Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Vizita Medicala
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
vladeck
Thu Nov 10 2011, 12:00AM
Registered Member #3152

testul 1 LINK

Din majoritatea planselor reiese ca eu prezint anomalie rosu-verde.

Imi puteti spune in ce masura va afecta asta admiterea mea in cadru AFT?

Tin sa mentionez ca un alt tip de test mi-a dat raspunsul opus si anume ca sufar de anomalie rosu-verde in procent de 17%

testul 2 LINK

Daca nu am postat regulamentar imi cer scuze!

[ Edited Sun Nov 05 2017, 12:51PM ]
Back to top
andyy
Thu Nov 10 2011, 09:07AM
andyy
Registered Member #3496

Primul test e pentru a depista discromatopsia si al doilea e pentru daltonisti sunt 2 lucruri diferite daca te referi la primul nu stiu ce doctor te evalueaza in procente ,eu am vazut doar la simtul cromatic discromat,partial discromat care pentru armata este egal inapt cu toate ca lege spune "Anumite meserii sunt interzise persoanelor cu discromatopsie, cum ar fi:pilot de avion, ofiter de politie, anumite grade din armata." dar uite si vestea buna se rezolva cu lentile de contact speciale,nu te vindeci dar vezi cifrele. Nu vreau sa te pun sa incalci legea si nici nu cred ca o incalci cu lentilele de contact .
Back to top
vladeck
Thu Nov 10 2011, 02:56PM
Registered Member #3152

Am citit si eu despre lentilele de care zici tu.. Daca merg la control pretinzand ca nu le port incalc legea dar daca le mentionez presupun ca se catalogheaza ca orice alt deficit de vedere care se corecteaza cu lentila.
Intrebarea inca ramane in picioare.. Mai ales avand in vedere ca tintesc spre transmisiuni nu spreo arma gen Vanatorii de munte

L.E. Rasfoind pe net am gasit un caz de prin 2000. Respectivul a fost admis cu mentiunea "discromat pentru anumite arme."

[ Edited Thu Nov 10 2011, 07:35PM ]
Back to top
spk
Sun Nov 05 2017, 12:52PM
primum non nocere

Registered Member #537

Adrian088 wrote ...

Vă salut,

Apelez la dumneavoastră cu o nelămurire. 

Mai exact, dacă ai o afecțiune medicală incompatibilă cu meseria de polițist, dar totuși nu este descoperită la vizita medicală din județ și la contravizita de la Câmpina, dar este descoperită în timpul Școlii de Poliție sau după ce intrii în sistem, poți fi dat afară din Școală sau din Poliție, dacă ai fost încadrat ?

Ca să pun punctul pe "i", și să mă fac mai ușor de înțeles, vă voi prezenta situația mea.
În urmă cu vreo 4 ani am fost diagnosticat cu o ușoară discromație, în sensul că din toată cărțulia aceea mare, nu văd maxim 10 planșe, în rest le văd pe toate. Evident, atât la vizita medicală din județ, cât și la contravizita de la Câmpina, sunt șanse să-mi pice planșele pe care le văd, ceea ce m-ar declara apt medical.

Însă, dacă în timpul Școlii de Poliție sau după ce sunt încadrat, se fac teste medicale amănunțite, sunt șanse să-mi fie descoperită discromația. În această situație, ce măsuri se pot lua împotriva mea ?

Vă mulțumesc !

Back to top
spk
Sun Nov 05 2017, 12:59PM
primum non nocere

Registered Member #537

Acum pun si eu o intrebare? Daca esti constient ca nu esti compatibil pentru o cariera in Sistemul National de Aparare, ti se pare ok sa te angajezi? Merg mai departe si intreb, daca un politist/jandarm miop deschide focul intro misiune si nimereste un trecator aflat la cativa metri de agresor...Cine e de vina? Oftalmologul care i-a pus stampila "apt medical"?...
Back to top
1 User said Thank to spk for this Post :
 apkah (11 Dec 2020, 14:17)
spk
Wed Jul 04 2018, 09:03AM
primum non nocere

Registered Member #537

Mihai Mihai wrote ...

Va salut,

Vă deranjez cu o întrebare. Am vârsta de 30 de ani, sunt absolvent de studii universitare și postuniversitare, și urmăresc cu maxim interes anunțurile privind încadrările în Armată din sursă externă (personal civil contractual). Însă am o problemă medicală, și anume sunt discromat parțial. Dacă doresc să intru în Armată ca personal civil contractual, pot fi declarat APT medical chiar dacă am discromație parțială ?

Vă mulțumesc pentru timpul acordat !

Back to top
spk
Sun Aug 19 2018, 11:02AM
primum non nocere

Registered Member #537

robertino wrote ...

Am scris asta aici pentru ca nu gasesc unde sa il pun acest topic.
Am doar o intrebare.
Anul trecut am aflat cu stupoare ca am hernie inghinala stanga si ca trebuie sa ma operez.
Pana aici totul ok am fost operat si mi sa pus o plasa in zona respectiva care spunea medicul ca o sa tina partea aia inapoi.
Partea proasta este ca mi sa recomandat fara eforturi mari ... pe restul vietii adica nu mai mult de 5-8 kg ridicare. Asta in faza ca am un prieten care cu aceias problema a ridicat ceva greu si a facut ruptura de operatie , trebuiind sa se opereze a 2 a oara , fiind si in pericol de moarte.
Ce sanse am sa pot sa intru in armata ?
Multumesc anticipat.

Klaus wrote ...

Fost coleg ofiter a fost operat acum cativa ani pe partea stanga, tot cu plasa pentru sustinere. Nu a fost clasat medical pentru treaba asta.
Poti intra in armata la o arma/specialitate care sa nu implice un efort fizic asa de mare, gen intendenta, financiar etc.

Back to top
Pârvu Florin
Thu Dec 10 2020, 01:40AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Replica mutata dintr-un topic inchis.

AlexOprea wrote ...

Salut,

Ma numesc Alex am 18 ani si as dori sa urmez studii de licenta in cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” profesia ofițer analist, studii de securitate(cybersecurity) și informații. Daca doresc sa urmez profesia de ofițer analist ramane limita dioptriei de -3d in vigoare sau nu se i-a in calcul pentru aceasta profesie.

Multumesc anticipat.

Back to top
Cassius
Thu Dec 10 2020, 02:01AM
Achtung ! Zeit für spannungsbogen ! 🎯
Registered Member #29535

Îți recomand o intrevedere directā cu cei de la "personal" (sau, mā rog, HR, cum se maimuțāresc și ei acum). Dar la sediul regional, nu județean.
Standardele de azi nu mai sunt atât de stricte ca altādatā, iar asta e un lucru bun. Cāteodatā se mai modificā, iar câteodatā pot fi și ingăduitori, dacā te observā a poseda alte...virtuți.

Insā, pont prietenesc: dacā de la probleme cu ochelarii se mai poate face rabat, de la probleme cu...cratima, nu.
Mai ales cā aspiri și la o posturā de analist.
Succes !
Back to top
AlexOprea
Thu Dec 10 2020, 02:28AM
Registered Member #46859

Cassius wrote ...

Îți recomand o intrevedere directā cu cei de la "personal" (sau, mā rog, HR, cum se maimuțāresc și ei acum). Dar la sediul regional, nu județean.
Standardele de azi nu mai sunt atât de stricte ca altādatā, iar asta e un lucru bun. Cāteodatā se mai modificā, iar câteodatā pot fi și ingăduitori, dacā te observā a poseda alte...virtuți.

Insā, pont prietenesc: dacā de la probleme cu ochelarii se mai poate face rabat, de la probleme cu...cratima, nu.
Mai ales cā aspiri și la o posturā de analist.
Succes !

Mulțumesc de informare.
În legătură cu cratima, îmi puteți spune vă rog unde am uitat sa o pun, pentru că nu aș vrea să se mai repete.

[ Edited Thu Dec 10 2020, 02:38AM ]
Back to top
Cassius
Thu Dec 10 2020, 02:52AM
Achtung ! Zeit für spannungsbogen ! 🎯
Registered Member #29535

N-ai uitat. Ai pus una fārā noimā. N-o sā-ți ia mult s-o gāsești, fiind parcā și singura.
Și, de dragul tāu, sper sā nu intrebi "cum gāsesc sediul regional".
Dacā îți vor da "flit", nu te descuraja. Insistā. Suntem in România, regulile sunt mai relative decât la...prusaci.
Pregātește-te insā a compensa prin altele.
Back to top
Pârvu Florin
Thu Mar 25 2021, 01:17AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Replica mutata dintr-un topic inchis.

AlexMr1 wrote ...

Daca am facut operatie refractiva de corectare a dioptriilor (Rflex SMILE, cea cu incizie minimă, fara a avea corneea tăiată și desprinsă cum e LASIK) pot opta pentru modulele de parasutist militar si scafandru militar? Tin sa mentionez ca nu am ramas cu niciun efect advers si ca am trecut vizita medicală de parasutist sportiv. Poate mă lămureste cineva, niste baieti de la scafandri de lupta mi-au zis ca daca nu ma gasesc cu nimic la Medicina Navala e ok, dar voiam sa stiu si parerea voastra.

Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF