Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Batalionul de forte speciale
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
kaliber
Thu Jan 08 2009, 06:38PM
Registered Member #806

Sper ca peste cativa ani Fortele Speciale Romane sa ajunga la nivelul GROM-ului din Polonia.S-a investit f.mult in ei,in toate domeniile(logistica,selectie,pregatire,salarizare) dar acum sunt considerati egalul SEAL,SAS,SASR.
Nu inteleg un singur lucru si anume: de ce suntemi intotdeauna ultimii din rand?
Back to top
spk
Thu Jan 08 2009, 07:06PM
primum non nocere

Registered Member #537

mai bine ultimii de cat sa nu fim in clasament
Back to top
Altair
Thu Jan 08 2009, 10:51PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

E f greu sa ajungem la nivelul GROM si asta din simplul motiv ca,in timp ce armata noastra este mai mult o carpeala cu nenumarate limite si lipsuri incepand de la dotarea individuala sa-i zicem moderna (aia de o vedem pe la tv la cei din misiuni) care nu acopera nici macar necesitatile unitatilor operative,si terminand cu tehnica de comunicatii,APC-uri,elicoptere,avioane etc.Daca ne uitam mai atent la Polonia,o sa vedem ca ei au copiat pana in amanunt armata americana incepand cu tinute si organizare si terminand cu doatarea.Deci GROM sunt pregatiti selectati si dotati la nivel EGAL cu cei din SF,Delta si Black Berets.La noi e drept ca s-au miscat multe mai ales la cei de la tg mures si buzau dar mai e cale lunga.Sa nu uitam ca decalajul intre aparitia GROM si a Vulturilor este de 16 ani!!! 16 ani de pregatire made in usa,dotare made in usa si actiuni impreuna cu us army.Asta spune destule.Si mai multe spune faptul ca in Baghdad GROM au fost cei care au "ridicat" The Stars and Stripes.Asadar,probabil ca va veni o vreme cand a sa fim cat de cat la acelasi nivel.Deocamdata ne lipseste cel putin experienta,logistica si suportul polonezilor.Eu zic ca nu e bine sa ne consolam cu "important e sa participi".Daca vrem sa fim mai buni trebuie sa retinem ca ala de pe locul 2 e primul invins.

P.S. Bineinteles ca polonezii nu au putut face toate astea de capul lor ci cu indrumarea si mai ales dolareii de la americani.Sunt probabil tara in care ei au pompat cele mai multe resurse.Acest proces a inceput in al doilea razboi modial si continua si in ziua de azi.

[ Edited Thu Jan 08 2009, 10:58PM ]
Back to top
kaliber
Fri Jan 09 2009, 03:08PM
Registered Member #806

-problema e ca la noi cuvantul "interes national" are insemnatate doar in campaniile electorale. La inceputul anilor '90 nu s-a vrut o reala schimbare in cea ce priveste Armata si Fortele Speciale in general.Politicenii si conducatorii nostri au fost si sunt mari patrioti doar de 1 Decembrie in rest nimic,bataia pt.ciolan,n-au timp sa se gandeasca la structurile din sistemul de sig.nat.
In Polonia nu numai GROM este f.bine pus la punct.Unitatile de int. ale pol din regiuni si orasele mari sunt la nivelul SWAT-lor din SUA din punct devedere logistic al pregatirii etc.
Inteleg ca au avut o relatie privilegiata cu SUA dar si noi trebuia sa cautam "portite deschise".
Sa speram intr-un viitor mai bun
Back to top
Altair
Fri Jan 09 2009, 05:47PM
Registered Member #385

Pai logic ca au avut o relatie privilegiata.Polonia a fost calul troian al americanilor pt rusi.Nu uitati de Papa Ioan Paul II si pozitia sa anticomunista.In rest ai mare dreptate kaliber.Interesul pt armia noastra este minuscul.Important e sa aratam bine la festivitati,sa fim zmei la demonstrative,sa avem 70%B,10%FB,20%S pe hartie evident,sa zicem "Sa traiti!" sa fim barberiti si cam atat.Restul e tacere...
Si daca ma gandesc bine nici nu se prea poate face ceva.Daca pe politisti ii mai vaneaza presa,militarii functioneaza intr-un mediu controlat si inchis.Practic in proportie de 95% lumea vede ce vrea armata.Si oricum restul de 5% sunt chestii minore,asa ca ....
Back to top
mihai
Sat Jan 10 2009, 12:00AM
Registered Member #153

kaliber-rabdare,Rome wasn't built in a day.eu iti multumesc pentru rolul pe care l-ai avut in dezvoltarea FS Ro si sper sa mai ai putintica rabdare .Nu vreau sa-i laud f mult pe baieti,dar pe cercetare sunt f f buni.
arcan-la multi ani!
Altair- o analiza destul de superficiala in legatura cu Polonia si Grom.More is expected from you.
spk- multumesc ca ma instruiesti .Eu intrebam de ce totusi Seals uneori tin arma la 90 in sus.Am intrebat multi profesionisti, nu m-a lamurit nimeni.

[ Edited Sat Jan 10 2009, 02:38PM ]
Back to top
kaliber
Sat Jan 10 2009, 12:55AM
Registered Member #806

Mihai-mersi!:-)cred ca fiecare dintre noi(semperist)isi face datoria cu max.de seriozitate in orice domeniu ar lucra
-iarta-l pe Altair,e bine documentat dar mi se intampla si mie sa-mi fie lene la scris:-)
Back to top
mihai
Sat Jan 10 2009, 02:33PM
Registered Member #153

arcan- Niciunul dintre cei 5 stalpi ai Islamului (shahada,salat,sawn,zakat,hajj- care apropos se numesc "arkan" ) nu il constituie "apararea patriei".Jihadul,adica "efort","straduinta" ,care un fel de al 6-lea stalp al Islamului inseamna in primul rand lupta credinciosului musulman cu propriile patimi si pofte si abia secundar denumeste razboiul pentru EXTINDEREA si apararea lumii musulmane,impotriva adeptilor altor religii.

kaliber-ma refeream la faptul ca Altair s-a oprit la chestii evidente, de suprafata, pe care le observa toata lumea.Sa nu uitam ca polonezii au fost la Arnhem si Monte Cassino, iar faptul ca Grom est unde este acum este si meritul politicienilor de acolo,carora nu le-a fost teama sa-si asume riscuri.
Back to top
apkah
Sat Jan 10 2009, 02:55PM
arcan
Registered Member #566

multumesc frumos pentru precizari.
dar ce ne facem cu cei din Iraq si Afganistan, care nu au iesit din tara lor pentru ,, extinderea ,,lumii musulmane .mujahedinii nu au luptat cu rusii si acum cu americanii pentru extinderea islamului.irakienii au intrat in Kuweit pentru ca au drepturi imemoriale asupra acelui petic de pamant.
dar cum spuneam, americanii pentru ce lupta ?pentru apararea Americii ?
pentru apararea Kuweitului ?pentru apararea cui ?
pentru petrolul din Iraq, pentru resursele din Afganistan , pentru a mai consuma si testa din armament pentru ca fabricile si industria lor militara sa aiba de lucru ,
adica pentru suprematia modiala .

p.s. si offtopic sraelul pentru ce masacreaza populatia palestiniana ?pentru ca sunt teroristi ?
nu cumva au devenit ceea ce sunt datorita israelienilor ?

[ Edited Sat Jan 10 2009, 02:57PM ]
Back to top
mihai
Sat Jan 10 2009, 03:55PM
Registered Member #153

arcan-cu placere.Nu stiu,n-am raspunsuri la intrebarile tale,geopolitica ma depaseste.Atata vreme cat in Coranul nu le da voie sa lege prietenii cu evreii si crestinii (evident,nu toti respecta asta), atata vreme cat in Arabia Saudita inca se mai taie capete in piata publica si nu ai voie sa porti simboluri religioase crestine la vedere...Atata vreme cat si Iranul si Arabia Saudita au sustinut secesiunea Bosniei si apoi a Kosovo si financiar si militar...Trebuie sa intelegem ca daca n-am fi noi acolo,ar veni ei peste noi.Cazul Kosovo e foarte graitor.
Iar diferenta este ca desi in teorie,este o religie toleranta,modul in care este pusa in practica asta difera foarte mult: noi le dam voie sa-si practice credinta,dar de exemplu in Arabia Saudita crestinii n-au luxul asta.
Cat despre Israel,desi e tot off-topic,citeste LINK
Numai in noiembrie au fost lansate vreo 125 rachete din Gaza spre Israel."Once the first bullet flies past your head, all politics goes out the window" zicea unu in Black Hawk Down.Mare dreptate avea.
Back to top
Altair
Sat Jan 10 2009, 04:35PM
Registered Member #385

Mihai,aici parca era vorba de romanasii nostri,de aceea doar am punctat putin la GROM cateva aspecte care spun multe despre decalajul intre ei si noi la aceasta ora.Apropos sunt prima unitate straina care a primit Commendation Medal de la americani(oficial cel putin).Oricum cine vrea sa afle mai multe poate,ca nu e greu.Avem un topic pt FS straine unde se poate expune subiectul si chiar putem vorbi despre interactiunea intre noi si ei (pt ca ea exista).Dar pana la urma cred ca pe toti ne intereseaza mai mult de noi decat de ce fac ei.
In concluzie am marcat observatia,nu e prima oara cand iti raman "dator",dar pana la urma un feedback nu a omorat pe nimeni,e chiar necesar.
Back to top
me
Tue Jan 13 2009, 10:13PM
me
Registered Member #11

arcan: felicitari pentru schimbarea nickului total deshantzat pe care il aveai. nici asta nu e foarte breaz, dar aduce cu acel "lasso" improvizat cu care erau luati romanii la lupta.
in alte vorbe> nici un dibaci nu isi ia nume de scena ca artistele.
Back to top
apkah
Wed Jan 14 2009, 09:32PM
arcan
Registered Member #566

Me , acum ai fost tare .mi-a placut asta.am vrut sa-mi pun Me , dar era ocupat .
nu sint dibaci , de aia am nume de scena...( si asta mi-a placut )
pace
Back to top
kaliber
Sun Jan 18 2009, 11:45AM
Registered Member #806

US SOCOM(Special Operation Command din ei facand parte USASOC-Us Army Special Operation Command,AFSOC-Air Force Special Operation Command ,NAVSPECWARCOM-Naval Special Warfare Command si MARSOC-Marin Corps Forces Special Operation Command)pe anul 2009 are un buget de 7,938 miliarde de dolari,din care 2,627 mil.pt.achizitii si inzestrare,restul banilor sunt pt. intertinerea echipamentelor de lupta,misiuni,salarii etc.nu ne putemi compara cu ei dar am vrut sa avem un reper
Back to top
kaliber
Sun Jan 18 2009, 02:27PM
Registered Member #806

comentariul acesta l-am gasit pe site-ul RTV
. nic
Sambata, 17 Ianuarie 2009 21:09
Am urmarit cu interes emisiunea dvs. "Adevar si provocare", difuzata in 17 ianuarie. Dincolo de a fi subiectiv, dat fiind faptul ca am petrecut peste un an in Afganistan, in regiunea de sud, permiteti-mi sa fac un scurt comentariu cu privire la imaginea armatei romane in teatrele de operatii. Intr-adevar militarii care actioneaza in detasamentul de forte speciale si cei din detasamentele de informatii militare sunt apreciati de catre partenerii de coalitie. Cat privesc structurile militare ce actioneaza in regiunea de sud, provincia Zabul, aici am mari rezerve in ceea ce inseamna implicare in actiunile militare, dincolo de mandatul ce-l au de indeplinit. Mai mult in nenumarate randuri(reuniuni la nivel inalt in cadrul coalitiei) partenerii americani au facut afirmatii de nemultumire la adresa dotarii si pregatirii fortelor militare romanesti ce actioneaza de-a lungul comunicatiei in provincia Zabul. Aceste lucruri se cunosc la nivelul conducerii armatei insa nu sunt luate masuri pentru a indrepta ceva. De asemenea, afirmatiile noului ministru cu privire la consilierea psihologica in teatru si refacerea personalului dupa repatriere sunt simple povesti, netinandu-se cont despre implicatile viitoare ce pot sa apara in starea de sanatate a militarilor mai ales in cea psihica, dat fiind faptul ca pe parcursul misiunii sunt supusi la foarte multi factori de stress, cum sunt teama permanenta de moarte si conditiile meteo nefavorabile. Ma opresc aici desi .....
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF