Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Master Analiza Informatiilor
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
0050
Thu Aug 18 2011, 01:21PM
Registered Member #1997

Si raman la ideea ca ar trebui sa existe totusi o diferenta.Un master la o universitate de stat ar trebui sa fie ceva mai accesibil ,nu mai scump decat unul privat...Iar majoritatea profesorilor care predau la universitatiile private predau si la stat...Deci calitatea profesorilor ar trebui sa fie aceeasi nu?

[ Edited Thu Aug 18 2011, 01:24PM ]
Back to top
Stel
Fri Aug 19 2011, 11:33AM
Registered Member #2461

Ai dreptate, draga mea. Incercam doar sa spun ca raportul salariu/pret este o catastrofa in Romanica noastra. Aici ar trebui umblat temeinic si ... nu prea se vede luminita de la capatul tunelului...
Back to top
ex-ad
Fri Aug 19 2011, 12:40PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

la modul cel mai serios si ultima oara va rog pe amindoua sa nu mai umpleti topicurile de replici fara legatura cu titlul si tema... zau, aa, mai fetelor!
Back to top
ex-ad
Fri Aug 19 2011, 12:41PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

1over wrote ...

A fost lansat site-ul programului masteral Analiza Informatiilor.
LINK

Are multe informatii pentru cei interesati de admitere (si nu numai).

multumim, 1over... merita si o stire de prima pagina, fiindca sint destui interesati... o bag in seara asta.
Back to top
visitor
Fri Aug 19 2011, 08:55PM
visitor
Registered Member #3366

Recomand cu absolut toată căldura acest program de master! Pe lângă faptul că domnii profesori sunt cu adevărat valori în domeniul sociologiei, câţiva sunt printre fondatorii A.N.I., cu toţii au un renume în sfera intelligence-ului. Iar colaborarea cu S.R.I. este mai mult decât benefică în sensul că acei prof. chiar cu asta se ocupă. Orice alte detalii, cu cea mai mare plăcere!
Back to top
1over
Fri Aug 19 2011, 10:20PM
Registered Member #4516

As dori sa impartasesti din experienta ta cu acest master. Din pacate, cum s-a intamplat in tot invatamantul universitar din Romania, criza a facut ca un numar mai mic de candidati sa se intereseze de cicluri de invatamant precum masterat si doctorat. Anul acesta se anunta unul cu schimbari majore (in bine ) pentru programul Analiza Informatiilor: Din invatamant la distanta a devenit invatamant cu frecventa redusa, ceea ce inseamna mai multe intalniri cu profesorii, mai multe exercitii, studii de caz, prilejuri de dezbatere etc.

ex-ad, multumesc pentru sprijin.

later edit: vad ca si pe site-ul SRI a fost postat un comunicat - LINK

[ Edited Fri Aug 19 2011, 10:43PM ]
Back to top
visitor
Fri Aug 19 2011, 11:59PM
visitor
Registered Member #3366

În primul rând, mă bucură mult faptul că programul a devint FR...acesta este singurul "reproş" pe care îl puteam aduce programului.
O să încerc să ofer cât mai multe detalii în mod sistematic. În legătură cu Admiterea, deşi pare lejer faptul că este un concurs de dosare, nu trebuie să vă ghidaţi după asta. Probabil s-a ales această modalitate pentru că majoritatea masteranzilor deja lucrează şi un examen scris sau pregătirea amănunţită era oarecum peste mână, în al doile rând, acest master se adresează unui spectru variat de absolvenţi (de la ingineri, it-işti, economişti, avocaţi până la sociologi sau psihologi) şi ar fi fost relativ complicată admiterea. Cu toate acestea, selecţia se face în mod...natural pe parcursul programului.

Calitatea studenţilor este şi ea un aspect important, mulţi dintre ei făcând deja parte din sistemul SSN, prin urmare interacţionezi cu oameni din domeniu cu un anumit bagaj de cunoştinţe şi experienţe, dar sunt şi studenţi care acum iau contact cu domeniul sociologiei pt prima dată, de aceea primul semestru este structurat ca o introducere, o parte generală accesibilă tuturor. Despre profesori, nici nu are rost să vorbim, e nevoie să vă uitaţi pe pagina programului şi veţi vedea că este vorba despre cei mai renumiţi în domeniu.

Examenele sunt foarte sistematice şi da, chiar reuşesc să te poarte prin toată materia acumulată. Ele au fost variate ca formă: începând cu examene scrise (sinteze, dar şi grile - cum este cazul cursului de Statistică), examene orale, dar şi susţinere de proiecte. Atenţie însă, cine crede că poate lua un eseu de pe net sau să vină cu: "părerea mea" înseamnă că absolvit o facultate degeaba. Nu este loc pentru aşa ceva aici.

Temele abordate în cadrul cursurilor sunt foarte interesante şi dinamice, iar dezbaterile de la curs au devenit deja o plăcere
Un alt aspect foarte important îl reprezintă comunicarea cu domnii profesori. Se pune foarte mult accentul pe păstrarea unei legături permanente student-profesor şi veţi vedea, nu rămâne mail la care să nu primiţi răspuns, indiferent de nelămurire (inclusiv relaţia cu secretariatul este una foarte bună ).

Nu trebuie să vă imaginaţi acest program ca unul foarte rigid, din contră oferă multă flexibilitate şi chiar vine în sprijinul studenţilor. de exemplu, datele examenelor, modalitatea de examinare etc. sunt stabilite de comun acord.
Probabil primul semestru va părea puţin "prea teoretic", dar asta este din cauza cursurilor tehnice care de altfel sunt obligatorii pentru toţi cei care caută o astfel de pregătire.

Iar referitor la cunoştinţele dobândite, este de ajuns să spui dna. prof. Posastiuc, dl. prof. Niţu, dna. Chiru etc....şi lucrurile sunt clare

Alte detalii, dacă îmi mai amintesc, promit să postez...a da...şi e şi un loc de socializare foarte tare!

[ Edited Sat Aug 20 2011, 12:00AM ]
Back to top
ion80
Wed Jan 14 2015, 11:09PM
Registered Member #9895

Buna ziua am o singura intrebare sper sa nu starnesc furia membrilor.Am fost internat intr-un spital de psihitatrie de 2 ori pt aceeasi problema la interval scurt insa am reusit sa trec cu bine peste soc.Ma mai pot inscrie la masteratul SRI daca trec toate testele psihologice ma simt la fel ca inainte in putere si cred ca as aduce ceva plusvaloare dat fiind faptul ca ma pricep pe partea de IT.
Back to top
Bendis
Wed Jan 14 2015, 11:33PM
Registered Member #5071

@ion80: aveti slabe sanse, insa va doresc din suflet multa sanatate si incercati. Intr-o tara civilizata, faptul ca ati fost internat ptr a trata o problema psihiatrica, nu reprezinta un stigmat. Mult succes!
Back to top
1 User said Thank to Bendis for this Post :
 ion80 (15 Jan 2015, 02:23)
Hannibal
Wed Jan 14 2015, 11:47PM
.
Registered Member #1460

Bendis, draguta, omu` are tot ce trebuie pentru a intra in SRI.
Back to top
ion80
Thu Jan 15 2015, 02:27AM
Registered Member #9895

Exista ceva impotriva celor care au avut astfel de probleme sa nu lucreze in astfel de structuri cu toate ca eu as prefera pe partea de IT aicea am auzit ca ar fii nevoie de personal.Bendis combinat cu Hanibal mi se pare o incurajare mica si un pic de misto nu stiu cum sa o iau merita sa incerc sau daca ma duc la sediul judetean o sa ma treaca pe un blacklist.Va mulumtesc si iertati-mi cel de-al 2 post poate parea inutil insa pt mine este necesar pt a fii putin mai edificator
Back to top
spk
Thu Jan 15 2015, 04:56PM
primum non nocere

Registered Member #537

Information Technology (IT) înseamnă informatică, nu informații. Deci discuția despre o carieră în IT nu-și are locul într-un topic despre analiza informațiilor.
Back to top
ion80
Thu Jan 15 2015, 08:04PM
Registered Member #9895

Am fost mai demult sa ma intresez mi sa spus ca se cauta it-isti de asta ziceam.Dar imi cer scuze merita sa incerc sa ma pregatresc am ceva sanse sau o sa imi taie fosta mea problema de santate orice sansa.
Back to top
ion80
Sun Mar 22 2015, 09:34PM
Registered Member #9895

Analiza care se cere la examinarea si proba eliminatorie pt masteratul de analiza si informatii.Este cumva una morfo -sintactica?Daca nu de care este?
Back to top
Decebal
Tue Mar 31 2015, 12:06AM
SUD-EST
Registered Member #9917

Era un copilot la divizia low-cost Lufthansa care a trecut testele psihologice si chiar a depasit criza psihica, pana la un punct ... deci precedent exista, recomand insa alegerea unui domeniu ceva mai lejer decat acesta.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF