Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitatea internationala :: International

<< Previous thread | Next thread >>
Politia Germana
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
S.W.A.T.
Tue Dec 21 2010, 12:55AM
TRAIN HARD FIGHT EASY
Registered Member #3125

LINK

[ Edited Tue Dec 21 2010, 02:25AM ]
Back to top
S.W.A.T.
Tue Dec 21 2010, 12:59AM
TRAIN HARD FIGHT EASY
Registered Member #3125

SALVARE.....

LINK

[ Edited Tue Dec 21 2010, 01:23AM ]
Back to top
alexius
Tue Dec 21 2010, 07:40AM
Registered Member #2949

Îmi place modul de acţiune. Cei de la riot police nu ştiam că sunt aşa de brutali.
Back to top
Ghost_dog
Tue Dec 21 2010, 09:30AM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Pai depinde de nivelul de "brutal" , in general discutam despre gradualitatea folosirii fortei nu ? Pai vad ca ei o aplica foarte gradual. Noi (jandarmeria) cand aplicam cateva din metodele de mai sus ,suntem blamati , reusim totusi sa atingem scopul dorit , vezi :
LINK
Un exemplu elocvent , eu sunt de parere ca asa trebuie "tratate" aceste situatii , daca te impui oarecum si previi .
Back to top
Ultra'
Tue Dec 21 2010, 10:21AM
Registered Member #2406

Te impui oarecum? Pai cand unii oameni sunt cu mainile ridicate si tu dai ca disperatul in ei si razi ca prostul asta inseamna altceva. In primul rand frustrare si in al doilea rand incapabilitatea voastra de a sti cum sa actionezi si sa gestionezi asemenea situatii. Nu toti de acolo erau vinovati, maxim 20, dar ce ati facut voi? Ok, ti se pare normal sa dai intrunul care nu se apara si nici nu te ataca cu ceva, tu baiat (din ciclul pumnii mei minte nu are), dar ce faci cand trebuie sa te confrunti cu tiganii jegosi (mai multi la numar, intradevar)? Fugi...

In alta ordine de idei astept cu interes vremea cand romanul va iesi intradevar in strada sa-si strige oful si in prima linie sa nu mai fie pensionari care sa traga de garduri... Si pe care puteti sa-i imprastiati cum vreti.

Back to top
apkah
Tue Dec 21 2010, 10:35AM
arcan
Registered Member #566

Primul link pus de SWAT contine imagini in actiunile politiei ordinare grupurile de riot control, dar contine si actiuni speciale ale SEK una dintre cele mai titrate,profesioniste si ,,meseriase,, structuri de politie din lume.
In Germania, a fi politist in SEK este echivalentul cu a fi martian intre pamanteni.
Imi pare rau ca nu m-am nascut in Germania pentru a intra in politie in SEK.
Back to top
Ghost_dog
Tue Dec 21 2010, 11:03AM
Registered Member #1370

Este un topic deschis Politiei Germane ,deci ma abtin de la discutii legate de acel meci . Pentru discutii interminabile ai pm meu deschis .
La salvarea aia chiar am ramas masca de precizia luptatorului , cu adevarat o atitutdine profesionista ...

[ Edited Tue Dec 21 2010, 01:00PM ]
Back to top
apkah
Tue Dec 21 2010, 11:14AM
arcan
Registered Member #566

Eu nu am priceput totusi ceva din salvarea aia...tipa era legata, nu ? deci daca se arunca, era acelasi lucru cu faptul ca a aruncat-o cel de la SEK...
ceva imi scapa....daca cineva stie mai mul il rog csa ma lumineze...
Back to top
alexius
Tue Dec 21 2010, 11:30AM
Registered Member #2949

Riot Police din Grecia "Monads Apokatastasis Taksis" mi s-a părut întotdeauna ineficientă, lentă, parcă duce lipsă de oameni. În toate imaginile sunt aproape copleşiţi de tinerii anarhişti. Acţiunile dunt disparate, fără sincronizare între colegi.
În schimb metodele germanilor "Bereitschaftspolizei" mi se par cele mai eficiente. De multe ori renunţă la purtatului scutului sau a bastonului pentru a fi mai rapizi şi mai agresivi în intervenţii. Metodele sunt puţin împrumutate de la Omon care acţionează de multe ori la fel de brutal. Pur şi simplu sunt extraşi din mulţime, (evident cei din apropierea dispozitivului) indivizii cei mai agresivi care pot fi lideri ai mulţimii sau pur şi simplu instigatori. O mulţime primeşte o lovitură decisivă dacă îi sunt reţinuţi liderii. Iar brutalitatea intervenţiei le arată manifestanţilor sau scandalagiilor sau orice ar fi ei că nu e loc de întors.
Spre deosebire de sistemul de rahat de la noi care forţează jandarmul să stea cu un ochi la mulţime şi cu un ochi la camerele video ale presei sa nu care cumva să surprindă vrei fază care va fi apoi comentată în studio alături de invitaţi, de tot felul de domnişoare proaste, pe post de prezentatoare, fără cultură generală, fără noţiuni minime juridice, şi care îşi dau părerea despre orice. Mai grav este că conducerea Ministerului şi a Jandarmeriei dau apă la moară acestor televiziuni şi chiar vin să dea drept la replică , când ar trebui nici să nu-i bage în seamă.
Back to top
apkah
Tue Dec 21 2010, 01:00PM
arcan
Registered Member #566

Am privit si eu filmul cu grecii....par a fi extrem de timorati si de slab pregatiti politistii..
Sau poate ca nici ei nu traiesc mai bine decat manifestantii, si poate ca sunt de acord cu actiunile lor, dar serviciul le impune sa se situeze de cealalta parte...
Prin 2002 auzisem ca salariul mediu al unui politis greu ajungea la 2800 de euro...
La banii aia, nu au voie sa fie timorati sau speriati ...
Back to top
Ghost_dog
Tue Dec 21 2010, 01:03PM
Registered Member #1370

Alexius ai o bere de la mine , ai pus punctul pe i . Pana una alta legislatia la noi e de asa natura incat uneori suntem legati de maini ... E o diferenta de mentalitate , cu toate ca am vazut in actiune politia greaca si nu prea erau asa de timorati , la riot sunt cam slabi , nemti au in sange acea dorinta de a face treaba (chiar daca uneori prin mijloace mai dure ), si de aici rezultatele .
Back to top
alexius
Tue Dec 21 2010, 02:10PM
Registered Member #2949

Prin anii 90, carabinierii păreau destul de bine pregătiţi la riot şi la fel de agresivi. Dar de prin 2000, nu prea i-am mai văzut la treabă. Englezii stau destul de prost la riot control. Au dovedit-o acum două săptămâni când abia făceau faţă la nişte studenţi furioşi. Nici măcar nu ştiu să-şi folosească subunităţile călare pentru chestiile astea. Jandarmii francezi sunt mai eficienţi şi mai siguri decât italienii şi englezii, iar legislaţia naţională franceză este mai flexibilă şi permite mai multe atribuţii jandarmilor, precum şi o mai mare libertate de acţiune.
Au rămas nemţii să ţină steagul sus şi să devină încet-încet un simbol şi un etalon al eficienţei, atât în riot control cât şi pe anti-tero ca în atâtea domenii. După cum observaţi, în ultimii 10 ani, nemţii revin în forţă atât cu unităţile speciale ale Bundeswehr-ului cât şi cu cele ale Poliţiei Federale. Ei au avut nevoie de o Poliţie mai puternică decât în alte state europene, deoarece nu au voie să înfiinţeze structuri separate de Poliţia Federale, iar unităţile speciale ale Armatei nu au voie să intervină pe plan intern, nici chiar în situaţii de criză. Este interzis prin Constituţie (reminscenţe de la 1949, când se dorea evitarea acordării unui rol prea mare Armatei în societate, pentru a nu se repeta povestea din 1933-1945). Cea mai mare palmă pe care au luat-o nemţii a fost atentatul din 1972, când au fost ucişi 11 sportivi israelieni din echipa olimpică şi un poliţist german. Atunci s-au făcut de cacao, pt că Poliţia Federală nu avea atunci o forţă specializată. S-a simţit acut nevoie unor lunetişti care existau în cadrul Armatei dar care nu aveau voie să intervină.
Back to top
semper amator
Tue Dec 21 2010, 04:48PM
semperist amator
Registered Member #2100

Ultra..du,te pe stadion si da,te cu capul de gard inchinandu,te la becali/borcea..acestia fiind zeii vostri..am fost si eu fan infocat al unei echipe-dar aveam creierul meu..Ma abtin sa mai spun ceva..SCUZE de off-topic
Politia germana..Pai acolo nu e motorul Europei?civilizatia hi-tech?constiinta cea mai de pe urma?democratia maximala?Uite ca e..si asa se mentine!!!!
Back to top
truepride
Tue Dec 21 2010, 05:03PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

alexius wrote ...

... Atunci s-au făcut de cacao, pt că Poliţia Federală nu avea atunci o forţă specializată. S-a simţit acut nevoie unor lunetişti care existau în cadrul Armatei dar care nu aveau voie să intervină.

Foarte buna si sintetica alaliza, im permit doar atat: sa completez ultimul paragraf ...si asa a apraut GSG9.
Spuneam si pe celalt topic, politia germana este un model de organizare si eficienta.
Citeam recent un articol intr-un ziar german despre Jandarmeria Germana (Feldjäger)- si faptul ca recent jurisdictia lor a fost extinsa si asupra civililor doar in situatile in care inervin in activitatile Bundeswehr-ului sau intra in spatii cu destinatie militara.
Am observat ca obsesia germana de a separa viata militara de orice activitate civila nu produce cele mai bune rezultate, la fel cum nici o extremizare a unei solutii nu produce numai efecte benefice, pe cale de consecinta incetul cu incetul nemtii revin la o cale de mijloc fapt ce ii va propulsa in topul celor mai eficiente sisteme de ordine publica si siguranta nationala la nivel planetar.
Back to top
semper amator
Tue Dec 21 2010, 08:21PM
semperist amator
Registered Member #2100

Ce voiam sa zic...mie nu mi se pare o salvare..mi se pare chiar o ratare...noroc de asigurarea cu acea coarda..care nu stiu ce era cu ea acolo..Daca ne gandim..luptatorul cand a sarit a vrut sa o prinda cu bratele si picoarele..ca paianjenul..dar a alunecat sau..cred ca voia sa vina din inertie si pe principiul pendulului de ceas sa cada in balconul unde era victima..dar o fi dat drumul prea mult la coarda..ca a cazut la 2 etaje (mai jos )(alpinistii cred ca inteleg despre ce vorbesc)...Daca o prindea si cadeau amandoi era o tensiune foarte mare pe coarda..o fi tinand 5 tone soc..dar nu cred ca voia sa riste..Eu asa vad situatia..Astept argumente

[ Edited Tue Dec 21 2010, 08:27PM ]
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF