Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Batalionul de forte speciale
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihai
Fri Oct 17 2008, 11:19PM
Registered Member #153

Radu,tu n-ai pus nicio intrebare.Unde-i intrebarea in enunturile tale?
Pe baza unei barfe de mana a treia,tu ai emis niste judecati de valoare in care ai folosit niste termeni precum "jenanta"(situatia) si "inacceptabil".
E problema ta daca tu crezi sau nu ce-ti spune nu stiu cine,dar in momentul in care scrii asta pe un forum citit de mai multa lume,arunci cu noroi in niste oameni.Gratuit.Si asta chiar daca scrii "nu stiu cata baza se poate pune pe o poveste din auzite".
N-am intrecut deloc masura,nu sunt de acord cu modul in care procedezi,dar nu cred ca te-am jignit cu ceva.
Back to top
Radu Patrascu
Sun Oct 19 2008, 11:04AM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Mihai, oricat de urat si de obositor mi se pare sa continui aceasta discutie in contradictori, ma obligi sa o fac. Asta cu rugamintea ca, daca doresti sa imi dai replica, sa o faci pe e-mail, deoarece cred ca am abuzat amandoi deja de spatiul acestui forum. Intr-adevar, nu apare semnul de intrebare si aici, recunosc, este greseala mea. Dar interogatia este continuta implicit in textul meu. Insa daca ideea de a da o replica 'devastatoare' si de prezuma reaua vointa a interlocutorului sunt prioritare, bineinteles, poti afirma cu indreptatire ca nu apare nicaieri asa ceva. Mai surprinzatoare mi se pare, insa, daca tot este sa discutam in termenii procesului de intentie, intarzierea cu care a venit replica ta la textul meu: el a aparut pe 20 septembrie, iar observatia ta a venit tocmai la 11 octombrie. Intre timp insa, a mai venit cel putin o replica de a ta, referitoare la autorul articolului referitor la B10S. Din aceasta perspectiva, indignarea pe care o afisezi acum mi se pare cel putin suspecta. Daca ea era autentica, imi permiti sa te intreb, de ce a venit cu atata intarziere ? Nu era normal ca raspunsul tau sa fie spontan ? Ce semnificatie sa atribui intarzierii ? In momentul in care spui ca "procedez" cumva, imi atribui intentii ascunse, si asta poate constitui o jignire. Si aici as mai cita si expresia "a arunca cu noroi" care este de-a dreptul patetica si exagerata si nu imi face nicio placere sa ti-o spun. Repet, vine prea tarziu ca sa fie autentica. Observ ca preferi sa atribui intelocutorului reaua credinta iar sentimentul de jubilare cand descoperi eroarea cuiva si placerea de a o specula sunt cu greu disimulate. Poate parea o naivitate, dar prefer sa imi consider partenerii de discutie, fie ea chiar polemica, de buna credinta. Pot comite erori, pot fi neinspirati, dar pentru a banui pe cineva de rele intentii am nevoie de mai mult decat o simpla speculatie.
Imi pare rau, dar nu iti pot spune numele jandarmului la care m-am referit. Una din colegele mele a facut un reportaj in Kosovo atunci cand fosta provincie si-a declarat independenta. L-a cunoscut pe tanarul respectiv, ca si pe colegii acestuia. Nu erau oameni de nimic si nu aruncau cu vorbe. Vreau sa spun ca, venita din partea lui, afirmatia facuta despre cei de la DIR avea "iz de credibilitate". Este posibil insa ca sora lui sa nu fi inteles bine despre cine este vorba, desi nu era prima data cand auzise depre DIR.
In plus, nu as avea chiar niciun motiv sa "arunc cu noroi" in oamenii detasamentului. Macar si din postarile mele anterioare este cel putin evident parti pris-ul meu pentru cei din aceasta unitate. Ceea ce auzisem ma dezamagise, era neplacut si speram si imi doream sa existe cineva care sa infirme informatia auzita. Si probabilitatea de a obtine un raspuns in acest sens nu putea veni decat din partea celor care participa la forum. Asta ar fi trebuit sa exprime mai explicit postul meu.
Back to top
mihai
Sun Oct 19 2008, 06:57PM
Registered Member #153

Radu Patrascu wrote ...

Mihai, oricat de urat si de obositor mi se pare sa continui aceasta discutie in contradictori, ma obligi sa o fac. Asta cu rugamintea ca, daca doresti sa imi dai replica, sa o faci pe e-mail, deoarece cred ca am abuzat amandoi deja de spatiul acestui forum. Intr-adevar, nu apare semnul de intrebare si aici, recunosc, este greseala mea. Dar interogatia este continuta implicit in textul meu. Insa daca ideea de a da o replica 'devastatoare' si de prezuma reaua vointa a interlocutorului sunt prioritare, bineinteles, poti afirma cu indreptatire ca nu apare nicaieri asa ceva. Mai surprinzatoare mi se pare, insa, daca tot este sa discutam in termenii procesului de intentie, intarzierea cu care a venit replica ta la textul meu: el a aparut pe 20 septembrie, iar observatia ta a venit tocmai la 11 octombrie. Intre timp insa, a mai venit cel putin o replica de a ta, referitoare la autorul articolului referitor la B10S. Din aceasta perspectiva, indignarea pe care o afisezi acum mi se pare cel putin suspecta. Daca ea era autentica, imi permiti sa te intreb, de ce a venit cu atata intarziere ? Nu era normal ca raspunsul tau sa fie spontan ? Ce semnificatie sa atribui intarzierii ? In momentul in care spui ca "procedez" cumva, imi atribui intentii ascunse, si asta poate constitui o jignire. Si aici as mai cita si expresia "a arunca cu noroi" care este de-a dreptul patetica si exagerata si nu imi face nicio placere sa ti-o spun. Repet, vine prea tarziu ca sa fie autentica. Observ ca preferi sa atribui intelocutorului reaua credinta iar sentimentul de jubilare cand descoperi eroarea cuiva si placerea de a o specula sunt cu greu disimulate. Poate parea o naivitate, dar prefer sa imi consider partenerii de discutie, fie ea chiar polemica, de buna credinta. Pot comite erori, pot fi neinspirati, dar pentru a banui pe cineva de rele intentii am nevoie de mai mult decat o simpla speculatie.
Imi pare rau, dar nu iti pot spune numele jandarmului la care m-am referit. Una din colegele mele a facut un reportaj in Kosovo atunci cand fosta provincie si-a declarat independenta. L-a cunoscut pe tanarul respectiv, ca si pe colegii acestuia. Nu erau oameni de nimic si nu aruncau cu vorbe. Vreau sa spun ca, venita din partea lui, afirmatia facuta despre cei de la DIR avea "iz de credibilitate". Este posibil insa ca sora lui sa nu fi inteles bine despre cine este vorba, desi nu era prima data cand auzise depre DIR.
In plus, nu as avea chiar niciun motiv sa "arunc cu noroi" in oamenii detasamentului. Macar si din postarile mele anterioare este cel putin evident parti pris-ul meu pentru cei din aceasta unitate. Ceea ce auzisem ma dezamagise, era neplacut si speram si imi doream sa existe cineva care sa infirme informatia auzita. Si probabilitatea de a obtine un raspuns in acest sens nu putea veni decat din partea celor care participa la forum. Asta ar fi trebuit sa exprime mai explicit postul meu.

Mai Radule, nu te supara pe mine,dar pana acum numai niste femei mi-au mai interpretat cuvintele si actiunile in stilul folosit de tine (atentie,nu te-am facut femeie,trebuie sa precizez asta).Probabil ai avut o zi proasta ,ce sa zic.
Ai observat corect ca observatia mea a venit tarziu,dar incercand sa faci pe Freud, ti-ai complicat inutil rationamentul.Explicatia e mult mai banala .

Back to top
Radu Patrascu
Sun Oct 19 2008, 10:43PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Mihai, nu trebuie sa fiu Freud ca sa imi dau seama ca iti cam place sa ai ultimul cuvant .
Back to top
free sky
Wed Dec 17 2008, 08:30AM
Registered Member #4

LINK
Back to top
me
Wed Dec 17 2008, 10:21AM
me
Registered Member #11

o intrebare pentru cei care stiu: ce legatura exista intre acea asa-zisa "olimipiada" (?!?) si batalionul de forte speciale? au participat si membrii bfs la concursul de urcat pe scari?
si b) parere personala: cei din fortele speciale care sunt abilitate, prin natura misiunilor pe care le primesc, sa actioneze majoritar in mediu ostil, nu trebuie sa fie tragatori de elita - cu exceptia lunestitilor, care au obligatia sa fie extrem de eficienti pentru realizarea surprinderii, utilizarea momentului propice, etc...
Back to top
apkah
Wed Dec 17 2008, 08:04PM
arcan
Registered Member #566

Da , au participat .Cei de la SOF si s-au clasat pe locul 11 parca...Olimpiada de urcat pe scari ??habar nu ai ce vorbesti amice...
Back to top
apkah
Wed Dec 17 2008, 08:07PM
arcan
Registered Member #566

Cit despre aura de Rambo facuta aici...cred ca se prapadesc de ras baietii...mai ales de testul de 6 luni...hahaha..tare.nu va mai uitati mey la filme americane proaste ca vi se atrofiaza creierul.
Back to top
me
Mon Dec 22 2008, 07:43AM
me
Registered Member #11

warlord: nu sunt amic cu ghertzoii analfabeti.
pentru exemplificare> OLIMPIÁDĂ, olimpiade, s.f. 1. (În Grecia antică) Interval de patru ani dintre două serbări succesive ale jocurilor olimpice, devenit unitate cronologică convenţională. 2. Competiţie sportivă internaţională cu caracter complex, care are loc o dată la patru ani; jocuri olimpice. 3. Concurs pe specialităţi organizat anual pe plan local şi naţional pentru elevi. [Pr.: -pi-a-] – Din ngr. olimpiada, fr. olympiade, germ. Olympiade.
Sursa: DEX '98
acest concurs nu are de ce sa fie numit "olimpiada".
aura de Rambo cred ca vrei sa ti-o tragi tu peste fes cu acest nick jenant
Back to top
apkah
Wed Dec 24 2008, 10:30PM
arcan
Registered Member #566

Hmmm...mai mai...ce de epitete..sa nu le zic jigniri fara temei.Faptul ca tu minimalizezi si bagatelizezi munca depusa de o unitate ca Acvila de luni de zile pentru organizare, ca faci acest lucru si cu zecile de participanti dint toata tara care s-au pregatit si au muncit mult pentru a lua parte la acest eveniment, ca amesteci in praf faptul ca unitati ca Neutron Ungaria , Tesz Ungaria , precum si bulgarii cu unitatea lor de interventie a Politiei au venit in Romania pentru a lua parte la Olimpiada aceasta,mai ales ca Neutron sunt vicecampioni mondiali la o competitie similara tinuta in State ,si ca tie nu iti place denumirea, denota ca noi romanii suntem o natie de filozofi si de Gica-contra.
Faptul ca ti-am spus ,,...nu stii ce vorbesti amice..,,era doar un raspuns usor ironic la comentariile tale denigratoare la adresa celor de mai sus enumerati.Cit despre ghertzoi analfabet...as dori sa sesizez adminul acestui site sa sanctioneze aceste cuvinte care ma jignesc si le consider nedemne de calitatea postarilor de aici .Iar ca sa intelegi si tu de ce am nick-ul warlord, este pentru ca Arcan Raznatovici , cel din foto , care a fost un patriot sirb si un luptator pentru tara sa , si care a murit pentru convingerile sale,era supranumit Warlord . Lasind la o parte pacatele lui , a fost un adevarat erou al Serbiei si pentru mine este un erou .
Deci inca o data rog moderatorul sa sanctioneze limbajul suburban al acestui domn care exact ca si in poza lui, se scarpina in dos pe acest forum.
Back to top
me
Thu Dec 25 2008, 08:14AM
me
Registered Member #11

ai luat-o pe aratura. eu nu am minimalizat nimic, am spus doar ca denumirea este o prostie, nu ca nu imi place. nu pot minimaliza o chestie despre care am doar vagi informatii (si care chiar nu ma intereseaza) iar numele alea unguresti nu imi spun absolut nimic. oricum, mi se pare o risipa de timp si bani sa faci asemenea concursuri care nu au nici un rezultat practic in munca operativa. dar, cand nu ai ce face (adica stai si o freci prin poligoane), te apuci sa faci concursuri.
deci sa revenim: nu sunt amic cu persoanele care au doar o vaga idee despre limba română. apropo, am auzit ca pe la unii, la angajare, "prezinta avantaj" cunoașterea limbii române scrise.
Back to top
spk
Thu Dec 25 2008, 10:25AM
primum non nocere

Registered Member #537

me, de vlad hagiu ai auzit? crezi ca daca nu stii tu cine e unu sau altu sunt mai putin profesionisti?
Back to top
me
Thu Dec 25 2008, 10:46AM
me
Registered Member #11

ce legatura are cu ce am scris eu? ca nu inteleg...
nu am spus nimic despre profesionalism, nu m-am referit decat la niste nume de entitati care par in maghiara si despre care nu stiu nimic.
cred ca iar sunteti in gasca, ma iau de unul, imi sarit toti in cap...

[ Edited Thu Dec 25 2008, 10:50AM ]
Back to top
apkah
Thu Dec 25 2008, 12:18PM
arcan
Registered Member #566

NU inteleg treaba cu limba romana...e posibil sa se fi strecurat greseli de ortografie.Ti-am citit multe din posturi si ce pot sa iti spun este ca esti perimat de tot amice.Stii de fortele speciale romanesti date din anii 80-90 .Daca ai fi trecut prin unitatii militare dupa 95` ai fi si tu un partener de discutii..habar nu ai ce s-a intamplat cu Armata Romana de atunci incoace.Cum a fost decimata si dezmembrata.Cum la intretinerile de sezon sa dadeau la parcurile auto 10 cirpe si un bidon de vaselina.cum autospecialele din dotare s-au casat la 5-6000 de km .cum pentru reparea oricarui echipament in unitatile specializate ale armatei mergeai cu spaga si sticle de tuici ca sa iti ia respectivul echipament in reparatii .cum au fost dati afara miltarii angajati la 36 de ani , cu o experienta militara de cel putin 10 ani si au angajat altii dar care aveau virsta sub 26.cum s-au infintat unitati militare doar pt.un om ca acesta sa iese la pensie cu functie de comandat de batalion sau divizie .iar dupa 6 luni s-a desfintat o data cu pensionarea.cum in poligoane se tragea 10 cartuse la citeva luni o data.Tu vorbesti de perioada comunista .ma intreb ce ai invatat pe vremea aia ca si cadru militar ?culesul de porumb sau cel de sfecla ??sau poate dadeai cu biciul in soldati pe Canalul Dunare Marea-Marea Neagra ?
Te-am rugat sa iti revizuiesti limbajul asta de bedega de la poarta unitatii.credeam ca putem fi parteneri de dialog , mai ales ca avem multe in comun si probabil ca ne-am vazut cindva sau chiar ne cunoastem.
Nu mai trata cu superioritate si aroganta persoanele care posteaza aici , mai bine expuneti punctul de vedere .Daca nu stii nimic despre un subiect, nu are rost sa il ironizezi , doar ca tie nu iti place denumirea sau nu se incadreaza in standardele tale militare .mai vreau sa iti spun ca armata si actiunile militare au evoluat mult de la atacul la baioneta cu strigate de URAAAA!!!!.i-ti mai amintesti cind instruiai plutonul ?cum trebuiau sa plece la atac cu strigate de ura ! .probabil ca esti melancolic dupa vremurile alea...
In rest..., Craciun Fericit !
Back to top
apkah
Thu Dec 25 2008, 12:21PM
arcan
Registered Member #566

Apropo Me, batalionul 492 misiuni speciale iti spune ceva ?indiciu...Caracal...indiciu...parasutisti...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF