Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Seful mafiilor personale - Gabriel Oprea
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
chimistul
Sun Mar 13 2016, 03:57PM
Registered Member #1234

Incredibil: actele prin care Oprea și Onțanu au devenit generali au fost distruse de MApN

În România, orice firmă privată este obligată să păstreze documentele financiar-contabile justificative timp de 10 ani iar dosarele de personal inclusiv statele de plată, timp de 50 de ani. Ministerul Apărării Naționale a distrus după cinci actele prin care penibilii Gabriel Oprea și Nicolae Onțanu au devenit generali după cum se arată într-un răspuns al MApN.

„La sfârșitul anului trecut vă anunțam că am adresat o întrebare către MApN referitoare la modalitățile în care domnii Neculai Onțanu și Gabriel Oprea au primit gradele militare și am cerut să se facă publice documentele care au stat la baza acestor avansări.

Câteva luni mai târziu primesc un răspuns sec și sfidător prin care reprezentanții MApN îmi spun că ei au păstrat respectivele documente doar 5 ani de la data întocmirii, iar în prezent nu le mai au. Atât. Fără nicio trimitere către instituția la care se află în prezent sau ce demersuri ar trebui să fac în continuare pentru a le găsi.

Sunt foarte dezamăgit de felul în care domnul Ministru Motoc a ales să acopere, ca și predecesorii domniei sale, ilegalitățile comise în minister până acum. Mă așteptam ca un Guvern tehnocrat să înceapă "curățenia", să investigheze, să facă publice acest tip de fapte, să depună plângeri penale și să ceară sancțiuni dure.

În condițiile acestea, voi continua singur bătălia cu "generalii instelati" fără niciun merit real sau vreo contribuție adusă armatei sau țării. Voi reveni cu întrebări și interpelări către toate instituțiile care ar putea face lumina și dreptate în aceste cazuri, atât cât mi-a mai rămas din mandatul de deputat și nu numai.

Reamintesc opiniei publice faptul că Ecaterina Teodoroiu, Eroina de la Jiu, a fost doar sublocotenent post-mortem. Astfel de oameni vor rămâne adevărații eroi, indiferent de cât de mult dezonorează sistemul clientelar brava Armata Română.

Nu în ultimul rând, iau în considerare inclusiv depunerea unor plângeri celor care încearcă să mușamalizeze posibile infracțiuni.” anunță deputatul PNL Dan Cristian Popescu.

LINK

P. Noi nu mai scăpăm de mafioții aștia nici o dată
Back to top
1 User said Thank to chimistul for this Post :
 ALM (14 Mar 2016, 04:40)
Boribum
Sun Mar 13 2016, 07:42PM
boribum
Registered Member #2395

Onoare Armatei care este !
Back to top
djebel
Sun Mar 13 2016, 07:46PM
Registered Member #3603

Onoare sau... oroare?
Back to top
Boribum
Sun Mar 13 2016, 08:15PM
boribum
Registered Member #2395

Ce nu pricep domnii si doamnele cu autostrazi pe umeri care fac hârtii prin cabinetele alea multe ale M.Ap.N e ca o astfel de atitudine de sictir si luare la misto ("nu stim, nu mai avem hârtiile alea") nu implica atât ministrul (vremelnic,care o fi el) cât armata (kaki,albastra si bleumarin) . Da' asa merg treburile la noi : îi combini pe aia omorâti de Armata la Revolutie cu aia care calca pe tiribombe în Irak.A-stan si se întorc în sicriu acasa, mai bagi niste popisme si o defilare de 1 Dec. cu ochelati de soare si moloz pe figura , lumea se ia cu altele si nu te baga-n ma-ta de nesimtit de cabinet cu astfel de raspunsuri !

Regret ca am fost serios în rândurile de mai sus. Jurnalele de mars ale unitatilor din Dec. '89 sunt cornete de seminte demult, nu ?

[ Edited Sun Mar 13 2016, 08:16PM ]
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 chimistul (13 Mar 2016, 23:49)
chimistul
Mon Mar 14 2016, 12:05PM
Registered Member #1234

Boribum wrote ...

Ce nu pricep domnii si doamnele cu autostrazi pe umeri care fac hârtii prin cabinetele alea multe ale M.Ap.N e ca o astfel de atitudine de sictir si luare la misto ("nu stim, nu mai avem hârtiile alea") nu implica atât ministrul (vremelnic,care o fi el) cât armata (kaki,albastra si bleumarin) ...

Hmmmm , domnule aştia ne cred fraieri.... O.Z.U. se ţine 50 de ani la arhiva pentru ca e de nivel SECRET , îl gaseşte la arhive la Pitesti. Dosarul de cadre e la CMJ, acolo se păstrează. Da, ordinele de numire sunt simple documente dar asta nu însemnă că te volatilizezi aşa.....
Eu zic să-i înhaţe pe amândoi pentru ,,Uzurparea de calităţi oficiale ,, şi ca să nu zică că nu găseşte articolul uită-l aici:
Codul Penal

Art. 258

Uzurparea de calităţi oficiale

(1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

Back to top
1 User said Thank to chimistul for this Post :
 Mihais (14 Mar 2016, 20:58)
Terentius
Mon Mar 14 2016, 04:47PM
Terentius
Registered Member #2186

Sunt documente care au termen de păstrare permanent. Nu se distrug niciodată. Inclusiv ăla la care vă referiţi, @chimistul.
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 Mihais (14 Mar 2016, 20:58)
Boribum
Mon Mar 14 2016, 09:50PM
boribum
Registered Member #2395

Oricare ar fi timpul acela de pastrare, ceva-ceva ma face sa cred ca domul general **** habar n-are ce-i ala un azimut sau ce zice art. 47 din RG-1 (nici eu nu stiu, dar nefiind general "de Justitie" al armatei române, îmi permit,deh).

Acuma, serios vorbind si presupunând ca cei care au scris raspunsul respectiv nu sunt totusi facuti ofiteri printr-o extragere loto, puteau si dânsii sa spuna ca mai cauta, ca e secret, nu ca nu mai au hârtiile respective.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 10 2019, 10:13PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Suntem într-un proces de reorganizare a partidului. (...) Suntem singurul partid care ne-am ţinut de cuvânt şi nu am trădat niciodată, iar în ultimul timp au venit peste 50.000 de membri de partid noi, dintre care foşti militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, rezervişti.
LINK

Stiri ca cea de mai sus sunt motivul pentru care, cu toate ca as fi avut dreptul, nu am cerut pensie militara statului roman, si in momentul asta zic ca nici nu voi face vreodata asta.

Pur si simplu mi-e rusine sa fiu coleg de pensie militara cu 50 000 de tuburi digestive imbracate in costum si care poarta cravata.

Back to top
truepride
Mon Feb 11 2019, 04:51PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Interesanta asocierea: "intre care foşti militari, poliţişti, jandarmi, pompieri, rezervişti. " Pai fostii aia nu sunt tot rezervisti? Sau aia sunt in retragere? Un fel de mere, pere, struguri... tuica. In fine, imi este greu sa urmaresc gandirea structurala a generalului.

M-am ferit sa scriu despre acest individ, este ca si cum ai scrie despre Petre Daea, doar ca Daea este simpatic in limitarea sa. Am sa o fac acum chiar daca pe la inceputuri am spus ca un am abilitatea sa opinez aupra unui general de 4 stele.Ramane sa imi cer scuze pentru incoerenta mea.
Eu am considerat ca acesta categorie de grade este ceva ce pe mine ma depaseste conceptual.Daca o luam in modul matematic, este o functie de comanda, cu o responsabilitate uriasa si un amestec parca intre abilitatea de a fi un fel de semipolitician. Mai important este ca generalul sa poata spune altui politician, dar asata este ales de cetatateni, ce poate face o structura militara si mai ales ce nu poate face o structura militara/nu are voi sa faca. Faptul ca politicainul pur este ales sunt sanse foarte mari ca intelgerea sa fata de un sistem militar sa fie nula. Toate aceste “fineturi” in timp ce de facto se exercita o comanda cu toate obligatile care survin din acest act. Ce am vazut cu stele pe umar uneori mi-a demonstrat fix opusul la ceea ce ar trebui sa fie acest grad. Nici istoric nu stam prea bine cu acest grad de la spioni sovietici la criminali de razboi. Daca ne limitam la gradul de general cu 4 stele, acesta ar trebui sa fie un maresal pe timp de pace.Adica o excpetie. Nu gresec deloc, acest grad ar trebui sa fie cam unul la 4 ani la armata romana, unica functie care indeplineste cerintele stricte NATO cu privire la acordarea acestei demnitati, ca putem sa o consideram si o demnitate pana la urma.
Oprea asta al carui curaj si asumare am vazut in noaptea accidentului tanarului politist, este in opinia mea ce mai detestabila persona care a ajuns la acest grad, desi discutam totusi de tradatori, criminali de razboi, alti tradatori veniti cu divizia TV in tara, deci intr-o expresie: “lumea buna”.
Pe de o parte un profesor universitar, fara sa fi stat la catedra si pe de alta parte un general cu 4 stele, ultimul esalon comandant find compania. Un oportunist politic fara scrupule care insista sa aduca experienta sa militara in orice discutie, experienta care se limiteaza in activitate la arma intendenta. Ofiter de justite militara nu se stie daca activ sau in rezerva care nu a reprezentat ministerul in fata instantei niciodata si nici nu a judecat verodata ceva. Magistrat militar nu a fost iar jursitul din dansul nu a vazut interiorul unei sali de judecata. Pai daca asta nu-i impostura in persona nu stiu ce este.
In acesta incultura crasa militara pozitia sa politica la vremea respectiva a permis sa ii ceara presedintelui in functie de atunci si a 4-a stea. Aici mie personal mi s-a oprit ceasul de la mana, cel care pune 4 stele pe unforma justitiei militare este un om lipsit de orice intelegere fata de sistemul acesta. Toate functile de suport, servicii si asimilate acestora se opresc la 3 stele sau 2 stele in functie de comandament. Dita mai J.A.G-ul american se termina la 3 stele. Este si logic sa fie asa, cum sa fi egal in grad cu Seful SMAp cand cea mai mare functie pentru J.M. este de doua stele la minister si 3 stele la Curtea Militara de Apel. Asta este o gluma a unui om pentru care aroganta devine a doua natura umana. Oricat mi-am batut capul nu am reusit sa inteleg cum acea “rezerva” tine loc de orice normalitate a ierahiei militare. Legea rezervistului, aceasta speranta a mea ca aceste aberatii vor fi suprimate de o lege normala la cap a devenit o mistocareala in aplicare si ne-am trezit cu doua rezerve. Una denumita “generala”, deci culoar liber pentru avansari cat incape pentru oameni ca Oprea si una “operationala” sau “mobilizabila” unde se coreleaza functia cu gradul. Deci, ghinion, sa ne aspteam si la alti sergenti-generali.
Referitor la cele 4 stele, as face aici o exceptie in cazul domnului gl(r) Botos, care l-am vazut in uniforma fortelor terestre la mapn, dar la interne in cea de justiei. Poate o exceptie notabila dansul a obtinut a 4-a stea in functia de “comandant al sigurantei si ordinii publice” in Romania la vremea respectiva, o functie ce in teorie poate fi asimilata cu una de 4 stele, desi ai mai multi civili decat militari in subordine.
Speram ca acest om sa ramana o trista amintire alaturi de prietenii sai, puntonieri-general maiori si fruntasi-colonei.
Back to top
Klaus
Mon Feb 11 2019, 07:10PM
Registered Member #3279

@truepride - este vremea profitorilor institutionali din aparare, ordine publica si siguranta nationala.
Pentru mine exemplul de jigodism (stiu, nu este in DEX) il reprezinta Dumitru Iliescu, alt vajnic general cu 4 stele.
Back to top
truepride
Wed Feb 13 2019, 04:12PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

@stimate Klaus - Pe Iliescu nu l-am intalinit, se poate sa ma fi ferit Dumnezeu de astfel de specimene. Dupa cum am spus cu privire la dl gen-lt(r) Tonea, de care am auzit numai lucruri bune, despre Iliescu am auzit tot numai lucruri, dar nici unul bun.
Ar trebui poate introdus in Dex acest cuvant. Descrie foarte bine abilitatea unor oameni de a urca pe scara sociala si ierahica a unei institutii fie ea militara sau nu. Urat si urati oameni. Nu la aspectul fizic ma refer desigur.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF