Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. si drepturi ale asiguratilor
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Wed May 06 2015, 01:25PM
Registered Member #2039

Domnule Djebel, nu mă contrazic de amorul artei ci tocmai ca să ne lămurim mai bine. CASAOPSNAJ este o "sucursală" a CNAS şi folosirea unui card pe care scrie CASAOPSNAJ ar fi echivalentă cu o deconspirare a unor persoane cu funcţii speciale. Gândiţi-vă numai unde se duce contribuţia dvs la asigurările de sănătate şi o să vedeţi că ajunge la CNAS.
Back to top
Klaus
Wed May 06 2015, 10:10PM
Registered Member #3279

@ALM - aveti ceva gene comune cu nevasta mea... Eu am scris ca sunt asigurat OPSNAJ, ca apar in SIUI ca asigurat si cu card emis, dar care nu a ajuns la mine, ca Posta romana mi-a confirmat ca ea nu distribuie. Fapt pentru care la sfarsitul lui aprilie m-am agitat, contrar sfatului dat institutie pe site-ul propriu, si am depus o cerere. Asta este problema mea. Ca sunt alte persoane care le-au primit... bravo lor, eu am scris ca sunt printre cei care nu.
Sunt bucurestean, de vreo 20 si ceva de ani locuiesc la aceeasi adresa, deci nu aveau motiv sa ma rateze...

Ce declara presedintele CASAOPSNAJ in martie 2015: LINK
Persoanele asigurate în sistemul de sănătate prin Casa Specială a Angajaţilor din Apărare, Ordine Publică şi Autorităţi Judecătoreşti – OPSNAJ – şi care nu şi-au primit până acum cardurile de sănătate, nu trebuie să fie îngrijorate – spune preşedintele instituţiei. Procedurile pot dura ceva mai mult, întrucât au apărut numeroase probleme în distribuirea acestora. Circa 100 de mii de carduri nu au ajuns încă la destinatari – a explicat Şeful OPSNAJ, George Ceauşu.
“Fie nu şi-au modificat situaţia unde stau şi a trebuit să-i indentificăm, fie o parte din carduri au revenit, pentru că n-au găsit asiguraţii la domiciliul pe care îl aveau înscris în baza de date, fie nu mai sunt în ţară, unii refuză să le primească şi, atunci, revin la Case. Şi noi încerăm să facem inclusiv sortarea cardurilor, care, de exemplu, nu au fost dorite de anumiţi asiguraţi, care ne-au solicitat adeverinţe. Îi asigur pe toţi cei care sunt înscrişi la Casa OPSNAJ, că, începând cu 1 mai, vor fi în posesia cardului şi îl vor putea utiliza conform normelor legale în vigoare”, spune George Ceauşu.
Mai mult de jumătate dintre asiguraţii OPSNAJ care nu au primit cardurile sunt bucureşteni – mai spune George Ceauşu.

La spartul targului, luni, prima zi lucratoare din mai 2015, seful cel mare de la CNAS (apropo, medic militar...), declara: LINK
Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat luni, într-o conferință de presă, că într-un timp "extrem de scurt" își vor primi cardurile de sănătate și asigurații Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (OPSNAJ).

Si pentru ca trebuia, nu-i asa, sa se gaseasca un motiv, acesta a fost identificat si criticat ca atare pe 29.04, cu cateva zile inainte de obligativitatea cardului de sanatate. LINK
"Sortarea cardurilor la OPSNAJ a durat mai mult decât ne-am gândit noi că ar putea să dureze. În câteva zile se termină acest proces iar cardurile rămase pentru asigurații civili le vor primi, cu excepția persoanelor care doresc să și le ridice personal, le vom da medicilor de familie în contract cu casa OPSNAJ. Ei sunt foarte disciplinați, sunt foarte interesați de pacienții lor și nu reprezintă niciun fel de problemă. Am gândit o rezolvare, o măsură, să dăm cardurile centralizat pe instituții, de exemplu pe TVR, pa Parlament, pe Tribunal, în așa fel încât să scurtăm perioada de așteptare. La acest moment sunt 150.000 de carduri nedistribuite pentru asigurații OPSNAJ, aproximativ 150.000 din totalul de 500.000 de carduri nedistribuite la nivel național", a afirmat medicul Vasile Ciurchea.
Potrivit acestuia, procesul de distribuire a cardurilor pentru asigurații OPSNAJ ar putea să dureze circa două săptămâni.

Operatiunea de emitere si distribuire a cardurilor buclucase a tot fost amanata din varii motive, si uite ca tot mai sunt piedici administrative pentru punerea in aplicare a unei reglementari obligatorii pentru asigurati, dar nerezolvata administrativ de CASAOPSNAJ. Care institutie s-a angajat ca isi va distribuie cardurile catre asigurati prin propriile mijloace. Cineva sanctionat pentru incompetenta, pentru stresul provocat celor 150.000 asigurati CASAOPSNAJ, pentru eventualele intarzieri in asigurarea actului medical pentru ca cineva, dintr-o institutie, stia inca de la inceputul anului ca trebuie sa faca ceva, a trecut februarie (parca atunci trebuia sa intre cardul in vigoare), a venit si 01.05, cand chiar a intrat, iar tu vii si spui ca nu le-ai putut sorta?

Adevarat, am coleg in provincie care l-a primit prin posta. Dar am si alt coleg din provincie care chiar ieri m-a sunat sa ma intrebe daca eu am, ca (nici) el nu.

Si apropo de utilizarea numelui, in art.3 din statut LINK scrie C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. utilizeaza sigla C.N.A.S. cu mentionarea si a denumirii proprii, deci nu ar fi nimic aiurea alaturarea celor 2 denumiri. Da, acum fondurile se duc la FNUASS, dar CASAOPSNAJ are personalitate juridica si buget propriu, chiar daca este coordonata de CNAS. Treaba asta cu fondurile a fost intreaga poveste din cate stiu, chiar daca este mai mica (la numar de asigurati), contributia era mult mai mare/capita, asa ca solutia a fost fondul ala unic, din care nu stiu pe ce criterii el se imparte intre casele de sanatate, acum ramase 2, cea a transportatorilor, turism si constructii fiind desfiintata in 2013. LINK
Back to top
djebel
Thu May 07 2015, 01:40PM
Registered Member #3603

M-am inselat eu, pe card scrie CNAS.
Back to top
JVC
Sat May 30 2015, 01:04PM
Registered Member #10194

Cum este în București: unii au primit cardurile de sănătate prin poștă. Alții le-au primit de la RU, la unitate . Cine nu îl are încă se duce la Casaopsnaj pe Popa Savu la ghișeele 2 sau 3, este verificat dacă îl are acolo. Dacă da, este trimis jos, la garaj, unde cineva îi caută cardul prin zecile de cutii. Dacă nu îl are acolo, dar este emis, este sfătuit să îl caute la unitate sau să mai revină. Dacă nu îl are emis completează un formular și i se spune să aștepte o lună. Cei din provincie pot cauta cardul la Casa de asigurări de sănătate judeteana.
Back to top
criss-cross
Mon Feb 05 2018, 01:07PM
Registered Member #4853

De ceva vreme, pentru a beneficia de asigurare de sanatate in cazul cand nu ai un angajator( din diverse motive, aproape toate plauzibile), e nevoie sa stai cam la 3(trei) cozi terminabile sau interminabile(cel mai adesea):la una spui ce doresti si ti se intocmeste documentul, la a doua scoti banii si platesti, la a treia( intr-o alta institutie) mergi sa ti se deblocheze cardul de sanatate pe baza platii efectuate la primele 2(doua) cozi! Pentru mine, e vorba despre cam de cateva ore bune si cateva drumuri la fel de bune...m-am obisnuit.Azi, am plecat pregatita sa platesc o asigurare de 80ron/luna pentru 6 luni, ca sa nu mai bat strazile prea des; surpriza! cu aceiasi bani am platit doar pentru 2 luni.Noile schimbari fiscale au considerat ca, daca n-ai niciun venit, e cazul sa platesti 190 Ron/luna pentru a avea calitate de asigurat medical!Nu va pot descrie mimica din momentul cand functionara mi-a cerut 13 mil. pentru 6 luni, cat aveam de gand sa acopar...numai ea va poate lamuri cati romani si-au facut marire de pupile gratuit (sau nu) in fata ghiseului ei...Concluzia: o persoana FARA VENITURI are de platit lunar 190 Ron/luna pentru a-si primi medicamentele sau consultul medical, pentru unii vital!Oare asigurarea de sanatate a unor raspunzatori acopera derapajele mentale cu efecte dezastruoase asupra unor oameni?
Back to top
Klaus
Mon Feb 05 2018, 02:20PM
Registered Member #3279

@criss-cross - bine ati venit in lumea reala. Nu vreti sa va duceti in audienta la senatorul sau deputatul din circumscriptia dumneavoastra si sa va luati de ei?

Inca mai credeti in barza, Mos Gerila si Zana Maseluta?

PS - da, asa este legea, de la 01.01.2018 se plateste pentru sanatate 10% in loc de 5,5% pana acum, iar ca si cuantum pentru cei care isi platesc ei, inseamna procente din salariul minim pe economie, de 1.900 lei/luna. Adica, pentru anul 2018 va fi 12 luni x 190 lei/luna = 2.280 lei/an.

Apropo, vezi ca trebuie sa platesti si asigurarile sociale (adica pensia), si este vreo 25% din aceeasi baza, deci vreo 475 lei/luna, adica 5.700 lei/an. Asta daca vrei vechime la pensie, la nivelul salariului minim pe economie. Daca vrei pensie mai mare, platesti mai mult

[ Edited Mon Feb 05 2018, 09:46PM ]
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF