Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Drepturi banesti in M.A.I.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
BMB TECH
Mon Dec 03 2012, 10:17PM
Registered Member #3758

Despre banii de haine nu stiu ce se aude dar va spun o certitudine.
Pe 29.11 a venit un ordin care preciza ca norma de hrana se mareste la valoarea de 26 lei/zi.
Marirea va fi facuta incepand cu data de 1 august 2012.
Am vazut negru pe alb, nu zvonuri.
In schimb pe documentul respectiv nu era trecut un termen pentru plata sumelor cuvenite, asa ca asteptam.
Back to top
Coffeeman
Tue Dec 04 2012, 09:19AM
Glamdring
Registered Member #2685

Niciodata nu este trecut vreun termen in hartiile alea, din pacate. Asa ca asteptam.
Eu si acum mai astept sa primesc banii opriti ilegal din sporu acela de confidentialitate, astept...
Back to top
ŽELJKO
Tue Dec 04 2012, 03:09PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

26 de lei pe zi?nu 2,6?ar fi prea frumos...
Back to top
Ghost_dog
Tue Dec 04 2012, 08:51PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

ŽELJKO wrote ...

26 de lei pe zi?nu 2,6?ar fi prea frumos...

26x31= 806 ... Nu vad ce ar fi asa de frumos.
Back to top
tovarasul78
Thu Dec 06 2012, 11:30AM
Registered Member #2841

Se pare ca mai primim o teapa frumoasa si cu ocazia maririi normei de hrana de la 1 decembrie cu 7.4% .Se specifica ca se mareste norma de hrana cu 7.4% ,dar fara a se depasi valoarea din iunie 2010 ,dinainte de taieri.In iunie ,aveam 24 de lei pe zi ,deci ,in loc sa avem aproximativ 25 lei pe zi ,o sa beneficiem de o crestere de doar 3% ,pentru a nu depasi 24 lei.frumos….
Back to top
ALM
Thu Dec 06 2012, 11:49AM
Registered Member #2039

Eu mă mir de pe unde scot băieţii lui "dottore" banii pentru atâtea compensări! De la regimul "taie tot" la regimul compensărilor, numai pe baza recuperărilor din evaziunea fiscală, încerc să-mi fac o idee cât de mare a fost (şi încă mai este) evaziunea. Sper ca după 9 decembrie să nu ne trezim cu vechii băieţi şi, în loc de "ţeapă", să ne ARDă la buzunare mai rău ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 ŽELJKO (06 Dec 2012, 15:39)
tovarasul78
Thu Dec 06 2012, 01:07PM
Registered Member #2841

Sunt perfect de acord .
Back to top
himera
Fri Dec 28 2012, 09:50AM
Registered Member #4724

"Dacă nu mă înşel, Ministerul de Interne şi administraţia au cam 150 de mii de angajaţi. E un mastodont, eu nu cred că o să tai la toţi 25%, cum a tăiat domnul Boc. Tai la unii 50% şi, la alţii, nimic", a estimat premierul
Back to top
himera
Fri Dec 28 2012, 10:03AM
Registered Member #4724

"În acest moment, şi poliţistul pe care eu îl iau duminică noaptea şi îl trimit la accidente, incendii, zăpadă, şi sutele de generali şi colonei care stau, ascut creioane şi se ocupă de bârfe prin minister tot aceleaşi drepturi primesc, doar că unul le primeşte la salariu de 10 milioane (lei vechi-n.r.), iar altul le primeşte la salariu de 100 milioane, ori lucrul ăsta cred că ar trebui să-l schimbăm odată şi o dată. Nu mi se pare corect să te faci că lucrezi la stat şi să ai 150 milioane pentru că stai într-un birou. Când ai salariu 80 milioane poate nu trebuie să îţi mai dau şi bani de hrană şi echipament, îl dau celui care are 10 milioane şi stă în stradă", a afirmat şeful Guvernului.
Doamne ce-mi place cum gandeste omul asta!!!!

[ Edited Fri Dec 28 2012, 10:05AM ]
Back to top
2 User said Thank to himera for this Post :
 ŽELJKO (28 Dec 2012, 15:57) , igla (02 Jan 2013, 10:42)
Klaus
Fri Dec 28 2012, 12:30PM
Registered Member #3279

@himera - mie nu-mi place, chiar ma ingrijoreaza
Curios este faptul ca actualul prim ministru face trimitere la sutele de generali şi colonei, cand, in realitate, ponderea cea mai mare in MAI o au chestorii si comisarii sefi... Ma rog, chestie de cultura organizationala... Poate face un efort si da o lista de astfel de persoane care stau, ascut creioane şi se ocupă de bârfe prin minister si primesc un salariu de 100 milioane - atentie, generalii si coloneii au solda si nu salariu, ei nefiind salariati la stat, ci slujbasi. Unde or fi sutele alea decat in mintea lui, acum imbatata (inca) de aburii recentei victorii electorale? Si apoi, ce legatura are nivelul veniturilor cu drepturile de norma de echipament ale celor care lucreaza in acest sistem? Iar afirmatia cum ca Nu mi se pare corect să te faci că lucrezi la stat şi să ai 150 milioane pentru că stai într-un birou. trebuie si probata, cine din MAI ia 15.000 lei/luna, fie si cu munca de birou? Din LINK pe luna noiembrie rezulta ca din 869 persoane aflata in plata in aparatul central LINK numai una, un secretar de stat, poz. 5, a luat peste 10.000 lei, mai precis 10.217 lei, iar alte 16 persoane peste 8.000 lei. Unde sunt sutele alea??? Iar sumele mari le primesc, probabil, sefii de directii generale. Infiorator de mult pentru un sef directie generala, sub 2.000 euro/luna Iar oamenii astia coordoneaza, este adevarat, din birou, lupta statului cu mafia economica. Practic, în fiecare zi statul pierde încasări de aproape 54 de milioane de euro din cauza evaziunii fiscale. LINK Mai bine ar plati cu 5.000 euro/luna 1.000 oameni din MAI, adica 5 milioane euro/luna care sa bage la buget 1/2 din banii aia, 54 milioane euro/zi x 1/2 = 27 milioane euro/zi, iar intro luna ar rezulta 27 milioane/zi x 30 zile = 81 milioane euro/luna, deci 81-5=76 milioane euro/luna castig pentru stat, probabil miliardul de euro/an mai mult la buget si nu in averile personale ale privatilor.
Concluzia mea este ca lui Ponta a inceput sa-i vorbeasca gura fara sa foloseasca si mintea. Mai grav este daca va si face ce spune.

[ Edited Fri Dec 28 2012, 04:35PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Pârvu Florin (28 Dec 2012, 14:47) , ŽELJKO (28 Dec 2012, 15:59)
Boribum
Fri Dec 28 2012, 03:59PM
boribum
Registered Member #2395

Parca astazi descoperiti demagogia,zau asa !
Back to top
himera
Fri Dec 28 2012, 10:09PM
Registered Member #4724

Lasati-ma sa visez in continuare ca se poate face putina dreptate in privinta salarizarii din M.A.I.(chiar de o fi demagogie)
Klaus imi pare rau pentru cei din aparatul central care "coordoneaza din birou,lupta statului cu mafia economica",dar, nu inteleg eu un provincial, cine ii opreste sa nu-si faca treaba, daca ar fi fost eficienti doar pe jumatate din cat descrii(adica le dam 2500 E sa-si faca pe jumatate treaba, ) statul ar fi castigat cel putin 38 milioane euro/luna.Estimarea este a ta,iar eu cred ca multi din aparatul central ridica in jur de 2500 E, fara sa vedem mari schimbari in bugetul de stat ba din contra in toate vacantele ce le petrec de Sarbatori prin toata lumea.
Back to top
Klaus
Sat Dec 29 2012, 10:55AM
Registered Member #3279

@himera - interpretarea postarii mele este a ta si depinde din ce punct de vedere privesti paharul gol. Conceptiile astea egalitariste, gen nu tai la toata lumea 25% ca Boc, eu tai 50% de la cei de sus si nimic de la cei de jos (citare aproximativa a ce a zis Ponta, nu stau sa caut si un link), nu rezolva problema. Nu prin taieri de venituri si prin egalizare in jos faci sistemul sa mearga mai bine.
Back to top
Klaus
Sat Dec 29 2012, 01:15PM
Registered Member #3279

Inteleg ca cei din afara sistemului sa faca oarece confuzii, dar vad ca si unii din interior alearga dupa himere (sa nu zic Cai verzi pe pereti, precum Smiley).
.
Normele de echipare si hrana nu sunt la categoria sporuri, ci la categoria drepturi, si se calculeaza pe cap de vita furajata, sa folosesc o parabola. Statul te vrea echipat la un anumit standard si hranit cu un anumit numar de calorii. Si alte categorii de angajati la stat beneficiaza de drepturi de echipament, poate sub o alta denumire - aviatorii, cfr-istii etc. In urma cu ceva timp drepturile de echipament si hrana se asigurau in natura, adica aveai dreptul la o pereche de pantofi la nustiucati ani, mergeai la magazie si ii luai. La fel si la hrana, tin minte ca se dadea inclusiv gamela, nu numai o cantitate de alimente. Am avut ocazia sa mananc la popota unei unitati de aviatie si am constatat pe viu care sunt diferentele dintre normele de hrana. Cu timpul, drepturile au fost acordate sub forma de bani, de aici impresia ca sunt niste sporuri. Ca in exercitarea atributiilor de serviciu unii au nevoie de anumite echipamente de lucru sau de protectie este altceva - costum de motociclist, anticaloric sau mai stiu eu ce nu primeste toata lumea. Dar daca vrei, ca stat, sa ai pe militari/politisti imbracati de la aceeasi casa de moda, le dai uniforme (de ceremonie, reprezentare sau serviciu) la toti. Altfel cum sa procedezi? La subofiteri da si la ofiteri nu? Sau cei care trec de 2.000 lei isi cumpara singuri? Este o falsa problema lansata de o persoana (intamplator si vremelnic prim ministru) intrun moment de relaxare intelectuala, cand a vrut sa dea bine pe sticla.
Back to top
Ghost_dog
Sun Dec 30 2012, 02:44PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Pana una alta parca mai aveam ceva bani de primit pe anul asta care mai are 2 zile . Nu cred ca ura asta ( bagata ieftin in fata ) ,care imi duce a dezbina si cucereste , face bine unui minister unde saracia este la ea acasa . Suntem pe pragul prapastiei pe minus la personal cu oameni foarte slabi acolo unde ar trebui sa fie foarte puternici si nu avem cu adevarat un ministru care sa duca lupta noastra , a celor multi, pentru ca noi suntem doar niste numere pe o hartie .
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF