Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Viata de dupa...armata
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu89
Tue Nov 01 2011, 01:32PM

Registered Member #918

Poate fi schimbata mentalitatea romanilor( civili ) despre reinsertia profesionala a militarilor in campul muncii avand in vedere ca ei spun ca militarii daca tot se afla in rezerva si au o pensie sa stea acasa sa le ofere sansa si altora sa munceasca , prin neocuparea locului. Am intalnit multe cazuri. Aici ma refer la reorientarea profesionala a cadrelor m.a.i. si m.ap.n. atat in mediul de stat cat si privat , exceptie facand domeniul antreprenorial.
Back to top
Morocanosu
Wed Nov 02 2011, 06:29AM
Registered Member #1992

Raspuns: NU. (daca asta era o intrebare si nu o afirmatie...)

Oricum si oriunde va veti duce in viata civila, veti fi priviti ca niste paria, ca niste ciudati....

Eu am reusit sa ma angajez la o firma de paza si protectie. 12 milioane (lei vechi) pe luna... Cum sunt privit in firma ? Ca un ratat.... Cand mi-au citit CV-ul, initial au zis ca n-am ce sa caut acolo, dar daca insist... asta e, urmeaza sa-mi asum umilinta...

Cea mai recenta umilinta: Legea 40/2010 modifica Legea 333 privi nd paza bunurilor, valorilor, etc... Militarii si politistii nu mai sunt exceptati de la faptul ca trebuie sa detina "certificat de competenta profesionala" in domeniul pazei si protectiei....

Iata deci, ca dupa un masterat in domeniul ordinii publice si sigurantei nationale si a unui doctorat in stiinte militare, sunt tratat ca un muncitor necalificat ce trebuie sa urmeze un curs de calificare la locul de munca. Lectorii sunt un fost capitan si doi plutonieri, care acum sunt mari "inspectori de securitate" si "formatori profesionali"...

SFAT pentru colegii mai tineri: NU PLECATI IN VIATA CIVILA !!!!! Nu va asteapta nimic acolo ... There is NOTHING out there !!!! Nu va vrea nimeni acolo, desi, atentie - nivelul de competenta al acestor ingamfati este foarte aproape de zero....

Mai vorbim... Va doresc o zi buna ! Tre' sa ma pregatesc, pentru ca de astazi, sunt Scolar !!! Life sucks...

[ Edited Wed Nov 02 2011, 06:32AM ]
Back to top
dorobant
Wed Nov 02 2011, 08:03AM

Registered Member #457

... e ca peste tot în România, ai pile eşti bun, nu ai pile, nu te vrea nimeni. Motive sunt destule, mergînd de la "securist" la "supracalificat". Singurul loc unde nu s-a uitat nimeni strîmb la mine a fost la descărcat camioane, eşti plătit la cît cari ...
Back to top
Radu89
Wed Nov 02 2011, 10:52AM

Registered Member #918

Deci daca raspunsul ar fi nu , ca mentalitatea romanilor nu poate fi schimbata , sunt curios care este mentalitatea altor cetateni din uniune sau in afara ei despre militarii lor in rezerva care se reorienteaza profesional. Exista si la ei astfel de probleme sau cultura de securitate este privita din alta perspectiva , daca pot spune asa ?
Back to top
Boribum
Wed Nov 02 2011, 11:59AM
boribum
Registered Member #2395

Si la altii militaru' la pensie e perceput ca un semi-betiv,semi-analfabet,semi-cam de toate... . S-au dus vremurile când ofiterul de la St. Cyr iesea din armata si-l cautau toate companiile.Pe la Brinks,pe la politiile municipale...cam astea sunt debuseurile.Sau la "mercenari" dar si acolo devine din ce în ce mai complicat daca nu ai un pasaport american.

Ce e dupa armata ? Tot armata !
Back to top
chimistul
Wed Nov 02 2011, 01:12PM
Registered Member #1234

După trecerea în rezerva fiind obligat - pentru că de trebuia România sa intre în NATO şi se încălca nu ştiu ce tratate (sanchi) am avut şi eu un şoc de şi acum mă găndesc cu groază.
Am depus la CV-uri câteva luni de mi-a venit acru până mi-am dat seama că de fapt la toate concursurile de ocupare a unor posturi la care am participat făcem jocurile unora şi altora întotdeauna eu fiind cel de al doilea sau al treilea ce legalizam concursul .Am avut şi situaţie de genul ,,nu pot fi încadrat ca şi administrator că sunt supracalificat,,.
Atunci m-am gândit să fac ce ştiu mai bine.Aşa am început să mă pregătesc serios pentru susţinerea unui examen pentru a lucra în învăţământ ca profesor .După chinuri îndelungate cu învăţat din nou câte 6 ore pe zi – aici am costatat că am nevoie de ochelari pentru că am început să nu mai văd bine – m-am prezentat la examen şi am ocupat un post de profesor de fizică-chimie iar pentru că în şcoala respectivă după ce am fost repartizat nu se prea pricepea nimeni la vremea aceea la calculatoare iar moda calculatorului bătea la uşă , directorul – un om extraordinar şi foarte bine pregătit – mi-a dat şi orele de informatică – sala de informatică dotată cu calculatoare Pentium I - aduse printr-o sponsorizare de la Facultatea de Drept din Bucuresti şi obosite rău.M-am chinuit groaznic să le menţin în stare de funcţionare şi başca pe deasupra erau şi în reţea.De dimineaţă pînă seara târziu tot timpul mi-l petreceam în şcoală.Dar am avut şi rezultate.A venit momentul când cei de la Siveco au început dotarea şcolilor cu laboratoare .Şcolile care aveau prinse în programă ore de informatică – după ce şcoala a fost verificată de o comisie de la inspectorat a primit un astfel de laborator.O contribuţie mică dar per total a contat.La începutul anului 2005 am conceput cu un grup de colege profesoare un proiect educaţional sponsorizat de Banca Mondială.Proiectul a fost acceptat iar şcoala a primit diferite bunuri pentru implementarea proiectului în valoare de 160 mii lei .Între timp mi-am dat şi definitivatul în invăţământ cu tot ceea ce presupune acest lucru – muncă de dimineaţă până seara târziu .Pot afirma fără nici un pic de regret că anii petrecuţi în învăţământ au fost frumoşi cu un colectiv de profesori care m-au acceptat din primul moment.Am fost norocos pot spune .
La un moment dat mi s-a făcut o propunere printr-o conjunctură de a acupa un post de inginer la .....Dunărea albastră. Am lăsat totul baltă la şcoala şi am plecat.Sincer regret dar nu am putut refuza.Aici sunt şi în prezent.
Iar aici se aplică principiul ca aproape în toată România ,,tu te faci că munceşti ei se fac că te plătesc,,
Atenţie - pentru cei tineri care în prezent sunt în diferite sisteme la sfatul lui @Morocanosu pentru că are mare dreptate.
Domnilor uite aşa v-am povestit ,,motto grosso,, aproape nouă ani de ,,civilie,, din viaţa mea.
Back to top
Radu89
Wed Nov 02 2011, 03:21PM

Registered Member #918

Morocanosu wrote ...

Cea mai recenta umilinta: Legea 40/2010 modifica Legea 333 privi nd paza bunurilor, valorilor, etc... Militarii si politistii nu mai sunt exceptati de la faptul ca trebuie sa detina "certificat de competenta profesionala" in domeniul pazei si protectiei....

si mie mi s-a parut o mare prostie cand am auzit la vremea aceea ce vrea sa faca noua modificare a legii ; dar cum pot eu sa ma impotrivesc atat timp cat marea adunare a decis - presupun- pt binele nostru ?

@chimistul : fainuta povestea asta ; dar totusi , pentru unii nu e chiar usor o astfel de reprofilare

Inseamna ca sunt slabe sanse sa ma implic sa schimb mentalitatile ... n-ai cu cine dom'le
Back to top
ŽELJKO
Wed Nov 02 2011, 03:52PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

viata de dupa armata este foarte frumoasa.Dar NU in Romania!!!
Back to top
Morocanosu
Wed Nov 02 2011, 05:36PM
Registered Member #1992

CORECT ! Numai ca, intre timp s-a schimbat politica de personal, atat la UE, cat si UN.

Misiunile de gestionare a crizelor civile/mentinere a pacii nu mai vor sa primeasca rezervisti in sistemul "contracted" (adica sub contract), ci numai militari/politisti activi in sistemul "seconded" (adica trimisi de statul membru), deoarece in cazul primilor, trebuie sa le plateasca atat solda/salariul, cat si diurna (per diem), in timp ce celor "secondati", le platesc doar diurna, salariul urmand a fi platit de statul trimitator.

Care-i spilul ?... Se fac economii importante la buget, avand in vedere ca diurna (la UE, de exemplu) este in jur de 3000 de euro, iar salariul (in functie de pozitia ocupata) poate lua valori de pana la 5000-7000 de euroi... Deh, e criza si la ei....

Asa ca, noi rezervistii, suntem cei mai dezavantajati si afara. Deoarece numarul acestor "key positions" a fost drastic redus, cei "supracalificati" au si mai putine sanse. Si tot asa...
Back to top
dorobant
Thu Nov 03 2011, 07:26AM

Registered Member #457

Sunt vreo cîteva mii de cazuri particulare, generalizarea nu are ce cauta in discuţia asta. Colegii mei care au avut cel puţin o misiune externă, adică au obţinut acreditări NATO ca militari, au plecat din sistem, în 2007 - 2009, şi au obţinut posturi tot prin NATO, ca civili (obligatoriu cu experienţă militară). Sunt vreo 10 la ISAF LINK şi încă vreo 30 prin alte locuri LINK LINK mai sunt şi din cei care au găsit locuri de muncă ajutaţi de rude şi cunoştinţe. Dar, cam 70% stau degeaba pe pensie, unii că nu au de ales, alţii că îs mulţumiţi aşa.
Back to top
chimistul
Fri Nov 04 2011, 04:31PM
Registered Member #1234

RoArmy Security SA şi SC RoArmy Catering SA vor începe să angajeze rezervişti din 1 ianuarie 2012 – update

Liga Militarilor Profesionişti anunţă că Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va începe din 1 ianuarie 2012, înlocuirea agenţilor economici ce asigură în prezent serviciile de pază şi de hrănire cu cele două filiale ale Romtehnica (deţinută de MApN), SC RoArmy Security SA şi SC RoArmy Catering SA.

Locurile de muncă din cadrul celor 2 societăţi comericiale sunt destinate conform MApN, rezerviştilor militari, deşi potrivit legislaţiei acest lucru nu poate fi făcut.

Prin înfiinţarea acestor două societăţi comerciale se vor crea, în perioada 2011-2014, peste 6.000 de locuri de muncă, în garnizoanele de pe întreg teritoriul României.

Astfel, peste 5.500 fiind oferite soldaţilor şi gradaţilor voluntari care au părăsit armata din motive neimputabile lor şi care doresc să-şi continue activitatea în domeniul logistic sau în cel de pază.
Angajarea la SC RO-ARMYSECURITY SA:
Societatea angajează personal specializat în condiţiile impuse de lege, potenţialii candidaţi trebuind să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:

- să fie cetăţean român şi să aibă vârsta de cel puţin 18 ani;
- să fie atestat profesional, potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003, cu modificările şi completările ulterioare înscrise în Legea nr. 40/2010; (Sunt exceptate de la obligatia obtinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesionala persoanele care detin un certificat de competente profesionale, dobandit potrivit legii, si care fac dovada ca au avut calitatea de politist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar, art 4 aln 5 L40-2010)
- să aibă domiciliul în România;
- să cunoască limba româna scris şi vorbit;
- să fie declarat “apt” din punct de vedere medical si psihologic;
- să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;
- să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
- să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiilor în care a intervenit reabilitarea;
- sa nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie în ultimii 5 ani.

Dosarul de candidat conţine următoarele documente:

1. cerere de angajare;
2. atestatul profesional; (Sunt exceptate de la obligatia obtinerii certificatului de absolvire a cursului de calificare profesionala persoanele care detin un certificat de competente profesionale, dobandit potrivit legii, si care fac dovada ca au avut calitatea de politist sau cadru militar ori au avut, pentru o perioada de cel putin un an, calitatea de soldat sau gradat voluntar.
3. copie de pe livretul militar, după caz;
4. copie de pe certificatul de naştere;
5. copie de pe cartea de identitate;
6. certificat de cazier judiciar eliberat cu maximum 3 luni înainte de data depunerii;
7. copii ale documentelor care atestă pregătirea profesională;
8. copii ale documentelor care atestă experienţa profesională;
9. fişa de examinare medicală;
10.fişa de examinare psihologică.
Pentru luarea în evidenţă LMR recomandă transmiterea unui CV în formatul Europass:Pentru luarea în evidenţă LMR recomandă transmiterea unui CV în formatul Europass: format CV army_security

Locaţii unde urmeză să desfăşoare activităţi de pază şi intervenţie la obiective militare în unităţi din următoarele judeţe, după cum urmează:
- începând cu finele anului 2011: Bucureşti;
Judeţul Ilfov.
- începând cu anul 2012:
Judeţul Constanţa;
Judeţul Sibiu;
Judeţul Alba;
Judeţul Prahova;
Judeţul Braşov;
Judeţul Buzău;
Judeţul Argeş;
Judeţul Vâlcea;
Judeţul Dâmboviţa.

Etapele preluării obiectivelor dispuse în judeţele menţionate vor fi făcute publice ulterior.

Date despre Societatea Comercială ROARMY SECURITY S.A., filială a C.N. ROMTEHNICA S.A: firmă specializată în pază şi intervenţie, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, asigură servicii de pază pentru obiective şi unităţi militare. RoArmy Security va crea noi locuri de muncă, acestea putând fi ocupate cu preponderenţă de soldaţi şi gradaţi voluntari trecuţi în rezervă din motive neimputabile lor şi de cadre militare în rezervă, categorii de personal care deţin un nivel bun de pregătire militară generală şi de specialitate.

Sediu social: Calea Plevnei nr. 141 A, sector 6, Bucuresti
Adresa de corespondenţă: B-dul Timişoara nr. 5C, sector 6, Bucureşti, cod poştal 061301
Telefon: 021 318 50 04/ int. 264; Fax: 021 318 50 00 / 318 50 35
e-mail: -email-

Angajare la SC RO-ARMYCATERING SA

Ro-Armycatering va crea noi locuri de muncă, acestea putând fi ocupate cu preponderenţă de soldaţi şi gradaţi voluntari trecuţi în rezervă din motive neimputabile lor şi de cadre militare în rezervă, categorii de personal care deţin un nivel bun de pregătire de specialitate.

Condiţii şi criterii de selecţie

Societatea angajează personal specializat în condiţiile impuse de lege, pentru funcţiile de : administrator, şef cantină, şef depozit, bucătar, ospătar, ajutor de ospătar, patiser, manipulant mărfuri, potenţialii candidaţi trebuind să îndeplinească cumulativ următoarele criterii:
- să fie cetăţean român şi să aibă vârsta de cel puţin 18 ani;
- să aibă domiciliul în România;
- să cunoască limba română scris şi vorbit;
- să fie declaraţi “apt” din punct de vedere medical şi psihologic;
- să aibă studii corespunzătoare şi să fie atestaţi pentru cerinţele postului pentru care candidează;
- să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
- să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni.

Dosarul de candidat va conţine următoarele documente:

1. cerere de angajare;
2. certificat de cazier judiciar;
3. copii ale documentelor de studii (diplome sau adeverinţe);
4. copie a actului de naştere;
5. copie a actului de identitate;
6. copie de pe livretul militar, după caz;
7. recomandare de la ultimul loc de muncă;
8. fişa de examinare medicală;
9. fişa de examinare psihologică.

Pentru luarea în evidenţă LMR recomandă transmiterea unui CV în formatul Europass: Format CV cerut de army_catering

Locaţii unde societatea urmează să desfăşoare activităţi de hrănire în unităţi militare în următoarele localităţi, după cum urmează:
- începând cu finele anului 2011: Bucureşti.
- începând cu anul 2012:
1. Piteşti
2. Râmnicu Vâlcea
3. Alba Iulia
4. Câmpulung Moldovenesc
5. Caracal
6. Craiova
7. Sibiu
8. Făgăraş
9. Braşov
10.Breaza
11.Buzău
12.Bobocu

Etapele preluării obiectivelor dispuse în localităţile menţionate vor fi făcute publice ulterior pe site.

Date despre Societatea Comercială RO-ARMYCATERING S.A.: filială a C.N. ROMTEHNICA S.A specializată în activităţi de hrănire, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, asigură servicii de hrănire pentru personalul Armatei României.

Trecerea unităţilor militare din Armata României la hrănirea în sistem propriu, prin filiala specializată a CN ROMTEHNICA SA, reprezintă o strategie pe termen lung, care se va desfăşura în trei etape.

În prima etapă, pentru aproximativ 200 de unităţi militare în care îşi desfăşoară activitatea circa 26.000 de militari, se asigură centralizat, printr-o singură achiziţie publică, produsele agroalimentare necesare acestor unităţi.

În etapa a doua, care va debuta la începutul anului 2012, filiala specializată a CN ROMTEHNICA SA va prelua activitatea de hrănire în instituţiile militare de învăţământ şi în bazele de instrucţie, care în prezent se execută pe baza contractelor de prestări servicii cu operatorii economici de profil, şi va asigura produsele agroalimentare pentru celelalte unităţi militare.

Sediul social : Calea Plevnei nr.141A, sector 6, Bucureşti
Adresa de corespondenţă : B-dul Timişoara nr. 5C, sector 6, Bucureşti, cod poştal 061301
Tel. : 021 318 50 04 / int.162
Fax : 021 318 50 32
e-mail : -email-

Dincolo de caracterul propagandistic al acţiunii, rămâne de discutat despre modalitateta legală prin care se va face angajarea personalului. Adică, conform legii, la concurs poate participa oricine îndeplineşte cumulativ criteriile de selecţie. Acest atestat profesional este deţinut de zeci de mii de persoane care au făcut cursurile specializate şi au obţinut atestate profesionale. Rămâne de văzut cum va “naviga” RO-ARMYSECURITY S.A. pentru a respecta legea şi a oferii şanse egale în condiţii de transparenţă tuturor solicitanţilor care îndeplinesc condiţiile de angajare. Faptul că MApN afirmă că sunt locuri pentru rezervişti şi mai ales pentru foşti sgv nu face ca acest lucru să fie o prevedere legală. Apartenenţa la MApN poate fi un avantaj prin obţinerea unor calităţi profesionale (cam toţi militarii au executat serviciul de pază) dar nu suficientă.

Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor

Rog să vedeţi linkul
LINK
pentru a descarca formatul C.V.-urilor şi Legea 333/2003
Back to top
andyy
Fri Nov 04 2011, 04:55PM
andyy
Registered Member #3496

Se adreseaza exclusiv militarilor in rezerva.Si de ce potrivit legislaţiei acest lucru nu poate fi făcut?
Back to top
Klaus
Fri Nov 04 2011, 05:15PM
Registered Member #3279

@andyy - nu dau voie Constitutia (Art. 41, alin. (1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.) si Codul muncii (Art. 3, alin. (1) Libertatea muncii este garantatã prin Constituţie. Dreptul la muncã nu poate fi îngrãdit. si alin. (2) Orice persoanã este liberã în alegerea locului de muncã şi a profesiei, meseriei sau activitãţii pe care urmeazã sã o presteze., + Art. 5, alin. (1) În cadrul relaţiilor de muncã funcţioneazã principiul egalitãţii de tratament faţã de toţi salariaţii şi angajatorii., alin. (2) Orice discriminare directã sau indirectã faţã de un salariat, bazatã pe criterii de sex, orientare sexualã, caracteristici genetice, vârstã, apartenenţã naţionalã, rasã, culoare, etnie, religie, opţiune politicã, origine socialã, handicap, situaţie sau responsabilitate familialã, apartenenţã ori activitate sindicalã, este interzisã., alin. (3) Constituie discriminare directã actele şi faptele de excludere, deosebire, restricţie sau preferinţã, întemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevãzute la alin. (2), care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrângerea ori înlãturarea recunoaşterii, folosinţei sau exercitãrii drepturilor prevãzute în legislaţia muncii. si alin. (4) Constituie discriminare indirectã actele şi faptele întemeiate în mod aparent pe alte criterii decât cele prevãzute la alin. (2), dar care produc efectele unei discriminãri directe.).
Asta asa, la prima strigare
Back to top
andyy
Fri Nov 04 2011, 05:22PM
andyy
Registered Member #3496

inteleg ,multumesc ,conform acestui articol din constitutie toti angajatori din romani incalca legea!
Back to top
Mihais
Fri Nov 04 2011, 05:37PM

Registered Member #2323

Cum?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF