Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Pledoarie pentru pacea lumii
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
No3
Wed Mar 09 2011, 10:15PM
Registered Member #1476

Pai intotdeauna experientele personale sunt cele care fac sa nasca schimbari de mentalitate, schimbari in suflet...
Back to top
ex-ad
Wed Mar 09 2011, 11:52PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

aveti posibilitatea sa alegeti si subtitrarea in limba romana (click pe View subtitles).

[ Edited Wed Mar 09 2011, 11:53PM ]
Back to top
Stel
Wed Mar 23 2011, 05:29PM
Registered Member #2461

Mihais wrote ...

Cine isi mai aminteste de cei care au murit de sabie acum 3000 de ani?Intre timp metalurgia e vitala pt. functionarea omenirii.
Nimic nu se face in lumea vie fara competitie,iar razboiul si eliminarea fizica a oponentilor sunt o forma a competitiei.

Eu inteleg foarte bine ca in razboi ucizi pentru a supravietui. Dar asta nu inteleg:
LINK

SOLDATII DEMONOcratiei: Fotografii cu soldati americani ce se pozeaza alaturi de afganii pe care i-au ucis, precum vanatorul cu trofeul sau …
Citez din articolul IMAGINILE CARE AU SCANDALIZAT O LUME ÎNTREAGĂ: DER SPIEGEL PUBLICĂ TREI FOTOGRAFII CU SOLDAŢI AMERICANI ALĂTURI DE AFGANII PE CARE I-AU OMORÂT:

Două dintre fotografii înfăţişează soldaţi americani care se pozează alături de cadavrul însângerat şi parţial dezbrăcat al unui afgan. În ambele fotografii, soldaţii ţin capul afganului ridicat, trăgându-l de păr. A treia poză arată alte două victime, legate de un stâlp.

Der Spiegel a publicat aceste fotografii în ediţia de astăzi a revistei, în ciuda încercărilor armatei americane de a le proteja. Nu este clar cum a reuşit publicaţia germană să pună mâna pe fotografii. Der Spiegel spune că aceste fotografii au fost făcute în intervalul ianuarie-mai 2010.

Cele trei victime din fotografii nu erau înarmate, iar cei doi soldaţi americani care apar în fotografii pot fi condamnaţi pentru crimă.

Curtea Militară americană, care are dreptul de a hotărî vinovăţia militarilor şi de a le stabili pedeapsa, a încercat să împiedice distribuţia pozelor fiindcă ele constituie probe ale crimelor de război, pe baza cărora cei doi soldaţi vor fi judecaţi, dar şi din cauza “naturii lor sensibile”, scrie Huffington Post.

Cei doi americani care apar în poze sunt caporalul Jeremy Morlock şi soldatul Andrew Holmes. Avocatul acestuia din urmă spune că “Holmes a fost obligat să se pozeze alături de cadavru, aşa că s-a pozat. Asta nu înseamnă că este un criminal”.

Procesul lui Morlock a avut loc miercurea trecută, înainte de publicarea fotografiilor, iar caporalul a pledat “vinovat” pentru crimă şi conspiraţie. De asemenea, a acceptat să depună mărturie contra mai multor colegi ai săi, pentru o pedeapsă de “doar” 24 de ani în închisoare.

Avocatul caporalului a declarat că Morlock este “vinovat din punct de vedere fizic” pentru crime, inclusiv cea prezentată în fotografie, dar, “din punct de vedere moral, adevăraţii vinovaţi sunt liderii americani care au târât SUA în acest război”.

Der Spiegel susţine că deţine peste 4.000 de poze şi videoclipuri cu soldaţii americani din Afganistan, însă până acum nu a publicat decât trei.

Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim si de cei ce torturau prizonieri irakieni. Si de soldatii ce violau o adolsescenta de 14 ani in timp ce-i omorau familia, la final ucigand-o si pe ea. De aviatorii americani ce luau la tinta civili precum in jocurile de calculator. De cei ce scriau pe bombele cu care era mai apoi bombardata Serbia: „Paste Fericit!”. Si lista este foarte lunga.

Back to top
Mihais
Wed Mar 23 2011, 05:56PM

Registered Member #2323

Nu vad ce legatura are ce am zis eu cu niste criminali de razboi aflati in proces(si cu pacea,dar treaca -mearga).Tinand cont ca titlu articolului pus de tine este cel putin ''interesant'' poate ai fi observat ca ''demonocratii'' isi trimit la inchisoare criminalii.Astept totusi,in spiritul pacii,comentarii la fel de ''obiective'' si cu privire la partea cealalta.

Cautand de cultura pe net am observat dupa 2 minute ca acest caz e vechi de la jumatea anului trecut.Spiegel a descoperit deci apa calda,iar presa libera si doritorii de pace se oripileaza pt. ceva antic si de demult.

Nu pot sa nu remarc limbajul imbecil al avocatului.Cum vine asta ''vinovatie morala''.Ce,Bush sau Obama au facut atrocitatile acelea?Poate imi zice expertul nostru in chestiuni juridice,Truepride. Si poate imi aduce cineva aminte cum e cu Articolul 5.Am un lapsus,draga Stel.
Back to top
Boribum
Thu Mar 24 2011, 01:08PM
boribum
Registered Member #2395

Nu sunt deloc de acord cu gesturile soldaţilor ăia,dar numai cine nu a fost la război nu îsi poate închipui că inamicul chiar îţi devine inamic. Ai ales dupa 1 an întreg petrecut prin zone precum Irak sau A-stan,aşa cum e cazul americanilor. Iar pe inamic îl omori,îl muşti de beregată,îi împaiezi capul si dup-aia dai o petrecere. Daca nu,o da el,petrecerea aia.

Poate ca ar fi bine sa coborîm de pe norişorii roz şi frumos parfumaţi care ne fac să vedem soldatul ca fiind un senior al poeziei îmbrăcat în kaki. Nu,soldatul omoară oameni,îi sfârtecă,îi arunca în aer…fizic. Si,uneori,când sta mai prost cu moral(a)ul ,mai face si poze. Nu poate nimeni cauţiona asemenea gesturi,dar ele sunt perfect inteligibile într-o anumită logică : aia a războiului.
Back to top
Boribum
Thu Mar 24 2011, 02:28PM
boribum
Registered Member #2395

Cam asta face razboiul...

Back to top
alexius
Thu Mar 24 2011, 04:30PM
Registered Member #2949

Excesele apar întotdeauna Stel. Vorbim de oameni, nu de îngeri sau demoni. Iar războiul nu a fost niciodată o încleştare corectă cu accente sportive. Războiul a avut şi are părţile sale întunecate.
Back to top
Stel
Fri Mar 25 2011, 11:56PM
Registered Member #2461

Mihais wrote ...

Nu vad ce legatura are ce am zis eu cu niste criminali de razboi aflati in proces(si cu pacea,dar treaca -mearga).

Uite legatura: se presupune ca razboiul s-a schimbat si el putin in ultimii 3000 de ani. Atunci, oamenii erau nevoiti sa lupte corp la corp, se taiau in sabii. Dar era acum 3000 de ani!!! Chiar nu a invatat nimic omenirea in trei milenii?! Chiar tu vorbeai despre progresul tehnologic, acela care permite azi lupta de la mare distanta, astfel incat sa nu vezi chipul celui pe care il ucizi. Dar, NU! Batman, Batman! Soldatii tot trebuie sa mearga cat mai aproape de victimele lor si sa le taie beregata! Nu ti se pare o cruzime inutila?! Nu ti se pare opera unor psihopati periculosi?! Poti fi sigur ca vor mai fi oameni normali cand nu vor mai fi soldati?! Poti fi sigur ca nu le va ramane in nari mirosul sangelui, ca o provocare, ca o trezire a instinctelor de pradatori?!

Mihais wrote ...

Tinand cont ca titlu articolului pus de tine este cel putin ''interesant'' poate ai fi observat ca ''demonocratii'' isi trimit la inchisoare criminalii.

A, da? Nu am observat. Cati criminali au ajuns dupa gratii?

Mihais wrote ...

Astept totusi,in spiritul pacii,comentarii la fel de ''obiective'' si cu privire la partea cealalta.

Dragul meu, am sa te dezamagesc cu buna stiinta. Nu caut asa ceva. Pentru ca pana una-alta, partea cealalta este la ea acasa iar macelarii sunt veniti de la mii de kilometrii distanta. Sunt invadatori, agresori, criminali! Partea cealalta se afla in autoaparare.

Mihais wrote ...

Cautand de cultura pe net am observat dupa 2 minute ca acest caz e vechi de la jumatea anului trecut.Spiegel a descoperit deci apa calda,iar presa libera si doritorii de pace se oripileaza pt. ceva antic si de demult.

Ai dreptate in ceea ce ii priveste pe doritorii de pace, dar in ceea ce-i priveste pe doritorii de razboi, constat ca nu au invatat nimic in ultimii trei mii de ani si probabil nici de acum inainte nu vor invata nimic: continua sa ramana aceleasi creaturi demonice nedemne de statutul de om.

Mihais wrote ...

Nu pot sa nu remarc limbajul imbecil al avocatului.Cum vine asta ''vinovatie morala''.Ce,Bush sau Obama au facut atrocitatile acelea?Poate imi zice expertul nostru in chestiuni juridice,Truepride. Si poate imi aduce cineva aminte cum e cu Articolul 5.Am un lapsus,draga Stel.

Nu, dragul meu! Bush si Obama sunt usi de altar!
Back to top
Stel
Sat Mar 26 2011, 12:08AM
Registered Member #2461

ACH Boribum wrote ...

Nu sunt deloc de acord cu gesturile soldaţilor ăia,dar numai cine nu a fost la război nu îsi poate închipui că inamicul chiar îţi devine inamic. Ai ales dupa 1 an întreg petrecut prin zone precum Irak sau A-stan,aşa cum e cazul americanilor. Iar pe inamic îl omori,îl muşti de beregată,îi împaiezi capul si dup-aia dai o petrecere. Daca nu,o da el,petrecerea aia.

Ok, dar intrebarea mea era: Ce cauti tu in Irak sau A-stan?! Pentru ca nu inamicul a venit in tara ta sa dea petrecere.

ACH Boribum wrote ...

Poate ca ar fi bine sa coborîm de pe norişorii roz şi frumos parfumaţi care ne fac să vedem soldatul ca fiind un senior al poeziei îmbrăcat în kaki. Nu,soldatul omoară oameni,îi sfârtecă,îi arunca în aer…fizic. Si,uneori,când sta mai prost cu moral(a)ul ,mai face si poze. Nu poate nimeni cauţiona asemenea gesturi,dar ele sunt perfect inteligibile într-o anumită logică : aia a războiului.

Nici o clipa nu m-am gandit ca un soldat este un senior al poeziei, dar de aici si pana la a ucide femei si copii, pana la viol si cruzimi inutile... mie mi se pare ca e cale lunga. Ma gandeam la soldat nu ca la un senior al poeziei ci ca la un Barbat pentru care cuvintele Onoare si Demnitate au o semnificatie speciala.
Back to top
Mihais
Sat Mar 26 2011, 12:32AM

Registered Member #2323

Stel cherie,dupa cum stii ,nu incerc sa impun nimanui puncte de vedere.Si nu,razboiul nu s-a schimbat in esenta,dupa cum natura umana nu s-a schimbat si sper sa nu se schimbe.Aspectele exterioare,da se modifica,dar e diferenta intre bunda si goretex.Si una si alta te apara de frig,si o fac bine amandoua.Uite parerea mea despre subiect.
Back to top
Boribum
Sat Mar 26 2011, 01:31AM
boribum
Registered Member #2395

Da,bărbăţia nu consta numai în regulatul regulat al nevestei,iar demnitatea constă –printre altele- în a nu etala stările sufleteşti ca pe covoare-n târg. Ceea ce scrii tu mai sus insulta nişte oameni (« cotropitorii » aia) care mor chiar când citeşti tu rândurile astea. Că e vorba de John,de Johann,de Jean sau de Ion.

De dus,soldaţii ăia s-au dus acolo pentru ca aşa au decis civilii . Aia pe care lumea îi alege sa o conducă.

Nu fi oripilata de ce au făcut americanii în Irak : tot aia au facut şi patrioţii români din unele direcţii ale DSS,mulţi ani,contra românilor. Aşa cum tu consideri ca securiştii te-au aparat de dracu’,tot asa fac şi americanii : îi apară pe ai lor.

Pentru conformitate,marea majoritate a celor care au comis crime de razboi au fost judecaţi şi condamnaţi. Războiul e război iar crimele sunt crime. Si în lumea aia de criminali şi asasini pe care o figurezi tu la adresa Occidentului,crimele chiar sunt pedepsite,iar asasinii platesc. Acolo…

Back to top
Mihais
Sat Mar 26 2011, 09:02AM

Registered Member #2323

Ca tot veni vorba de atrocitati.Cantitativ vorbind cele comise de militari occidentali sunt infime fata de ce face restul lumii.Sa judeci altfel dupa criteriul ''cotropitorului'' e un dublu standard,pt. ca conventia(de fapt sunt mai multe) de la Geneva si cea de la Haga au fost facute pt. toti cei angajati intr-un razboi.Apropos,tot oribilii imperialisti au inventat si chestiile astea care incearca sa mai imblanzeasca razboiul.
Problema in practica este ca razboiul ''umanitar'' e cel care se termina repede.Pt. asta trebuie facut cu maxima violenta,pt. a nimici si intimda pe cei din fata.In vremurile de demult uitate de cei care stau in fotoliu era o balanta foarte fina intre dorinta unui comandant de a nimici si cea de a supune.Un fel de bata si morcovul oferit inamicului.Desigur morcovul nu se ofera de dragul inamicului ci de dragul propriilor oameni si resurse.
Prezenta masiva a celor care voteaza dar sunt calauziti de idealuri marete a facut ca nr. razboaielor pierdute sa creasca proportional cu cresterea numarului total de victime.A naibii chestie,vrem sa iasa bine,dar iese fix pe dos.De ce oare??
Back to top
Stel
Sun Mar 27 2011, 08:58PM
Registered Member #2461

ACH Boribum wrote ...

Da,bărbăţia nu consta numai în regulatul regulat al nevestei

Mare dreptate ai tu, spiridusule! Ia uite-aici! Astea dovezi de barbatie!

ACH Boribum wrote ...

Iar pe inamic îl omori,îl muşti de beregată,îi împaiezi capul si dup-aia dai o petrecere. Daca nu,o da el,petrecerea aia.

ACH Boribum wrote ...

Iranienii trebuie salvaţi,neapărat ! M-aş duce să mor acolo…… în lupte îngrozitoare,cu atacuri nocturne şi luări de ostateci

@Mihais
Asa este, mon cher. Si ma mai intreb eu oare cum se intampla de topicul asta, singurul care vorbeste despre pace si denumit Pledoarie pentru pacea lumii, se transforma in apologia razboiului?! Oare pentru ca barbatii au impresia ca razboiul este cel mai greu lucru din lume?! Daca este asa, ar putea sa incerce sa faca pace. Ar vedea ca este mult mai greu de realizat si ar fi o adevarata provocare.
Back to top
Boribum
Mon Mar 28 2011, 12:26AM
boribum
Registered Member #2395

Stimata Stel,ce scriam eu mai sus era umor, de unde şi indicaţiile regizorale : , ,etc.
E ca la muzica : fiecare portativ are o cheie,iar cheia e…cheia !

Dar nu asta voiam sa îti spun. Vorbeşti tu despre pace (în dorinţa topicului) şi se vorbeşte despre război,implicit (e imposibil să vorbeşti despre viaţă dacă nu pomeneşti moartea,nu ?) . Asa că am sa îţi spun şi eu precum Toma din Aquino : ignoranţa este a nu şti ce trebuie să ştii,nestiinţa e restul. Ce referinţe adopti tu despre pace şi razboi ?
Back to top
Mihais
Mon Mar 28 2011, 12:45AM

Registered Member #2323

Un lucru pe care SIGUR nu il vreau e ca topicul sa devina camp de infruntare intre sexe.Una din cele mai tampite inventii ale ultimelor decenii.
In rest poti sa pledezi pt. pacea lumii cat poftesti draga Stel.Pace nu va fi decat atunci cand oamenii vor fi singurii stapani ai universului,iar fiecare va avea tot ce-i trebui SI nu va mai fi nimeni care sa vrea sa-i ia posesiunile.Ar mai fi varianta raiului,dar acolo nu e sigur cum sta treaba.La Doamne-Doamne se zice ca e liniste si verdeata.La Odin,Zamolxe,Belenus si alti cativa e cu batai si baute.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF