Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti
 
<< Previous thread | Next thread >>
SOLUTII PENTRU NOI
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Sat Oct 11 2014, 09:26AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Aşa cum am scris în postarea de deschidere a topicului, "soluţiile pentru noi" pot fi diverse, din diverse domenii. Topicul a "murit", arătând că nu prea întrevedem soluţii economice, poate nici politice. De ceva timp "mă chinuie" dorinţa de a comunica experienţele mele în domeniul sănătăţii. Cum ştie toată lumea cu epoleţi, militarii ar trebui să beneficieze de consultaţii, analize şi tratamente gratuite. Aşa a fost o vreme, apoi "oferta" a început să se îngusteze, consultaţiile s-au redus la vizita lunară la "medicul" de familie, analizele s-au împuţinat iar medicamentele gratuite nu prea se găsesc la farmaciile interne. În plus, a apărut dezinteresul medicilor, care nu mai sunt atenţi la contraindicaţiile medicamentelor în cazul bolilor cronice. Cum sunt posesorul unor afecţiuni cronice, adunate în timp, şi sistemul sanitar se dovedeşte inapt să mă trateze corespunzător, am hotărât să reduc la maximum ajutorul lui, să studiez cauzele afecţiunilor mele şi să încerc tratamente naturale (naturiste?). Abia atunci am început să obţin rezultate notabile, chiar "miraculoase"!

Printre altele, mi-am dat seama că mi-am bătut joc de propriul organism care, săracul, a făcut tot ce a putut câteva zeci de ani, până şi-a consumat rezervele de autoapărare, moment în care au început dezechilibrele chimismului intern şi s-a deschis "uşa" în faţa afecţiunilor cronice.

Înainte să deschid un nou topic, care să "moară" şi el, m-am gândit să vă întreb: vă interesează să vă împărtăşesc tot ce ştiu despre cauzele unor afecţiuni şi tratamentele naturale care compensează lipsurile tratamentele alopate? Vă interesează să facem "schimburi de experienţă", care să ne aducă un plus de sănătate?

Din start vă asigur că nu pot susţine singur un topic şi, dacă nu va exista colaborare, n-are rost să umplem Forumul cu titluri.
Back to top
criss-cross
Sat Oct 11 2014, 09:50AM
Registered Member #4853
Joined: Tue Apr 24 2012, 08:47PM

Posts: 1059
Thanked 182 time in 142 post
Multumim, d-le ALM, pentru ca ati scos la lumina pagina asta...n-am stiut ca exista! Mi-au placut si postarile...cred ca ar fi cate ceva de-nvatat si pe aceasta tema, a constientizarii ca solutiile exista! Lipseste viziunea, curajul de a schimba obisnuinte,de a face altceva pentru a obtine altceva (neluand in calcul piedicile).
Back to top
justme
Sat Oct 11 2014, 01:14PM

Registered Member #2073
Joined: Thu Aug 27 2009, 09:52PM

Posts: 2257
Thanked 197 time in 143 post
@ALM
Eu as fi interesat. Si nu am uitat ce am promis cu ceva timp in urma...
Back to top
ALM
Sat Oct 11 2014, 02:07PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Cu ceva ani în urmă am lucrat într-un colectiv inter-instituţional pentru un proiect finanţat pe Programe Naţionale. Obiectul? Un sistem computerizat pentru ajutarea celor care suferă de boli metabolice şi de nutriţie, în principal pentru diabetici. Atunci am aflat că în România există mai mult de 500 de mii de diabetici depistaţi! Dacă cineva ar cere ca să ridice mâna cei care se ştiu diabetici, am vedea că mai puţin de o treime dintre cei întrebaţi vor ridica mâna! Adică, după apariţia "fastfudurilor" şi a alimentelor contrafăcute şi pline de aditivi, numărul probabil al celor cu diabet în România este în jurul la 1.5 milioane!

Pentru ca un diabetic (tip II) să poată fi depistat în faza iniţială, când glicemia măsurată dimineaţa "pe stomacul gol" are valori între 120 şi 140mg/dl, măsurarea glicemiei nu este suficientă şi nici sigură. Valoarea glicemiei preprandiale depinde de foarte mulţi factori, o valoare mai mare de 100mg/dl fiind posibilă şi la un om perfect sănătos după cum, valori sub 100mg/dl pot apare la diabetici. Analiza care poate defini bine apariţia diabetului este aceea a hemoglobinei glicate (HbA1c). Această analiză arată valoarea medie a glicemiilor de lungă durată în decursul a cca 30 de zile (durata de viaţă a eritrocitelor). Din păcate, cineva cu părul creţ din Ministerul Sănătăţii a luat dreptul medicilor de familie să ceară această analiză în pachetul gratuit, transmiţând acest drept către medicii specialişti, acolo unde nu poţi ajunge fără ... trimitere de la medicul de familie! Altfel, pentru cine ţine la propria sănătate, analiza se face pe bani, şi nu puţini.

Astfel, în loc să se depisteze rapid persoanele predispuse la, sau suferinde de diabet zaharat tip II, atunci când tratamentul se poate reduce la un regim de viaţă corect, se ajunge la necesitatea tratamentelor alopate (suportate gratuit de un Program Naţional) sau naturale (suportate direct din buzunarul pacientului).

Dacă o să prezinte interes, o să discutăm mai mult despre diabet. Până atunci trebuie să ştiţi că diabetul este inclus în grupul primelor trei boli care decimează populaţia Statelor Unite (acolo unde există statistici corecte).
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 apkah (11 Oct 2014, 14:43) , PVictor (11 Oct 2014, 23:29)
PVictor
Sat Oct 11 2014, 11:32PM
Registered Member #1024
Joined: Sun Mar 30 2008, 08:41PM

Posts: 105
Thanked 27 time in 20 post
Diabetul este o boala parsiva , fara simptome evidente .
Poate fi depistata doar in urma analizelor de specialitate ...
Medicii sustin ca se trateaza , dar nu se vindeca .
Oare exista un tratament care sa vindece aceasta boala ?

[ Edited Sat Oct 11 2014, 11:33PM ]
Back to top
ALM
Sun Oct 12 2014, 11:14AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Excluzănd din discuţie diabetul de tip I, respectiv cel dobândit pe cale genetică, diabetul de tip II poate fi evitat. Până la urmă, ce este diabetul zaharat? Este o boală metabolică care se manifestă prin greutatea sau imposibilitatea metabolizării glucidelor ajunse în sânge în urma digestiei (şi nu numai). Adică? Adică, simplist, fie pancreasul este incapabil să secrete suficientă insulină, fie receptorii celulelor din muşchi nu mai sunt sensibili la insulină. Ideea că insulina "consumă" glucidele este profund greşită! Insulina este un hormon, un fel de poştaş care anunţă celulele că soseşte un colet cu zaharuri şi pot începe festinul. Fiindcă glucidele sunt "benzina" organismului, forma sub care celulele primesc energie şi se menţin în viaţă.

Cum poate cineva să se îngrijoreze că există posibilitatea să dobândescă diabetul de tip II? Primul semnal de alarmă trebuie să fie supraponderabilitatea! Atenţie, trebuie să fim atenţi la supraponderabilitatea cauzată de grăsimile ascunse sub piele, nu de cea provocată de creşterea masei musculare (raportul masă musculară/grăsimea corporală se stabileşte uşor, cu aparate existente în centre de fitness)! De ce? Deoarece grăsimea în exces începe să "sufoce" organele interne, în cazul de faţă pancreasul, până la nivelul receptorilor de insulină de la nivelul celulelor. Cum apare grăsimea în exces este un alt capitol care, dacă va fi necesar (cerut), ne va duce la puţină chimie a proceselor metabolice.

Acum, o primă concluzie: cei cu burtică şi guşiţă, urgent un control al hemoglobinei glicate! Apoi, dacă este cazul, medicii specialişti vă vor da indicaţii pentru evitarea ravagiilor care le poate produce diabetul ...
Back to top
PVictor
Tue Oct 14 2014, 07:59PM
Registered Member #1024
Joined: Sun Mar 30 2008, 08:41PM

Posts: 105
Thanked 27 time in 20 post
Dar ... tratament eficace pentru diabet tip 2 exista sau ...?
Back to top
apkah
Tue Oct 14 2014, 09:51PM
arcan
Registered Member #566
Joined: Sat May 19 2007, 11:14AM

Posts: 3279
Thanked 252 time in 179 post
Diabrot
Back to top
ALM
Tue Oct 14 2014, 10:33PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
PVictor wrote ...

Dar ... tratament eficace pentru diabet tip 2 exista sau ...?

Sunt două răspunsuri la întrebarea dvs. Medicii alopaţi spun că NU, iar medicii naturişti şi nutriţioniştii spun că DA. Părerea mea, destul de competentă pe pielea mea, este că răspunsul se află la mijloc. De ce? Deoarece, conform unei maxime atribuite lui Mircea Eliade, "Nu există boli, ci numai bolnavi". Adică, fiecare pacient trebuie tratat ca un caz individual.

Cu cât diabetul este depistat mai devreme, cu atât tratamentul este mai uşor şi există posibilitatea vindecării. Diabetul ca atare nu este o boală mortală dar este generator al unor complicaţii mortale, cum ar fi accidentele vasculare, până la infarctul miocardic.


[ Edited Tue Oct 14 2014, 10:36PM ]
Back to top
ALM
Mon Oct 27 2014, 09:07AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Astăzi am primit un link ( LINK ) către un site care promite inclusiv vindecarea cancerului, folosind "ceva" ce poate fi aflat dacă citeşti nişte cărţi care, evident, trebuie cumpărate imediat la juma' de preţ. Sunt un adept înrăit al tratamentelor naturale dar nu dau doi bani pe astfel de informaţii, care te obligă să scoţi bani din buzunar înainte de a afla despre ce este vorba. Cred că este o escrocherie care se adresează unor oameni extrem de necăjiţi, o escrocherie criminală!

Într-adevăr, există remedii naturale împotriva cancerului (depinde foarte mult de gradul de dezvoltare al acestuia) dar, în Uniunea Europeană, sunt interzise. Concernele care fabrică substanţele pentru chimioterapie au învins! Asta nu înseamnă că nu pot fi procurate "pe sub mână", la nişte preţuri care să justifice riscul.

Nu pot să înţeleg câinoşenia omenească, dorinţa de a face avere din durerea altora, apariţia unor pseudo medici (despre care nu prea a auzit nimeni), "cercetători de renume", care certifică nişte porcării declarate panaceu universal. Remediile naturale nu vindecă peste noapte şi efectele nu se văd de pe o zi pe alta. Efectele pot fi observate prin analizele markerilor specifici diferitelor afecţiuni şi nu prin simptome înşelătoare.
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 justme (11 Nov 2014, 16:52)
Boribum
Tue Oct 28 2014, 07:11AM
boribum
Registered Member #2395
Joined: Tue Dec 22 2009, 12:31PM

Posts: 6905
Thanked 1075 time in 755 post
Nimic nou în a cauta profitul material prin supararile lumii. Servicii funerare la preturi exorbitante (caci nimeni nu are capul la socoteli când mortu-i proaspat mort) , calatorii la morminte ale unor fosti popi sau calugari menite sa aduca sanatate si noroc,moaaste scose la pupat (cu tot tacâmul aferent),alimente bizare prezentate ca panacee pentru boli grele... . Ecce homo ! Nu ?

Si când lumea-i necajita,si cam neinstruita,si cam trista din fire,si cam disperata,apar si vânzatorii de...orice. Asa se face ca au succes tot soiul de vrajitoare,vizionari,vânzatori de tot soiul de ierburi si talismane.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 criss-cross (28 Oct 2014, 08:46)
ALM
Tue Oct 28 2014, 07:59AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
într-adevăr nimic nou! Mark Twain scria că, dacă sicriul ar fi folosit ca o ladă pentru cartofi, ar costa de 100 de ori mai puţin. Pe aici, dacă ai un deces în familie, deocamdată primăria acordă un ajutor suficient, cu condiţia să găseşti şi o firmă de pompe funebre cu pretenţii moderate. Din "fericire" mai găseşti!

Totuşi, când aud de diferite persoane (cu sau fără diplome de medici) care exploatează suferinţa unor bolnavi disperaţi, aflaţi în situaţia unei afecţiuni necruţătoare (fără a fi neinstruiţi), am păreri de rău că a trebuit să predau Makarov-ul ...
Back to top
ALM
Thu Nov 06 2014, 07:58AM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Speram ca semnalul de alarmă "tras" de mine, în legătură cu diabetul zaharat de tip II, va activa spiritul de autoconservare individual. Iată că specialiştii în boli metabolice şi de nutriţie au ajuns la concluzia că diabetul câştigă teren în România: "campania coincide cu Saptamana de Lupta impotriva Diabetului si cu Ziua Mondiala a Diabetului (8-14 noiembrie 2014) si trage un puternic semnal de alarma cu privire la prevalenta crescuta a cazurilor de diabet zaharat din tara noastra. Potrivit rezultatelor finale ale studiului PREDATORR, anuntate anul acesta, aproximativ doua milioane de romani traiesc cu diabet zaharat, ceea ce inseamna o prevalenta de 11,6%". ( LINK )

În Bucureşti, din păcate singurul oraş din România unde există o concentrare a echipamentelor necesare, analizele pentru stabilirea glicemiei şi a hemoglobinei glicate (glicozilate) se efectuează în mod gratuit timp de două zile: "Campania Nationala "Controleaza-ti Diabetul", editia Bucuresti, consta intr-o serie de activitati complexe, menite sa informeze si sa educe bucurestenii cu privire la preventia, diagnosticul precoce si monitorizarea diabetului zaharat. Pentru a sublinia importanta depistarii precoce, se va organiza o ampla actiune de testare gratuita a glicemiei si a hemoglobinei glicate. Testarile vor avea loc vineri, 14 noiembrie, si sambata, 15 noiembrie, intre orele 09:00-16:00, intr-un cort special amenajat in zona Piata Unirii (intersectia dintre Bulevardul Unirii cu Splaiul Independentei)".

Din studiile cunoscute la nivelul anului 2007 în România, se evidenţia existenţa a 500 de mii de bolnavi de diabet tip II (de diferite grade) luaţi în evidenţe. Cifra era aproximativă fiindcă metodele moderne de diagnosticare în masă erau într-o fază incipientă. Totuşi, o creştere de patru ori în şapte ani este mai mult decât alarmantă. Dacă această boală este depistată în faza iniţială, tratamentul este extrem de simplu, constând, în principal, în schimbarea modului de viaţă. Dacă diabetul este neglijat, acesta, în mod isidios, afectează vasele de sânge prin depunere masivă de colesterol LDL, ducând la îngustarea şi obturarea acestora. Rezultatul? Organele interne cedează rând pe rând, cangrene, infact sau accidente vasculare cerebrale. Nu vreau să vă înspăimânt adăugând nişte imagini cu ceea ce se numeşte "piciorul diabetic". Sfatul meu prietenesc este acela de a face nişte analize relativ simple fiindcă, diabetul odată instalat, lupta cu el este grea şi costisitoare. Şi nu întotdeuna este învins ...
Back to top
ALM
Tue Nov 11 2014, 03:06PM
Registered Member #2039
Joined: Tue Aug 11 2009, 08:44AM

Posts: 2096
Thanked 577 time in 373 post
Privitor la starea de sănătate al populaţiei României îngrijorarea este mare. Invazia Fast Food-urilor, alimentele excesiv de bogate în grăsimi şi zaharuri au dus la creşterea alarmantă a nivelurilor trigliceridelor în cazul subiecţilor analizaţi. În mod normal, nivelul trigliceridelor trebuie să fie mai mic de 200 de mg/dL. Un curent despre care am aflat astăzi, Misiunea 150, spune că nivelul trigliceridelor trebuie să fie mai mic de 150 de mg/dL. Nu ştiu de unde au venit cu cifra asta, fiindcă atât normele americane de ultimă oră, cât şi cele britanice, prevăd <200 mg/dL. Totuşi, link-ul merită citit LINK .
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF
Powered by e107 Forum System uses forum thanks

More links

Imnul SEMPER FIDELIS
Arhiva stiri
Trimite-ne o stire
Marsuri
Articole
2% pentru voi
Directia Generala Anticoruptie din MAI
Resboiu blog
Asociatia ROMIL
InfoMondo
Fundatia Pentru Pompieri
Liga Militarilor
Politistul
SNPPC
NATOChannel TV
Forumul politistilor
Forumul pompierilor
Asociatia "6 Dorobanti"
© 2006-2015 Proiect SEMPER FIDELIS
Site protejat la copierea cu soft-uri dedicate. Banare automata.Opiniile exprimate pe forum nu reprezinta si pozitia asociatiei fata de persoane, institutii si evenimente. Regulile de functionare a forumului sint formulate in baza prevederilor constitutionale si legilor in vigoare. Asociatia isi exprima pozitia fata persoane, institutii si evenimente prin fluxul de stiri publicat in prima pagina a site-ului.