Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Seful mafiilor personale - Gabriel Oprea
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
chimistul
Tue Sep 13 2011, 01:53PM
Registered Member #1234

Gabriel Oprea revine la Interne!

Dupa ce a destructurat gruparile dizidente din Serviciile MAI, ministrul Igas preda stafeta sefului MApN care are misiunea de a pregati in detaliu viitoarele alegeri
Strategia prezidentiala cu privire la coagularea fortelor loiale inca Palatului Cotroceni incepe sa fie transpusa in practica cu pasi rapizi. Deja, dupa informatiile intrate in exclusivitate in posesia noastra, zilele acestea s-a cazut de acord, la cel mai inalt nivel, cine va fi inlocuitorul “maurului” Traian Igas.

Este vorba despre nimeni altul decit “omul momentului”, cel putin in viziunea lui Traian Basescu. Cel care are mai mare incredere decit oricind in capacitatile lui Gabriel Oprea de a lucra sub presiune si de a pune ordine in ograda Ministerului de Interne. Mai ales ca alegerile bat la usa…

A rupt pisica in doua

Aceasta a fost misiunea lui Traian Igas. Pe care, in mare, si-a indeplinit-o. Chiar daca nu toti oamenii din sistem considerati inca loiali vechilor garzi ale lui Toma Zaharia sau Vasile Blaga nu au fost inca dizlocati cu totul de pe functii. Acum, cel mai hulit politician aflat vreodata in fruntea Internelor mai are doar doua “tinte” de atins, in cel mai scurt timp. Urmeaza, in citeva zile, zburarea a inca 5 500 d e jandarmi si politisti d e frontiera din sistem. Iar la sfirsitul lunii declansarea “Jihadului” si in administratie. Dupa care va fi la rindul sau disponibilizat. Ramine d e vazut daca va avea parte si de “scurgeri” din cele trei dosare cu cintec despre care se spune ca ar fi inca in posesia DGIPI sau totul va ramine invaluit in continuare in mister.

Il vrea neaparat!

Iar cum Serviciile nu s-au obosit sa-l anunte pe Traian Igas ca soarta i-a fost deja pecetluita, o facem noi. Zilele trecute, strict la un pahar de apa minerala, generalul Gabriel OIprea a fost “convins” de seful statului sa revina in forta la conducerea Ministerului de Interne. Chiar daca numele sau a fost o optiune importanta si pentru inlocuirea premierului Emil Boc, “victima” sa colaterala ramine cu siguranta Traian igas. Mai mult, conform surselor noastre, presedintele tarii a facut o adevarata obsesie pentru ca actualul titular al portofoliului MApN sa ia fraiele Internelor, acolo unde deja trebuie aruncate zarurile pentru desfasurarea asa cum trebuie a iitoarelor alegeri. Unele decisive pentru viitorul politic, mai ales in cazul comasarii localelor cu parlamentarele. Iar increderea nemarginita aratata de Traian Basescu lui Gabriel Oprea se datoreaza in mare masura modului forte in care acesta a condus Apararea. Cu militari profesionisti ramasi si cu salarii de doar 300 de euro, dar in care nimeni nu a cracnit, d’apoi sa mai arunce si cu caschetele in fata Palatului…

P.S. Este posibil ..... dar eu stiu - si o spun cu respect - ca sunt mai multi chestori cu coloana vertebrala decat generali - vom trai si vom vedea cum se vor desfasura ,,ostilitatile,,
LINK
Back to top
truepride
Wed Sep 14 2011, 09:56PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ma indoiesc de acesta varianta pentru ca venirea lui Oprea la Interne insemna schimbarea structurii politice a guvernului ergo un nou vot de incredere in fata Prlamentului.Acest vot in apropierea alegerilor este in opinia me aun risc prea mare.Daca nu primeste votul Guvernul Boc 1001 va ramane cu ochisorii in soare si Base se va trezi fie cu jucariile luate fie cu motiv numai bun de suspendare.
Pe de alta parte sunt sigur ca Oprea este reconpensat pe masura pentru eforturile sale, cine stie poate un Maresal in plus nu ne strica...

Ca sa revin la ce ma doare pe mine:Oprea este ministrul ce fie ne lasa cu primul pas catre modernizarea aviatiei fie cu prohodul aviatiei militare romane.In ce stat democratic ministrul apararii ce disfinteaza de facto si probabil in scurt dimp de jure o categorie de forte nu este tras la raspundere?
Back to top
bushes
Sat Nov 19 2011, 08:18PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

"Oprea s-a dus cu elicopterul armatei la o întâlnire de partid. MApN: Oprea este şi ministrul apărării, şi om politic
de Clarice DINU
Postat la: 19.11.2011 16:25 Ultima actualizare: 19.11.2011 18:04

Gabriel Oprea a mers cu elicopterul armatei la o reuniune la Deva a UNPR, partid pe care îl conduce. Elicopterul care l-a adus pe Oprea la Deva a aterizat în curtea unei unităţi militare, potrivit antena 3.

Reprezentanţii Ministerului Apărării susţin însă că a fost vorba de o vizită de lucru a ministrului Apărării, Gabriel Oprea.

"Ieri ministrul Apărării a fost la Galaţi la o ceremonie după care a plecat către unităţi militare din Sibiu, Sebeş, Alba şi Deva. Au fost vizite de lucru. Săptămânal ministrul Apărării merge în unităţi din ţară. E o practică frecventă să meargă la unităţi din ţară", a declarat purtătorul de cuvânt al MApN Tiberiu Frăţilă.

Întrebat dacă este o coincidenţă faptul că la Deva avea loc şi reuniunea UNPR, Frăţilă s-a eschivat: "în afară de mininistru, Gabriel Oprea are şi calitatea de parlamentar şi om politic"

La Deva a avut loc reuniunea regională a Organizaţiilor UNPR din Regiunea de dezvoltare V Vest. La reuniune au participat preşedinţii Uniunii Naţionale pentru Progresul României Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, secretarul general Neculai Onţanu, secretarul general adjunct Ion Toma."

si comentariul cel mai potrivit:

"#2 Deveanu Silviu
19.11.2011 16:58
Raspunde

Ce va mira ca Oprea circula cu elicopterul la reuniunile de partid? Ati vrea sa mearga per pedes? Asta nu merge pe jos nici acolo unde chiar si regii o fac. El este gheneral cu 4 stele, inca una si devenea un coniac bunicel. Este interesant ca alaturi de seful Mafiei personale a lui Nastase se invart tot felul de derbedei penali in frunte cu Miky Spaga. Cei din anturajul sau, daca vor fi condamnati, dupa cum arata dosarele, ar totaliza mii de ani de puscarie. Si, una tare de tot. Inscrierea in UNPR salveaza, pe moment, de puscarie. Astazi a fost oaspetele lui Mircia Muntean-primarul penal al Devei, posesorul a numeroase dosare dintre care unul se refera la infractiuni la regimul vamal cu masini FURATE (legea 141/1997 cu nr. 1643/300/2005) ce se afla la Judecatoria sect. 2. Acum va dati seama ce s-a dus Oprea cu elicopterul si nu cu masina! " LINK
Back to top
kabar
Sun Nov 20 2011, 03:31PM
Registered Member #4610

chimistul wrote ...

Gabriel Oprea revine la Interne!

Dupa ce a destructurat gruparile dizidente din Serviciile MAI, ministrul Igas preda stafeta sefului MApN care are misiunea de a pregati in detaliu viitoarele alegeri
Strategia prezidentiala cu privire la coagularea fortelor loiale inca Palatului Cotroceni incepe sa fie transpusa in practica cu pasi rapizi. Deja, dupa informatiile intrate in exclusivitate in posesia noastra, zilele acestea s-a cazut de acord, la cel mai inalt nivel, cine va fi inlocuitorul “maurului” Traian Igas.rosecurity este alui,si rocatering

Este vorba despre nimeni altul decit “omul momentului”, cel putin in viziunea lui Traian Basescu. Cel care are mai mare incredere decit oricind in capacitatile lui Gabriel Oprea de a lucra sub presiune si de a pune ordine in ograda Ministerului de Interne. Mai ales ca alegerile bat la usa…

A rupt pisica in doua

Aceasta a fost misiunea lui Traian Igas. Pe care, in mare, si-a indeplinit-o. Chiar daca nu toti oamenii din sistem considerati inca loiali vechilor garzi ale lui Toma Zaharia sau Vasile Blaga nu au fost inca dizlocati cu totul de pe functii. Acum, cel mai hulit politician aflat vreodata in fruntea Internelor mai are doar doua “tinte” de atins, in cel mai scurt timp. Urmeaza, in citeva zile, zburarea a inca 5 500 d e jandarmi si politisti d e frontiera din sistem. Iar la sfirsitul lunii declansarea “Jihadului” si in administratie. Dupa care va fi la rindul sau disponibilizat. Ramine d e vazut daca va avea parte si de “scurgeri” din cele trei dosare cu cintec despre care se spune ca ar fi inca in posesia DGIPI sau totul va ramine invaluit in continuare in mister.

Il vrea neaparat!

Iar cum Serviciile nu s-au obosit sa-l anunte pe Traian Igas ca soarta i-a fost deja pecetluita, o facem noi. Zilele trecute, strict la un pahar de apa minerala, generalul Gabriel OIprea a fost “convins” de seful statului sa revina in forta la conducerea Ministerului de Interne. Chiar daca numele sau a fost o optiune importanta si pentru inlocuirea premierului Emil Boc, “victima” sa colaterala ramine cu siguranta Traian igas. Mai mult, conform surselor noastre, presedintele tarii a facut o adevarata obsesie pentru ca actualul titular al portofoliului MApN sa ia fraiele Internelor, acolo unde deja trebuie aruncate zarurile pentru desfasurarea asa cum trebuie a iitoarelor alegeri. Unele decisive pentru viitorul politic, mai ales in cazul comasarii localelor cu parlamentarele. Iar increderea nemarginita aratata de Traian Basescu lui Gabriel Oprea se datoreaza in mare masura modului forte in care acesta a condus Apararea. Cu militari profesionisti ramasi si cu salarii de doar 300 de euro, dar in care nimeni nu a cracnit, d’apoi sa mai arunce si cu caschetele in fata Palatului…

P.S. Este posibil ..... dar eu stiu - si o spun cu respect - ca sunt mai multi chestori cu coloana vertebrala decat generali - vom trai si vom vedea cum se vor desfasura ,,ostilitatile,,
LINK

Back to top
bushes
Sat Nov 26 2011, 12:49PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

"Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a folosit un elicopter al Armatei pentru a ajunge la o şedinţă de partid, la Deva.

Ministrul Gabriel Oprea economiseşte din resursele partidului său, UNPR, cu ajutorul Armatei. Oprea s-a deplasat astăzi la o întâlnire de partid, la Deva, cu elicopterul Ministerului Apărării. Purtătorul de cuvânt al MApN a precizat că şeful său a făcut vizite la mai multe baze militare din ţară şi că a plecat încă de ieri cu elicopterul. Nu este prima dată când ministerul justifică deplasarea lui Gabriel Oprea la întâlniri de partid cu aeronavele Armatei.

În luna octombrie 2010, Gabriel Oprea s-a deplasat la Conferinţa de constituire a Organizaţiei judeţene Satu Mare a Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) cu un avion militar.
" LINK

"Flegma demnitarului din pala elicopterului
Scris de Dragoş Boţa in 20/11/2011 – 12:46 PM

Elicopterul a devenit brandul aroganţei actualei puteri. Că vorba aia – maşină are toată lumea. Şi atunci cum să faci diferenţa între tine, zeul zilei, şi muritorii alegători? Simplu – sfidezi limuzinele cu palele elicopterului. Preşedintele Băsescu a spus că România se vede bine de sus. Şi cum l-ar putea contrazice slugile lui preacredincioase, ajunse unde nici nu visau. Dintr-un anonim absolvent de bacalureat la 23 de ani, Traian Igaş s-a trezit ministru de Interne, iar fostul şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase, Gabriel Oprea, a fost reevaluat şi transformat într-un excelent ministru al Apărării.

Ajunşi acolo sus, slugile ce se doresc stăpâni încearcă, prin orice metode, să arate că-s la putere de fapt. Aidoma cocalarilor care vor să ştie lumea că au cash-ul în buzunar şi-şi spânzură câte un kil de aur la gât. În cazul de faţă transforma elicopterul plătit din bani publici în taxi personal. Desigur totul mascat în grija pentru bunul mers al treburilor ţării. Ce contează că stai trei minute la o şedinţă cu subordonaţii veniţi să te aprobe cuminţi când le vorbeşti despre reformă ca apoi să pleci ca să-ţi vezi de întâlnirile cu adevărat importante de la partid. Important e să ai o scuză.

Boala plimbatului cu elicopterul nu e nouă. Fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, a fost zburat din funcţie şi pentru că s-a dus la cununia sa ca pasager suplimentar în elicopterul MAI cu ministrul David, care s- nimerit să aibă o întâlnire chiar la Iaşi. Acum nici nu se gândeşte cineva la aşa ceva. Cum să pui sub semnul întrebării reforma statului pentru nişte amărâte de kilograme de kerosen consumate ca să se ducă ministrul Oprea la Deva să dea cârnaţi gratis poporului alegător? Ce contează nişte bani economisiţi, când poţi să ieşi la televizor şi să anunţi cu voce marţială că pentru salvarea ţărişoarei mai tai pensiile puţin? Şi-n plus, de acolo de sus, flegma superioară a demnitarului se împrăştie-n mai multe direcţii deasupra electoratului. Care ar trebui, conform politicii guvernamentale, să se bucure că plouă şi o să fie recolte. Deci o să trăiască bine. " LINK

"Gabriel Oprea, proslăvit într-o revistă editată pe bani publici de ministerul pe care-l conduce

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a ajuns să fie proslăvit într-o revistă editată pe bani publici de către ministerul pe care-l conduce. În ultima perioadă, "Observatorul militar" publică numai mesaje de laudă de la pensionarii militari pentru Oprea, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Gabriel Oprea ar putea fi uşor confundat cu un lider PCR, dacă ar fi să judecăm după mesajele de adulaţie care îi sunt dedicate în săptămânalul „Observatorul militar".

Printre articolele legate de Poliţia Aeriană şi succesul mondial al echipei feminine de spadă, răsar scrisori pline de gratitudine ale pensionarilor care-i mulţumesc ministrului cu lacrimi în ochi. Un astfel de episod s-a întâmplat în septembrie 2011, când militarii în rezervă, cu pensii sub 3.000 de lei, primeau o scrisoare semnată de ministrul Apărării care îi anunţa că de la 1 ianuarie 2012, pensiile lor vor fi majorate.

„Stimate domnule ministru al apărării naţionale, să nu vă supăraţi, scrisoarea dumneavoastră m-a determinat să afirm cu curaj că dumneavoastră meritaţi pe deplin să fiţi exemplul demn de urmat de toţi conducătorii din ţară".

Între două mesaje, tronează fotografii impunătoare cu Gabriel Oprea.

„Am onoarea să vă salut cu deosebit respect, domnule ministru, şi să-mi exprim marea mea recunoştinţă, cât şi a celor 700 de pensionari militari ce compun filiala Vâlcea, care în adunările noastre generale vă aduc mulţumiri".

Îi mai scrie un militar în rezervă ministrului Oprea.

„Când am primit scrisoarea dumneavoastră, îmi plângeam soţia decedată pe data de 27.08.2011. Cu toată durerea şi întristarea din sufletul meu, am fost surprins şi impresionat de cuvintele din această scrcisoare".

Iar recunoştinţa pensionarior militari nu se opreşte aici.

„Această scrisoare m-a bucurat mai mult decât o decoraţie şi, ca atare, o voi pune în ramă şi o să o păstrez la loc de cinste lângă fotografia măicuţei mele pe care am venerat-o".

Jurnaliştii de la Adevărul scriu că toată această odă săptămânală închinată lui Gabriel Oprea scoate din bugetul MApN aproximativ 95.000 de euro anual. Potrivit datelor furnizate de către Ministerul Apărării Naţionale, "Observatorul militar" se tipăreşte în 13.000 de exemplare pe ediţie, a câte 24 de pagini.

LINK

Back to top
ALM
Thu Dec 01 2011, 06:14PM
Registered Member #2039

Fără cuvinte ... în plus!

Back to top
Radu89
Fri Dec 09 2011, 10:58PM

Registered Member #918

Scrisoarea unui militar adresat unui cetatean care dupa plecarea din functie nu ar mai avea curajul sa dea ochii cu militarii raniti de condeiul ministerial.

Scrisoarea unui domn către un nimeni

Cetateanul Ciutacu : Am făcut armata la Piatra Neamţ. Înainte de Revoluţie, ultima generaţie de TR-işti la 9 luni. Într-un fost batalion disciplinar pentru cadre, atunci regiment de infanterie motorizată, ulterior desfiinţat din meschine interese imobiliare. Am rămas cu un noian de amintiri oribile. Despre oameni, locuri, atitudini şi mentalităţi. Una dintre puţinele excepţii se numeşte Mierlici. Ion Mierlici, la vremea respectivă maior (sau căpitan, nu mai ştiu exact, am început să îmbătrânesc), azi colonel în rezervă, un oltean dârz şi deschis la minte care a făcut carieră într-un mediu molovenesc ostil. Nu l-am mai văzut din data de 1 iunie 1989. Când – mai ales graţie lui – caporalul Ciutacu a ieşit din arestul unităţii pentru a se libera. Niciodată n-am mai avut ocazia să-i mulţumesc (lui şi, în egală măsură, şefului său de stat major, maiorul Verde) pentru puterea de a rămâne om într-o lume dezumanizată. Mă fac azi portavocea lui, o merită. Sper să citească acum şi să-mi dea un semn. În mine va găsi întotdeauna un prieten. UPDATE: Am reuşit să luăm legătura; şi nu degeaba.

si acum scrisoarea colonelului rezervist :
Cetatene Gabriel Oprea,

Prin implicarea ta nemijlocita in faradelegea recalcularii pensiilor militare, in calitate de ministru si militar, nu ai facut altceva decat sa dezonorezi acest corp de elita al societatii romanesti, cadrele militare in rezerva si retragere. Esti cinic, fara prejudecata, ne-ai terfelit onoarea si demnitatea, umilindu-ne. Suntem singura Armata din Europa, pe care Comandantul ei Suprem, ministrul sau si prim-ministrul o batjocoresc. Prin acest gest oribil si neconstitutional, ti-ai atras oprobriul celor care au jurat sa apere TARA, chiar cu supremul sacrificiu. Pana in anul 2005, cand s-a desfiintat unitatea mea, ca urmare a procesului de aderare la NATO am fost timp de 9 ani comandantul acesteia (U.M 01027, Baza 2 Instructie Infanterie Piatra Neamt).

Am fost comandant de pluton tancuri, comandant de companie tancuri, ofiter elev Academia Militara, comandant Batalion infanterie, seful cercetaruii Regimentului, loctiitor sef stat major de unitate, sef de stat major de unitate si comandant de unitate militara. In anul 2003, in urma unei inspectii desfasurate de M.Ap.N. in peste 20 de unitati militare, am fost evidentiat ca fiind comandantul celei mai bune U.M. inspectate si asta in Buletinul Informativ al Armatei. In urma sacrificiilor mele si a faptului ca mai presus de toate, am pus indeplinirea ireprosabila a indatoririlor profesionale, acum am ajuns “o epava umana”. Sufar de Boala cronica de rinichi stadiu 5D; Nefropatie mixta (urica + diabetica); Diabet zaharat insulinotratat; Hipertensiune arteriala; Anemie secundara; Guta semireumatoida, reumatism poliarticular si sunt dializat de 3 ori pe saptamana. Ca urmare a acestor diagnostice cumplite, eu in orice moment pot sa decedez asemeni multor colegi pacienti de ai mei. Ce am inteles de la viata ? Decat ca am fost un idiot, care si-a indeplinit in mod exemplar datoria fata de tara, pe care a iubit-o si o iubeste mai mult decat orice.

Am accesat internetul si am ramas oripilat. Dupa 31 de ani, 7 luni si 4 zile, respectiv 38 de ani cu vechime intregita in slujba Romaniei, primesc o diminuare a pensiei brute cu 834 lei. Dupa aplicarea impozitului si CBLAS, cat imi mai ramane net din pensia recalculata ? Eu cu ce mai traiesc, cand in fiecare luna trebuie sa achit la banci rate in valoare de 1500 lei si sa-mi cumpar foarte multe medicamente ? Eu nu am vrut sa ma pensionez la 51 de ani (vroiam sa ajung general), dar in alta garnizoana nu mi-au gasit functie pentru gradul meu militar. Voi politicienii mi-ati desfiintat unitatea ( unitate care anul acesta la 1 octombrie, trebuia sa aniverseze 100 de ani de la infiintare) si m-ati obligat sa ma pensionez, ca sa fim primiti in NATO. Asa consideri tu ca poate trai decent un colonel al ARMATEI ROMANE fost comandant de unitate militara atatia ani, in conditiile in care pensia mea este mai mica decat a unui maistru militar sau subofiter sef de depozit ? Cum recunoasteti voi politicienii de la putere, meritele si studiile unor oameni care au indeplinit functii importante si au avut in subordine pe cei care acum au pensii mai mari ca ei, iar responsabilitatile si studiile acestora au fost net inferioare?

Ne-ati jefuit pensiile noastre ca sa le mariti la altii si sa creati stare de ura intre categoriile de pensioari militari. Sunteti niste intriganti ordinari. Ce economie faceti voi la buget, cand ati crescut atat de mult pensiile foarte multor indivizi care au huzurit in armata romana si acum ne sfideaza cu pensiile lor nesimtite recalculate la sugestia ta “marele strateg” si a obedientului incompetent Boc? Acum sunt cu adevarat pensii nesimtite si discrepante mari. Voi nu aveti onoare si demnitate, sunteti niste impostori si parveniti. Ce experienta ai tu in conducerea organismului militar. Esti un tradator al celor care te-au ajutat, cand ti-a fost mai greu. Acum esti pe “cai mari”, dar in curand vei fi un nimeni si nu stiu daca vei avea curajul sa te intalnesti cu noi cei multi, pe care i-ai umilit si furat. Pentru ca mi-ai furat din proprietate, voi sesiza organismele internationale si am sa te actionez in judecata . Ai incalcat grav Constituia in loc sa o aperi si nu ai onoare. Eu nu mai am Presedinte, ministru al apararii si prim-ministru. Pentru mine,voi sunteti calaii care ma condamnati la o moarte cat mai rapida si ma dezonorati. Sa va fie rusine ticalosilor, puterea voastra este efemera, dar poporul roman si armata sa, vor dainui si o sa va dea curand ce meritati. M-am adresat si lui Basescu, am primit raspuns cu adresa nr.19769/26.07.2011, ca Petitia mea a fost trimisa spre solutionare M.Ap.N. si ca atat Administratia Prezidentiala cat si eu primim raspunsul in termenul legal. Din partea mea tot dispretul! O sa dati socoteala pentru faradelegile comise.

Colonel (rz.) Ion Mierlici – Piatra Neamt

Aceasta este a patra petitie pe care ti-o trimit si conform legii esti obligat sa-mi raspunzi in 30 de zile. Sunt prea ocupati subordonatii tai si de aceea nu raspund la petitii ? De ce nu am primit pana acum noua Decizie de pensie, pentru ca majoritatea pensionarilor militari au primit-o ? Esti un mincinos si nu ai onoare. Voi obtine aprobare de la Primaria Capitalei si impreuna cu fostii mei colegi din Piatra Neamt, carora le-ai furat din proprietate prin diminuarea pensiilor, vom manifesta impotriva ta in fata ministerului. Mai avem putina rabdare, dupa care vom reactiona. Sa-ti fi rusine ! Pacat ca ai fost militar. Militarii au onoare, demitate si nu se umilesc pentru ciolan.

sursa : LINK Victor Ciutacu

[ Edited Fri Dec 09 2011, 11:04PM ]
Back to top
Klaus
Thu Jan 26 2012, 02:42PM
Registered Member #3279

Oprea avea o problema pe sistem nervos (cred eu) - un anumit mod de a privi/incrunta... Acuma (la sesiunea festiva a Parlamentului, de pe 24.01) vad ca a inceput sa aiba si un rictus (strâmbătură a gurii provocată de o contracție a mușchilor feței)
Back to top
Fulgencio
Thu Jan 26 2012, 03:41PM
civil neinstruit
Registered Member #4735

Da, cu incruntatul am observat si eu. Cred ca e si unul din factorii care il dezavantajeaza, pentru ca pare intotdeauna nervos/rau.
Back to top
ALM
Thu Nov 08 2012, 09:40PM
Registered Member #2039

Caţavencii redivivus ...

Noi aventuri din trecutul Generalului **** Oprea

„N-am nici o pată în cariera mea publică“, se destăinuia generalul Oprea în urmă cu ceva mai bine de doi ani, în replică la ce scriam noi despre faptele de vitejie financiară ale fostului maior de intendenţă. După ce povestea primului milion al fostului ministru al Apărării a devenit subiect de presă, acesta a ţinut să informeze publicul, printre lacrimi de crocodilozaur, că nu a fost toată viaţa bugetar: „În februarie 1993 am trecut în rezervă, la cerere, şi pînă în 2001 am fost asociat în mai multe firme. Nu am fost niciodată administrator de firmă“. Şi cam atît despre aceste „cîteva firme“, ca şi cum simpla calitate de acţionar îţi garantează nişte milioane la a doua tinereţe. Sau, cine ştie, dacă ai trecut de la împărţeala izmenelor la procuratura militară şi mai apoi chiar la şefia Ministerului Apărării, poate că le garantează.

Pe generalul Oprea îl aşteaptă un nou proces
Problemele din trecutul curat cu care se laudă generalul par să-l urmărească şi la aproape două decenii distanţă. În urmă cu nici o săptămînă, pe data de 11 octombire, la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrată o plîngere pe numele lui Gabriel Oprea, Sanda Oprea, Mărioara Oprea şi Ilie Şaiomovici. Plîngerea a primit numărul 12211, iar în data de 16 octombrie a fost trimisă Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bucureşti, instituţie competentă în soluţionarea cauzei, urmînd ca un prim termen să aibă loc în luna noiembrie. Cei patru sînt acuzaţi de înşelăciune, conform art. 215, alin. 5 din Codul Penal, gestiune frauduloasă, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. Conform plîngerii înregistrate la ÎCCJ, cei patru sînt acuzaţi pentru fapte ce s-ar fi produs începînd cu anul 1993 şi ar fi continuat pînă în prezent. Ceea ce este mai nasol pentru generalul Oprea în toată afacerea asta, în cazul în care pierde procesul în cauză, este acuzaţia de înşelăciune. Care acuzaţie, aşa cum e ea descrisă în Codul Penal la art. 215, alin. 5, sună aşa: „Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi cu interzicerea unor drepturi“. Adică exact acele drepturi de a-şi continua mirobolanta carieră politică.

Facerea primului milion îl ajunge din urmă pe Oprea
Înainte să devină mare om de stat şi să-şi pună în CV mandate de deputat ori stele de general pe umeri, Gabriel Oprea era un simplu ofiţer de intendenţă. Ajuns în procuratura militară, i se deschid ochii spre orizonturi mai bănoase şi se apucă de afaceri. Imediat după revoluţie, se asociază cu un cetăţean suedez, Julian Rosengren pe numele său. Acesta din urmă era un tip fugit din ţară pe vremea lui Ceaşcă şi care, după multe aventuri prin State, se reîntoarce în ţară şi deschide mai multe firme, printre care şi RCS, societate prin care devine primul importator al produselor Macintosh. Pe lîngă aceasta, suedezul îşi mai face alte două firme în care se asociază cu Gabriel Oprea, Delta Design SA şi Romline Trading SA. Aceasta din urmă este înregistrată la Registrul Comerţului în data de 21 octombrie 1992, adică înainte cu un an ca Oprea să fie trecut în rezervă, la cerere. Doi ani mai tîrziu, din societate se retrag doi parteneri, iar Oprea este împuternicit ca administrator al societăţii. Între timp, suedezul fusese încarcerat, pe motive de evaziune, ceea ce i-a dat mînă liberă lui Oprea să radieze firma şi să facă dispărute bunurile ei. Adică nişte spaţii comerciale, imobile şi alte bunuri aflate în capitalul societăţii. Toate în timp ce suedezul îşi aştepta frumos, după gratii, expulzarea, singura de altfel decisă în România pentru o infracţiune de evaziune fiscală.

Întreaga poveste este însă ceva mai complicată
Adică şmenurile nu s-au rezumat la o simplă ciordeală de bunuri. Planurile româno-suedezului Rosengren, în asocierea cu Oprea, vizau nişte contracte cu statul, furnizarea de aparatură şi software pentru armată, ori alte asemenea chestiuni. Rosengren a fost însă un peşte prea mic pentru jocurile ce se făceau pe malul Dîmboviţei, aşa că a fost înghiţit şi scuipat direct peste graniţă. Acum însă, la 20 de ani distanţă, iată că afacerile mai vechi ies la lumină, iar daunele ce le sînt solicitate celor patru, printre care şi generalul Oprea, se ridică la suma de 1,8 milioane de euro. Însă despre toată afacerea, despre tunurile din trecut şi despre cum a ajuns Gabriel Oprea să aibă toate casele alea pe care le închiria în timp ce, din poziţia de parlamentar, încasa bani de chirie vă zicem mai multe data viitoare.

Publicat în Cațavencii, nr 42, 24-30 octombrie 2012 ( LINK )
Back to top
Klaus
Thu Nov 08 2012, 10:30PM
Registered Member #3279

Meciul Oprea - Rosengren este unul mai vechi, de prin 2010 au aparut ceva acuzatii din partea romano-americano-suedezului LINK
Atunci vectorul atacului a fost Academia Catavencu. Acum ciorba este reincalzita de Catavencii... LINK
Back to top
Radu89
Wed Feb 13 2013, 02:40PM

Registered Member #918

Axinia Fri Sep 03 2010, 05:58PM
formularul cerere de C.M.J.
Axinia wrote ...

Poate citeste si cine trebuie.

Domnului Gabriel Oprea,
ministrul Apararii Nationale.
Domnule ministru, cu respect supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema :
De curand, pe unele posturi de televiziune, s-au anuntat niste comunicate de presa “ prinse din zbor “ de pe ici de pe colo, de catre reporteri, precum ca pensionarii militari trebuie sa se prezinte la Centrele militare pentru recalcularea pensiilor militare. Din aceste comunicate prost concepute, nu prea se intelege cine anume trebuie sa se prezinte, anume pensionarii de drept iesiti la varsta de pensionare, sau pensionarii cu pensie de boala, sau pensionarii cu pensii de serviciu, sau pensionarii veterani de razboi, sau toti pensionarii existenti ai M.Ap.N.?
Mai departe, consider ca trebuia specificat baza legala pentru care s-a pornit aceasta campanie, ce documente trebuie sa fie prezentate, perioada in care trebuie sa se prezinte, si unde trebuie sa se prezinte, la Centrele militare de pe raza unde isi au domiciliul sau in alta parte.
Nu s-a luat in calcul faptul ca multi pensionari militari au pastrat domiciliul dar unii sunt plecati la tratament, sau sunt plecati la munca in strainatate pentru un ban in plus, sau sunt plecati la casele parintesti ca sa evite cheltuielile mari de intretinere de la oras, sau efectiv sunt imobilizati la pat, bolnavi fiind, si chiar in spitale internati, si nu mai au pe nimeni, pe acestia cine ii reprezinta, cine le depune actele ?
De exemplu, chiar eu ca medic am un pacient pensionar militar,care locuieste intr-o garsoniera singur, nu are pe nimeni, este bolnav la pat netransportabil, si cei de la Crucea Rosie Romana, ii asigura mancarea si curatenia, iar eu ii asigur consultatiile si tratamentul necesar. Acesti oameni plecati sau bolnavi cum se prezinta ? Daca un pensionar militar s-a retras la casa parinteasca, neschimbandu-si domiciliul, sau este in strainatate, ce sa faca acum, sa plateasca drumul pana la Centrul militar de judet de domiciliul ca sa completeze o cerere si sa depuna copiile de acte ?
Nu era mai bie sa fi avut in vedere si varianta ca pe site-ul M.Ap.N. sa existe publicat Formularul cerere si un comunicat ca de exemplu:

COMUNICAT
“ In baza Legii… ( actul normativ care reglementeaza aceasta campanie de recalculare a pensiilor militare ), pensionarii militari ai M.Ap.N. ( specificat cine, cei cu pensii… sau toate categoriile de pensionari militari ) incepand cu data de… pana in data de… ( termen limita sau nedeterminat ), trebuie sa se prezinte la Centrele militare de pe raza caruia isi au domiciliul, pentru a completa cererea de recalculare a pensiei militare. Vor prezenta in copie urmatoarele documente… ( copie Livret militar s.a.m.d…. ).
Pentru persoanele care nu se pot prezenta la Centrul militar, din motive de sanatate, sau plecati in alte localitati, exista posibilitatea ca o persoana din familie sau un apropiat delegat, sa se prezinte cu documentele respective, sau sa fie trimise documentele cerute prin posta, prin plic recomandat sau cu confirmare de primire. Pentru aceasta aveti la dispozitie pe site-ul M.Ap.N., Formularul tipizat tip cerere, care poate fi descarcat, completat, semnat, si care impreuna cu celerlalte copii ale documentelor specificate mai sus, poate fi depus de persoana delegata sau trimise de catre pensionarul militar aflat in alta localitate, prin Posta romana, Centrului militar de care apartine persoana in cauza.
Pentru detalii, accesati site-ul Apararii, sau apelati la numerele de telefon…relatii cu publicul. “
Semneaza… ministrul sau cine a dat ordin.

Astfel ca, eu in calitate de medic, as fi putut sa descarc de pe site-ul Armatei acea cerere pe care o prezentam pacientului pensionar militar, o completa dumnealui si o semna, iar impreuna cu copiile dupa documentele cerute le puneam in plic si il trimeteam catre Centrul militar de care apartine pacientul.
Totodata publicarea pe site-ul Armatei a Formularului cerere, ii ajuta pe pensionarii militari, care se afla in alte localitati, si chiar pe pensionarii militari din localitatea de domiciliu, avand astfel posibilitatea sa descarce formularul, il completau acasa in liniste si cu documentele cerute se prezentau la Centrul militar de care apartine.
Astfel erau evitate drumurile pentru ridicarea formularului de la Centrul militar, erau evitate programarile, erau evitate aglomeratiile de la Centrele militare, si treaba mergea mai bine.
Nu-i asa domnule ministru ca era foarte simplu, sau v-ati molipsit si dumneavoastra de boala statului la coada a celui care a fost ministru Seitan, de n-ar mai fi fost. Va place si dumneavoastra sa puneti pe drumuri oameni bolnavi, sau oamenii care sunt acum in strainatate, sau la Baia Mare la tratament, de exemplu, iar acum sa cheltuiasca bani pe transport ca sa vina la Bucuresti, sa completeze cererea si sa depuna actele, cand era normal sa descarce de pe Net cererea si cu celelalte documentae sa le trimita postal.
Trebuie avut in vedere ca unii pensionari militari, nu au posibilitatea sa ia la cunostinta de Comunicatul Armatei, sunt surzi, nu au pe nimeni, traiesc la o varsta inaintata singuri, poate si bolnavi s.a.m.d.
Intrebare : Centrele militare, au in vedere ca pentru cei care nu se prezinta din motivele enumerate mai sus, sau alte motive sa trimita postal o instiintare, cu formularul cerere, pe care pensionarul sa o completeze acasa si cu celelalte copii de documente sa trimita tot postal la Centrul militar ?
Tinand cont de cele specificate mai sus, si sperand ca vom gasi intelegere la dumneavoastra si se va da posibilitatea tuturor cadrelor militare in rezerva pensionari, indiferent unde se afla, sa-si completeze acel formular, formular care va fi gasit publicat pe site-ul M.Ap.N., in cel mai scurt timp, va multumim.
Sa speram sa nu fiu nevoita sa solicit sprijinul presei scrise si audio-vizual, ca in cazul Finantelor publice cu statul la coada.
In numele unor cadre militare in rezerva pensionari militari, care acum sunt pacientii mei,
Dr. Axinia Hera,
Medic primar.

Back to top
chimistul
Fri Feb 26 2016, 11:54AM
Registered Member #1234

Un articol destul de interesant spun eu ....şi coincidenţă lângă coincidenţă şi aşa se construieşte adevărul...

Spuneţi-mi că toate acestea sunt coincidenţe.....

Aseară, în timp ce editam știrea cu ridicarea imunității lui Gabriel Oprea, la televizor Prelipceanu și Mîndruță vorbeau de mineriadă, în contextul capturării lui Romeo Beja, locotenentul lui Miron Cozma, condamnat și el la 5 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat, în urma mineriadelor din 1998-1999. Era trecut de ora 20, mă grăbeam, nu luasem o decizie dacă să discutăm sau nu și la Biziday știrea despre capturarea lui Beja iar de la televizor înțelegeam că fusese capturat din prostie, Beja revenind în țară pentru că ar fi calculat prost termenul de prescripție. În față aveam discursul lui Oprea din Senat, în urechi povestea prostului, când mi s-a aprins un bec în creier. Iar apoi becul a început să pâlpâie insistent…

În Senat, Oprea nu le-a mai cerut colegilor săi să îl dea pe mâna Justiției. Le-a cerut să îl apere. Nu mai e vorba de o vrăjeală cu girofaruri, e vorba de plângerile făcute la DNA de trei ofițeri DIPI, în legătură cu reînființarea ilegală grupului Acvila, dar nu la Jandarmerie, așa cum prevede legea, ci în cadrul acestui serviciu secret subordonat direct lui Oprea. Acvila a fost o unitate cu atribuții similare SPP, secretizată însă total de Oprea și desființată imediat după căderea acestuia. În esență, putem intui că Acvila l-a protejat pe acest demnitar asupra căruia planează grave acuzații de abuz împotriva altor servicii ale statului român. Dar de ce ar fi fost Oprea în atenția SRI, de exemplu? Doar l-au ținut toți în brațe, inclusiv SRI, până la final. Dar dacă nu SRI l-a ținut în brațe ci șefii politici ai SRI? Sau ai DIPI? Sau ai serviciului secret al Armatei, despre care aflăm că proteja informativ inclusiv ședințele UNPR. Ce dracu avea atât de secret de vorbit cu ratații ăia, de strânsură, Oprea ăsta, de trebuia să fie atât de protejat? Am presupus că aroganța megalomanică este cea care îl făcea să aibă nevoie de girofar… Dar dacă e mai mult decât atât? Și atunci am dat fuga la știrea cu predarea lui Romeo Beja.

Fostul lider de sindicat i-a condus pe mineri alături de Miron Cozma în cele două marșuri ale acestora din 1998 și 1999 către București. La momentul respectiv, peste 30 de mii de mineri și, mai ales foști mineri disponibilizați de la Compania Naţională a Huilei au purtat un conflict cvasi-militar cu forțele de ordine, luând prizonieri 2000 de jandarmi, dar fiind în final învinși la Stoenești, în Olt, iar liderii arestați. La vremea respectivă s-a vorbit mult despre coordonarea militară a minerilor, după un plan de desfășurare operativ, dar s-a vorbit și despre trădarea unor generali din MI, care au băgat militari în termen în față, s-a vorbit inclusiv despre prezența în zonă ale unor mașini ale ambasadei Rusiei… dar haideți să nu cădem în povești cu spioni. Nu încă. Deși e clar că mineriadele respective au fost tentative de lovituri de stat (așa a stabilit instanța), că România a fost în pragul unui război civil (pe dealurile de la Cozia, unde s-au desfășurat negocierile cu minerii fusese desfășurat batalionul de infanterie Sf. Gheorghe; luptase în Bosnia, Angola, Albania și era cam tot ceea ce mai rămăsese din Armia română ca forță combatantă pregătită la modul serios de război în epoca respectivă)… și mai este ceva aproape sigur – la vremea respectivă, ofițerul de intendență Gabriel Oprea se transforma în ofițer de Justiție (pff! nici nu există așa ceva) la dreapta lui Miron Cozma.

Revenim la Romeo Beja, unul dintre liderii de sindicat ai minerilor, remarcat în acele zile de mineriadă televizată. A fost condamnat la cinci ani de închisoare, dar a fugit în Austria înainte de pronunțarea sentinței, unde a cerut și a primit azil politic și unde s-a ascuns 11 ani. Până ieri. Putea îmbătrâni în Austria, dar a ales să se întoarcă în țară, sau a fost adus.

Putea fi arestat la frontieră, că era dat în urmărire internațională. Dar n-a fost. A venit ieri la Curtea de Apel, într-un termen de rejudecare a propriului dosar. Știrea s-a aflat de la Agerpres, care a aflat-o pe surse. Deci cineva a vrut ca această știre să se afle. Și ea s-a dat la televizor și lumea poate a râs despre cât de prost e fostul miner care a calculat greșit termenul de prescripție. Nu, nimeni nu e atât de prost, iar Romeo Beja probabil a fost însoțit până în sala de judecată, de unde a fost preluat de Justiție și depus la penitenciarul Rahova, de maximă securitate.

Recunoașteți că întregul mise-en-place, sugerează o posibilă înțelegere între Romeo Beja, fostul locotenent al lui Miron Cozma și Justiția din România. Astfel de înțelegeri se fac pentru înfundarea unor pești mai mari. Care este cel mai mare pește din năvoadele Justiției la acest moment? Evident, Gabriel Oprea.

Ce făcea Gabriel Oprea la mineriadă? Dracu știe! Știm doar că era un fel de bodyguard pentru Miron Cozma, că armata lui Cozma a încercat o lovitură de stat care, chiar dacă nu a ricoșat într-un război civil, a îngenunchiat România. Pe atunci s-a auzit chiar că în sala de la Mânăstirea Cozia, Cozma l-ar fi pălmuit pe premierul Radu Vasile care îl ruga să nu înainteze cu minerii căci Armata va deschide focul. Nu știu dacă e adevărat, dar în anul următor președintele Emil Constantinescu l-a schimbat pe Vasile, apoi a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat, Ion Iliescu s-a întors la putere iar Gabriel Oprea a fost preluat de Adrian Năstase, construit ca lider politic, îmbogățit de mafia terenurilor din Ilfov, preluat apoi de Traian Băsescu, preluat apoi de Victor Ponta. Era pe punctul de a fi preluat și de Klaus Iohannis (și de Eduard Helvig) când s-a întâmplat accidentul polițistului Gigină, tragedia din Colectiv, știți desfășurarea… Așa că a fost preluat inevitabil de către DNA și lăsat din brațe… se pare de către toți. Trei ofițeri DIPI, (structură condusă la data respectivă de un ofițer SRI, cercetat și el, dar asta poate fi doar o acoperire) fac plângere la DNA împotriva lui Oprea, cerând în același timp statutul de martori protejați cărora viața le este în pericol.

Spuneți-mi acum ce ați înțeles din această înșiruire de fapte și că toate acestea sunt coincidențe…

LINK
Back to top
1 User said Thank to chimistul for this Post :
 Terentius (26 Feb 2016, 16:31)
Boribum
Fri Feb 26 2016, 10:36PM
boribum
Registered Member #2395

Va bateti joc de interesul national, doamnelor si domnilor, si de un gEnERaL DocToR ProFeSOr univerSITAR care si-a jertfit viata pe altarul PaTrIeI lUi (e mai nostim cu majuscule din loc în loc, si e în acord cu nivelul scolar al lu' nea' stelute-multe ala).
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 spk (27 Feb 2016, 15:13)
apkah
Sun Feb 28 2016, 09:48PM
arcan
Registered Member #566

Daca toate celelalte,,revelatii,, sunt la fel de veridice ca asta :
...,,în legătură cu reînființarea ilegală grupului Acvila, dar nu la Jandarmerie, așa cum prevede legea, ci în cadrul acestui serviciu secret subordonat direct lui Oprea. Acvila a fost o unitate cu atribuții similare SPP, secretizată însă total de Oprea și desființată imediat după căderea acestuia. În esență, putem intui că Acvila l-a protejat pe acest demnitar asupra căruia planează grave acuzații de abuz împotriva altor servicii ale statului român...,, ...e cam ciudat..
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF