Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MApN

<< Previous thread | Next thread >>
Am fost si noi candva, sub arme.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Mon Mar 07 2011, 10:53PM
boribum
Registered Member #2395

Păi,domnule Truepride,nu se simt ele bine structurile active,darămite cele de rezervă… . Au francezii o fraza despre rezervişti. Cică rezerviştii sunt le lien armée-nation. Asa este. Dar tre’ sa ai întâi naţiune,apoi armată… . Să ai cu ce,vorba aia.
Back to top
truepride
Mon Mar 07 2011, 11:05PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Amin domnule Boribum.

Pe vremuri te "angajau la armata" de treceai pe la rezervisti macar, astazi in absenta acestor structuri, "pe sursa extrena" te fac baietii astia si maresal daca trebuie.

Ce sa-i faci coane, traim vremuri caragialiene...

[ Edited Mon Mar 07 2011, 11:06PM ]
Back to top
Mihais
Mon Mar 07 2011, 11:08PM

Registered Member #2323

Nu musai,daca esti armata prusaca.Apropos de rezervisti,frantujii mai au asa ceva?
In alta ordine de idei am observat recent ca patria romana nu vrea sa fie servita,nici macar pe banii,timpul si nervii mei.Deci adio arme.Patria romana,spre deosebire de cea americana nu a facut de cand o stiu eu afaceri bune.Nu stie,nu vrea=>nu poate

Ce e fain la imperialisti este ca tot ce poarta uniforma e pus pe pedestal de restul lumii.Pe langa conditiile materiale cunoscute de oricine.Ai nostrii sunt si muritori de foame si ''mercenari''.

p.s Super faine micile orasele americane,dar sa nu fie inundate de colorati.Atat de linistite,curate ,cu lume care se saluta in gura mare,nu printre dinti.Si ca sa nu fiu off-topic total,in fiecare weekend o buna parte din suflare e sub arme,in poligon.The sound of freedom,cum ar zice mnealor.
Back to top
truepride
Mon Mar 07 2011, 11:29PM

Registered Member #996

Din cate stiu eu mai au - LINK - chiar impresionant de mare.

La réserve en France[modifier]
Historique[modifier]

Au moment où Napoléon Bonaparte prend le pouvoir en tant que Premier Consul, par le coup d'État du 18 Brumaire, il est craint par ses rivaux, et vivement soutenu par l'armée. Ceux-ci participent à la rédaction de la nouvelle constitution qui interdit à un Consul de diriger une armée effective hors de France. La violence du coup d'État étant déjà une cause d'inquiétude, et les consuls disposaient d'une impressionnante garde des consuls[réf. nécessaire].

Prenant au pied de la lettre la constitution, Napoléon lève, à Dijon une Armée de réserve afin de soutenir l'effort de guerre en Italie. C'est le point déterminant de la seconde campagne d'Italie[5].

Lors de la suspension du service national obligatoire et de la professionnalisation des forces armées, la France a également modifié le dispositif de la réserve militaire dans le sens de cette professionnalisation. La loi n°99-894 du 22 octobre 1999 modifiée par la loi 2006-449 du 18 avril 2006 dispose l'organisation de la réserve militaire et du service de défense.

La réserve militaire est constituée de deux ensembles :

* la réserve citoyenne, groupe des volontaires actifs pour faire connaître le monde de la défense, entretenir l'esprit de défense et contribuer au maintien du lien entre les forces armées et la société civile.
* la réserve opérationnelle, regroupant les réservistes titulaires d'un ESR (engagement à servir la réserve) et d'anciens militaires qui restent disponibles pour les forces armées (obligation de disponibilité). Les réservistes servant sous ESR servent en qualité de militaires pour des périodes allant de 5 à 30 jours par an, mais pouvant être étendues jusqu'à 210 jours en cas de nécessité opérationnelle ; ils sont issus de tous horizons (anciens militaires, anciens appelés du contingent, civils sans passé militaire) et de toutes les catégories socio-professionnelles.

Plusieurs composantes militaires de la Défense sont actuellement concernées : l'armée de l'air, l'armée de terre, la gendarmerie nationale, la marine nationale, le service de santé des armées, le service des essences des armées et direction générale de l'armement.

sursa: wikipedia.org

[ Edited Mon Mar 07 2011, 11:32PM ]
Back to top
Boribum
Tue Mar 08 2011, 07:45PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Apropos de rezervisti,frantujii mai au asa ceva?

Ohooo,şi încă cum. Inclusiv regimentele Legiunii Străine au câte o companie de rezervişti (ceea ce e un lucru foarte bun ) . Mai prost e când te trezeşti cu câte un ofiţer rezervist…că ăla vine câteva zile la două luni şi vrea sa se joace de-a soldatul în zilele alea de-ţi vine să-l baţi.

Ceea ce se şi întâmplă

[ Edited Tue Mar 08 2011, 07:45PM ]
Back to top
Mihais
Tue Mar 08 2011, 08:21PM

Registered Member #2323

Mda,am momente de tampenie acuta,spre deosebire de starea normala de tampenie obisnuita.

Nu ma intreba de ce,dar traiam cu ideea ca de cand au renuntat la stagiul obligatoriu au scapat si de rezervisti.Ce ar fi trebuit sa cuget e ca toate zisele armate de profesionisti au la o adica un numar de rezervisti cel putin egal cu nr. celor activi.Exceptie fiind desigur noi,dar noi avem profesionisti doar de forma.

Lamureste-l pe un biet sarman cum e cu rezervistii Legiunii.Stiu ca au fost in timpul razboiului mondial regimentele de voluntari straini dar astea au fost desfiintate si oricum nu au fost considerate ca facand parte din adevarata Legiune.
Ofiterii nu ar fi o problema,sunt frantuji bastinasi 90%.Dar de unde trupa si subofiteri?

Back to top
Boribum
Tue Mar 08 2011, 08:43PM
boribum
Registered Member #2395

Regimentele L.E primesc rezervişti ,cu precădere foşti legionari (ăştia care locuiesc în apropierea regimentelor şi se plictisesc acasă) sau persoane care îşi manifestă dorinţa de a efectua serviciul de reservist într-un regiment al Legiunii. Funcţie de situaţia lor militara (serviciul militar efectuat pe vremea conscripţiei,studii,vârstă şi scrisoarea de motivaţie adresată comandantului companiei de rezervă ) sunt încadraţi ca rezervişti : 1 cl., caporal,subofiţeri,etc. Avansează repede (cam un grad pe an) dar numai foştii legionari au dreptul să poarte kepi-ul alb la activităţi sau ceremonii. Ceilalţi poartă bereta verde ,sunt încadraţi de ofiţeri activi şi fac tot soiul de chestii relative utile (cazarmament,reparaţii,mai merg şi pe la câte un exerciţiu gen picnic…). Si sunt foarte mândri că « se freacă » de legionari la cantină. Câteva zile la lună,e un fel de distracţie pentru ei.

Oricum,activii nu-i iau în serios,şi nici ei nu au pretenţia asta. Rezerva,ca roata de rezervă de la maşină,stă cuminte la locul ei. Fixată bine cu şurub. Dar sunt un suflu de « civilie » în regimente,ceea ce nu e mereu rău.

[ Edited Tue Mar 08 2011, 08:43PM ]
Back to top
Lagardere
Wed Mar 09 2011, 12:22AM
si vis pacem,para bellum.
Registered Member #2888

,, Si sunt foarte mândri că « se freacă » de legionari la cantină. Câteva zile la lună,e un fel de distracţie pentru ei. ''

[ Edited Wed Mar 09 2011, 12:23AM ]
Back to top
vionora
Fri Oct 21 2011, 10:37PM
vionora
Registered Member #3440

Va rog frumos , imi pute-ti spune versurile de la cintecul ..Frunzulita musetel ... " . Doresc sa-l ascult din nou, dar in afara de melodia inregistrata de Fata Morgana, nu l-am mai gasit.
Back to top
apkah
Fri Oct 21 2011, 11:26PM
arcan
Registered Member #566

..frumos doarme un soldatel, la lalala,...

Back to top
ALM
Sat Oct 22 2011, 12:09AM
Registered Member #2039

vionora wrote ...

Va rog frumos , imi pute-ti spune versurile de la cintecul ..Frunzulita musetel ... " . Doresc sa-l ascult din nou, dar in afara de melodia inregistrata de Fata Morgana, nu l-am mai gasit.

S-ar putea ca să vă pută ceva. De exemplu, mie-mi pute gramatica dvs. Ca să nu vă miraţi, vă spun că "puteţi" n-are nevoie de cratimă ...
Back to top
vionora
Sat Oct 22 2011, 01:54PM
vionora
Registered Member #3440

Esti destept. BRAVO.

[ Edited Sat Oct 22 2011, 01:55PM ]
Back to top
ALM
Sat Oct 22 2011, 03:54PM
Registered Member #2039

vionora wrote ...

Esti destept. BRAVO.

Trei cuvinte şi alea editate . BRAVO!
Back to top
truepride
Sat Oct 22 2011, 07:00PM

Registered Member #996

@vionora - pe aici nu vorbim la per tu de parca ne stim de o viata si jumatate, nici nu facem aprecieri aspura nivelui de inteligenta-"desteptaciune" a altor utilizatori .Pe aici (inca) mai avem urme de bun simt.
Multumesc pentru intelegere.
Back to top
Boribum
Wed May 16 2012, 09:16PM
boribum
Registered Member #2395

Pentru cei care vor sa traga o lovitura de mortier si nu pot s-o faca în sufragerie LINK
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Klaus (16 May 2012, 21:25)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF