Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
(Dez-) Re-organizarea teritoriala
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Sun Oct 06 2013, 09:56AM

Registered Member #2323

Pai sa vedem problema invers.Facutul de buletine e o munca de 800 lei.Daca domnul respectiv accepta aceste conditii si nu are in vedere o schimbare a domeniului de activitate,pt. ce sa ne agitam?
Nu consider hartogareala ca fiind un domeniu in care cineva sa-si gaseasca o vocatie.Dar e o munca de la 8 la 4,care ofera destul de mult timp pt. facultatea de automatica.Sau ce ii place omului,sau ce considera dumnealui ca fiind de perspectiva dpdv profesional si financiar.
Cum altii isi pot schimba domeniul de activitate,la fel de bine pot si functionarii statului.
In ce priveste OP la primarie,va rezulta un halimais.Cu toate acestea,de facto se intampla ca politia si politrucii sa fie mano a mano.E drept,acum ordinele se dau prin interpusi,respectiv sefii politistilor cu pricina.Acum acest proces se va eficientiza.Se va telefona direct.

Back to top
1 User said Thank to Mihais for this Post :
 Coffeeman (06 Oct 2013, 16:07)
Resboiu
Mon Oct 07 2013, 08:00AM

Registered Member #2526

M-ar bucura sa aflu ca si agentii de circulatie care dorm in masina politiei pe la intersectia Orzari/Frunzei/Mieilor si au geamurile aburite cand trece lumea in drum catre munca, sa fie platiti tot in raport cu munca si mai ales calitatea muncii lor.

Cred ca am sa incep sa car dupa mine camera foto...
Back to top
Boribum
Mon Oct 07 2013, 12:37PM
boribum
Registered Member #2395

Ia-i pe popândaii aia doi adormiti si pune-i lânga ceilalti câteva sute ( câteva mii?) de functionari al caror singur scop în viata este de a-si lua leafa,care populeaza masinile,birourile si cancelariile diferitelor institutii de stat (pe astia doi îi vezi tu,dar câti sunt prin birouri!). La o linie trasa dupa productivitatea muncii+ rezultate obtinute (real,nu pe hârtie) e posibil ca 800 lei sa reprezinte cvadruplul sumei meritate.
Back to top
Panait
Mon Oct 07 2013, 05:08PM
panait
Registered Member #5015

Eu zic sa-i aliniam pe toti bugetarii astia nermenici si puhavi care traiesc pe spatele "privatului" si sa scapam de subspecia asta care primeste salariu degeaba.
Eu zic sa ne linga papacul ca doar e platit din banii nostri.
Back to top
truepride
Mon Oct 07 2013, 06:56PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Eu cred ca am grave probleme de perceptie. Toata discutia se pune pe fondul rentabilitatii unor servicii publice. Cum D-zeu sa fie rentabil un serviciu public? Intr-o matricie sociala spitalul nu produce plus val. economica ci asista medical pe membrii societatii, caz contrar privatul potent care ma plateste, ar crapa naibii de la o raceala tratata "de pe net" cu amaril de 1500. La fel in absenta serviciului politienesc, tot privatul ar lua o bata in cap de la vecin care nu lucreaza insa doreste un mecedes.Ca pomul bugetar ar trebui curatat, da categoric.Ca administratia publica centrala este un exemplu de birocratie si proasta conceptie manageriala, la fel, perfect adevarat dar cu totul alta discutie.
Revenind la subiect, descentralizarea este o necesitate, pt doua stampile sa sa bati la usi ministeriale este la fel un exemplu de prostie insa nu vad concret un plan in sensul remedierii problematicii initiale.Se vorbeste de arondarea unor sevicii la primarie.Aia nu este descentralizare, incredintarea unei autoritati mari de decizie la nivel local impicit liderilor de institutii si abilitatea de a ordona creditele cu o mai mare liberate ar putea fi un exemplu de descentralizare. Propunerile de pana acum sunt tipice bancurilor cu avantul muncitoresc din comunism.

[ Edited Mon Oct 07 2013, 06:59PM ]
Back to top
Boribum
Mon Oct 07 2013, 08:18PM
boribum
Registered Member #2395

Nu vin eu sa va dau lectii,caci sunt pe aici suficient de multi oameni priceputi într-ale administratiei publice. Dar un serviciu public poate si trebuie sa fie rentabil. Rentabil în sensul de avantajos,productiv (d-aia-i bine sa stie lumea care e sensul explicit al cuvintelor,ca sa le foloseasca implicit). Cum sa fie avantajos,si cui,asta e o discutie . Ceea ce pare relativ limpede e ca si aceasta reforma,daca se va face,se va face tot cu cu..dosul,precum multe altele.
Back to top
Mihais
Mon Oct 07 2013, 09:39PM

Registered Member #2323

Panait wrote ...

Eu zic sa-i aliniam pe toti bugetarii astia nermenici si puhavi care traiesc pe spatele "privatului" si sa scapam de subspecia asta care primeste salariu degeaba.
Eu zic sa ne linga papacul ca doar e platit din banii nostri.

Eu zic sa nu mai exagerezi de amorul artei.Se intampla sa ai niste colegi care stau pe niste bani de mizerie fata de pregatirea lor profesionala si valoarea muncii lor.Daca ar da sfara in lume ca sunt interesati sa se lanseze in capitalism,cea mai prapadita oferta ar fi 6000 euro pe luna.Pt. inceput,desigur.
Problema e ca pe langa unul din asta mai sunt 5 frecatori de menta.Util mie,ca platitor indirect de salarii pt. bugetari e ca nea ala bunu' sa castige de 2-3 ori cat castiga acum,macar.Sa nu se plictiseasca de toate mizeriile frecatorilor de menta.Sa nu-i vina ideea cum ca daca sta un an afara a facut de o casa si o excursie in Maldive cu familia.
Daca costul unui aparat administrativ eficient este concedierea a 3 sferturi din personal,foarte bine.Aici nu-i vorba numai de SNS.Suntem in era informatiei,dar trebuie sa pierd un ceas la coada la platit taxe.Pe langa faptul ca 80% din taxe se duc pt. prostii,mai pierd si bani stand la coada.Tanti aia de la ghiseu,sarmana,munceste.Dar munca ei nu aduce plus valoare.Munca ei este insa paguba mea.

Faptul ca fituicarii tin de Bucuresti sau de politrucul local ma lasa rece.Cum bine a punctat Truepride.
Back to top
GIGN007
Tue Oct 08 2013, 05:35PM
Registered Member #7449

Am citit acum vreo cateva zile pe un post TV ca si Politia Rutiere si Jandarmeria vor trece sub Administratia Locala , iar pe alte posturi (mai multe ) ca Politia Rutiera si Serviciul de Ordine Publica , vor trece la Administratia Locala . Care stire este cea adevarata ?
Back to top
Boribum
Tue Oct 08 2013, 07:49PM
boribum
Registered Member #2395

GIGN007 wrote ...

Am citit acum vreo cateva zile pe un post TV

Depune repede copyright-ul pentru asta
Back to top
ALM
Tue Oct 08 2013, 08:06PM
Registered Member #2039

Boribum wrote ...

GIGN007 wrote ...

Am citit acum vreo cateva zile pe un post TV

Depune repede copyright-ul pentru asta

Deh, pe unele posturi TV există atâtea anunţuri statice (burtiere!?) încât "partea dinamică" abia se mai poate observa ca prin gaura cheii ...

Back to top
Radu89
Tue Oct 08 2013, 08:10PM

Registered Member #918

@GIGN007
Poate avem si noi timpul nostru de asteptare , poate avem si noi rabdarea noastra , dar asta nu inseamna ca ar trebui sa fim luati de prosti.O parte din jurnalisti sunt invatati sa transmita stiri insotite de o dunga galbena pe care scrie ''Senzational'' in nici un caz sa analizeze informatii si sa le transforme in stiri.
Care este stirea adevarata , in sensul ca tocmai acea informatie va deveni aplicabila prin lege ? Poate ca nici noi nu stim , dar ceea ce dorim este ca nici una din variantele de mai sus sa nu fie aplicata.
Personal doresc ca Politia si Jandarmeria sa ramana pe aceeasi stalpi.Iar daca legiuitorii doresc sa ma multumeasca , ar trebui sa imbunatateasca legile in asa fel incat cei care se zbat pentru siguranta mea sa nu-mi spuna ca nu pot sa ma ajute mai mult pentru ca legea are anumite lipsuri. Bine ca sunt legi care au prea multe plusuri .

Edit : Săptămâna trecută, ministrul de Interne, Radu Stroe, declara că proiectul privind descentralizarea propus de vicepremierul Liviu Dragnea ar afecta principiile privind securitate națională pe care este fundamentat sistemul de ordine publică, el menționând și că rămâne necesară “comanda unică”. LINK

[ Edited Tue Oct 08 2013, 09:34PM ]
Back to top
Mihais
Wed Oct 09 2013, 08:17AM

Registered Member #2323

Ce-mi place cum expertii si priceputii amesteca cu voiosie termeni precum comanda,management etc...
Back to top
Klaus
Wed Oct 09 2013, 07:25PM
Registered Member #3279

Au dat-o la pace, de data asta sar peste politie.
Dar va mai veni si o alta data viitoare, Dragnea nu se lasa

LINK

Dragnea şi Iohannis au bătut palma pe marea descentralizare. Ce instituţii trec în subordinea autorităţilor locale

Bla, bla, bla...

Descentralizarea Poliţiei

După opoziţia ministrului Radu Stroe în privinţa descentralizării Poliţiei, conducerea USL a decis ca descentralizarea Ministerului de Interne să nu aibă loc. Vicepremierul Liviu Dragnea a insistat că vor mai exista runde de negociere cu ministrul Stroe, pentru descentralizarea ordinii publice şi a serviciului rutier. Social-democratul a precizat că este nevoie de o modificare a legii poliţiei locale, care să permită angajări în sistem şi mai multe competenţe.
Back to top
djebel
Wed Oct 09 2013, 07:50PM
Registered Member #3603

Pai, Dragnea nu se lasa, dar se cam grabeste sa-si finalizeze ideea pana sa ajunga coleg de barbut cu Becali.
Back to top
truepride
Thu Sep 07 2017, 05:08PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Am sustinut neconditionat idea de regionalizare desi nu am vazut un proiect serios in sensul acesta. Speram ca se va face un copy-paste de prin Italia cu chestiunea asta. Dar cum este obligatoriu in fiecare discutie ar fi bine sa definim termenii ca cineva sa nu vorbeasca de Sulla – general roman si altcineva de prefectura – institutia magistratului roman. Regionalizare insemna procesul prin care regiuniilor li se acorda personalitate juridica si anumite domenii in care poate decide politica aplicabila. Complementar apare si o asa numita libertate de decizie fiscala. Important de retinut ar fi in ecuatia asta ca guvernul national poate cenzura in principiu orice act al guvernului regional. A nu se confunda cu modelul federativ, ce presupune lipsa controlului central asupra statelor federative iar guvernul statal poate cenzura prin intermediul instantelor orice act al guvernului federal.Regionalizarea pe puncte cardinal a fost probabil una din cele mai mari porcarii pe care mi s-a dat sa le citesc in aceasta viata.
Am fost recent in localitatea in care m-am nascut, un orasel mic, 17000 de oameni ca populatie. Acolo un domn, pe la 35 de ani a ajuns primar. Fecior de treaba credeam eu chiar daca face parte dintr-un partid pe care nu pot sa-l vad. Un prim pas al unei eventuale regionalizari ar fi o oarecare liberate fiscala* in care o localitate poate stabili un numar de angajati in functie nu de populatie ci de economia locala. Un oras ca Sebesul spre exemplu va avea nevoie de mai multi functionari decat un oras similar din Romania tocmai datorita fluxului economic generat de companii precum Daimler si nu numai. In egala masura acesta libertate este si de a stabili nivelul salarial, o libertate deja conferita de noile reglementari ale codului fiscal.
Ce a priceput primarul orasului meu natal? Si-a tras un salar de 9000 ron, a angajat un prieten ofiter de politie pensionat la 39 de ani sef la o directie din primarie, a facut salarul vicelui 7500, zero investitii, zero programe sustinute de primarie in eductatie, santatate etc si in parcare la primarie in locul masinilor de bun simt au rasarit niste tancuri cu motoare de 2.5 cmc cel putin. Am zis, mai ar fi omul asta prost si iresponsabil. M-a pus dracu sa caut „pa net“ situatii similare si vad ca jumtate din tara urla ca in septembrie nu mai sunt bani la bugetul primariilor dupa ce si-au marit salarile pana la ridicol.
Multumesc frumos si cu regionalizarea, chiar nu este nevoie.Iarasi observ cum orice idee cat de cat buna ajunsa pe meleagurile romanesti este efectiv sistematic distrusa.

*conceptul “autonomie fiscala” este un exemplu de lipsa de propietate a termenilor unor indivizi. In cel mai fericit caz poti vorbi de un grad de autonomie definit de niste parametrii.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF