Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
România şi spaţiul Schengen
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Thu Nov 15 2012, 11:22AM
Registered Member #3603

Boribum, da-mi voie sa folosesc denumirea de BULGANIA pentru pachetul Romania+Bulgaria, un fel de "1+1 gratis" dupa cum cred guvernantii de pe ambele maluri ale Dunarii. De, dreptul de autor .
Back to top
Boribum
Thu Nov 15 2012, 01:22PM
boribum
Registered Member #2395

Liber la drepturi,fara problema !
Back to top
Radu89
Thu Nov 22 2012, 06:27PM

Registered Member #918

Sa se vada ca ne implicam si ca ne pasa.

Flux de ştiri al M.A.I.

Participarea şefului Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale la reuniunea OCEMN
La data de 23 noiembrie a.c., se va desfăşura la Istanbul, în Republica Turcia, Reuniunea miniştrilor de interne din statele membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), activitate inclusă în calendarul Preşedinţiei turce în Exerciţiu a organizaţiei.

La această acţiune, Ministerul Administraţiei şi Internelor va fi reprezentat de către o delegaţie condusă de şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu.

Cu acest prilej, miniştrii şi şefii delegaţiilor urmează să adopte o Declaraţie comună privind întărirea cooperării în domeniul luptei împotriva criminalităţii transnaţionale, în special împotriva contrabandei, traficului de fiinţe umane, traficului de arme uşoare, terorismului, criminalităţii economico-financiare.

Postat la ora 16:28, joi, 22 noiembrie 2012

Sursa : Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor
Back to top
Radu89
Thu Feb 28 2013, 06:54PM

Registered Member #918

Antonescu: Olanda nu va fi un obstacol la aderarea la Schengen

Autorităţile din Olanda nu vor împiedica aderarea României la spaţiul Schengen în două etape, acest aspect fiind discutat marţi de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi premierul Olandei, Mark Rutte. Oficialul olandez a mai promis că nu se va face legătură între raportul pe justiţie şi aderarea la spaţiul Schengen.

"Şi după discuţia cu preşedintele Senatului olandez pe care am avut-o şi eu şi reprezentanţii Guvernului aici, am văzut cred un pas decisiv şi la premierul olandez în ideea ca Olanda să nu se mai constituie într-un obstacol, să nu se mai constituie într-un vot împotriva intrării României în Schengen în formula compromisului polonez, aceea de a intra într-o primă etapă doar în ceea ce priveşte frontierele aeriene şi maritime", a declarat Antonescu.

Preşedintele Senatului le-a reamintit oficialilor olandezi că România este pe deplin "pregătită de bună vreme din punct de vedere tehnic, din punct de vedere al criteriilor impuse propriu-zis de aderare la Schengen".

"Premierul Rutte era însuşi cel care aprecia în deschiderea acestei discuţii că raportul MCV dacă e să discutăm numai despre el marchează oricum un progres şi nişte clarificări bine venite pentru ceea ce înseamnă statul de drept şi instanţele judiciare, pe de altă parte, în România. Cred că o informare cât mai completă pe acest subiect – fără ca Schengen-ul să fie amestecat cu raportul MCV – este binevenită", a apreciat Antonescu.

Sursa : LINK
Back to top
Radu89
Sat Mar 02 2013, 12:33PM

Registered Member #918

„Frontierele inteligente” – propunerea Bruxelles-ului pentru Schengen

Bruxelles a propus trecerea la “frontiere inteligente” pentru spaţiul Schengen, care se va face cu ajutorul a două măsuri.

Prima măsură prevede aplicarea unui program de înregistrare a călătorilor, în timp ce a doua vizează implementarea unui sistem de intrare şi ieşire, potrivit mediafax. Comisia Europeană (CE) a cerut joi statelor membre să investească în tehnologii de vârf în vederea îmbunătăţirii trecerii frontierelor şi atragerii turiştilor, precum şi a oamenilor de afaceri în Uniunea Europeană (UE).

Peste un miliard de euro ar fi necesari pentru a realiza investiţiile necesare. “Sunt investiţii grele într-o perioadă de austeritate bugetară”, a recunoscut comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström. Cu toate acestea, ea a precizat că “vizitatorii străini au cheltuit 271 de miliarde de euro în timpul deplasărilor în UE, în 2011″ Programul de înregistrare prevede eliberarea unei cartele computerizate ce le va permite călătorilor să treacă o barieră electronică în aeroporturile din ţările UE. Astfel, Cecilia Malmstrom a dat asigurări că “Trecerea frontierei se va putea efectua în câteva secunde”.

La rândul său, sistemul de intrare şi ieşire va acoperi o breşă în sistemul european, incapabil în prezent să urmărească mişcările străinilor intraţi cu viză şi plecările lor din UE. Noul dispozitiv “va înregistra data şi locul de intrare şi ieşire a cetăţenilor din ţări terţe care se deplasează în Uniunea (Europeană). El va calcula în mod electronic durata şederii autorizate, înlocuind astfel sistemul manual actual, şi va avertiza autorităţile naţionale când, la data expirării acestei durate, o fişă de intrare/ieşire nu va include date privind ieşirea”.

Datele personale ale călătorilor vor fi păstrate timp de şase luni şi accesul la ele va fi “rezervat persoanelor responsabile de la frontiere“, a mai menţionat Malmström. Subiectul este foarte sensibil pentru Parlamentul European (PE), care va trebui să îşi dea acordul. Cecilia Malmström a recunoscut că, în cazul în care statele şi PE aprobă proiectul, vor fi necesari mai mulţi ani pentru a pune în practică măsurile privind frontierele inteligente.

Sursa : LINK
Back to top
Pârvu Florin
Sun Mar 17 2013, 03:43PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Sute de mii de moldoveni obţin paşapoarte UE în România, iar peste 300.000 se pregătesc să migreze în Marea Britanie prin "uşa din spate", exploatând această "portiţă" de acces a dublei cetăţenii moldoveano-române spre spaţiul comunitar, relatează Sunday Express LINK în ediţia electronică de duminică.

Potrivit publicaţiei Sunday Express, "tot ceea ce au de făcut moldovenii pentru a obţine un paşaport UE este să prezinte documente care să arate că sunt originari din România", un stat membru UE care a deschis recent două noi consulate la Bălţi şi Cahul, pentru a face faţă cererii tot mai mari. Numărul acestora nu a fost inclus în estimările cu privire la românii şi bulgarii ce intenţionează să migreze, la rândul lor, în Marea Britanie, notează publicaţia.

Mulţi dintre potenţialii imigranţi au cazier pentru infracţiuni grave privind prostituţia şi traficul de fiinţe umane, scrie publicaţia, adăugând că investigaţii Sunday Express relevă că eforturi ale Agenţiei britanice de Frontieră de "stopare a unui val de criminali şi violatori" sunt "inadecvate".

Potrivit unui document UK Border Agency adresat stagiarilor, citat de publicaţie, "condamnări penale anterioare nu reprezintă un motiv întemeiat (pentru refuzul accesului), cu excepţia unor infracţiuni deosebit de grave, ca violul, crima sau traficul de droguri, sau riscului de recidivă în cazul unor infracţiuni minore".

"Aproximativ 226.507 persoane din (Republica) Moldova au obţinut cetăţenia română din 1991 şi până la 15 august 2011", declară Sergiu Panainte, de la Fundaţia Soros, citat de Sunday Express. El adăugă că "alte zeci de mii" au obţinut-o ulterior, "având în vedere urgentarea (acestui) proces". "Există o cerere mai mare ca niciodată din partea celor care vor paşaport românesc", declară pentru Sunday Express Anca Niculescu, în vârstă de 21 de ani.

Preşedintele român Traian Băsescu alimentează acest "exod" moldovean, stabilind o ţintă de procesare a 10.000 de solicitări de paşapoarte lunar, scrie publicaţia, adăugând că cei care nu pot obţine paşapoartele românşti legal le pot cumpăra pe piaţa neagră în schimbul sumei de 1.000 de lire sterline (1.155 de euro) şi citând şase oficiali români şi 20 de membri ai unei grupări arestaţi anul trecut pentru furnizarea unor paşapoarte false.

LINK

Ca din intamplare, pe site-ul Autoritatii electorale permanente , rezultatele alegerilor prezidentiale din 2009 nu sunt disponibile LINK . Toate celelalte alegeri, de orice fel ar fi fost ele, din 90 pana anul trecut, au rezultatele acolo, doar alea nu...

Nu-mi mai aduc aminte, dar parca atunci Geoana a avut in Republica Moldova cateva sute de voturi, in timp ce Basescu a depasit suta de mii?

Edit: UK nu e in Schengen, dar temerile britanicilor legate de migratia moldovenilor sunt probabil impartasite si de Germania, si de Franta si de oricare alta tara vestica care are reticente in a fi de acord cu admiterea Romaniei in spatiul de libera circulatie.

[ Edited Sun Mar 17 2013, 11:26PM ]
Back to top
ALM
Sun Mar 17 2013, 08:55PM
Registered Member #2039

Eeee, a aflat şi bărbatu' ce ştia tot satu'! Pe Băsescu îl doare în pardon de expresie de migraţia moldovenilor către occident. A fost şi este o strategie de obţinere a voturilor false (fără respectarea prevederilor constituţionale), cu ajutorul "consilierului personal" Eugen Tomac. S-au gândit la toate, inclusiv la domicilii în România pentru proaspeţii "cetăţeni români". Câte 1500 la o adresă! Şi nu e vorba de paşapoarte ci de cărţi de identitate româneşti! Este unul din motivele pentru care se insistă pentru votul prin corespondenţă, inclusiv la referendumuri şi alegerile prezidenţiale.
Back to top
chimistul
Sun Jun 19 2016, 09:32PM
Registered Member #1234

VESTE URIAŞĂ pentru România în această dimineaţă. Anunţul pe care îl aşteptam de aproape 10 ani a fost făcut de UE

Preşedintele Comisiei Europene a declarat că susţine aderarea României la Spaţiul Schengen, informează romania-actualităţi.ro

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker a afirmat astăzi la Strassbourg că instituţia pe care o conduce este de acord şi susţine aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Cele două ţări îndeplinesc criteriile de aderare şi este elementar să le fie recunoscute drepturile, a mai declarat preşedintele Comisiei Europene.

România şi Bulgaria solicită de mulţi ani aderarea la Spaţiul european de liberă circulaţie Schengen.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, afirma în ianuarie, după întrevederea cu premierul Dacian Cioloş, că sistemul Schengen trebuie îmbunătăţit, având în vedere că o destrămare a acestuia ar avea consecinţe extrem de grave pentru UE, el arătându-se deschis aderării României la acest spaţiu.

Premierul Dacian Cioloş a efectuat, la jumătatea lunii februarie, o vizită la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu înalţi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Parlamentului European, printre temele abordate fiind aderarea României la Schengen.

LINK

P.S. Din punctul meu de vedere ne ajută contextul, dar să nu fie prea tarziu... confluența de interese...! contextul economic, politic (Brexit), de securitate internaționala (migrații, Rusia-NATO/EU). Știți bine, suntem (trebuie să fim) necesari și utili, izolarea nu ne ajută la nimic. În plus, prin propria neputință (cel mai elegant termen)- ne-am agravat probleme imposibil de rezolvat prin resurse proprii, cel putin pe termen previzibil. Să avem oameni potriviți unde trebuie, când trebuie, mi se pare esențial!!.. nu mai zic că dintr-o chestie tehnică s-a transformat într-o condiționare politică, total în afara Tratatelor, și am ajuns să fim tratați cu dispreț și aroganță iar noi am reacționat cum reaționăm ca de obicei... ca milogii.

Și tot în același context o luăm și pe știrea asta : German President Joachim Gauck on state visit to Romania Monday through Wednesday LINK
Back to top
djebel
Sun Jun 19 2016, 11:16PM
Registered Member #3603

Chestia asta o.stiam de doua luni, m-am mirat de unde pana unde "prospetimea" de azi dimineata. Apoi m-am dumirit: ziua de 20 aprilie a avut si ea o dimineata.
Tehnic, tehnic, dar JAI nu e chiar conditionare politica.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF