Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Rezervisti
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Fri May 22 2015, 10:35PM

Registered Member #2323

Problema e alta.Dpdv istoric,omul liber se defineste in primul rand prin obligatia de a merge la razboi.Indiferent ca e mosnean,razes,cetatean roman sau atenian.Ai drepturi,ai privilegii,ai si obligatia sa servesti patria.Corolarul e ca pt. foarte largi paturi sociale razboiul era facultativ.N-ai drepturi,dar n-ai nici obligatii.Razboiul a devenit musai pt. toti de vreo 150 de ani incoace,cand cica is toti egali.
''Cica'' asta a devenit tot mai acut de o vreme incoace,de cand misiunea statului nu mai e considerata de mase ca fiind razboiul ci asistenta sociala.In mentalul colectiv al unor categorii largi,acum e numai cu drepturi.Daca ne uitam la sondaje,oriunde in lumea vestica cei dispusi sa mearga sa-si apere tara sunt o minoritate,uneori chiar minora rau.
Putem trece in Constitutie absolut orice.Cata vreme ce scrie acolo nu tine cont de realitate,e apa de ploaie.Iar realitatea e ca mai bine te duci la razboi cu unii care vor sa mearga,indiferent cat de putini,decat sa vanezi cu politia sute de mii de insi care vor sa stea acasa.E destul sa privim la razboaiele vecinilor.Armata sarbilor bosniaci ar fi dat cu borsul pe nas rusilor si ucrainenilor din Donbas,la un loc.Croatii si musulmanii au mobilizat cate 200000 de oameni din populatii infime.Ucraina,cu ditamai arsenalul inca prin depozite si 40 de milioane de locuitori abia de tine 50-60000 de oameni.Rusii nu-s nici ei mai breji.
Soarta a jde milioane de oameni e decisa de cateva zeci de mii.Nu e vina celor putini.Ei sunt pe teren,sunt inarmati,ce le tuna maine la pranz e lege.E vina celor pasivi si neinteresati.

Back to top
IoanS
Sun May 24 2015, 12:33AM
Registered Member #10285

Apropo de topic, nu va faceti iluzii...Sunt rezervist si, cand am fost chemat ultima oara, am intrebat de ce nu facem si noi ceva ca sa fim in randul lumii, adica o tagere, ceva instructie, ceva cursuri, etc...Mi s-a raspuns ca-i lege care le interzice sa instruiasca rezervistii cu muntie reala !
Back to top
truepride
Sun May 24 2015, 08:47PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu ne facem iluzii, militari activi sau in rezerva, nu acolo ar fi punctul forte. Eforturile acestui forum a fost intotdeauna spre a trage un sut rotii astfel incat sa se invarta. Ministerele de resort trebuie sa treaca in secoulul 21 cu politica de resurse umane, sa evolueze fortat daca trebuie, cert este ca sistemul actual nu mai este viabiabil, a demonstrat-o in mod repetat.Acest proiect ar fi un inceptut pentru o reforma mai ampla ce ar avea ca finalitate o ma buna pregatire a celor activi, o traiectorie clara in cariera pt ei si posibilitatea de a-si incheia cariera tot sub steag, nefiind efectiv scosi pe usa din dos, de parca eforturile lor de 10-15-20 de ani ar insmena 0-barat.
Imi puteti mentiona va rog ce act normativ reglementeaza metodica de instructie a cadrelor militare in rezerva. Va intreb deoarece CM-urile au prostul obicei de a cita "legi "(n.a. eventual RG-uri ca norme metodologice raman a fi reglementate de executiv si nu de legislativ astfel incat sa primesca statutul ierarhic de "lege") inexistente.
Stimate Mihais, aici sunt de acord insa am o virgula... daca cei multi stau cu mana in san... sa nu se astepte sa intervina cineva in locul lor. Transpunem chestia asta pe plai romanesc cand MAI-ul si MAPN-ul pun saci de nisip in calea apelor, inundatile recurente, si proveribialul Bade Gheorghe priveste analitic spre militari in loc sa puna mana pe lopata...

[ Edited Sun May 24 2015, 08:53PM ]
Back to top
2 User said Thank to truepride for this Post :
 Karpov (25 May 2015, 00:19) , alexandra13 (22 Jun 2015, 17:21)
Mihais
Mon May 25 2015, 12:15AM

Registered Member #2323

Amin,stimate Truepride.De fapt nici nu cred ca e neaparat o virgula.Prapaditul care nu pune mana pe lopata e un sclavete util sa voteze niste borfasi in schimbul banilor de cinzeaca.E cetatean cu numele doar.N-am nici un respect pt. el,ca nu-l merita.Am in schimb compasiune.
La nivel macro,ca sa-l faci din sclav om,trebuie sa-i rupi lanturile.Daca nu stii,te invatam,daca nu poti te ajutam,daca nu vrei,te obligam.N-are rost sa incerci sa-l faci soldat pana nu-l faci intai om.
Putem medita la degradarea conditiei umane in mai tot vestul.Putem sa ne gandim ca democratia ca sistem are de suferit.
Faptul ca el asteapta ca altcineva,recte armata,sa-i curete mizeria,e doar noul normal.Faza e ca momentul in care armata nu va pune mana sa raneasca in locul lor va echivala cu o lovitura de stat.
Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 Karpov (25 May 2015, 00:20)
truepride
Wed Jun 03 2015, 04:45PM

Registered Member #996

Subiectul acesta a inceput sa ma pasioneze din ce in ce mai mult, probabil datorita faptului ca mai orice militar ori civil il trece cu vederea.Lipsa de informare si interes pe subiect genereaza deci mari surprize in momentul unei munci de minima cercetare. Referitor la lispa de interes, pentru cel din sistem rezerva inseamna, majoritar, pensionare deci inclusiv la nivel psihologic o incheiere a raporturilor de serviciu.Plecand de la acesta pozitie psihologica, ne este usor sa intelegem de ce interesul ar fi minim. Discutia in general despre necesitatea unei rezerve la nivel strategic devine astfel sterila(mare gresala, foarte mare, dupa umila mea parere). Marturisesc ca si pt mine acest subiect a prezentat minime interese pana acum ceva timp. Pentru civil este si mai simplu, pe de o parte intrebarea eterna: "da ce, sa mai platesc mai multe impozite pt ei"... desigur cu dispozitii complementare de genul "da banii la spitale, educatie?", "ce ma, tancuri ne trebuie acum?" etc. Pe de alta parte pe civil il inteleg din ratiunile unui fals sentiment de securitate generat de prezenta unor trupe fie de la mapn/mai/sri in proximitatea sa fizica.Pe de alta parte asociat acestui minim, dar prezent sentiment, regasesc si o lipsa de interes generala mizand pe faptul ca orice se intampla civilul isi poate lua masina in spate si merge pana in spania/italia/germania... spalandu-se astfel pe maini, macar la nivel conceptual, de orice responsabilitate(si mai mare gresala... tot dupa umila mea parere).
Asadar, o chestiune ce mi-a captata atentia in ultimele zile, mi s-a dat sa vad nisceva documente( publice dom'le ca sunt un amarat, nu vre-un special) in materie de opeartiuni/planuri de mobilizare si alte asemenea unde se face referinte in mod repetat la acesta categorie de personal... rezervistul voluntar. Ma simt cu subiectul asta din ce in ce mai aproape de Kafka. Pe principiul elefantului roz, teoretic exista, dar nu l-a vazut nimeni... ca altcumva nu imi explic de unde atata inconstienta incat sa redactezi planuri de operatiuni in situatii de urgenta/necesitate bazandu-te pe corpuri militare care nu exista.Sa terminam si discutia tancului rusesc.. nu aia ar fi problema... un cutremur, o inudatie, troiene de zapada?
Edit: Parerea mea... sa nu fie cu suparare.

[ Edited Wed Jun 03 2015, 04:46PM ]
Back to top
Mihais
Wed Jun 03 2015, 09:46PM

Registered Member #2323

Am promis ca nu mai mira nimic,ma tin de cuvant.Mai ales ca nu-i vreo noutate acest gen de abordare.Planuri bazate pe forte si mijloace inexistente s-au tot vazut.Evident,urmarea a fost cate un dezastru.
Back to top
sweeper
Sun Jun 21 2015, 10:50PM
Registered Member #1220

Deci, cum stam? Ca gavarea gospodin Duse azi-dimineata ca vrea musai sa treaca legea rapid prin parlament...
Back to top
truepride
Mon Jun 22 2015, 05:03PM

Registered Member #996

Si in 2014 Ministrul cerea chestiunea asta. Rezultanta o vedem si acum... Sa dea Domnul sa ne fi desteptat in al 12'lea ceas.
Back to top
alexandra13
Mon Jun 22 2015, 05:23PM
Registered Member #10081

Si totusi..cat ar tine instructia? Cum a spus si cel ce a deschis acest topic..daca eu as dori sa fiu militar in rezerva,iar anul viitor in martie sa imi fac din nou dosarul pentru ofiteri,am aceasta posibilitate? Imi cer scuze daca a-ti mai raspuns,dar din lipsa de timp nu am citit chiar tot ce sa discutat
Back to top
truepride
Tue Jun 23 2015, 03:26PM

Registered Member #996

Totusi v-as ruga sa lecturati tot topicul...
Back to top
victor79
Wed Jun 24 2015, 12:15PM
Registered Member #981

Proiect de lege: 6 luni de serviciu militar pentru barbati si femei

Dupa ce Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a cerut reintroducerea de urgenţă a stagiului militar pe bază de voluntariat, deputatii PSD nu au intarziat prea mult si au depus la Parlament un proiect de lege in acest sens. Proiectul instituie serviciul militar VOLUNTAR cu o durata de 6 luni.
Proiectul propune ca barbatii si femeile intre 18-25 de ani care doresc sa execute 'serviciul voluntar cu o durata de 6 luni'  vor avea calitatea de militar in termen. Daca proiectul de lege va fi adoptat panala sfarsitul acestui an, recrutarile vor incepe din luna ianuarie 2016.
Initiativa legislativa apartine deputatului PSD Ninel Peia si a fost depusa la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

LINK

[ Edited Wed Jun 24 2015, 12:18PM ]
Back to top
1 User said Thank to victor79 for this Post :
 alexandra13 (25 Jun 2015, 17:06)
truepride
Wed Jun 24 2015, 03:00PM

Registered Member #996

In opininia mea chestiunea asta este gresit gandita din start. Acesti militari ar urma sa fie activi pe perioada de 6 luni si rezervisti pentru anii ce vor veni.
1.Lagalmente, legea ar trebui sa se coreleze cu dispoziile de protectie sociala(pe perioada pregatirii contractul de munca sa fie suspendat, etc).
2.Bazinul de selectie, ca si varsta, este inept din mai multe motive: persoanele din plaja asta de varsta antementionata sunt relativ putin interesate de acesta forma de serviciu militar deoarece indeplinesc criteriile de varsta pentru invatamantul militar.Un alt motiv ar fi necorelarea intre statutul soldatilor si gradatilor profesionisti in termeni de varsta raportat la acesta propunere. Mai mult, similitudinea cu greselile conceptual-legislative ale statututlui soldatilor si gradatilor profesionisti ce au dus la multe modificari ale legii si acesta propunere sunt izbitoare.Adica repetam greselile din statutul sgv actual sgp.
Enervat este ca statutul rezervistilor voluntari, deci expres solicitarea Ministrului Dusa, sta in Senat de ani de zile. Se face aceasta solicitare si cineva se trezeste sa introduca o modificare a unei legi existente a carei finalitate este opozanta proiectului rezervistilor voluntari. Pai ne apucam de 2 chestii si nu finalizam nimic.
Iarasi ca aspect de luat in considerare, proiectul rezervistilor voluntari este un exemplu de incoerenta si in general un mod defectuos de lucru al Parlamentului.Legea sta intr-o stare de suspendare, adica nu este inscrisa pe oridinea de zi, nu are termen de adoptare tacita ci a fost trimis pentru raport suplimentar la comisia de aparare din Senat, comisie ce a avizat deja favorabil.In fapt trebuie dat un raport suplimentar, dar nici macar nu apare pe ordinea de zi a comisiei. Asa faci pierdut un proiect de lege, daca nu vrei sa iti asumi in fata aliatilor ca votul adoptarii va fi negativ, dar nici nu il aprobi astfel incat sa produca efecte.
In opinia mea, asta este inacceptabil.
Tragic si comic este solictarea, vocala, a Dl. Ministru. Pai dansul poate, in calitate de parlamentar si membru al guvernului sa si actioneze pe acest deziderat nu doar sa se limiteze la declaratii.De notat ca proiectul rezervistilor voluntari, asa cum a fost el gandit trebuia sa fie acum in al treilea an de producere a efectelor juridice, conform calculatilor de impact economic. Frumos nu?
Edit: Parerea mea...

[ Edited Wed Jun 24 2015, 04:30PM ]
Back to top
Ragman
Wed Jun 24 2015, 04:35PM
Registered Member #10237

Si daca va fi sa fie aprobat pe ce arme va fi efectuat serviciul,daca vreau la parasutisti, sau vanatori de munte, sau tancuri sau etc ne vor baga de-a valma cu militari angajati, sa bagam sectoare pana la liberare sau vor infiita unitati speciale,pun problema armelor pentru ca nu e pararea mea normal sa nu aibe viitori militari in termen specializari in domeniu,iar daca vrei doar infanterisi baga nene doar 3-4 luni, 6 luni de iepure de camp e prea mult.

De ce nu se specifica astfel de chestiuni ?

[ Edited Wed Jun 24 2015, 04:36PM ]
Back to top
bibi
Wed Jun 24 2015, 10:50PM
Registered Member #10102

Cred ca este nevoie de prostime pt munca la inundatii,dezapeziri si alte chestii de genu.

[ Edited Wed Jun 24 2015, 10:51PM ]
Back to top
truepride
Thu Jun 25 2015, 03:29PM

Registered Member #996

Nu este cuvantul potrivit "prostime", dar o mana de ajutor aici va fi mai mult decat bine primita.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF