacău, str. General Ştefan Guşă, nr. 9.

Informatii utile se pot obţine, de luni pana vineri, intre orele 09.00-15.00, la telefoanele:

UM 01010 Târgu Mureş - tel. 0265.267.404 interior 111
UM 01847 Buzău - tel. 0238.719.020 interior 110
UM 01983 Bacău - tel. 0234.545.448

LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF